KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cao drustvo,ima nas jos djaka prvaka,boze koja je to muka kada se zaboravi domaci pa ucitelj napise opomenu...
ili kada zove drugaricu da proveri sta treba za domaci,zavrsi razgovor spusti slusalicu
ja je pitam sta ima za pisati a ona meni pa ne znam...
Onda na scenu stupa super mama!

Cao drustvo,ima nas jos djaka prvaka,boze koja je to muka kada se zaboravi domaci pa ucitelj napise opomenu...
ili kada zove drugaricu da proveri sta treba za domaci,zavrsi razgovor spusti slusalicu
ja je pitam sta ima za pisati a ona meni pa ne znam...
Onda na scenu stupa super mama!

E slatko me nasmeja Ljubo!
Kad je moja Andjela bila I razred, jednom zaboravila da uradi domaći.Tata ju je izgrdio, a ona kaže pa nisam ja Ajnštajn da zapamtim sve. Inače u to vreme sam stalno bila u kontaktu sa 6-7 roditelja iz njenog razreda. koja smo suluda ekipa ...I dan danas se neprestano družimo, i deca i mi porodično!!!

Šta je ovde prvaka...:cmok: Ako, ako...Samo, pravo da vam kažem, volim što su mi deca porasla. Valjda sam omatorial za te domaće, i to cimanje oko škole. Svanulo mi kada je ovaj stariji krenuo u srednju školu, a i ovaj mali je već sedmi razred, tako da imam dva odrasla đaka. Nego, mal' se nisam šlogirala kada sam pre neki dan čula da su knjige za mlađeg, za VIII razred 13 000 dinara. Majko moja!!! I onda, rađajte decu, dižite natalitet...Malo morgen. :evil:

Šta je ovde prvaka...:cmok: Ako, ako...Samo, pravo da vam kažem, volim što su mi deca porasla. Valjda sam omatorial za te domaće, i to cimanje oko škole. Svanulo mi kada je ovaj stariji krenuo u srednju školu, a i ovaj mali je već sedmi razred, tako da imam dva odrasla đaka. Nego, mal' se nisam šlogirala kada sam pre neki dan čula da su knjige za mlađeg, za VIII razred 13 000 dinara. Majko moja!!! I onda, rađajte decu, dižite natalitet...Malo morgen. :evil:

Ja jedva čekam da Andrej krene u školu, jer vrtić plaćam 7000 hiljada!!!

Pa dobro, u školi nema tog mesečno, ali znaš i sama. Pored knjiga treba milion i jedna sitnica, i krupnica, i svaki dan samo daj pare. Moje starije dete košta mesečno prevoz + užina oko 5000, ali zato mu knjige kupim polovne, za smešne pare. I ništa mu ne fali, dobar je đak, kao i ovaj što mora da ima nove knjige svake godine, jer samo menjaju izdavače od godine do godine. Mlađi ove godine ima udžbenike od 4 različita izdavača.

Potpuno te razumem,kod nas je ista situacija.
Kada se deca slazu i pronadju sebi odgovarajuceg druga ili drugaricu to povezuje i nas roditelje!
Kao sto sam vec i pisala ranije moja srednja cerka trenira gimnastiku,kada je pocela da se bavi sa tim sportom imala je 4godine,
pored nje bile su jos 2 devojcice istog godista.To je bilo milina ih gledati, 5 godina svak odnevno su bile zajedno,kada se jedna osisa moraju i ove dve i sve tako,bile slicne gradje kao da ih jedna majka rodila.NJih dve napustile a mi ostali i dan danas kucni prijatelji i to bas dobri,sada kad vidim te devojcice meni odmah krenu suze od radosti i uvek se secam tog perioda kada su bile male a sada prave devojke.I mi roditelji se uvek zezamo i prepricavamo kako nam je bilo
lepo kada smo putovali sa njima na takmicenja,mi smo to pretvarali kao u ekskurziju za odrasle...Mislim da su to prijateljstva za ceo zivot,jer su nas spojila nasa deca,tu nema nikakvog iskoristavanja i interesa,veruj mi koje smo toliko puta osetili na nasoj kozi... :heart: :heart: :heart:

Dobro veče i od mene konačno, ja stigla kući, mm mi spremio večeru, malo bila da obavim par stvari i kupovinu, a sada sam Vam podelila bonice i čitam. Sećam se naše dece, kad su bili klinci, prvaci a sad stariji sin na fakultetu, ćerka maturira pa i ona će ponovo da bude prvak, ali na fakultetu. Idu dani.... kako je to u toj pesmi? Nostalgijo moja ne znam ni iz kog je to filma, al´ važno je da znam da je super. Radujte se dečici dok su mala, da možete da uživate u njima kada budu starija.
Prijatno veče svima želim.

Joj, devojke koliko dacica prvacica imamo ovde. I moja Nadjolina je djak prvak. Sad smo super. Naucila je da cita pa nam je svanulo. Dans u skoli ocekuju da deca dodju sa mnogo vecim znanjem nego sto je nekad bilo. Pisu odmah sa penkalom i ovi nasi rade po kompleksnoj metodi. Znaci nema ucenja slova vec se odmah pisu recenice, sastavi.

...kada je moj sin posao u prvi razred, odmah su pisali cele recenice, jer sada vec u predkolskom uzrastu uce da pisu i citaju...cak su nam rekli da je preporucljivo da i mi kod kuce radimo sa decom pre polaska u prvi razred jer ce bolje napredovati...to je bilo pre 15 godina...

Juuu peta strana a ja se jos nisam upisala na novo cose,stvarno bruka jel da?:rumenko:
E pa da vam se pohvalim moja devojcica je juce napravila prve korake 3-4 koraka od muza do mene :heart:,ali joj je i dalje lakse da puzi....a i meni je licno lakse jer me kicma ubija.
Cilence,srecno djaku prvaku!!!

Poslednja izmena:
kad sam ja kretala u prvi razred tad sam ucila slova da pisem a sad u predskolskom uce da bi vec u prvom razredu znali slova i brojeve ja mogu da se pohvalim da moja cerkica vec zna sva slova cirilice i latinice i sve brojeve do 105 kako ona kaze da dalje nezna i naravno da pise sve reci pametnica moja sva je na mamu:zper::zper::zcepanje::zcepanje:

moje jos uvek nece u skolu,a starija je izjavila kako ce ona ostati u vrticu,uopste nece ici u skolu.a meni je dan proleteo,od svega planiranog samo sam torte napravila.nisam cak ni kucu sredila.sutra imam test a nisam ucila.ceo dan sa decom-uzivancija,ko sisa ostalo kad su mi one nasmejane

Čitam o vašim prvašičima hehe ja isto imam dva prvaša samo što je jedna 1 srednji pa mislim da mi je gore nego kad je išla u prvi razred oš.Tako je flegma i inače odlikaš ali sad ocjena od-do boli glava zato što je ja razbijam umjesto nje.A druga prva godina fakulteta e barem tu je sve ok bar za sad.

Natasa, lepo. Krenuli su odmah da prepisuju valjda sa table recenice. Vidim da po nekim skolama rade po bukavaru i prelaze slovo po slovo. U skoli u koju ide moja cerka su prihvatili kompleksni metod tako da odmah pisu cele recenice. Moja cerkica je znala sva slova ali nije znala da cita kad je krenula u skolu. Imali smo problem sa matematikom i tekstualnim zadacima. Kad joj mi procitamo zadatak dete ga odlicno resi. A kad treba na testu da ga procita sam to je bio problem. Preko zimskog raspusta samo se malo angazovali i evo sad Nadja cita i cirilicu i latnicu ( koju je sama naucila -cudo su ti Winx casopisi :) ). Na zalost u vrticu nisu naucili ono sto je treblo. To se sad zove predskolsko sa razlogom, ali mnogo zavisi od vaspitaca. Ja sad savetujem svim svojim prijateljicama cija deca treba da krenu u skolu da obrate paznju i ako ne savladaju u vrticu ono sto ce uciteljice zahtevati od njih preko leta odrade sa decom. Lakse ce biti i vama i detetu na jesen.

moja mala komsinica ide u drugi razred osnovne i tek sad (ovih dana)uce abecedu,a imaju i engleski.mislim,lepo sto uce deca,ali oni engleski pisu cirilicom.i uopste nisu prosli alfabet a traze im da nauce da speluju reci!!kako?!

drage moje odoh da spavkam.Završila još jednu torticu.Sutra da je slikam pa je nosim.A treba preći Gazelu.Jaaoooj muko moja...
I moja princeza je učila engleski od prvog, pa kad smo bili u Egiptu ni da bekne,Zna kravu, pile, čudovišta i takve gluposti, ali da vodi konverzaciju ič ništa.Tek se kasnije malo opustila.Tako da džabe što uče od I razreda kad ništa ne nauče.

Back