KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zadovoljna domacica:
Upravo sam pričala sa tehnologom u "C proizvodnja i promet 06" i saznala sledeće:

- bela čokolada im NIJE posna, jer se pravi od mleka, i ona kaže da neće da zalazi u tehnologiju bilo čije proizvodnje, ali od soje ne može da se napravi čokolada, bar koliko se ona razume, tako da svaku belu čokoladu koja se deklariše kao posna treba uzeti sa rezervom

- rekla sam da ispred sebe imam njihovu belu čokoladu, na čijem omotu piše da ima kakao delova, na šta mi je ona rekla da je to došlo do greške prilikom pakovanja, i da je preko toga trebalo da bude zalepljen stiker sa pravim sastavom, ali je,eto, došlo do propusta. Žena se bog zna kako izvinula i zahvalila što sam joj skrenula pažnju, jer sama kaže da su takve greške nedopustive.

To bi bilo to, oko bele čokolade. Crna im je posna 100 %. Nadam se da sam pomogla.

mamamaja2003:
inače ona (bela čokolada) mora da se pravi sa mlekom u prahu to jest zamenom a ona nije possna jer sadrži mlečne proteine. Isto važi i za slatku pavlaku- sadrži kazein- mlečni protein kao i posni sirevi...

Ovo smo, prošle godine, baš u ovo vreme posta, pisale na drugoj temi.

Mene post kao post uopšte ne zanima, ali smo stvarno nadugačko i naširoko raspravljali o beloj čokoladi, i zaključili da nije posna. Takođe, od kada su Hrvati preuzeli "štark", bananice im više nisu posne, nego piše da sadrže bjelanjak, a svuda piše da je moguće mleko u tragovima, što je logično s obzirom na proces proizvodnje. To bi bilo kao kada bi mi pravili fil sa mlekom u šerpi, pa je ne operemo, nego nastavimo da radimo sa posnim sastojcima. Da li bi to onda bilo posno? Jer postoji šansa da se neka mrvica onog što nije posno ipak tu zadržala. Da li ta mrvica kvari post?

hvala ti domacice.ja se secam te rasprave,ali nisam je ispratila do kraja tada,tj.do ovog posta sa tehnologom.zato sam htela da proverim jos jednom,da se ne zeznem.jos jednom hvala.menaz cokolada i fondan za prelivanje.

Au ZD al mi pravis zazubice. Da se ne spremam na put sada bi dosla na vruce cvarke. :(
Ovako moram da se tesim ,da ce dok se vratim biti gotov kulen pa da navratim.:zper::zper: Boljeg kulena od onoga koji pravi tvoj tata nisam jela.:cmok2:

Dobro jutro. Kod mene juče bio svinjokolj, danas se prave čvarci. :D[/QUOTE]

Au, čvarci, i sve ostalo što pripada svinjokoljui. Sad, kad sam bila kući, malo sam imala prilike, ali nikad mi toga nije dosta. Ovi Slovaci to ne znaju uraditi kao mi Vijvodjani. Mnjammmmmmmmm

Ja zaista ne volim kulen,ali zato čvarke...mmm...pa još one duvan čvarke...uh..ogladneh u sekundi.
Pa domaće kobasice...jela sam nedavno,poslao nam jedan kolega.Što kažu ljudi pravio ih kao za sebe, a ipak su za prodaju...I sad mi je taj miris u nosu...Jaoooo dijetoooo.Idem da izlepim još koji flaster za mršavljenje.Posle ovoliko grešnih misli, trebaće mi bar 10-12 flastera :)

Ja zaista ne volim kulen,ali zato čvarke...mmm...pa još one duvan čvarke...uh..ogladneh u sekundi.
Pa domaće kobasice...jela sam nedavno,poslao nam jedan kolega.Što kažu ljudi pravio ih kao za sebe, a ipak su za prodaju...I sad mi je taj miris u nosu...Jaoooo dijetoooo.Idem da izlepim još koji flaster za mršavljenje.Posle ovoliko grešnih misli, trebaće mi bar 10-12 flastera :)

Vrede li ti flasteri ista?

Back