KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni je bilo predivno sa vama i jeste..nismo imali dovoljno stolova i bili smo u cosku ali zato nam je bilo divno! Imale smo vremena da pricamo,smejemo se i upoznajemo! Ovo je moje prvo iskustvo na sajmu i prvo upoznavanje sa Vama i ljudima koje sa sretala na fejsu. Srecna sam sto sam vas upoznala,sto sam bila sa vama u grupi iako nam sajam nije ponudio sredstva za rad (STOLOVE) ipak smo sve bile nasmejane i vedre,pune sala,drustvenosti i smeha. Drago mi je i bila mi je cast druzeci se sa vama! :) :heart:

Hvala dragoj Smeh za pomoc,jer da nje nije bilo nebi mogla ni da udjem ( jer sam zvala prethodno praktiku i samo su mi spustili slusalicu rekavsi da postolja nisu u njihovom domenu). Cmok Maji naveci! :heart::cmok2::heart:

Meni je bilo predivno sa vama i jeste..nismo imali dovoljno stolova i bili smo u cosku ali zato nam je bilo divno! Imale smo vremena da pricamo,smejemo se i upoznajemo! Ovo je moje prvo iskustvo na sajmu i prvo upoznavanje sa Vama i ljudima koje sa sretala na fejsu. Srecna sam sto sam vas upoznala,sto sam bila sa vama u grupi iako nam sajam nije ponudio sredstva za rad (STOLOVE) ipak smo sve bile nasmejane i vedre,pune sala,drustvenosti i smeha. Drago mi je i bila mi je cast druzeci se sa vama! :) :heart:

Hvala dragoj Smeh za pomoc,jer da nje nije bilo nebi mogla ni da udjem ( jer sam zvala prethodno praktiku i samo su mi spustili slusalicu rekavsi da postolja nisu u njihovom domenu). Cmok Maji naveci! :heart::cmok2::heart:
Drago mi je da je sve ispalo kako jeste, s tim što je moja "uloga" u svemu bila samo da spojim lepo i korisno. Nama su postolja jako dobro došla (nikad nam štand nije izgledao lepše i originalnije), a i ti si se baš potrudila.
Sa druge strane, to što "Praktika" organizuje je samo trebalo iskoristiti... A ja sam dovoljno velika da sam u životu naučila da je važno ne dopustiti da ti kažu. "Ne" ;)

Ja sam goste ispratila,usla u krpe i odavno nisam imala vece pred sobom i za sebe.Iznenadjena sam postavkom sajma tj malim brojem torti koje su izlagane,ako ih je bilo 7-8 za pogledati to je sve...bez obzira sto je radni dan,dosta njih se bavi samo tortama,sta je uticalo na nezainteresovanost ne znam,ali bas mi je zao...Drago mi je sto sam upoznala nove drage ljude i stvorila kompletnu sliku o njima,istorokala se sto mi je bilo malo vremenski ali bice dana...

Ja nisam stigla ranije da kuckam jer me je cekalo puno posla i obaveza.... jos uvek sam pod utiskom ... mnogo mi je drago sto sam upoznala sve Vas jer nikog nisam poznavala licno. Volela bih da sam imala vremena da sa svima malo vise razgovaram. Sve pohvale za ono sto ste danas pokazale i time prestavile TIM SNOVA. Draga Daco veliko hvala na gostoprimstvu, nadam se da ce biti prilike da ga uzvratim, imala sam o tebi visoko misljenje a sad je jos vece i lepse.... rZorice odusevila si me svojom sirokogrudoscu, hvala na mnogim nesebicnim informacijama koje si mi dala i divnom drustvu ... nikako ne smem da zaboravim mackicuNS koja mi je pravila divno drustvo i mnogo mi je drago sto sam konacno upoznala nekog sa foruma a da je iz mog mesta. DIVNE STE!!!

Dobro jutro.Ja sam se malo razbolela,ali pošto mi je vikend radan,pijem tu raznorazne preparate i dobro mi ide.Kako je sinoć bilo,temperatura, upaljeno grlo, zapušen nos,glava kao dupla, od jutros nema temperature,znači za 25% je bolje. Sad srčem nesić koju mi je dragi napravio,dečica odoše u školu,a ja ću još malo da pročešljam po netu pa odoh bar da skuvam filove, pa u II smenu.Večeras kore i tako...

Dobro jutro i od mene! E jest neko fuj vrijeme napolju, jutros kad sam isla do posla roska ova kisica... e da mi je neko cose samo malo da zatvorim oci, al ne daju bestije, ma ko izmisli ove sluzbene telefone, svuda te mogu naci i isti cas moras da se pojavis kad te trebaju, a meni se ne mili mrdnuti nikud, al dzaba to sve kad sad moram ganjati neke dijelove da se prave, smrznucu se...
A onda u 2 i 3 smjeni figurice i samo figurice, ovaj vikend je malo zatisje sa torticama, ali zato sljedeca citava nedelja a posebno vikend ce biti veselo, pa moram to sve pripremiti

Vidim utisci sa sajma se još "sležu", svi koje čitamo su pozitivni i odmah mi dan (onaj radni ;) )lepše počne.
Kod nas je nešto mrzlo... kao ona "ledena kiša" da je padala (a mislim da nije), pravo klizalište.
A ja nemam zimske gume na biciklu ;)

Dobro jutro i od mene.Ja sam jos uvek slomljena...pretpostavljam da je to kao kad se napijes pa bolujes...Ne znam za ruke,ne mogu se naspavati...a vec sam spavala mnogo vise nego sto je to moj prosek.Zbog toga se jos vise osecam slomljeno.
Smehic,lance da obezbedis,nemoj da imas posla sa policijom.

daco,jasno kao dan,bravo za snalazljivost.jesi li to vec radila ranije?

Ja sam to nekad radila kad mi treba kinder torta okrugla i to u varijanti gornjeg sprata. NEkako mi je ona previse kremasta, skuvam ja gusce fil, ali opet da bi bila sigurna da ce ona meni lijepo stajati ispod fondana i kad je budem premjestala sa tacne na donju tortu. Ja onda ispecem jos jednu tanju koricu bilo koje vrste (obicno je to ona crna kora od Stefanelli torte sa visnjama), preracunam koliki je obim te okrugle torte da vidim kolika duzina ove cetvrtaste kore treba biti i onda isjecem na trake i obljepim. Kinder bude cvrsta, ravna i super

Ja sam to nekad radila kad mi treba kinder torta okrugla i to u varijanti gornjeg sprata. NEkako mi je ona previse kremasta, skuvam ja gusce fil, ali opet da bi bila sigurna da ce ona meni lijepo stajati ispod fondana i kad je budem premjestala sa tacne na donju tortu. Ja onda ispecem jos jednu tanju koricu bilo koje vrste (obicno je to ona crna kora od Stefanelli torte sa visnjama), preracunam koliki je obim te okrugle torte da vidim kolika duzina ove cetvrtaste kore treba biti i onda isjecem na trake i obljepim. Kinder bude cvrsta, ravna i super

SUPER!

Danas mi se prvi put od kada radim ovaj posao javila nezadovoljna musterija, kako kaze "nije bas nezadovoljna, ali to joj stoji na srcu pa mora da kaze." A sta mislite kojom je tortom nezadovoljna? ..... ZOJA....... kaze to za nju nije dovoljno cokoladna torta. " Ono belo tu nikako ne treba da stoji i to joj se uopste ne svidja"..... Konkrentno za njenu tortu utroseno je 600g cokolade.... za nju je cokoladna torta zarbo torta u koju po mojoj meri ide svega 200g cokolade... a da ne kazem da mi je povrh svega u dekoraciji ukazala na pravopisnu gresku gde sam zajednicke imenice pisala velikim slovom ... al` tu sam joj doskocila jer je mislila da ne znam sta sam uradila, pa ko veli da mi kaze! No, sta da se radi ima nas raznih .... i da, kaze da je bila veoma tuzna jer se unapred hvalila svojom tortom, koju je isekla i podelila, ali je kasnije videla da nisu bas svi sve pojeli iz tanjira, a neke cokoladne poput markize su planule! I tako je nas razgovor tekao i tekao ....

E bas mi je zao sto si i ti imala lose iskustvo,,, i mora da ce ih biti jos!! Koliko smo samo puta vec pisale na tu temu, ihahaaaj... Iskreno, i meni se Zoja smucila i da je jedem i da je pravim...malo ih bilo u mom asortimanu, ali koliko god da ih je bilo- 80% bila je Zoja! Znam da je trazena, ali ja je ne volim! O ukusima ne treba raspravljati, ali da je cokoladna-cokoladna je! I jaka! Slag je samo malo ublazava...da ga nema-tek onda bi bila fuuuuj!!! Ne znam ja sta je za tu zenturacu cokoladno ako to nije! Neka istopi crnu cokoladu u solje i nek pije ako hoce samu cokoladu, i nek` se tera do djavola!!!!

Dobro jutro. Evo mene na kafici pa da nastavim sa poslom a jos malo pa u skolu.
Pocelo je sito odbrojavanje do polaska na put a posao se samo gomila. Opet cu puzeci do aviona, ali posle zato milina.
Zvoncice ne prizivaj djavola u sitne sate, ne valja jer on i sam dodje kad ne treba, a sto se tice nezadovoljnih musterija treba ih samo ignorisati i ne uzbudjivati se mnogo. Neki nikad nisu zadovoljni. Valjda su se takvi i rodili.
Molila bih ove nase strucnjake za net da mi posalju ako mogu razne adrese radnji sa alatom za dekoraciju u Majamiju ili bar sajtove sa kojih se moze naruciti alat u Americi
Ljubim vas sve i jedva cekam ponovni susret

Danas mi se prvi put od kada radim ovaj posao javila nezadovoljna musterija, kako kaze "nije bas nezadovoljna, ali to joj stoji na srcu pa mora da kaze." A sta mislite kojom je tortom nezadovoljna? ..... ZOJA....... kaze to za nju nije dovoljno cokoladna torta. " Ono belo tu nikako ne treba da stoji i to joj se uopste ne svidja"..... Konkrentno za njenu tortu utroseno je 600g cokolade.... za nju je cokoladna torta zarbo torta u koju po mojoj meri ide svega 200g cokolade... a da ne kazem da mi je povrh svega u dekoraciji ukazala na pravopisnu gresku gde sam zajednicke imenice pisala velikim slovom ... al` tu sam joj doskocila jer je mislila da ne znam sta sam uradila, pa ko veli da mi kaze! No, sta da se radi ima nas raznih .... i da, kaze da je bila veoma tuzna jer se unapred hvalila svojom tortom, koju je isekla i podelila, ali je kasnije videla da nisu bas svi sve pojeli iz tanjira, a neke cokoladne poput markize su planule! I tako je nas razgovor tekao i tekao ....

Meni je jedna mušterija takoše rekla da joj se "onaj beli fil" uopšte ne dopada, i da bi bolje bilo da sam stavila krem šlag od čokolade. Mada nije bila nezadovoljna, samo je konstatovala. Ja mislim da ljudima kod te torte najviše smeta što nema oraha/lešnika/badema, i onda misle kako su dali pare za tortu koja ne sadrži navedeno. Jer, mislim, izem ti tortu bez oraha. :roll:

A "zoja" je moja omiljena torta, kada bih mogla, ja bih samo nju pravila za mene. Obožavam je. Iako nisam naišla na mnogo njenih vatrenih obožavalaca. Počevši od mojih ukućana. :(

Pa nije mi jasno zasto onda nije porucila zarbo tortu ako se to njoj svidja,ne razumem.Meni licno je zoja prelepa i preukusna torta,bez obzira sto nema orah,lesnik bas zato mi se i svidja ne moraju sve cokoladne torte da budu na isti kalup i da sadrze orah i lesnik,bzv.A to da ce biti nezadovoljnih,hoce,uvek ima takvih....meni se jos uvek nije desilo ali cesto razmisljam kada bi me neko nazvao i imao neke primedbe,ne znam kako bih reagovala....Mislim da je to bas neprijatno posebno ako smatras da je torta napravljena,ukrasena kako treba....No,sto kaze teta Ira ima onih koji su uvek nezadovoljni i na takve se ne treba obazirati....
Dobro jutro...

Sto se Zoje tice nikada je necu probati jer sadrzi plazmu, a ja to nesmem zbog glutena.Pravila sam je vise puta jednom sam dobila komentar da se isuvise oseca plazma keks,ali kada sam ukombinovala sa milkom 1/3 svi su bili odusevljeni.Skoro dosla zena trazi dobos, svarcvald i trecu ja da izaberem i ja joj napravim uninu coko-nugat i ta joj se najvise dopadne.Kad bi nam musterije davale cesce da mi odaberemo za njih i sto se ukusa i dekoracije tice bilo bi lepse raditi.
Dobro jutro vam zelim i prijatan dan.

Kod nas u Su se sve slabije traze torte bez oraha, strogo ljesnici, svi se nesto prave prefinjeni. I stvarno, u zadnjej vrijeme ne znam koliko Zoja sam napravila, uvijek nju prvu ponudim kad su djeciji rodjendani u pitanju posebno za 1 ili 2 rodjendan. Kad roditeljima kazem da nema kostunjavog voca odmah se svi uhvate za to jer je ovo kraj gdje masovno vladaju alergije, pa eto... A za rodjendan svog sina jos u junu sam je pravila i svi su trazili jos i hvalili je i djeca i veliki, svi su govorili da je drugacije nego coko torte koje su do sad jeli, a djeca koja inace nisu jesna su trazila po parce extra, sve su smazali.
Bilo je nekih komentara samo za coko-nugat Uninu da je jaka, pa ja od sad stavljam i u nju red sl.pavlake, meni je tako super, a niko se nije zalio

a jel vam neko nekad rekao da morate biti i psiholozi kad vam narucuju torte,sta je za koga cokoladno a sta ne ,kategorija jacine cokoladne torte takodje igra ulogu,da li neko voli da se onesvesti od jacine cokolade secera i oraha u torti ili voli da to bude lagano a ipak cokoladno veliki je znak pitanja,da li ce tortui vise jesti deca ili odrasli,da li medju njima ima alergicnih na orah i lesnik i tako redom,uglavnom opis sastava torte pa nek sami biraju...

Back