KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar dan, da se javim da sam ovde. Malo čituckam, ali ne pišem svaki put. Drago mi je da ste se juče veselile. I ja sam otišla u tudj svet, pa znam kako je vratiti se kući u rodni kraj. A što se tiče stvari po umrlom ocu, ista sam kao i vi, samo što ja moram da bacim mnogo stvari što su se očadjile kad je mami gorela kuhinja. Sve je od dima od plastike, pa šta mogu da očistim, mogu, a šta ne, sa suzama u očima bacam. Ne mogu takve stvari da čuvam. Ali, život ide dalje, moramo gledati na našu decu, kojoj se treba posvetiti.

Evo, ja se obudija sto bi moja kcerkica rekla, napokon je vikend bio mirniji, sto se tortica tice, ali me figurice okupirale ze predstojece radne zadatke.
Kafice se pije, i evo citam folder sitnih kolacica sto iskopirah sa foruma i razmisljam sta mi valaj praviti za Djurdjevdan, torte sam smislila, sad kolaci. Opet cu da isprobam one kuglice sa suvim kajsijama, opremila sam se 100% u vezi svih detalja.
Inace, moram malo da vam se pohvalim da sam vec prebukirana za 02.06. tad imam i svadbenu tortu sa svjezim cvijecem, a tu cu morati svasta nesto da vas ispitam, znaci sta da radim, moracu vas gnjaviti :zcepanje:

Ja sam prebukirana drugim obavezama, evo i sada sam došla sa njive. :( Morali smo da idemo da rasadimo neke dinje, da bismo uspeli sutra da završimo sa rasađivanjem. I ja slavim Đurđevdan, i kada mi se tako splete rasada, a ja imam milion obaveza, ubila bih se. Zato prvi put ove godine neću da prihvatam nikakve porudžbine, prosto ne mogu. Mada ni nije navala, pa sada i ako bude interesenata, reći ću da sam prebukirana, i da je trebalo da se jave ranije. Da ne bude da sam ih odbila. Samo se nadam da me neće zvati neko koga ne mogu da odbijem.

Dobar i lep sunčan dan vam želim.
Daco, super za torte, tebi je lepo krenulo, ako, i treba ti. Samo tako dalje.
ZD kad budem htela da kupujem voće i povrće, mogu tebi da se javnem? Kad već idem na kvantaš, da kupim od nekog svog a ne samo tako od nekoga.

Mi sinoć bili na jednom rodjendanu i sedeli smo celo veče pored jezera na molu ispred vikendice. Konačno se moglo sedeti i uveče napolju. Super je bilo, a posebno meni, kad sam željna dvorišta, pošto sam stalno zatvorena u stanu.

Dobar i lep sunčan dan vam želim.
Daco, super za torte, tebi je lepo krenulo, ako, i treba ti. Samo tako dalje.
ZD kad budem htela da kupujem voće i povrće, mogu tebi da se javnem? Kad već idem na kvantaš, da kupim od nekog svog a ne samo tako od nekoga.

Mi sinoć bili na jednom rodjendanu i sedeli smo celo veče pored jezera na molu ispred vikendice. Konačno se moglo sedeti i uveče napolju. Super je bilo, a posebno meni, kad sam željna dvorišta, pošto sam stalno zatvorena u stanu.

Haval ti draga na lijepim zeljama :zag:
A sto se tice te zatvorenosti u stanu, uh, uh... al bi meni prijalo jedno popodne i vece kraj vode na molu u prirodi, dzaba lijepo vrijeme ili snijeg i kisa, meni je svaki vikend isti, sama u stanu ispred kompa za figurice, ili oko rerne za pecenje...

Jel gledao neko od početka Prvog poslasičara, šta je danas zadatak?

Ja sam hronično umorna, danima ustajem pre zore, po ceo dan sam na ovom suncu, kasno ležem...Na sve, unuku moje radnice je sutra rođendan i ona me zamoli da napravim tortu. Hoće dete Štrumfove. Pre neki dan sam napravila figurice, od tada mi se naravno fondan stegao kao kamen, a nemam više fruktoze. :( Zamolim kumu da mi kupi, u prodavnici nema, i ona mi kupi neki polutečni fondan, i kaže da je ona dodala u njega oko 1/2kg šećera, i da je prekrila tortu. Ali, to je ona, a ne ja...:rida:

Prvo, ja sam totalno nevešta za te 3D torte. Ali sama sam zamislila da je napravim, sve mislim to mi je prilika da malo vežbam, jer nemam prilike, a fondan i ja se baš ne slažemo najbolje. :sad2: Pa em ja nisam stručna, em taj fondan nije ispao onako kako bi ispao onaj po Minjinom receptu...Dakle, na pola dekorisanja mi došlo da izvršim samoubistvo.

I umesto da sam je lepo dekorisala šlagom, gde sam svoj na svome, i da budem opuštena i zadovoljna, ja sam se iznervirala i nabila sebi pritisak do + beskonačno...

:rida: :rida: :rida:

I života vam, gleda li neko ove torte na Pinku??? Kao da je neka skrivena kamera, a ne takmičenje za poslastičara...

Poslednja izmena:
Neke od ljudi koji se takmiče znam lično, a za neke samo znam kako rade. Na primer za Jelenu i za Ivana znam da prave prelepe torte tako da verujem da je u pitanju trema, malo vremena, nepoznata kuhinja... Ali mi onaj mentor nije jasan, jedna od žena koja je pravila srce sigurno nije prošla, i to je ispala uz komentar da "cveće na torti zaudara" šta god da je to trebalo da znači.

Gospodja koja je ispala mislim da se zove Vesna i pravila je srce tortu. A i torta onog decka sto je takodje ispao, bila je bolja od bar polovine drugih. Roza gomila, sto kaze Ivana :D i panj meni su bile ubjedljivo najgore.

Gospodja koja je ispala mislim da se zove Vesna i pravila je srce tortu. A i torta onog decka sto je takodje ispao, bila je bolja od bar polovine drugih. Roza gomila, sto kaze Ivana :D i panj meni su bile ubjedljivo najgore.

Slazem se!!! Za to zaudaranje znam da je pred samo izbacivanje jedan od komnetara mentora dok su ih jos ukrasavali bio: da torta nije poravnata, da je sva nabrekla, da je prekindjurena, da su cvjetovi fuj

Back