KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prvo će bebi nići četiri centralna (dva donja pa dva gornja sekutića) kad beba bude imala 6 - 7 meseca. Potom slede četiri bočna sekutića u periodu oko 8. meseca. Četiri kutnjaka se pojavljuju od 10. do 14. meseci starosti bebe a nakon njih niču četiri očnjaka i to od 16. do 20. meseca. Poslednji će izrasti četiri kutnjaka u periodu od 24. do 30. meseca. NASLA! Bebac je odlican!

I ja mislim da su gluposti... jer niko nikad nije rekao zasto? I jos jedna stvar mi nije bila jasna a to je da deci treba smanjivati mleko od druge godine,tipa da ga piju samo jednom dnevno... a sta ako dete voli da pije kao ja sto volim mleko?

Iskreno, za to nisam cula...mozda je to nesto novo, jer moj sin je davno bio beba, a mnoge stvari su se izmenile...on nije voleo sl mleko, ali jogurt je i kao mali , a i sada pije umesto vode....ja sam inace pristalica teorije da covek jede ono sto mu organizam trazi...ponuditi detetu da proba sve, pa ce samo formirati ukus...a i to se menja, nesto sto je obozavao kao mali, sad ne voli i obrnuto...Nisam propratila koliko je stara tvoja devojcica?

Dobar dan....:)
Sto se tice dece,mislim da majka najbolje oseti svoje dete i da sama moze da proceni sta njenom detetu prija sta ne....kao sto ni mi svi nismo isti tako ni deca nisu....
A mleko je dobro,ali otezava vezivanje gvozdja pa zato kazu da ga treba smanjivati posle 2 ili 3 god....

9bjWK.gif

Back