KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro vam jutro :))) ko je za kaficu ,caj ,ili ness neka se javi da popijemo .Ja jedva ustala na svoje nozice umorne .Sinoc zena isla da slavi 8 Mart .Lepota bozija ,al se nebi moglo ovako svaku noc.Muzika i drustvo bili za deset .Igrala sam celu noc ,a danas sto imam pravit torte neznam ziva kako cu nisam se naspavala .Toliko sam se napunila energijom da cu sad da razbucam torte:hahaha::hahaha::hahaha:

dobro jutro....ups.....dobar dan.ja se malo uspavala i sada idem da perem prozore i zavese i da sredjujem kucu....danas sam slobodna sto se posla u firmi tice i zurim sve da zavrsim dok mi Vanjica ne dodje iz vrtica pa da posle uzivamo nas tri i da pravimo kolace.mene ubija to sto tako malo vremena provodim sa svojom decom.
a sto se kradja slika tice,meni je pre 2 meseca zena poslala zahtev za prijateljstvo na fb.ja prihvatila i pogledam albume,kad moje fotke.ja joj kazem da ih obrise,a ona meni"ne verujem da su to tvoje slike,ja to skinula sa interneta da popunim album" ALOOO BRE,to jesu moje slike i ja ih nisam imala pa nisam stavljala tudje.zar da?mislim,temu smo vise puta spominjali i znam da ce toga uvek biti samim tim sto smo postavili te slike,ali...taj bezobrazluk,da okaci moje slike,posalje mi zahtev i onda da mi kaze ne nisu to tvoje slike.....strasno

Wanja, to je stvarno strašno i već prelazi u bezobrazluk. Ponoviću ono što sam više puta pisala, ne možeš da zabraniš nikome da koristi tvoje slike osim ako ne platiš neku licencu ili tako nešto, ali zato stavi preko slike svoje ime i ako neko preuzme sliku znaće se čija je jer je veliki posao da se skidaju slova ako su preko slike, a i teško da to može da se uradi, a da se slika ne ošteti.

Ja to nisam ni primetila znam da su neke zene skidale po ceo moj album sa tortama ali za tu ljubicastu nisam nigde videla bas bi volela da znam ko je u putanju ako ti nije tesko posalji mi linkove
joj nemam pojma, nisam belezila ako naletim ponovo ili budem imala vremena da pogledam histori, odmah ti saljem

evo jedan link....mislim da ima jos par tvojih pored te ljubicaste ako ne gresim...
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.103999919704375.4474.100002831025381&type=3

Poslednja izmena od moderatora:
Onog momenta kada smo postavili sliku na Internet (bilo gde) ona praktično postaje "javno dobro".
Hajde da stvari posmatramo drugačije: Koliko je raznih fotografija, čestitki, šala... "skinuto" sa interneta i postavljeno samo na ovoj temi?
Reći ćete mi da to nije isto... I nije, ali i za te slike/čestitke se neko potrudio, fotografisao, iskombinovao, napravio... i svi podrazumevamo da možemo slobodno da ih koristimo.
Isto važi i za slike torti, kolača i bilo čega što sami pravimo i smatramo našim autorskim delom.
Osim toga, svi smo spremni da koristimo blagodeti Interneta za praktično besplatnu reklamu.
Te slike koje neko slobodno koristi su cena za to.
I da se razumemo: ja uopšte ne opravdavam postupke onih koji to rade, samo kažem (po ko zna koji put) da medalje ima i drugu stranu i da treba biti realan.
Postavite natpis preko slike, stavljajte slike manje rezolucije - to je jedini način da se koliko-toliko zaštitite.
Uzgred, sve ovo vam priča neko ko je imao priliku da se uveri u efikasnost "sistema" zaštite autorskih prava i na nekom drugom mestu.... reklo bi se ozbiljnijem, pa opet nije uspelo.

ja sad zavirila.nije mi jasno kako sme da stoji iza torte koju je radila vesna atkovic,a njenih bas ima u albumu.Neko ko onako musavo radi sa slagom,da se prihvati i kaze da moze uraditi tortu kakvu je iskreirala vesna,Bogo moj ta bas ne razmislja ili mnogo umislja:)

da,a ovi iz prodavnice sam secer i brasno.ja neki dan pravila oblandu,drugarica mi dala recept.kad sam probala,shvatila sam da je to smesa za te kolace,samo se doda malo kokosa ili kikirikija i eto ti kolaca.

Back