KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
daca_011:
Znam ja koliko ima do Uskrsa,ali isto tako znam da im s proleca skoci cena za par dinara,ja ih licno jos uvek placam 12 din ss klasu.

Ti onda dobro i prolaziš. Ja sam čitala u novinama da su 15 i 18 dinara jaja.

U proleće cena jaja skoči zato što se jaja stavljaju u inkubatore da se "prave" pilići. I čim je veća potražnja, odmah i cena ode gore.

Mm i ja idemo u svadbu. I u selu počeli da prave gradske svadbe. Idemo tek u 14h. :D

ZD, lep provod na svadbi! :) Kod nas su već 4 - 5 dana jaja 18,5 dinara, umalo se nisam šlogirala kad mi je mama rekla, a tako su reagovale i sve žene iz komšiluka. Ceo dan su jaja bila glavna tema za razgovor. Doduše, mi smo tad našle u nekoj radnji poslednjih 20 komada po 14 dinara, a rekli su da i oni podižu cene čim im stignu opet ali ne znaju ni kad će to da bude.

Pošto se i ovde toliko priča o jajima, ja jutros prilikom posete "Idei" bacila pogled i na jaja: Između 128 i 135 dinara je pakovanje od deset komada...
Pretpostavljam da je svuda u "Idei" tako, pa proverite...

cestitke za letovanje, za kompresor i za sve lepe vesti, ja nemam kompresor a ni od letovaja kanda nista :hahaha: dogovor je bio za avgust al tad cu vec biti ohoho okrugla pa mislim da ne bih podnela voznju do grcke...videcemo jos...a u blizini nam se otvara akva park uskoro al i od tog nista :)
kod nas jaja u univeru, 168 din, gledam sinoc i ne verujem, ja inace uzimam od komsinice koja ima koke nosilje i placala sam 10 din al sad pojma nemam koliko ce bit,sad ne smem praviti torte a ko za inat svi se nesto raspituju ovih dana
a kad smo kod ispadanja, ja nedavno napravila picu, onu najvecu crnu tepsiju od rerne :) i kazem mm aj je izvadi ja hranila dete i on bum...istrese je naopacke sve na tepih, nisam od muke mogla da je gledam pa sam kupila i ribala tek posle nekih pola sata :zcepanje:

Gde ste sve nestale? Nema nigde nikoga. Mi imali u gostima komšije, bilo puno priče, malo više meze i crnog vina. Super, nabila sam baterije. Sutra stavljam sličice torte i slanih mafina, što sam probala danas prvi put. Osoh malo do TV-a pa na spavanjac.

Dobro veče.
Meni je napokon pao slobodan vikend, a to je svaki 6-ti. Znači čekam mesec i po da imam slobodnu i subotu i nedelju. Oni u Zabeli pre dobiju slobodan vikend nego ja.
Ujutro smo otišli da isporučimo tortu, a onda u SC Šumice gde se održavala košarkaška utakmica. Igrači su na žalost u invalidskim kolicima. Sve su mladi, bore se kao lavovi, takav entuzijazam, takav duh skoro nisam videla. Emocije su mi skroz uskomešane...Svaki koš je publika dočekala aplauzom.Uopšte nije bilo bitno koja je ekipa poentirala.
A uveče smo malo sa klincima išli na toplu čokoladu u jedan kafić, relativno blizu nas, a opet toliko daleko da smo morali ipak ići kolima.

Dobar dan i od mene, mi bili kod mojih na rucku, kako je dobro kad ne moras kuvati..mmmmm rostilj sa krompiricima...jao ocima sam ga jela kad drugacije nisam mogla.. jao samo da prodju ove mucnine i sve cu da nadoknadim :)

A što, kad je tako zdrav? Moja ćerka od malena obožava spanać na svaki mogući način. Kad nju pitam šta da kuvam sutra, uvek je spanać. A palačinke punjene spanaćem sa sremskim sirom, zalivene bešamel sosom i zapečene....mmmmm mnjam.

Moje mlađe dete je kao sedmogodišnjak imao kamen u bubregu, i nikada nam niko nije rekao da ne jede spanać. A on ga obožava!!!

Bila sam juče u svadbi. I videla uživo tortu Vesne Atković. Nisam je probala, jer ne jedem voćne torte. Izgledala je mnogo lepo spolja, što se za presek ne bi moglo reći, ali nisam probala, pa ne mogu da sudim. Nego, nije mi jasno zašto pravi torte visoke 15cm? :dontunderstand: Uopšte nije moglo lepo da se iseče parče, nego se svako pocepa na pola. :(

A vi šta radite? Spremate se za radni ponedeljak.

Moje mlađe dete je kao sedmogodišnjak imao kamen u bubregu, i nikada nam niko nije rekao da ne jede spanać. A on ga obožava!!!

Bila sam juče u svadbi. I videla uživo tortu Vesne Atković. Nisam je probala, jer ne jedem voćne torte. Izgledala je mnogo lepo spolja, što se za presek ne bi moglo reći, ali nisam probala, pa ne mogu da sudim. Nego, nije mi jasno zašto pravi torte visoke 15cm? :dontunderstand: Uopšte nije moglo lepo da se iseče parče, nego se svako pocepa na pola. :(

A vi šta radite? Spremate se za radni ponedeljak.

ZD...rade se spec analize sastava kamena kao i sklonost organizma da stvara odredjenu vrstu kamena...a postoji mnogo vrsta kamenja...analiza je pokazala da moj sin treba da svede na minimum konzumaciju : spanaca, zelene salate, kupina, mleka, cokolade,svinjskog mesa...

Gde ste mu radili te analize? Možda je to sada uobičajeno da se radi, on je 2004. bio 10 dana u Tiršovoj na ispitivanjima, i nisu mu rađene te analize, niti ih je iko pominjao. :( A moja zaova stalno ima problem sa kamenjem u bubregu, non stop ih "proizvodi". I nisu joj nikada rekli za takvu vrstu analize. :(

Gde ste mu radili te analize? Možda je to sada uobičajeno da se radi, on je 2004. bio 10 dana u Tiršovoj na ispitivanjima, i nisu mu rađene te analize, niti ih je iko pominjao. :( A moja zaova stalno ima problem sa kamenjem u bubregu, non stop ih "proizvodi". I nisu joj nikada rekli za takvu vrstu analize. :(

Pre 3 god je imao napad i yavrsio na VMA...a vodili smo ga i privatno kod nekog cuvenog lekara...to je ona analiya gde se skuplja urin 24 h , pa se to preda i onda oni to analiziraju...ako te bude zanimalo detaljnije pitacu sestru, ona je lekar i sve to je prosla sa nama, bolje ce se setiti...

Back