KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar dan, vidim da se ovde svašta izdešavalo.
Ja sam danas malo slobodnija, pa sam ukuvala dunje u kompot, imam 8 flaša od 0,7 l, zadovoljna sam sa količinom i sa poslom.
Znam da je veliki problem sa čuvanje žumanaca, kada Vam ostanu pri pečenju. Našla sam super rešenje: čuvala sam ih u posudi, koju sam vakumirala. Super su, i nakon 2 nedelje. Kada sam ih jednom zamrzla, nisu bila ni za šta nakon odmrzavanja, zato me je sada ovo jako oduševilo. Možda neka od Vas iskusnijih ima i drugo rešenje. Rado bih saznala i to.
Prijatan dan Vam želim. Ovde kod nas i sunce sija, divan jesenji dan.

Dobro vece. Ovde je izgleda pusto. Imam jedno pitanjce koje nema veze sa kulinarstvom, ali se osecam slobodnom da pitam. Ako nije izvinite, pa izbrisite. Videla sam da Telenor nudi neki Asus K53E notebook uz internet pretplatu god. dana. Ima li nekoga ko je upucen u ovu ponudu. Nama je komp. pri kraju, dosta je i sluzio, pa smo svakako razmisljali da uzmemo novi. Hvala.

Dobro vece. Ovde je izgleda pusto. Imam jedno pitanjce koje nema veze sa kulinarstvom, ali se osecam slobodnom da pitam. Ako nije izvinite, pa izbrisite. Videla sam da Telenor nudi neki Asus K53E notebook uz internet pretplatu god. dana. Ima li nekoga ko je upucen u ovu ponudu. Nama je komp. pri kraju, dosta je i sluzio, pa smo svakako razmisljali da uzmemo novi. Hvala.

to su uglavnom mali kompjuteri koji nemaju cd ulaz na sebi,procesor im je dosta slab tako da je i ceo komp usporen. Ja bas imam jedan asus, odlicno mi sluzi ali samo za put posto je tezak samo 1 kg i baterija traje 11h bas zbog toga jer u njemu nema bas nista.. Ja to nebi preporucila za kucnu upotrebu.. bolje skupiti jos 150 e i kupiti pravi...

Sto se tice teleonora..ja ga mrzim iskreno receno... svaki put kad surfujem zagusi se i nemogu da pricam na kameri..znaci bezveze skroz... i jos ne hvata domet svuda u stanu?!!! a nasa zgrada nije zakrcena vec je na otvorenom
064 je jos gori.. do sada se najbolje pokazao kablovski net..

Svi znaju koliko se ja mucim sa internetom---a imam bas taj-TELENOR!! Ne zato sto zelim, vec zato sto moram!! Nemam drugi, nemam ni mogucnosti za drugi, zivim na selu gde nema dometa ni za sta na ovom svetu, u velikoj dolini bogu iza nogu,,, za adsl smo predali pre godinu dana,,, vise se ni ne nadam da cemo ga ikad dobiti! Nego, da se vratim na TELENOR,,, iako ja imam problem to nije razlog da kazem ono sto znam 100% provereno o njemu!! Velika je prednost sto ga "nosam" sa sobom. Imam svoj lap top pa su ta dva aparata moja prikolica :) Na samo 10km od moje kuce,( mesto Veliki Crljeni ) ja sa njim imam odlican domet,, normalan i brz kao i kablovski, kao i neka srednja brzina adsl-a! Bitno je da u vasem mestu ima 3G mreza! To jedino mozete proveriti ako imate mobilni tel.koji to podrzava onda ce pokazati ako ima tu mrezu! Tamo gde je ima-Telenor odlicno funkcionise to moram da napomenem jos jednom,,,,--- tamo gde nema te mreze: NE GUBITE SVOJE ZIVCE, SVOJE VREME I SVOJ NOVAC! Ako imate O VLADA(a pretpostavljam da da jer si na netu) neki internet vec koji koristite, sto kaze Jelena, skupi pare i kupi neki lap-topic i ne bacaj pare godinu dana za njihovu uslugu koju oni debelo naplate!!!!

Dobro jutro :)
Nema vetra.Čak prijatno jutro.Doduše hodala sam 22 koraka,jer se trudim da auto parkiram ...pa skoro u haustor zgrade.Kad ovako rano idem, sve što šušne skrati mi živce na rezance.Pa priznajem, uopšte mi nije prijatno.Čak sam i sama sebi smešna,kojiom brzinom kao munja ulazim u auto, klik centralna, pasivni alarm,brr..i odmah krećem.Kakvo zagrevanje motora :D
Hajde ko će nesić?Odoh jednu da smućkam pa da se radi

Poslednja izmena:
Ja ocem:flert:
Dobro jutarce svima:D
Radim od 10h, a komsija, sinov drugar, ostavio lap top sinoc kod nas, srce malo:mrgreen:
Tako da i ja mogu da vam pozelim dobro jutro, a i neka vam bude divan dan:heart:
good-morning-164.gif

Dobro jutro, i ja bih nesic!!!
Toliko sam umorna a tek mi predstoji vikend i svakakve zezancije, a jos i ovdje na poslu popis a to su tek IGRE BEZ GRANICA :zcepanje: :zcepanje:
Inace, prosto moram da vam se pozalim, niko drugi u vezi mog tortenog posla me ne slusa, samo vi i zato vas ja puno :heart:
Bila u prosli petak kod mene na dogovoru cura sad sa mamom tati za rodjendan da naruce tortu, inace ona vec narucivala onu Partizan za momka sto sam nedavno pravila. Kazu da bude u obliku kafica sto oni imaju i ispred njega stolice, stolovi i 6 figurica: tata i njegovi drugari... Hajde ja nekako i pristanem ali 2 figurice idu u cijenu torte, ostalo da se doplati, pristanu one na to. I kao poslace u nedelju slike kafica i jos neke detalje u vezi figurica. Ali taj dan je bio Kurban Bajram i tek juce popodne ona mene zove i kaze da pravim11 FIGURICA, sve ce oni platiti, nije problem!!! :dash: :dash: pa kad nisam poludila, pa nocas sam do neko doba noci to radila, danas kad dodjem s posla opet ce biti ne prospavana noc, a gdje je sve ostalo sto treba za druge tortice za vikend. Jos ja stolice i stolove napravim onako sankerske fazone, misleci da je to to, jer ne mogu ja cekati dok ona sliku posalje... kad ju je sinoc tek i poslala ono skroz drugi fazon, oblik i sve sam radila jovo-nanovo, da se osusi do danas da mogu postaviti figurice na njih, ko sjedi a ko stoji oko stolova... Jos kad mi je poslije rekla da je ona sigurna da cu se ja potruditi da to sve postignem da uradim najbolje sto mogu, JOOOOOJ

Poslednja izmena:
Devojke hvala Vam sto ste svoja iskustva podelile sa mnom. Mi vec imamo njihov internet i dobar je, kod mene jos kablovskog nema. A koliko sam skontala ovaj laptop je tezak oko 3 kg., ne deluje kao igracka. Po mom proracunu, za god. dana mi bismo ga platili kao da smo ga regularno kupili, samo internet dodje za dz. Raspitacu se jos, da ne bude kao sa lesnicima, ja sam mislila da je 2.5 kg. 700 din., a cena je bila po kg. i plus PDV. HA HA A Daco sto se tice gore pomenute situacije, meni je jednom zena narucila tortu sa dinosaurusima. A narudzbina je bila radite vi figure, a ja cu javiti hocu li na sprat ili ne, i kog ukusa da bude. Torta je trebala za subotu i zove me u cetvrtak da kaze sta je odlucila. Ja je odmah prekinem i kazem da sam popunila termin. A mislim da su najpametniji ljudi koji kazu da je za porudzbine u poslednji cas cene 50% vece, pa ko voli nek izvoli. I sada se trudim da sve obavestim da mi se jave bar 10 dana ranije, i onda nema problema.

prijavljujem se za kafu ako moze....
a sto se tice price o poslu - prednost je u tome sto sami sebi odredimo da li cemo i koliko da radimo...ukoliko neko stvarno prihvata tortu uvece za sutra - nema boga sledi mu neprospavana noc i to je to...prosto odredis prioritete u trenutku - i nema nam posle kuku i lele:D...tj. ima - ali cutimo i radimo:D
ja znam da kad su Arandjelovdan i Sv.Nikola prihvatam vise nego inace jer tad znam da ce mi i ostati dobra zarada...ili ako postoji neki razlog vec..recimo juce me je zvala devojka za kolace za slavu, isporuka sl utorak.meni je to tesno jer sam vec napravila spisak koliko cega za tu slavu - znate da meni musterije same biraju pa onda treba da se pravi spisak otprilike koliko cega pravim da ne bude posle viska bajadere 3kg itd.da vas ne gnjavim.elem, musterija je Dacina, ona kod nje uzima torte...meni je Daca postala vrlo vrlo bitna u zivotu i zbog nje sam prihvatila porudzbinu jer ne zelim da njoj bude neprijatno i sl. i molim lepo.ne smatram, zbog toga sebe hiper super zenom niti da sam neki heroj sto cu spavati to vec 2,3,5 sati ili necu uopste - nebitno...to nam je posao - kao i svaki drugi..eto meni muza poslase za Qatar tako sto su mu u ponedeljak rekli ides u utorak....tesni rokovi su ocigledno u svakom poslu :D

Daco_Su jooooj sta da ti kazem sem srecno....uh, za kad ti je torta - vikend?

dobro jutro svima...i ja bih nesić...
slušam vas i kontam...moje mušterije misle da ja štancam torte nekom magičnom mašinom...uglavnom zovu danas za sutra :( ili dva dana ranije. Retki su momenti kada se jave nedelju dana ranije. A pošto sam početnik, ne mogu da odbijem, pa onda bude navrat nanos...što najviše mrzim. Crknem više ako su dve torte na frku nego kad pravim pet šest ali da znam za njih bar nedelju dana ranije. Kako da naviknem ljude da poručuju ranije? Najbolji su mi oni koji za veće slave , Božić ili novu godinu zovu veče pre ( u pola deset ) da poruče sitne kolače. ( i to uglavnom kilu-dve). Iako ja uvek pravim kolača da bude koja kila viška, nama ništa ne ostane a i moram odbiti nekoliko mušterija. Naučena situacijom za novu godinu, ja se pripremim i napravim brdo kolača za pravoslavni Božić, možete misliti koliko sam bila razočarana kada sam videla da ni zadnji dan nmiko ne zove za kolače, nego bi svi neku tortu :(.

trebalo bi da idem u subotu u eurowilt da pokupujem neke osnovne stvari za dekoraciju - bukvalno nemam nista (mozda neke perlice koje sam kupila u disu i domaci fondan:))) pa mi recite sta da kupim za fondan neke osnovne stvari i za slag - koji su mi nastavci najpotrebniji za pocetak, imajte u vidu da sam pocetnik i da sve sto radim radim iskljucivo da bi meni i mojima u kuci i prijateljima to bilo lepo ...

Da se i ja malo pridružim danoj temi. Jedno lepo jutro, u 6,00 mi zvoni telefon. Još je bila sreća što sam išla na put pa me zatekao dotični na benzinskoj pumpi a ne u krevetu. Zove on sav ozbiljan, znam ga jer sam mu već pravila torte, ono: dobro jutro, imate li neku tortu (dobošku), treba mi u 8,00 danas. Reko molim????????? Pa, ako imate za nekoga uradjenu, date meni a onda uradite drugu. U šoku sam bila ceo dan, ne znam kako sam vozila i radila. Kako se snašao, nemam pojma, ali posle je opet neručio redovno, kako treba.
Ima i nas i njih svakakvih.

Da se i ja malo pridružim danoj temi. Jedno lepo jutro, u 6,00 mi zvoni telefon. Još je bila sreća što sam išla na put pa me zatekao dotični na benzinskoj pumpi a ne u krevetu. Zove on sav ozbiljan, znam ga jer sam mu već pravila torte, ono: dobro jutro, imate li neku tortu (dobošku), treba mi u 8,00 danas. Reko molim????????? Pa, ako imate za nekoga uradjenu, date meni a onda uradite drugu. U šoku sam bila ceo dan, ne znam kako sam vozila i radila. Kako se snašao, nemam pojma, ali posle je opet neručio redovno, kako treba.
Ima i nas i njih svakakvih.

hahaha kao da si prodavnica....ono tipa imate li doboš torte na lageru?:hahaha:

Back