KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa gdje ste zene, nesto vas nema puno na cosetu?!
Ja juce i prekljuce bila u firmi od 7 do 7 navece i smrzla se, hala u kojoj smo popisivali je napustena jos u maju jer su tad ljudi podobijali otkaze (300 njih u jednom danu dovidjena i hvala sto ste bili!!! ) onaj odlivak kad dohvatis ruka se odmah zaledi za njega, joj... A danas kad dodjem kuci krecu pripreme za tortice za vikend, ovog je malo zatisje, neke djecije varijante. Ma bas sam umorna, kako bi mi prijao neki barem kracusni odmor, ali dzaba se nadam...

Visnja, imas temu sa medenjacima, brdo recepata, ja sam pravila po Hello Kity receptu, malo su mi suvlji, ali posto je to bilo poslije ponoci pecenje vjerovatno sam nesto zeznula. E da, jos nesto, nemoj kao ja stavljati bagremov med u njih (jer drugi nisam imala...) nekako se uopste ne osjeti njegov ukus, omekani on medenjake, ali nije to onaj pun ukus

srecna nova i od mene, puno zdravlja to je najvazmije, i srece, ljubavi, parica, ma svega sto pozelite, ja danas odmaram, muz imao rodjendan drugog, cerkica prvi rodjendan juce i bas sam se umorila...a u nedelju krstenje i proslava prvog rodjendana u restoranu, jupiii :zskace:
ja sam danas najsrecnija tetka na svetu, sestra i njen bebac konacno izlaze iz bolnice posle 12 dana, jedva cekam da ih vidim, jako sam ih se pozelela

Visnja, imas temu sa medenjacima, brdo recepata, ja sam pravila po Hello Kity receptu, malo su mi suvlji, ali posto je to bilo poslije ponoci pecenje vjerovatno sam nesto zeznula. E da, jos nesto, nemoj kao ja stavljati bagremov med u njih (jer drugi nisam imala...) nekako se uopste ne osjeti njegov ukus, omekani on medenjake, ali nije to onaj pun ukus

I ja sam pravila po njenom receptu i najbolji su mi,samo jedna napomena da se krace peku,cini mi se da u receptu pise 10/15 min tako nesto,a to je predugo pa budu tvrdi,oko 8 min i budu savrsreni,malo budi meksi kad se izvade da vas to ne zavara jer se posle stvrdnu taman z:)

jesteee z:)...a tako se fino naviknes da ima mesta, nema guzve....bus ti stize npr. u 14.27h i to je bas tako...gradska taksa im je recimo 2e po osobi, sto je poprilicno, ali zato dobijes od pansiona/hotela gde si smesten propusnicu za bus i vozis se koliko hoces, pa se visestruko isplati....inace ovaj nas guesthouse je bas na idealnom mestu..2-3min od galvnog trga Marienplatz, i 10ak min do zicare....peske... mada sam Garmis nije veliki oko 30.000 stanovnika....gledali smo skokove - jupiii, a za skijanje..sta reci 40km stazez:lol:...i eto...cujemo se pa da ti pricam, cmok!

Una, pa stizes nazad, zacas gotovo, ali si se zato nauzivala sigurno! Uh, skokovi, milina, ja sam gledala na TV-u i pomislila sam sad nasa Una tamo na terenu, mislim u publici ispod skakaonice, milina jedna...
Hajde dodji sto prije da podjelis utiske sa nama

Caos svima :)
Una,drago mi je da ti je bilo lepo,sve to je slatko traje kratko kazu... ali si bar malo napunila baterije do sledeceg putovanja ;) Ja prikupljam neke recepte za Bozic,necu puno praviti,jer nemam kome :P Ovde nemam bas nikog tako da cu samo mom dragom muzu pokazati kako se to radi na nas nacin i naravno mojoj devojcici je ovo prvi Bozic pa mislim da treba i da se ovekoveci ;) Odlucila sam se da napravim Dacinu kinder tortu,izgleda mi vrlo primamljivo :P

Dobro vece ::)jest malo kasno ali sam se uzelela vaseg drustva .Ovih dana nikako da stignem na cose.Svaki dan u nekoj zurbi i guzvi .Naravno priprema za Bozicne praznike sebi i drugima.Deca na okupu,a tome se najvise radujem .Jos nisam odlucila sta sda pravim od slatkisa ...u majstora kuca oborena :)))))

Poslednja izmena:
Dobro veče drage moje, samo da se malo javnem i mahnem. Ispekla sam neke sitne kolačiće, sutra još da ih polepim pekmezom, kornet torta i moja slavna doboška su takodje ispečene, sutra na ukrašavanje, a u subotu ide sve na krštenje jedne male curice. Odo malo da zirnem i TV pa na odmor. Sutra mi dolazi i ćerka na vikend.

Biće i sličica, zar nisi gledala na fb? Tamo sam stavila sve torte, koje sam do sada radila, koje su lepe i koje imam slike. Na žalost, mnogo torti mi je otišlo bez slike. A za medenjake te moram malo razočari, pekla sam ih malo, ali ih nisam nikako ukrašavala, pa ih nisam ni slikala.

Back