KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad sam ... mislim da je bila nedelja... bila na pijaci i, između ostalog, htela da kupim i jaja, baš ih je bilo nešto malo (mada kod nas nedelja nije pijačni dan, tako da nije nikakvo čudo). Uglavnom, žena od koje ih najčešće kupujem mi je, uz osmeh rekla da je dan ranije (subota je kod nas udarni pijačni dan) bio haos za jaja... Navodno "idu gore", ali svejedno - bilo mi je smešno.
Koliku zalihu jaja čovek može da napravi kako bi osetno uštedeo? :zcepanje:
Inače, ovo mi je bila samo asocijacija... znam da kad neko troši 40-50-... jaja za vikend ta razlika nije zanemarljiva.

Cao. E to za jaja ... Ja vec dva dana od kako sam videla cenu u prodavnici samo po kuci komentarisem cenu jaja. Odose skoro u 20 din. Bruka. Da ne govorimo o ostalim cenama, cokolade, lesnika itd. I ko kaze da su torte skupe? Nema druge, moracu cene da korigujem bez milosti.

Jesam li ja danas pisala da ovog vikenda nema pečenja tortice? E, pa ima. Bila sam kod jednih poznanika po tacne od Bog zna kad, i oni onako uzgred pitali, šta radim, da li imam nešto da radim, pa je izašlo iz njih, da li bi im uradila neku torticu manju za sutra, unuku za rodjendan. Znaju oni da ja nemam puno posla, pa da me malo uteše. Biće na temu golfa i neće biti doboška. Odo da kuvam fil i polako pečem korice.

Ispekla sam korice, skuvala fil, iskokala kokice i tražim, kako da ukrasim tortu na temu golf. Hoće li još neko kokice, imam ih punooooooo.
Kokice? Obožavam kokiceeee. Moj muž je ekspret za kokice (ja sam ga naučila ;) ).Sad skoro svako veče, samo šmugne u kuhinju i čuje se tup,tip,tip...a onda onaj divni miris...mmm i 3 činije.Za mene i za decu,Svakom posebno, da se ne svadjamo.
e probala sam večeras kompresor.Završila sam jednu tortu, pa je malo isprskala sjajem.Inače hvala Ciletu, udavila sam je ceo dan pričom o kompresoru.Ako nije poplavela nikad neće. :heart:

Kompresor je sjajna sprava... i fenomanalna igračka :)
Mogu li i ja malo da se hvalim?
Pored svih lepih stvari koje se ovih dana dešavaju - evo još jedne sasvim konkretne: Uplatile smo letovanje. Tačnije letovanja.
Idemo opet u maju/junu i u septembru! :zskace:

E 'ajde i ja da se "hvalim" pošto sam uradila nešto što verovatno retko kome uspe. Ispustila sam poslužavnik sa preko 50 cvetova i skršila skoro sve, preživelo jedva 5 komada. :besna: Ne znam da li sam se više iznervirala što mi je propao toliki rad ili što moram da radim ponovo. :udriglavu:

E pa ovako, redom: kokica sam se prejela, jer ih je bila gomila a ja sama kod kuće, pa što da ostaju.
Za tortu sam našla ideju, a sad sve razmišljam kako još to da iskombinujem, da bude lepo, interesantno i drugačije od toga što sam našla.
Smeh, super za godišnji, imaš čemu već od sada da se raduješ.
Ivana, šta da se radi, i toakve stvari nam se dogadjaju. Jesu neprijatne, ali ne možemo protiv toga ništa da uradimo. KAda uradiš drugu turu, nemoj ih nigde nositi odjednom.

E ja sam tuzna i moram to da podjelim sa vama! Taman je ovo vikend sa samo jednom tortom, ali slijede pripreme za sve i svasta narednih vikenda sto me ceka. I fino sam mislila da uz tenis i finale to sve laganice i opusteno raduckam, kad ono desi se da je Nole izasao na teren opet sa onim svojim najgorim mogucim raspolozenjem: nema veze i ako izgubim, ew pa to mrzim i tuzna sam, jesam, jesam, jesam...

Back