KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moj sin jos od proslog vikenda ne spava do ponoci, bio je kod strica u NS i tamo se igrao sa sestrom pa su ludovali do kasnih sati. Sad i kuci tako nastavio, taman i raspust poceo tako da on uziva, kaze da je to kasno spavanje zbog pripreme za NG, ah ce biti veselo...

Hajde i meni nesto dobaci od klope, barem neke oblande, evo skromna sam skroz, ne trazim previse, zar ne?
Nocas sam zaspala u 3, ustala u 6 pa na posao, veceras cu tek kad zaspu djeca dekorisati jednu i peci 2 kom, tako da ce sutra biti veselo na poslu, mrtvo tijelo, a sutra bi trebalo i nesto za nas napraviti za docek, uh... Tako da su svi prilozi dobro dosli :zblesav:

Da vam pokvarim raspolozenje i da objasnim status, Princes nisu mi rekli ali mozda da je u pitanju vreme pre zakona o inkluziji , mozda bi mi i rekla.A sve pocinje idilicno pre dve nedelje sa nalazom komisije koja predlaze rasporedjivanje Veljka u vrsnjacku grupu odem u vrtic oni kazu nema sta da cekamo da krene 15. januara, ja se u*****m od srece ne treba da trazim vezu! Odem posle par dana sa papirima i oni ga rasporede na 4 sata od 14 do 18h.Dobro, dok nisam, saznala da je to grupa predskolaca godiste 2005 i mozda neki 2006 rodjen do 1 marta. Danas odem kod glavne vaspitacice naseg vrtica da joj se javim i pitam za njeno misljenje da trazim mladju, vrsnjacku grupu jer mi je ostavljeno da ako mislim da mi ne odgovara ta grupa mogu da trazim. A ona, vaspitacica, ni ruku nije pruzila mom Veljku ko da ce da je ujede, pri tom vaspitacica mlada tek pocela da radi,i valjda jedina koja nije smela da kaze necu! Eto zato je moj status takav, averujte da sam lakse podnela kad su mi posle porodjaja rekli da ima Daunov sindrom nego ovo danas!

Cao svima,
konacno sam ispratila goste..bila mi svekrva i njena sestra u gostima nedelju dana.. bas sam se nesto umorila,cisti,spemaj,kuvaj,peri,pa iznova... rekla sam muzu da nemogu vise da pepeljuzim,otpala sam nacisto!
Nadam se da necu imati goste u skorije vreme :P Vidim da se sve spremate za novogodinje praznike,bas je interesantno citati vase tekstove :)
Jedino me Paki rastuzila :( zao mi je sto i dalje covek mora da se susrece sa bezdusnim ljudima i tako nemocan i covek nemoze nista sem da ukalja ruke,a to bas i nije pametno! :(
Nadam se da ce se resiti problem i da ces naci ugodan i prijateljski nastrojen ambijent za svoje dete.
. Fuj kako su ljudi postali odvratni,grozni...
p.s.hvala na lepim recima ,mala deda mrazica vam salje pozdrave! z:poz: z:poz: z:poz:

Paki zalosno je sto se tako ljudi ponasaju. Sokirala sam se kad sa jutros procitala na fejsbuku izjavu jedne zene: Inkluzija u Mladenovackim vrticima:"Vodi to tvoje bolesno dete kuci i ne pojavljuj se nigde dok ga lepo ne sahranis!"
Koliko nezaposlenih plemenitih cekaju priliku a ovakve osobe rade.

Sad i to da vam objasnim moj Veljko je od sledeceg septembra predskolac po zakonu i po zakonu drzava sprovodi inkluziju u vrticima i skolama i na ulazu u vrtic nas je docekao pano sa natpisom INKLUZIJA. A to vam u praksi izgleda tako da vam dete munu negde da se mnogo ne bave njime a pri tom gledaju da to bude vaspitacica koja je na odredjeno tu znaci bez mogucnosti da kaze ne! I tako moj Veljko dopadne u grupu sa predskolcima koji su stariji 2 godine od njega a Glavan vaspitacica me bezocno laze da su to njegovi vrsnjaci, oni 2005 a on 2007! A ja sam uhvacena u zabranu i ne znam sta se dogadja! Ako vam kazem da sam danas za 10 min dozivela to sto nisam nikada za ovih njegovih 5 godina da sam lekove pila da prestanem da placem ,bice vam jasno do koje mere je to bilo ponizavajacu!
A pri tom moj Veljko samo ne govori kao njegovi vrsnjaci, koji ga pri tom odlicno razumeju! I kako ce oni da pripreme decu, roditelje na novog posebnog druga kad ga i ne zele tu!?Eto to vam je to sutra idem u centralu kod direktora a onda ako treba i na B92!

Boze, jadnih li ljudi Sva se uznemirih kad sam ovo citala, suze mi krenuse. Moli se samo za tvog andjela, gleda ovaj iznad nas, ne daj Boze nikome da oseti to na svojoj kozi sto si ti! Ti si mnogo hrabra zena, i pravi borac borac! Bori se za njegova prava, to dete je tvoje dete a isto je od krvi i mesa kao i ostala deca!!

kliknuh pre vremena z:(pa nisam iskucala celu poruku, dakle, pošto se ne snalazim sa slanjem čestitki sa svog profila, ovde mi je najsigurnije, drage moje, želim vam sve najlepše u Novoj godini:zjelka3:, vama i vašim porodicama zdravlja, ljubavi i sloge:zjelka2:

zvoncice,anka,ja vas potpuno razumem.ja sam 4 godine pprovela kuci(2 trudnoce jedna za drugom) i bila sam se uzelela svega.jedva sam cekala da krenem sa radom.ali,kad je ovako hladno,a ja moram na posao ,a one placu....ma dodje mi da sve oteram dodjavola.a sa druge strane,poovremeno mi dodje da pobegnem od svega,i od kuce,dece,posla,negde gde me niko ne poznaje....pa onda pomislim,:Boze,da li sam ja normalna?

Bila u centrali i naravno ocekivali me! Sta uradi jedan status na fb!Sad moze i u celodnevno i sa svojim vrsnjacima! A objasnjenje za glavnu vaspitacicu je los dan!Inaravno idemo u drugi vrtic.
Hvala vam svima na podrsci.
ja sam se sva naježila onda kad sam pročitala tvoj status. Ono što sam napisala je najblaža verzija koju sam u tom trenutku mogla da izrazim.Moja Andjela me je gledala zašto mi se trese brada i zašto se svadjam sa monitorom.
Ponekad je strašno kako se neke osobe ponašaju.I šta sebi daju za pravo.Nažalost ono što je postalo praksa da moraš da zatalasaš da bi ostvariš svoja elementarna prava.

ja nisam bas aktivna na cosetu ali citam vas svaki dan, paki jako me je potreslo sve ovo sto sam procitala i veruj mi da ne mogu zaustaviti suze...bori se za svoje dete i sto kazes ako treba i na tv, jer sve dok roditelji cute ovakve stvari ce se desavati... Ja sam prosle godine prolazila kroz pakao u trudnoci jer su doktori sumnjali da nesto nije u redu sa bebom, bila su to najduza dva meseca u mom zivotu ali ni jednog trenutka nisam ni pomislila na prekinem trudnocu...resila sam da se borim za svoje dete pa sta god da bude...na kraju je hvala bogu sve bilo u redu ali od tada me nekako mnogo vise i jace potresu ovakve nepravde jer uvek pomislim da je to moglo biti moje dete...
najzalosnije je sto se te vaspitacice obucavaju u skoli kako da se odnose prema deci sa posebnim potrebama, kuma mi je vaspitacica pa zato znam, ona je cak volonter kod nas u gradu u grupi za decu ometenu u razvoju i dva puta nedeljno se druze i rade sa njima...kad bi bar bilo vise takvih mladih ljudi...nazalost mnogo je vise onih koji i danas u 21 veku upiru prstom na ulici i blenu.... paki bori se svim silama za svog klinca, ljubimo vas puno

Paki, i sve ostale majke, želim Vama, Vašim porodicama, ili i ostalim člaanicama foruma sa njihovim porodicama da u sledećoj, Novoj 2012 godini imate što manje takvih problema. Mada bi bilo najbolje da se takve stvari uopšte ne dešavaju, ali svesna sam toga da to nije realno.
Puno zdravlja, razumevanja i shvatanja, pored sreće, Vam od srca svima želim u Novoj godini.

Paki napisah ti u rep. zaista svaka cast na svemu, zelim i tebi i svima ostalima puno puno zdravlja u Novoj Godini....da imate puno razloga za smeh, da budete lepe i srecne i uzivate sa svojim najblizima, jer je to po mom misljenu nekako najvrednije i najbitnije....a sve ostalo - potrudicemo se koliko mozemo :)

evo i mi upravo isporucili poslednju turu,sada cemo da vodimo malog kod moje mame, posle do kumova da razmenimo poklone...a sutra pravac Nemacka :) i sa radom se pocinje opet tek od 10.1. z:) uspela sam i u grad da odem dva puta ha...i bas sam zadovoljna kupovinom sto za ostale, a vala i za sebe:)

lepo se provedite za praznike i SRECNA NOVA GODINA :konfete:

Nije me bilo par dana ovde i na zalost umesto lepih dogadjaja i prelepih torti prvo na sta naletih je uzas koji se izdesavao sa Paki. Sve u svemu necu mnogo da pisem jer se moja osecanja poklapaju sa svim komentarima koji su ovde vec napisani. Zelim samo da dodam Paki da pred Novu 2012 godinu zelim da vise nikad, nikad ne dozivi ovako nesto!!!

Ja konačno isplivala z:) otišla i poslednja torta za ovu godinu,i to bakugan z:mrgreen: nadam se da mi ga niko u skorije vreme neće tražiti

Paki,tvoj slučaj me je baš dirnuo,već sam ti napisala u reputaciji,nadam se da ćeš naći najbolje resenje za svoje čedo

Drage moje,zelim vam puno srece i zdravlja u Novoj godini,neka sve ruzne stvari ostanu iza vas,i jos puno puno lepih tortica da napravite z:) da onu temu ukrasavanje zakljucamo u skorije vreme i otvorimo novu z:lol:
Uživajte sutra i lepo se provedite sa svojim najmilijima z:poz:

SREĆNA NOVA GODINA!!!

Poslednja izmena:

Back