Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zadovoljna domacice super ti je torta a posebno ruze ja sam to jednom probala i nije mi se svidelo kako to izgleda i vise nikad.super je sto si zadovoljna kursom ja sam uvek za to da se napreduje i nista nije skupo kad se nesto nauci i koristi ti.ja isto planiram da zakazem ali za rad sa masom.samo napred.pozz

:klap::klap::klap:Zadovoljna domacice moje cestitke za steceno znanje. Bas si bila vredna ucenica. Torta ti je super. Posebno mi je drago sto smo se i upoznale makar i na kratko.
Zelim ti jos mnogo, mnogo divnih torti i da svaka sledeca bude sve lepsa i lepsa cemu sve mi i tezimo.:super::super:::cmok::cmok:

Pa ja shvatam da smo sve ovde da nesebicno pruzimo jedni drugima pomoc , savet i podrsku.
U ovo vreme medjusobne mrznje i zavisti drago mi je da smo uspeli da oformimo ovako topao kutak pun ljubavi i podrske. Takve stvari su sto puta vrednije od svakog novca.:cmok::cmok2::bye::klap::telefon:

I ja se slazem sa svima vama i nadam se da dosad sve napisano i zaista jeste tako, ustvari mislim da smo sve zaista mnogo, mnogo, pozitivne osobe i pored ovog "divnog" zivota i svih nedaca koje on nosi sa sobom, uspeti zadrzati ovakvu pozitivnost mislim da je velika ,velika umetnost, mozda veca od svih ovih kojima se mi bavimo, a morate priznati da je danas ljudskosti sve manje i manje i da je dosta njih izgubi u ovoj zivotnoj kolotecini. Zato ja vas sve ljubim koje ste uvek nasmejane, raspolozene, vedre,spremne na borbu, nesebicne, nezavidne gde god da ste, bila konkurencija bliza ili dalja, sve vas obozavam puno mi znacite. Svi imamo mesta na ovome svetu samo treba dati malo prostora da jos neko sedne pored nas.LJuuuuubim vas sve,sve,sve:cmok::cmok2::zag::brus::klap::bye:

Cao narode,vidim lepo se druzite,samo napred.Ja sam obecala da cu napisati recepr za dijetu o kojoj sam pre nekoliko dana pricala,nisam zaboravila sao sam bila u velikoj guzvi i privatno i poslovno.Izvinjavam se sto ste cekali ako je nekom bilo nesto hitno i evo ukratko objasnjenja o dijeti:sastoji se u tome da se 18 punih dana pije samo sok od svezeg povrca i nista se drugo ne jede.Sok pravite na ovaj nacin:1/2 kg. ociscene sveze sargarepe,1/2 kg.oljuscene sveze cvekle i1/2 kg. svezeg kupusa samleti na sokovniku koji odvaja pulpu i sok.Pulpu bacite a u dobijeni sok dodate vode tako da zajedno bude 3 litre tecnosti.Ta klicina soka bi trebala da se popije za dva dana.Sok se sipa u flase i obavezno se drzi u frizideru.Pije se kad god se oseti glad nebitno koliko,da li 2dl ili manje ili vise ali je bitno da se pije kad se oseti glad,ne stalno.To je osnovna namirnica koju unosite za tih 18 dana,pored toga obavezno svakoga dana pojesti 2 jabuke,jednu pre,jednu posle podne.Utoku tih 18 dana dolazi do ,naravno,ocekivanih kriza pa tako postoje dani kada mozete uzeti i jos koju namirnicu.Kada se javi neizdrziva kriza jednog od 18 dana moze se pojesti 1/2 svzeg krastavca,jednog od kriznih dana mozete pojesti nekoliko sirovih badema,stim da se trudite da ih sto duze zvacete.Svakoga dana mozete pojesti po jedan korencic cicoke a posle devetog dana mozete piti po1/2litre nezasladjenog soka od paradajza.U TOKU DIJETE MOZE DOCI DO POJAVE MALAKSALOSTI,VRTOGLAVICE,BOLOVA U ZELUCU,BAGE DRHTAVICE I SL.sto na kraju prati i sve druge rigorozne dijete.Tada se treba malo opustiti ili se odmoriti koliko je potrebno i vrlo brzo te krize prolaze.Takodje je bitno znati da je javljanje stolice individualno za svakog pa se netreba plasiti ako je izostala nekoliko dana,sve je to na neki nacin normalna pojava.Poenta ovoga je ciscenje organizma od svih stetnih materija i toksina i naravno gubljenje kilograma.Dolazi do poboljsanja krvne slike i svih drugih bitnih stvari za normalno funkcionisanje organizma.Bino je takodje da nekih 7 dana treba pripremiti organizam na ovo pa stoga treba tih dana smanjiti unos hrane i jesti posniju hranu,vise barenu i nemasnu.Takodje to treba uraditi i po prestanku dijete,NE SME SE JESTI VELIKA KOLICINA HRANE PRVIH DESETAK DANA I NESME SE JESTI JAKA I TESKA HRANA.Ovo je vrlo bitno jer se mogu javiti problemi sa zelucem zbog toga sto se predhodno unosila vecinski tecna hrana.Od pica su dozvoljeni:jedna kafa bez secera,obicna voda,nikako kisela,cajevi u neogranicenim kolicinama,naravno bez secera.Ne smeju se koristiti nikakvi zasladjivaci niti neke stvari poput limuna i sl.Ako dodje do krize u smislu pada natrijuma i kalijuma a to ce te prepoznati tako sto ce vam se nenormalmo jesti nesto slano,trbalo bi popiti solju slanog caja,bilo kog.To vam je to,izgleda strasno i nemoguce izdrzljivo ali verujte da nije.Ja sam licno bila na nultoj dijeti,prezadovoljna sam time kako se sada osecam ,ponovicu je jos jednim sigurno za neko vreme jer se zaista fenomenalno osecam.Iznad svega sam srecna sto vise nemam apetit kao nekada i ne pomisljam cak na neku hranu koju sam recimo obozavla i za koju sam bila prosto sigurna da cu odmah jesti po zavrsenoj dijeti.Eto ,pa sad i vi probajte ako zelite i mozete,ja vam zelim srecu i da vam to bude sto uspesnije a ako bude nekuh nedoumica vi me komtaktirajte za sve,nesebicno cu vam pomoci jer znam koliko je tesko skinuti i 100 grama,posebno u nekim godinama kada vise nismo ni mladi i kada nam e metabolizam sve sporiji i sporiji.Ja sam sa ovom turom skinula 11 kg za 18 dana a primera radi dotor koji mi je dao ovo je skinuo prvi put 16 kg. za 18 dana.SRECNO...:whistling:

I pored velike potrebe neznam da li bi mogla da izdrzim tu dijetu. Jednom sam probala taj sok i bio mi je odvratnog ukusa, Ne podnosim sok od cvekle, a mislim da je ona ovde bitna zbog krvne slike. U svakom slucaju hvala pa mozda nekom pomogne. Doduse meni su lekari rekli da nultu dijetu mogu da drze samo mladji od 40 godina. Doduse onu koja se sprovodi pod nadzorom lekara.

Napokon kompjuter mi je bio dozivio mali elektro sok_sve pocrkalo_ u njemu umalo da se sve izgubi. spasili sto se moglo.jedva vas nadjoh.Elem evo mog izvestaja za devet dana koliko sam na dijeti_jede se sve osim secera i slatkisa_ skinulal sam oko 1.750 gr.J ajako zadovoljna.LJUBAC

Bez obzira koliko izgleda teska kada se procita,ova dijeta moze sigurno da se izdrzi,ovaj sok neverovatno zasiti kada ga popjete.Inace,lekar koji je meni predlozio ovu dijetu ima 56 godina,usput dijabeticar je,ima povisene trigliceride i holesterol,tj. imao je pre dijete.Sada je skinuo sve asnoce,secer je sveo na minimum pa samim tim i unos insulina takodje na minimum,holesterol je dosao na normalne vrednosti kao i trigliceridi a dijetu je i njemu preporucio lekar,tako da to sa godinama nema veze.Ovo je pre svega ciscenje organizma od toksina i stetnih materija a ne klasicna dijeta i ja licno smatram da je cak sta vise i zdrava.Ja sam uradila pregled krvi pre dijete i posle,razlika je drasticna u smislu da sada moja krvna slika izgleda mnogo bolje nego pre,pri tom ja sam inace hronicno anemicna od uvek,prakticno,sada vise nisam bez obzira sto nisam jela nista dok sam bia na dijeti.Sto se tice ukusa on jeste zaista odvratan ali i to nije tako strasno ako imate jasno definisan cilj ispred sebe.:bye:

Dijeta mi ne deluje previse tesko da se izdrzi, bar za one koje vole sve sastojke tj. ja cveklu ne podnosim pa bih morala necim da je menjam. :think: :bljak:
Ali ja mislim da nije zdravo tako brzo izgubiti toliki broj kilograma. Po meni ipak treba da traje malo duze i ja licno sam za varijantu da se imaju tri obroka. :worth:
Posto obozavam da jedem sve i svasta, ja sam pre par godina sebi ukinuila slatkise i testo a ostalo jela normalno i bas dosta smrsala. Sve zavisi sta ko jede i kakve navike ima :cmok:

Bez obzira koliko izgleda teska kada se procita,ova dijeta moze sigurno da se izdrzi,ovaj sok neverovatno zasiti kada ga popjete.Inace,lekar koji je meni predlozio ovu dijetu ima 56 godina,usput dijabeticar je,ima povisene trigliceride i holesterol,tj. imao je pre dijete.Sada je skinuo sve asnoce,secer je sveo na minimum pa samim tim i unos insulina takodje na minimum,holesterol je dosao na normalne vrednosti kao i trigliceridi a dijetu je i njemu preporucio lekar,tako da to sa godinama nema veze.Ovo je pre svega ciscenje organizma od toksina i stetnih materija a ne klasicna dijeta i ja licno smatram da je cak sta vise i zdrava.Ja sam uradila pregled krvi pre dijete i posle,razlika je drasticna u smislu da sada moja krvna slika izgleda mnogo bolje nego pre,pri tom ja sam inace hronicno anemicna od uvek,prakticno,sada vise nisam bez obzira sto nisam jela nista dok sam bia na dijeti.Sto se tice ukusa on jeste zaista odvratan ali i to nije tako strasno ako imate jasno definisan cilj ispred sebe.:bye:
Ja sam cula za tako neku slicnu dijetu tj. da neki covek valda lekar sa Dusanovca pravi te sokove i prodaje 150 eura za turu od 18 dana.I mislim da je to to jedino sto on stavlja valda jos neke zacine i reklama mu je sto je Ivica Dacic smrsao dolazeci kod njega sa tom dijetom.U svakom slucaju bolje je sam napraviti te sokove posto je i taj sam lekar drzao tu dijetu.Reci mi samo mi pusaci ne moramo se valda i cigara odreci tih dana to bi bilo previse.pozzz

Bez obzira na sve one koji su uspeli, mislim da je savet doktora neizostavan, ipak ne odgovaraju iste metode svakom organizmu i mislim da treba voditi racuna pre nego li se krene u nesto ne poznato za sebe, da se ne bi ugrozilo zdravlje. Iskren pozdrav!:bye:

Jaco to za lekara si u pravu,ali je problem to sto ako hoces kod nuticioniste kod drzavnog trebas na red da stignes za koji mesec a st se privatnika tice kod njih su obavezni neki njihovi sejkovi koji zamenjuju jedan obrok i koji kostaju od500-800 dinara i to finansijski nije prihvatljivo za svakog.pozz

ja sam ovo pocela pod kontrolom lekara nutricioniste i verujte fino mi je
ne prezderavam se .nema lizanja prstica od fila ili cokolade .jeste da pijem dosta vode sa nekakvim dodatkom ali izgleda da mi se smanjuje apetit.Sve je u granicama prihvatljivog.

Sto se tice cigareta,nije uslov da ih se odreknete a sto se ti ce saveta lekara,naravno da je dobro i to uraditi samo sto to kao prvo mnogo finansijski iznosi a drugo ,ja zaista imam neograniceno poverenje u doktora koji mi je preporucio ovu dijetu pa stoga nisam ni imala nameru da idem kod nutricionistkinje.Ja sam samo imala srecu da mi covek uopste da recept za dijetu jer se ne dobija to tako lako ,pogotovu nutricionsta nece dati recept za sok da ga pravis sam jer je to njihov izvor prihoda na neki nacin.Pored pregleda koji se placa i to dobro svaki sok koji ti napravi podosta kosta tako da to na kraju uopste nije malo kad se sve sastavi.Ja sam srecom dobila recept i pravila sama kao sto bi i nutricionista pravio,naravno za mogo,mnogo manje para.Slazem se da je svaki covek jedinka za sebe ali poenta nultih dijeta je upravo ta da je kod svih ista mozda je samo razlika u danima trajanja i to mozda mada sam sticajem okolnosti pricala sa nekim osobama koje su bile na istoj toj dijeti i sve je isto.Opet vam kazem ja se zaista fenomenalno osecam i ponovo cu je drzati i hvala doktoru do neba sto mi je uopste ispricao za recepr a bogami mi bio i velika moralna podrska.:hvala:

oVA DIJETA KOJA SE NAVODI PODSEI ME NA JEDNOG NEMACKOG NAUCNIKA BJORGA.NJEGOV SISTEM _izbacivanje toksina iz organizma_ putem svezeg soka od voca i povrca.Njegova dijeta se drzi 40 dana i pre svega je namenjena ljudima koji su oboleli od karcinoma.Ovako za ovo vreme i ovakvim unosom oraganizam oslabi i pocne da sam jede boles koja ga je napala_slozeno narodski_Postoji i knjiga koja tacno opisuje i obrazlaze zasto kako i sta.EEEEEEEEEEE sad covek nebi bio covek da nije znatizeljan pa je tako malo zavirio u knjigu ovog naucnika i doktora pa je sebi malo modifikovao i pojednostavio stivo.Sada se u celom svetu u borbi protiv viska kilograma +ako postoji kakava bolest usto- koristi BJORG.Onda se neko dosetio da ga komercijalizuje pa su ga poceli pakovati u vidu sojinog mleka.raznih zitarica muslija i tako tih pomagala .Zeleni paket i na njemu veliko napisano BJORG.Eto malo cisto da se zna.ljubac zenskici

E, pa ako hoćete na dijetu, evo vam prave i jedine dijete i ta navika treba da vam ostane za ceo život. Pet do 7 obroka dnevno, puno tečnosti, počevši od 7 ujutro.

Obroci ne bi trebalo da budu količinski veći od vaše pesnice. I tako celog života. I od toga dva voćna/povrćna obroka, kako vam se sviđa. Ko hoće da oslabi, neko vreme u te obroke ne treba da uključuje slatkiše i previše ugljenih hidrata, a možete i da računate kalorije, pa koliko se troši kalorija dnevno, tokom dana treba uneti malo manje od toga da bi se malo sagorele i rezervice nastale od onih prelepih tortica i kolačića.

Ako se unosi premalo kalorija, onda se brže slabi, a to nije dobro, kažem iz iskustva.
Poenta ovakvog režima ishrane je ubrzani metabolizam, a to je zdravo i tako to, ostalo već sve znate.

Moram da sednem sa vama na sekund,bas mi nedostajete.Umorna sam i ne mogu vise.Bilo bi dobro kad bismo napravili jedno cose za vristanje.Onako da svratimo u njega kad pocnemo da posustajemo i mislimo da na ledjima nosimo celu planetu,tu se lepo izvristimo i nastavimo dalje.::azdaja::vatromet:

E bogami Daco u pravu si. Ponekad je coveku svega dosta. Dodje mi da lupam glavom o zid, a onda skuvam kafu dodjem ovde da je zajedno popijemo i nekako mi je lakse.
Htela sam da te pitam. Kada smo se onda srele spominjala si da negde nabavljas neku dobru cokoladu. Za utorak moram da napravim tortu prelivenu cokoladom, a meni to me ispada bas idealno onako kako bi htela mislim glatko i sjajno. Ja koristim Menaz cokoladu. Neznam da li tu mozda ima neka druga caka. :worth::worth:::think::think:

Pricala sam o puratosovim cokoladama ali su one skuplje,ali kad razmislim za ono sto dobijes i nisu.I ja u zadnje vreme koristim menaz,ako je samo cokoladna glazura onda rastopim sa malo ulja cokoladu i to je to,a mozes da rastopis pola margarina 150 gr cokolade 100 gr prah secera i kad se to lepo sjedini dodas jedno celo umuceno jaje.Prohladjeno izmutis mikserom,samo se brzo steze i meni uvek pofali inace je odlicna i za ukrasavanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back