KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I kod mene uglavnom sve radi. I meni ej 1. maj radni dan. Mi smo pre podne bili na njivi, završavali nešto, pa posle počela veliko spremanje, da mi sutra bude lakše, pa sada pravim večeru, i eto... Mi nikada ne idemo na uranak za 1. maj ako niej nedelja, jer samo tada nam je neradni dan. Tako je bilo prošle godine, išli smo na Divčibare, ali ove godine ništa. :( Mi na uranak uvek idemo poslednji vikend aprila, ali ove godine ni to nismo mogli, jer nas je vreme zezalo, pa smo zakasnili sa rasadom, a ide nam Đurđevdan, pa smo taj piknik morali da žrtvujemo.

Ma dobro ko radi na njivi, to mi je jasno. Moja baba se bavi poljoprivredom i znam da tu nema praznika. Ali picerije, kafići... To nikako ne mogu da razumem. Kao da će da propadnu ako zatvore taj jedan dan. Mada kad sam videla da neki rade i na sred Uskrsa, šta li se pa i ja čudim što danas rade.

Ma dobro ko radi na njivi, to mi je jasno. Moja baba se bavi poljoprivredom i znam da tu nema praznika. Ali picerije, kafići... To nikako ne mogu da razumem. Kao da će da propadnu ako zatvore taj jedan dan. Mada kad sam videla da neki rade i na sred Uskrsa, šta li se pa i ja čudim što danas rade.
Draga moja, to su novodobi privatnici, koji iskorištavaju radnu snagu kao u feudalno doba. Grozno, ovde u Slovačkoj je konačno izašao zakon, da na Uskrs i Boži=c mogu da budu otvoreni samo ti objekti, gde radi gazda, tj. ne sme niko od zaposlenih.

Ma kakav feudalizam ovo je klasično robovlasništvo! Tržište radne snage je prepuno pa im se može! Moj suprug ostao bez posla pa sad "radi" na njivi gaji jagode, a napale neke bube za njih nema 1. maja tako da i mi slavima radno!!!

E da podelim još jedan "biser" mušterija sa vama. Zove žena malopre, hoće svadbenu tortu za 200 ljudi, da bude voćna ali ne kao poslastičarske voćne (šta god to značilo), sočna, što kremastija, ako stavljam koru (?!) da to bude kora kao za puslicu pošto ona jede samo tu, da bude ukrašena fondanom, a da to bude pet torti koje bi išle jedna na drugu. :eek:

Ja samo da se javnem, ni mi nismo isli nikuda, moj sin je placuci optisao kod babe i rekao kako njegovi svi drugari idu danas u luna park na Palic, ali malo sutra kad ja imam za sutra Bakugan tortu, za prekosuitra onu u obliku harmonike, za petak jedna na sprat i onda obustavljam sve i pravim nama za Slavu, joj!!!
Sta da se radi, vidjecu sutra da obustavim to sve i da odemo, *** i ovakav tempo, djeca me ni ne vidjaju, ja kao krete u svom cosku od kuhinje!!!
A vrucina me unisti, prvo i najgore od svega je ovo salce, uh uh, barem ja tako mislim
a onda ovaj nas stan, zgrada gradjena od blokova betona, bukvalnoi su citavi zidovi izliveni sa rupama za prozore, slagani kao puzle i vruce je unutra nenormalno
zato OBOZAVAM zimu od kad ovdje zivimo, u stanu toipl;o, napolju se lijepo obuces i gotovo, onako kad je napolju 35C i u nasem stanu je toliko, a ide i vise kad ja pecem u svom cosetu

Ja sa familijom i prijateljima praznovala ! :zper: bili na našem lepom Dunavu , brčkali nogice i uživali , pekli :rostilj: .... To što sam ustala kade je tek svanulo da završim figurice , nema veze , prošlo ! Ja sam za divno čudo slobodna i sutra , firma mi dežura a mene ovog puta zaobišlo :cool: , a sutra ... DACOOOOOOO dolazim na Palić !!! Ako dodješ i vidiš neke indijance , to su moji klinci ! A kad se vratim kući , sutra nanoć :mesi: Spavaću jednog lepog dana ! ;)

Caos svima.. Samo vi kukajte zenske...evo kod nas najavili OPET sneg!!!! U petak sneg a u subotu kada sam planirala Eleni da slavim rodjendan, padace teska sugava kisurdaca i bice 2 stepena! Planirala sam na terasi da lepo sredim sve,posto je terasa ogromna ali... Ocigledno u ovoj sugavoj zemlji mozes samo kao mis da gledas kroz prozor! uhhhhh...
Zato uzivaj Daco u vrucini,ja sam danas isla u solarijum da se malo pecnem nebi li osetila sta je toplota i suncanje... :P Pozz

sneg?ajoooj vala tamo nikad izaci iz snega...eh :(
i kod nas jucerasnji dan prosao vrlo radno....uveliko pripreme za Djurdjevdan,citaj-kolaci:D a boga mi i torte...gde ce to sve da se drzi tesno tesno :) samo da se izgura, a onda zasluzeni mini odmor u Austrji:D i malo u ZG da mi se ne naljuti drugarica Lada pa da pomisli da necu doci :D
juce me zove zenica da otkaze kolace posto joj je umro tata....bas mi je zastala knedla u grlu,jedva sklopih 2 recenice...ne znam coveka naravno, njoj pravim kolace otkad sam pocela da radim (ona mi je sa jos 2 prijateljice prva za jedan Djuredjvdan narucila kolace na nevidjeno, preko sajta pre tacno 3 god)....uh - tuga :(

Poslednja izmena:
zdravo.devojke,meni je radan i Bozic i Uskrs i 1.maj.tako da...meni je sad sasvim svejedno,a i kad ne radim za te dane,ja samo gledam kako da se odmorim i nemam zelje bilo gde da idem.
uh ,Una, to je bas nezgodno.
a jel ima neko od vas problem sa gmailom.ja na svoj nalog ne mogu da udjem vec mesec dana,a sifra mi je ispravna,znam 1000%jer imam zapisano.a mm na svoj ulazi bez problema.znam da bi bilo najlakse otvoriti drugi nalog,ali ja bih ipak volela da povratim svoj zbog nekih adresa i stvari koje sam tu cuvala.i jos nesto,kada ukucam br telefona izbaci mi da to nije br koji imaju u evidenciji,a ja br nisam menjala od kako sam otvorila nalog.ima li nekog da mi pomogne??/

Lubicim vas sve...
srce.jpg

zdravo.devojke,meni je radan i Bozic i Uskrs i 1.maj.tako da...meni je sad sasvim svejedno,a i kad ne radim za te dane,ja samo gledam kako da se odmorim i nemam zelje bilo gde da idem.
uh ,Una, to je bas nezgodno.
a jel ima neko od vas problem sa gmailom.ja na svoj nalog ne mogu da udjem vec mesec dana,a sifra mi je ispravna,znam 1000%jer imam zapisano.a mm na svoj ulazi bez problema.znam da bi bilo najlakse otvoriti drugi nalog,ali ja bih ipak volela da povratim svoj zbog nekih adresa i stvari koje sam tu cuvala.i jos nesto,kada ukucam br telefona izbaci mi da to nije br koji imaju u evidenciji,a ja br nisam menjala od kako sam otvorila nalog.ima li nekog da mi pomogne??/

Jel si probala da ideš na onu opciju da si zaboravila šifru pa ti tamo traži broj telefona? Ja na svoj nalog sasvim normalno ulazim.

Ljudskom bezobrazluku nema kraja. Prošlog leta sam radila voćni sto za jednu svadbu i ja sam slike na kojima piše da sam ja radila izbacila na svoj sajt i na fb, a malopre vidim fb-u, na strani restorana gde je svadba bila, slike stola, sve do najsitnijeg detalja, naravno nigde ne piše da nisu oni radili. Isto tako imaju i slike prostora, a provereno znam da njihova sala ne izgleda tako i da su dekraciju za tu svadbu radili ljudi iz Zaječara, naravno ne piše ni to. A vlasnica tog restorana je prošle godine preprodavala moje torte za duplo veću cenu, npr. pozove me i kaže da im treba torta za rodjendan, ja naplatim 2500 din, a ona je posle naplati 5000. I to sam saznala kad se desilo da su ljudi kojima je ona naplatila tortu 5000 hteli da dodju kod nas da se dogovore za još neko slavlje, pa je ta gazdarica zvala i rekla da im ne naplatimo manje od 5000 jer je ona toliko uzimala za naše torte?! Mi smo naravno ljudima naplatile kao što i uvek naplaćujemo. Problem je što je to jedini veći restoran kod nas pa i pred toga kako rade, ljudi ipak moraju tamo da organizuju svoja slavlja. :poludeo:

sneg?ajoooj vala tamo nikad izaci iz snega...eh :(
i kod nas jucerasnji dan prosao vrlo radno....uveliko pripreme za Djurdjevdan,citaj-kolaci:D a boga mi i torte...gde ce to sve da se drzi tesno tesno :) samo da se izgura, a onda zasluzeni mini odmor u Austrji:D i malo u ZG da mi se ne naljuti drugarica Lada pa da pomisli da necu doci :D
juce me zove zenica da otkaze kolace posto joj je umro tata....bas mi je zastala knedla u grlu,jedva sklopih 2 recenice...ne znam coveka naravno, njoj pravim kolace otkad sam pocela da radim (ona mi je sa jos 2 prijateljice prva za jedan Djuredjvdan narucila kolace na nevidjeno, preko sajta pre tacno 3 god)....uh - tuga :(
Tako sam ja nedavno pravila onu loiptu za oca moje musterije, kad mi je rekla da ako ikako mogu da napravim sto kremastiju a ne plazmu (kakva je prva varijanta bila) da bi i tata mogao da jede, jer je bolestan i da ce mu ovo najvjerovatnije biti zadnji rodjendan, knedla velika, velika u grlu! Kakvi su to trenuci u zivotu kad ne znas sta reci, kako reagovati... Ali sve je to ZIVOT!!!

Back