KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav curke moje ! Ja prvi put posle dvadeset godina ne radim trećeg januara inventar ! Nisam sigurna da li da se radujem ili da odtugujem ...

E barem sto se inventara tice sam 100% sigurna da ne tugujem. Mrzila sam to da radim, posebno sam se prosle godine iznervirala kada mi sef nije dao da idem mami u Sarajevo, jer moram biti na popisu. Sve do tad su i nekako imali obzira prema meni jer sam ipak eto taj dipl. ing. i ne moram biti po halama ili skladistima sto unutrasnjim, sto vanjskim, nego je moj zadatak bio unosenje podataka sa terena u tabele, kasnije sve to uredjivati kada stignu uporedni podaci. Tako smo se dijelili uvijek, jedni broje, i idu kuci, a drugi nastavljaju da unose podatke.
Ali to je bilo nekad, moj tadasnji sef me nikako nije stedio ni u kom pogledu, jer me ocima nije mogao vidjeti, vazda je u meni vidio konkurenciju (na kraju me i izbacio iz firme), pa sam morala ici u moj bivsi pogon koji je ugasen prije godinu ipo dana i unutra je da se smrznes, pa one hladne komade odlivaka da preturam preko ruku, brojim, upisujem, sabiram. Njegovo opravdanje je bilo:"Pa sta da radim kada si ti tamo radila, vise nikog nema iz tog dijela firme a ti to najbolje poznajes?!" E sad, da je on dao drugima da to unose u tabelu, nego jok, opet ja i taj dio da radim. Sve sam to unosila u tabelu kao kreten, buljila po citav dan u ekran, i onda kada se to sve uporedi sa stanjem u sistemu onda steluj rezultate, nastimavaj da ipak malo se razlikuje, ne previse, da se ne izadje iz onog zakonskog maximuma za porez, ne valja kada je manjak, ne valja ni kada ima viska...
Znaci MRZIM INVENTAR!!!

Više od inventara (koji kod nas niko drugi i ne radi - od prebrojavanja do unosa) mrzim tu završnu administraciju i papire... i uopšte te preseke i završetke... (upravo sam poslala papire kod knjigovođe i čekam da krene da me zove pa da objašnjavam, pojašnjavam, dopunjujem ako nešto fali).
Sreća pa je samo jednom godišnje... (zato i zaboravim kojim redosledom se to radi u programu ... prošle godine sam napravila glupost :zcepanje:)

Dobro veče narode!
Skoro nisam sa toliko uživanja radila nešto kao današnju (slanu) isporuku...
Bilo je, naravno, za drage ljude, ali i ja odmorna, vremena dovoljno, sve bez žurbe...
Baš mi je prijalo (verovatno i zato što sam uspela da "izboksujem" slobodan dan danas ;) )

Jeste da slika govori 1000 reči, ali kad je hrana u pitanju, teško da možemo da zaključimo na osnovu slika z;)
Mada je sve to vrlo relativno. Ko je u čemu i koliko dobar i šta je, uopšte, relavantna procna?
Činjenica je da ja volim sve to što je malo i pipavo i da je sve što radim, ipak, u okviru hobija bar u tom domenu što prihvatam da radim i radim samo ono što me zabavlja ili predstavlja izazov.
Sa druge strane, pored redovnog poslan i "otvorenog" radnog vremena, ja ne mogu ni da stignem mnogo toga da uradim, kao što i ne moram bilo šta da odradim, tako da sam zaista u situaciji i da mogu da biram (pa i da "lupam" cene - pogotovo za npr. isporuku 31. 12. u 19h :zblesav:).
Imam neki sopstveni kriterijum i držim se njega, a sigurno je da se i mušterije formiraju prema nama i našem stavu o svemu tome (što svakako uključuje i onu čuvenu koristi li se kakao tabla ili čokolada, puter ili margarin, plazma ili avala, pečenica ili parizer, ... ubacuje li se u fil od žumanaca dodaje malo brašna/skroba i mleka da torta bude teža... štedi li se na ovome ili onome...)
Dok sam imala igraonicu, uverila sam se da mnogi ne prave razliku između torte i onoga što samo pomoću mašte može tako da se nazove... O tome kako je nešto posluženo da ne pričam...
Drago mi je da sam u poziciji da mogu da biram samo one koji i te kako prave razliku... kada bi trebalo da od toga živim - nisam sigurna da bih mogla sebi da dozvolim taj luksuz. Mada, sve opet dođe na svoje. Samo treba malo više vremena.

Poslednja izmena:
Nema nikog... možda i bolje... da me još neko ne podstakne na pisanje eseja ;)
Odoh i ja na spavanje... al' sutra se ne radi pa mogu da se naspavam ko' čovek!
laku noć.... za slučaj da neko navrati

Sretni praznici svima koji slave!.

Smeh, potpuno se slažem sa tobom o biranju mušterija, kvalitetu namirnica. Sigurno zbog toga i ja imam manje mušterija, ali kad ja neću da radim torte sa jeftinim namirnicama, tako mi i treba. Držim do svog kvaliteta, i oni koji dolaze kod mene to znaju i poštuju.

Upravo zbog relativiteta sam napisala "po mom skromnom mišljenju"...Možda si i u pravu što si mi sve pojasnila, jer sam izrazila mišljenje, a niko me za isto nije pitao. ;)

Da kažem ovako. Mnogo mi se dopada kako izgleda slano posluženje koje praviš. :)
Kad smo nešto postavili na forum, znči da je javno i samom tim su svi koji vide/čitaju pozvani i kompetentni da daju mišljenje z:)
Tvoja izjava me je samo podstakla na dalje razmišljanje i razmatranje, valjda i zato što sam trenutno neuobičajeno dokona :zcepanje:

Dobro vece, ima li koga :) uzivate li u Badnjoj veceri, ja i Jovana se druzimo, ona spava na meni a ja kuckam i citam po forumu z:)
Muz i Milica napolju kod vatre, uzivaju... budite mi pozdravljeni i srecno vam Badnje vece....

Ваистину се роди!!! Да данашњи дан проведете у миру и благостању, науживате се са Вашим најмилијим, код нас има мало и снијега па би један :sneskoz: могао да падне
Иначе, никако ми се не допадају толике петарде за Божић, ја разумијем да је то као синоним за неко славље, али ипак ово је дан када треба да буде мирно, спокојно

Dobro veče i srećan Božić svima koji slave, sa malim zakašnjenjem. Mi smo radili promociju udruženja na Badnje veče, podelili smo preko 300 medenjaka, a ja sam i sa KUD-om imala koncert istog dana tako da mi je odmor baš trebao i sad uživam u lenjstvovanju, a od sutra počinjem da pravim figurice za vikend. Nadam se da i vi odmarate pa da zato ovde nema nikoga.

Dobro vece. Svima Vam zelim srecne sve prosle i dolazece praznike. Kod nas su posle svih virusa i prehlada na red dosle boginje. A sto se torti tice, i ja sam srecna sto mogu da ih radim kad i koliko hocu. I prosto ne mogu da verujem da sam usla u fazu, kada su mi se bojim se reci, smucile.

dobar dan.ja još vučem prehladu, nikako da se izvučem i pored svih inhalacija i lekića.Najviše mi nedostaje da se grlim i ljubim sa mojim klincima...Tako da sam jutros navukla preko lica prekrivač,samo su mi virile oči i onda se grliiiilaaaa sa njima.To mi dodje kao punjenje baterije.Mada sam sama sebi izgledala ko maskirani razbojnik :D

Back