KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar dan,ja kafu popila....cekam mm pa da idemo po materijal za torte....sta reci,ja naglasavam uvek da se jave bar nedelju dana ranije i zbog ostalih porudzbina i zbog izrade dekoracije....i onda dodje moja sestra sinoc da joj pravim tortu za petak za svadbu...eto da je ubijem na mestu,ljudi ne razmisljaju,misle pa neces tortu praviti 10 dana ranije....jer ne znaju koliko vremena treba da se ona stegne da bi mogla da se dekorise,koliko vremena treba da se uradi dekoracija i da se sve to uskladi sa ostalim tortama.....

ja sam recimo u pocetku prihvatala tesnje rokove - naravno razvija se posao, treba pridobiti musterije...posle kad je doslo do toga nedelju dana unapred npr a oni se jave opet tako tesno prihvatim ako su stare musterije i objasnim da sad moraju ranije tad i tad bla bla....sa jednom zenicom sam muku mucila jer nikako da joj objasnim tj kaze ona meni dobro al opet nekako tesno a bas su prvi poceli da narucuju...e onda se navikla pa je ove god. za Djurdjevdan prva narucila ihhihi...i pita me - Una je l' nisam ja zaksnila? :D. neko ce ti prihvatiti, neki ce ti se mozda i naljutiti - ali to je sve deo posla....recimo sa zenom koja drzi igraonicu nisam uspela da se dogovorim oko saradnje..moj uslov je bio da se torte narucuju 2 nedelje unapred i da mi se plati po isporuci..a njen odg na to je bio da to nema nigde da ona saradjuje kako naglasava SA VRHUNSKIM poslasticarnicama grada nam Beograda i da se nigde ne narucuje 10-14 dana unapred.fino sam pokusala da joj objasnim da ja prosto imam dosta svojih stalnih musterija i da ne mogu i ne zelim njih da otkacim, zarad poneke torte u igraonici..ma neka to bude i puno torti u igraonici nije bitno..imam ljude koji mi porucuju torte, radim sama, nemam 10 ljudi oko sebe, nemam pripremljene i zamrznute torte itd. i prosto trenutno sam u poziciji da postavim uslov. mozda sutra necu biti pa su igrati kako oni sviraju - ko zna..ali sada je ovako...ono sto mi se nije svidelo sto je zena odmah pocela sa cuvenim srpskim velicanjem - ima zakazanih 40 rodjendana, saradjuje sa vrhunskim keterinzima, poslasticarnicama itd...pa sto ste ona godpodjo mene jednu malu zvali :D? sve u stilu da bi mi dokazala - HA VIDECES TI!Sto se mene tice ja joj zelim da postane najveca igraonica i najbolja u Bgd - pa nismo uspele da se dogovorimo, nikom nista, nervira me kad to neko dozivljava tako licno i odmah pocne sa ne znam ni ja kakvim pricama.

misle pa neces tortu praviti 10 dana ranije....jer ne znaju koliko vremena treba da se ona stegne da bi mogla da se dekorise,koliko vremena treba da se uradi dekoracija i da se sve to uskladi sa ostalim tortama.....

cekaj je l si mi ti bese pricala za zenu koja je rekla pobogu sta ja da radim sa tortom 7 dana pre rodjendana?? ili neko vec jeste secam se ihihihih :)

Ja sam moje musterije toliko zaplasila tako da sad i najobicniju tortu sa slagom narucuju mesec dana ranije a mladenacke i do dva meseca:zcepanje::zcepanje: ali ima i izuzetaka kojima covek ne moze objasniti neke stvari kao da ja sedim pored telefona i cekam da me doticna pozove i naruci tortu za sutra a ja kao madjionicar iz rukava izvucem dekorisanu tortu:roll:

Moram i ja da se umešam, mada amaterski. Ja nemam problem naručivanja, ali bih vam iznela svoje strahove. Radila sam sestri tortu da ja nosi na neku svadbu u Kragujevac, činu mi se. Torta je umešena npr u četvrtak, uradila sam dekoraciju ranije pa sam mogla da je završim u petak, a u subotu torta putuje da bi u nedelju bila na svadbi. Tajming je OK, kako se meni čini. Medjutim, mladencima se torta dopadne i ne dozvole da se seče na svadbi nego je čuvaju za svoje društvo u BG-u za sledeću subotu....Crkla sam od muke, hoće li se potrovati. :mrgreen: Torta je putovala BG-KG pa KG-BG po toplom vremenu. Imala sam sreće, svi su preživeli, a ja se i danas stresem kad pomislim da je torta mogla da rikne.

Cure, evo sve sam iscitala i sad mi je mnogo lakse kad cujem kakvih i vi problema imate, Una, tenesa, cilence i ostale majstorice svi mi imamo (neke su imale jer im je to proslost, blago vama :klap:) taj kako tenesa kaze PERIOD RAZRADJIVANJA POSLA, ma joj dosta mi je vise toga :besna: ali jos uvijek prihvatam torte koje su narucene u zadnji cas, ali ipak imam neku granicu, procjenim koliko me je vec sastavio umor od neprospavanih noci da li mogu jos koju po koji saticak samo odspavati ili ne, da li je stara musterija ili kako li vec, eto zapetljah se u pricu

Jeste, Una torta je za ovaj vikend, evo pokusacu da vam postavim sliku da vidite kako izgleda taj kafic
attachment.php

i jos 11 figurica, neki da sjede na stolicama i za stolom, a neki da stoje, pa sam jos dobila i instrukcije ko ima kakvu boju kose, brkove, bradu...

Ja sam moje musterije toliko zaplasila tako da sad i najobicniju tortu sa slagom narucuju mesec dana ranije a mladenacke i do dva meseca:zcepanje::zcepanje: ali ima i izuzetaka kojima covek ne moze objasniti neke stvari kao da ja sedim pored telefona i cekam da me doticna pozove i naruci tortu za sutra a ja kao madjionicar iz rukava izvucem dekorisanu tortu:roll:

Imas ljudi koji misle da samo njihov posao je tezak i potrebno znanje i iskustvo, i omalovazavaju svaki drugi posao ...tipa pa sta napravis tortu za sat vremena i malo je ukrasis ko da mi je to neka nauka, pa ti cero ako nije neka nauka uzmi pa sama napravi...uh takvi me posebno nerviraju:evil:

I na kraju ispadne da kojim god poslom da se bavis, moras da predstavljas to tako da je to mnooogo tesko i vise nego sto jeste, da je to visa matematika i da samo ti to znas da radis i niko drugi...e sad meni se prevrce stomak kada tako nesto moram da uradim ali ima trenutaka i ljudi pred kojima moras tako

Dobar dan,ja kafu popila....cekam mm pa da idemo po materijal za torte....sta reci,ja naglasavam uvek da se jave bar nedelju dana ranije i zbog ostalih porudzbina i zbog izrade dekoracije....i onda dodje moja sestra sinoc da joj pravim tortu za petak za svadbu...eto da je ubijem na mestu,ljudi ne razmisljaju,misle pa neces tortu praviti 10 dana ranije....jer ne znaju koliko vremena treba da se ona stegne da bi mogla da se dekorise,koliko vremena treba da se uradi dekoracija i da se sve to uskladi sa ostalim tortama.....

E da i ja se stih onoga pa zasto da naruci tortu ranije 7 dana kad je tad neces praviti, HA HA HA... joj smijem se od muke, boze kako ljudi shvataju na raznorazne samo njima znane nacine...

Potpisujem 100% ovo sto si sad rekla da ljudi nemaju pojma koliko to nosi vremena?! Meni jedna moja poznanica kaze da musteriju ne zanima da li ja radim pa imam samo popodne i noc vremena za torte, da li imam 2 djece ili zivim sama, ona hoce da dobije tortu kakvu hoce i kad ona hoce :eek:
Dobro, to jeste da nju ne zanima moja licna situacija, vrijeme i ostalo, to nikom ni ne pricam od musterija niti je to uopste bitno iznositi, ali htjedoh joj reci da je sigurno da musterija zeli jos i super kvalitet i izgled i jos da joj je nekako i poklonim pa sam onda sigurna da ce biti zadovoljna 100%!!! Pa mislim stvarno...

Znaci, uopste nije poenta u mom licnom slobodnom vremenu koje mogu posvetiti tortama, ali je problem u tome sto oni stvarno nemaju predstavu kako samo obojiti fondan u to sarenilo, pa cvjetici, pa oblici, pa dodatne zezancije i onda jos sve to od juce za danas

Ja imam i ovakva i onakva iskustva.Ponekad prihvatim tortu u zadnji čas jer sam sebi zacrtala neki cilj, i finansijski sam mu bliža ako to uradim.Ponekad ne prihvatim tortu, bez imalo griže savesti,posebno ako je u pitanju dečiji rodjendan zakazan u igraonici, jer ne mogu da me ubede da nisu znali kad će detetu da slave rodjendan.Pa na kraju i ta igraonica nije zakazana danas za sutra. Imam par mušterija , medju prvima su poečeli da naručuju kod mene i do sada su naručili ihihi torti, njima zaista izadjem u susret.Ali novim mušterijama, za rokove manje od 3 dana, sam rekla da će im cena biti uvećana za 30%.Pa neki prihvate, neki ne...Kako kome je volja.Ima u Tempu odmah da kupe,a i jeftinije su ;)

ahahha sneki dobra si...ma silne poslasticarnice i zamrznu torte pa odmrznu ma svasta..nego ljudi ni ne znaju pa...mi se svi koliko ja znam maximalno trudimo da to bude sveze....pa ne daj boze nesto se desi - ma strasno....
jooooj Daco - neka je sa srecom...bas bas imas posla tu

peki&anka - e potpuno si u pravu...momjoj mami su stalno tako govorili- jedan njen drugar zapravo, ajde Taco caskom skiciraj to i to...moji su inace arhitekte...tako ja muza zezam kad hocu da menjamo nesto na sajtu sto je njegov domen, ne moj - ljuibavi ajd caskom stavi onu solju u coskic.hahahahha - zato sto znam kako ce da me pogleda ispod ok i koliko to vremena oduzme..cuvena recenica - ti ces to caskom :D

I ja najviše volim časkom da idemo u kupovinu.Po mogućnosti kad se vraćamo od mojih, pa samo na brzinu da udjemo po par sitnica u Metro.Jao ljudi, uvek me te sitnice koštaju po par hiljada dinara.I kad izadjemo na parking , kaže moj muž,ala je poskupeo ovaj prašak za pecimo 7000 smo ga platili.Mislim svaki put pored tih stvarčica nadjem još n-stvari koje mi trebaju.pa posle takve posete ako neko nazove za sutra tortu prihvatim :D

Una, moram ovdje da iskoristim priliku da te pitam za recept Ferrero roshe kuglice, citala sam danima stranice na temi sitni kolaci, ni sama vis ene znam dokle sam stigla, onda je dosla ova torta kafica i brdo figurica, uz sve ostalo, pa sam to i malo sklonila u zapecak a u nedelju ujutro vec treba da pocnem! Nigdje nisam nasla taj recept do te stranice ni za bajadere, mada je neko spomenuo nesto u stilu kao da si ga negdje napisala, a ja citala i citala pa opet JOK! Nasla sam ovaj recept za kuglice koji mi se odpada, u svim ostalim uglavnom ide nutela, a ovdje ne pa vjerovatno to i nije bas original, ali mi zvuci dobro http://www.coolinarika.com/recept/kuglice-sa-rafaelo-oblandom/

Znam da ovaj post treba biti u temi sitni kolaci, ali tamo majstorice nekako rijetko svracaju, ako mi neko tamo odgovori ja cu strpljivo da cekam :bye:

Joj a meni se upravo desilo nesto FENOMENALNO. Primili su mi bliznakinje u vrtic. Drustvo castim, ko sta pije? Sta sve nismo radili da ih upisemo i nista, i sada kad smo digli ruke, zove zena kaze ima upraznjenih mesta. Ja slusam ne verujem, mislim da necu verovati ni kada ako Bog da budu isle i mesec dana.

Una, moram ovdje da iskoristim priliku da te pitam za recept Ferrero roshe kuglice, citala sam danima stranice na temi sitni kolaci, ni sama vis ene znam dokle sam stigla, onda je dosla ova torta kafica i brdo figurica, uz sve ostalo, pa sam to i malo sklonila u zapecak a u nedelju ujutro vec treba da pocnem! Nigdje nisam nasla taj recept do te stranice ni za bajadere, mada je neko spomenuo nesto u stilu kao da si ga negdje napisala, a ja citala i citala pa opet JOK! Nasla sam ovaj recept za kuglice koji mi se odpada, u svim ostalim uglavnom ide nutela, a ovdje ne pa vjerovatno to i nije bas original, ali mi zvuci dobro http://www.coolinarika.com/recept/kuglice-sa-rafaelo-oblandom/

Znam da ovaj post treba biti u temi sitni kolaci, ali tamo majstorice nekako rijetko svracaju, ako mi neko tamo odgovori ja cu strpljivo da cekam :bye:

Daco ja sam isto bila zainteresovana za ferero i nasla sam recpet koji mi izlgeda dobar jako.. nisam ga probala jer nemam loptaste oblatne...Pogledaj mozda ti se dopadne

http://milajedraga.blogspot.com/2011/10/home-made-ferrero-rocher.html

CESTITAM!!! To je velika stvar, od moje drugarice bliznakinje idu u vrtic na Slaviji, neki gore u Beogradskoj ulici, uh, nije ta nego neka kroz koju ne ide tramvaj ali je paralelna sa ovom. One su odmah primljene, bez problema, to meni za Bg bilo jako cudno, u drzavni vrtic je kao NEMOGUCA MISIJA upisati pa jos dvoje djece, tako da si napokon USPJELA :super: :super:

Poslednja izmena:

Back