KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
domacice ,nadam se da ti je bolje.
a meni ovaj dan sve naopako.kiflice koje sam 1000 puta napravila,danas mi nisu uspele,kore za tortu su se pokidale(da se popraviti),ispala mi je puunaaa tacna kolaca.i ja se jos uvek ne predajem.sad krecem sa glaziranjem kolaca i pitam se sta ce se desiti.
a u gradu je danas haos.

Bolje mi je utoliko što me ne boli. A to mi je jedino bitno trenutno. Da ne boli, da se noćas naspavam kao čovek, pa da sutra mogu da radim.

Završila sam jednu mini "moskvu" koju imam za sutra i napravila jedne patikice. Sada malo virim ovde, pa odoh da spavam.

Hvala svima koji se i ovde i na pp interesuju za moje zdravlje. :cmok:

Bolje mi je utoliko što me ne boli. A to mi je jedino bitno trenutno. Da ne boli, da se noćas naspavam kao čovek, pa da sutra mogu da radim.

Završila sam jednu mini "moskvu" koju imam za sutra i napravila jedne patikice. Sada malo virim ovde, pa odoh da spavam.

Hvala svima koji se i ovde i na pp interesuju za moje zdravlje. :cmok:
ZD ja sam ranije imala problem sa bubregom u vidu čestih napada.Uzrok je bio takođe kamen i pesak.Znalo se da kada dobijem napad,odmah popijem 5 šolja od bele kafe Uvinog čaja i baktrim.Uvin čaj moraš piti u velikim količinama.Ne daj bože da ti se ponovi, skači sa jednog stepenika na drugi.To lekari preporučuju da bi se kamen pomerio.

Hvala vam svima na savetima, uglavnom sve to znam. Moje mlađe dete je kao sedmogodišnjak imao kamen u bubregu, pa smo prošli i skakutanje po stepenicama, i cisterne čaja, i lekove, čak i pokušaj razbijanja kamena. Dobro vladam problematikom, nažalost. :(

Dobro veče.Ja dobila danas neko nagradno putovanje.Zapravo treba da odaberem jedno od 3 ponudjenog-Grčka 10 dana u apartmanima,5 dana u Pragu,hotel3* ili 3 dana u Beču,hotel3*.Sve mi važi za 6 osoba.E sad veća porodica gde se kome ide.Pošto svi volimo more, mislim da će biti Grčka i još povedem tatu i mamu.:)

Dobro veče.Ja dobila danas neko nagradno putovanje.Zapravo treba da odaberem jedno od 3 ponudjenog-Grčka 10 dana u apartmanima,5 dana u Pragu,hotel3* ili 3 dana u Beču,hotel3*.Sve mi važi za 6 osoba.E sad veća porodica gde se kome ide.Pošto svi volimo more, mislim da će biti Grčka i još povedem tatu i mamu.:)

super, bas lepo, volim da cujem da neko nesto dobije ...onda vise verujem u te nagrade:)

Kako mene ne zakaci tako nesto, auuuuu :confused: Divno Princess, i ja bih izabrala Grcku, i to 10 dana!! Ja imam familiju u Makedoniji, i nesto se mm zainatio da odemo malo do njih ali, naravno malo i do Grcke u neki shoping :) Medjutim,,,iskreno ne ide mi se..sad u ovo lose vreme, volela bih da idem kad je toplije a i tesko da ce on moci da dobije slobodno od gazde, tako daaa..... pojeo vuk magarca sto se te price tice unapred vec znam :( Poslednji put sam isla pre 5 god, i takodje je bilo hladno, krajem oktobra i nisam mogla da cunjam samo sam u freeshop otisla. Ali ako mm resi bas bas, idem pa makar i sedela u kuci kod ujaka (imam dvojicu mogu da biram kod kog cu :D ) samo da ne sedim vise u svojoj, izludecu!

Dobro jutro drage moje :D kod mene uveliko ugrejalo sunce kao da je prolece .Izgleda od sankanja za ovu godinu nema nista.Nesto sam se ulenila ovih dana a priblizio se Sv Nikola .Porucenih tori i slavski kolaca ,a ja sedim kao da nemem nista.

Drage moje, vidim ja da ste pravo vrijedne, pripremanje kolacica za Nikolu su u punom jeku kod vecine, samo naprjed :cvet: evo cvjetic za vas. Kod mene brdo torti. Najradije bih zbrisala sa posla saticak vremena ranije da samo malo dremnem pa bi mi doslo lakse ono sto slijedi

Ovde i malo bolnih, ali i lepih vesti :).
Domaćice, što bi ti rekla, na žalost, poznajem problematiku.
Ja se samo sećam da nisam mogla da ustanem iz kreveta i na bilo koji način obavestim bilo koga šta mi se dešava - toliko me je bolelo.
Kasnije sam doslovce otpuzala do dnevne sobe taman da napravim paniku među ukućanima :zper:.
Kad je malo popustilo, ispričala sam se telefonom sa dve lekarke: jedna je radila tada na prijemnom u bolnici, druga je specijalista opšte prakse sa dugogodišnjim iskustvom.
Mišljenja i saveti su im bili isti, a svode se na sledeće: To užasno boli kad se pojavi i krene i može se desiti da se pojavi ponovo za 10 minuta, 24 sata, mesec ili 10 meseci... ali može i - nikad. Zato su mi rekle da je bolje da, kad je već prošlo, ne radim ništa. I ja ih poslušala.
Za više od deset godina, koliko je prošlo od tada, meni se to niti bilo šta slično nije ponovilo.
Iskreno se nadam i od sveg srca ti želim da tako bude i sa tobom. :heart:

ZD bas sam se zabrinula za tebe, ne volim da cujem takve price o bolovima posebno za osobe koje znam pa makar i virtualno. Iskreno se nadam da ces proci kao smeh, i da ces uz svojih 6 tortica za vikend naraditi ali i nauzivati uz posao

Samo da vam mahnem, da vam kažem da je za sada dobro. Ne boli, a to je ono što je važno.

Nego, budite dobre kao što ste lepe, pa mi recite, a ja ću kasnije pročitati, čime da obojim fondan da dobijem braon boju. Da li neka kombinacija boja, jer ja imam samo braon Stamenković iz Niša, u prahu. Svaka sugestija je dobro došla.

Dobar dan i od mene...ja stigla sa posla pa dok nekrenem u nove radne pobede samo da vam se javnem, ali i usput ispricam kakvu sam ponudu juce imala. Naime kolega sa kojim radim dodje i pita me da li pravim torte i onako mrtav hladan pita ,,da li moze 40 za utorak,, pitam cega...znate kao da mu je trebalo 40 parcica torte... samo kada nisam pala u nesvest... Firma iz ZR gde radi njegova zena obelezava kraj godine pa resili da 1400 radnika casete sa parcetom torte i sa jednin sokicem, oni izracunali da ima treba toliko, a da bi svima bilo lepo i da bi svi zaradili on trazi ko ce mu za najmanje pare napraviti tolike silne torte.... ja samo ne znam gde bih smestila sve te silne torte, a jos ja ne znam gde cu pre od posla oko slavskih kolaca i tortica.... i naravno danas mi kaze da je nasao zenu koja je to prihvatila koja ce mu praviti 40 dobos torti, da joj donesu materijal, a ona im uzima 1000 dinara po torti s tim da je cokolada njena, uh pa ne bi se ja toga za te pare prihvatila ni za 40 godina.....

Kupila sam veceras u Metrou neku cokoladu, nisam je do sada vidjala. Pise COKOLADA ZA JELO I KUVANJE Zvecevo Hrvatska. Ja inace najcesce koristim Menaz, ali kupih ovu da probam, zbog popularne cene. Pise pozadi da ima 45% kakoa, sto je vise od Menaz. Kosta trenutno 3 komada 132.14 din. jer imaju akciju 3 za 2. Sad sam je otvorila ima ok ukus, za torte jos ne znam, ne smem da eksperimentisem sa ovim sto radim za musterije, pa cu tek posle vikenda. Eto, ako neko zna kakva je, nek kaze, pa da idemo svi u Metro :)

Dobro veče.Ja stigla sa proslave.Baš je bilo dosta kolega i koleginica koje retko vidajm jer su raštrkani po Srbiji, neki su u Nišu, Kruševcu, Užicu.Prijepolju...Pa nam je ovo baš dobro došlo da se vidimo i malo ispričamo. I mnogo sam se lepo provela ,mada sam otišla sa suzama u očima.Jedva sam se suzdržavala da ne briznem u plač dok sam se šminkla.

Back