KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drage moje prvo da pozelim srecan Bozic svima koji su slavili juce i prekjuce! Puno srece i zdravlja u kuci!z:lol:
Nadam se da uzivate sve,ovo vam je jedino vreme kad mozete bar malko da predahnete i napunite baterije za sledecu radnu sezonu ...
Ovako je bilo kod nas proteklih par dana,Elena Maria je slavila svoj prvi svedski Bozic :)

SAM_7480.jpg

SAM_7437.jpg

SAM_7497.jpg

SAM_7573.jpg

SAM_7600.jpg

Idem ja u KREVET! :konfete:

Tradicionalno nam dodju prijatelji oko 9, do 11.30 smo vec u polu-komi od hrane i pica, kad otkuca ponoc izljubimo se i u 12.30 se rastajemo u zdravlju i veselju! z:lol:

Omatorilo se, nema vise lumpovanja do zore za NG... ali zato za REPRIZU ko prezivi, pricace! Hi hi hi

Jelena SLATKIS je pravi tvoj Deda Mrazic, slatkis !!!

Uh, ovaj praznik mi je vec skroz-naskroz unisten z:mrgreen: Planirala sam da nas cetvoro lijepo idemo mojoj mami i bratu u Sarajevo, ali dzaba, ne mozes ti od napasnika da se oslobodis. Popis u firmi 2. i 3. januara, znaci radimo za drzavni praznik, placeno ili ne placeno (sto je po obicaju veca vjerovatnoca) meni je totalno svejedno kad ne mogu ici nikud. Tako mi je trebao odmor od torti, od ovog grada, od ove ravnice, htjela sam osjetiti onaj lijepi snijeg pod nogama dok setamo Velikom Alejom do Vrela Bosne podno Igmana, pa pojesti cevape na Bascarsiji, moj sin je bas pozelio Sarajevo, a kcerkica nije nikad ni bila u maminom rodnom gradu. Kume iz Nisa i Banja Luke ce doci, sve sam lijepo smislila...
I nije samo fazon u tome sto ja moram biti na tom popisu, nego kako drugi sa mnogo manje razloga ne moraju, jos kad sam vidjela obavjestenje za citavu firmu da oni koji imaju uplaceno putovanje za NG praznike ce im se izaci u susret, POLUDILA SAM totalno. Mi koji nemamo mogucnosti placati takav luxus, mi neka radimo, a ti drugi, e oni neka fino uzivaju

dobro veče ženskice!
Kud me pogodiste sa NG! Već nekoliko godina za redom padaju mi dežurstva.Ali ove je baš me potrefilo.31.12 radim do 21h, a 01.01. I smenu od 05.00!!!! Ma meni se ne isplati za toliko malo ni da dolazim kući.Naravno radim ja i 30.12, i 02.01. Ali od 09.01. odoh na omor bar da budem jedan zimski raspust sa svojom decom.Nije bitno hoćemo li negde ići ili ne,Hoću da se budim pored njih,onako sanjivi da se mazuckamo i gnjavimo, hoću da zaspim pored njih onako ušuškane,da me ne zanima koji je dan i da li idem na posao i da li će zazvoniti alarm na mobilnom.

Zvoncice,ima to i svojih prednosti.Gledas svoje dete kako raste,ti ga vaspitavas,a ne drugi.Mislim da to vredi mnogo.Meni se srce cepa svako jutro kada krecem na posao,a one mi kroz plac govore:Mama ti nikada nemoj na posao,ostani sa nama!

Ja zato mnogo volim što nisam zaposlena, i što sam mnoooogo vremena provela sa mojom decom, kada su bili mali i kada sam im bila najpotrebnija. A i za NG bih mogla komotno negde da radim i da dežuram, jer u principu mi to bude noć kao i svaka druga, samo malo kasnije odem u krevet.

U ona naša stara dobra vremena, dok smo i mladji bili, već krajem novembra se znalo gde se ide za NG, spremala se garderoba, slavilo se uvek minimalno tri dana, u zavisnosti koji dan je bio doček.
Al´ se nekad dobro jelo, što bi rek´o naš Djole.
Već par godina organizujemo kod naših poznanika u restoranu, koji su isto iz naših krajeva, žurku za izabrano društvo, sa našom klopom, muzikom i štimungom. Društvo malo, ali odabrano. Svako donese po nešto, neobavezna garderoba, super muzika, super zabava. Pomalo podsećanje na ona naša lepa vremena.
Ali, šta da se radi, godine idu, i naša omladina će jednom govoriti o ovim vremenima da su bila lepa. Svako imamo svoja lepa vremena.

Pa dobro, ne zalim se ja inace....Upravu ste, i meni je to milion puta proslo kroz glavu ZD kako volim sto sam nezapolena i provodim vreme kuci sa svojim detetom sad kad sam mu potrebna! Ali stavila sam tuzni smesak sto zaista mislim tako, volela bih da mogu negde da odem bar tu noc. Svaki dan po ceo dan sam sa njim i ne mislim da ima nesto lose sto bi par sati ostao sa babom..pa on iovako nju obozava! Evo vec nedelju dana samo trci kod njih-nece kuci, a to su nasa prva razdvajanja! Mada, i meni je to dan kao i svaki drugi nego eto, to vece, tu noc ce biti malo vise desavanja nego uobicajeno! Nego mm nikako nije za te varijante izlaska, i eto, zbog toga je nama ta organizacija samo u jednom planu: KUCA,KUCA i svaki dan kuca :) :) Sa njim sam 7 godina, i samo jedan docek smo proslavili u nekom kaficu, a sve ostale smo sedeli kuci sa njegovima, ili mojima.... Pa znate kako, ko je udaljen od roditelja i svekrve on ih se mozda i uzeli! Ja moje vidjam svaki dan i jedne i druge i nisam ih bas zeljna, al` tako mi sudjeno.. heheheheh

Pa dobro, ne zalim se ja inace....Upravu ste, i meni je to milion puta proslo kroz glavu ZD kako volim sto sam nezapolena i provodim vreme kuci sa svojim detetom sad kad sam mu potrebna! Ali stavila sam tuzni smesak sto zaista mislim tako, volela bih da mogu negde da odem bar tu noc. Svaki dan po ceo dan sam sa njim i ne mislim da ima nesto lose sto bi par sati ostao sa babom..pa on iovako nju obozava! Evo vec nedelju dana samo trci kod njih-nece kuci, a to su nasa prva razdvajanja! Mada, i meni je to dan kao i svaki drugi nego eto, to vece, tu noc ce biti malo vise desavanja nego uobicajeno! Nego mm nikako nije za te varijante izlaska, i eto, zbog toga je nama ta organizacija samo u jednom planu: KUCA,KUCA i svaki dan kuca :) :) Sa njim sam 7 godina, i samo jedan docek smo proslavili u nekom kaficu, a sve ostale smo sedeli kuci sa njegovima, ili mojima.... Pa znate kako, ko je udaljen od roditelja i svekrve on ih se mozda i uzeli! Ja moje vidjam svaki dan i jedne i druge i nisam ih bas zeljna, al` tako mi sudjeno.. heheheheh

Razumem te potpuno, i ja sam sa mojim detetom svaki dan po ceo dan, i vec ne valja jer je mnogo vezan za mene, nema ni dve godine, treba da napuni u januaru...i stvarno nemam boljeg drustva, ali sam isto tako zeljna da izadjem, s vremena na vreme, malo da izluftiram glavu. Moji hoce da pomognu i uzmu ga preko dana (mada su oboje bolesni i mama i tata) ali cim padne mrak on vice ide kuci kod mame!
Tako da moj muz i ja smo za ove dve godine izasli dva puta i to je moja mama jadna bila kod nas kuci i mucila se da ga uspava zaspala u dva jer je on mene sve vreme tazio...

a opet s druge strane, kod kuce biram drustvo, biram hranu, biram muziku i toplo mi je..sad zvucim kao baba, al kad se setim nekih proslava, gde su smarali sa muzikom, pa ti daju neku jadnu hranu da ustede, a stede i na grejanju pa jedva cekas da dodjes kuci da se zagrejes...ili moras da se zagrejes rakijom:zblesav:

Ma znas sta, ne kukam ja niko me nije terao, ali mlada sam se udala ( za*e*a* me ovaj heheh) pa nisam ni izlazila, sa njim sam od 16-e godine i nikad nisam imala prilike za nekim silnim izlascima. Ne nedostaje mi jer nema sta kad nisam ni stigla da osetim tu car! Na vreme sam se skrasila :zskace::zskace: Ali, sto ti kazes Anka, kao neka baba sam, stvarno mi malo fali luftiranje glave :D Nije ni moj mezimac hteo do skoro, on ima sad 3 godine! I samo mama i sisa :D :D a sad, samo trci kod babe (moj majke) Samo nju voli, i samo kod nje hoce, vec par puta je noci za 10-tak dana, i ne trazi me. Nedostaje mi nenormalno kad ode, ali znam da je to bolje za njega. Kad vec nemam vrtic ovde, moram da ga naucim da se odvaja, trebace mu to u zivotu, a ne da bude seka persa uz maminu suknju!!

.Samo da se na kratko javnem da vas pozdravim i nadovezem se na temu doceka.
Moram da se pohvalim. Ove godine idem na pravu gala zurku u Majamiju.Pozvao nas je bratov sef na parti za Novu godinu.
Bice oko 70 ljudi. Trebalo bi da bude super ali cu vam o tome pricati kada se vratim :)
Pravi novogodisnje kupcakes i nosim na poklon a i pogacu, onako po Srpski :) Bice tu drustvo iz celog sveta svih rasa i boja.
Bas se radujem jer odavno nisam bila na nekoj dobroj zabavi.
Ljubim vas sve i u mislima sam sa vama

Tera Ira pa covjece ti ces EXTRA da se provedes, samo ti sve to lijepo spremi po srpskim obicajima, ima sve rase ovog svijeta da se oduseve. UZIVAJ draga :veseljaci:

Mi ne idemo nikud za NG, vec godinama tako, ali ove godine mi bas odgovara, imam 2 torte za 2.1. tako da taman dobro, uhvaticu jeftinu struju pa cu peci kore oko ponoci, a i mm koji inace uspavljuje djecu kad ja pocinjem svoju 3 tortenu smjenu, ce tu noc lijepo da muti kore, odlicno, malo pomoci nije na odmet

Back