Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni kravica ima najlepsi miris i ukus ooobozavam da pijem to mleko a maslac pogotovo ne razumem kako taj miris moze da se ne svidi nekom a sto se tice tog margarina i ja ga koristim ponekad malo je meksi od vitala ali je isto tako dobar meni se bas dopada

Ja ga nisam probala pa ne znam.A kakav smek ti ima dugotrajno mleko,ne razumem? :think:

Pa sada ne znam kako ovo da ti objasnim. :think: Ima neki specifičan miris, kakav nema mleko kada pomuzeš kravu. Drugačije miriše kravlje mleko sveže pomuženo i skuvano, a drugačije to spakovano u tetrapak. Recimo, ja dugotrajno mleko kupujem jer ga mm voli, i sipam mu u kafu, i on ga pije, obožava ga, ali ako ću ja da pijem mleko, onda donesem od komšinice koja ima kravu. Ako si razumela šta hoću da kažem.

cilence:
maslac pogotovo ne razumem kako taj miris moze da se ne svidi nekom

Eto, meni se ne sviđa. Ne mogu to da objasnim, ali meni to miriše na ustajalo mleko. :( I taj "dijamant" margarin me podseća na taj miris, "vital" mi spram njega dođe bez mirisa. Ne volim ni miris ni ukus slatke pavlake, i to mi ima miris ustajalog mleka. :( Više volim ukus šlaga. Mnogo više.

tenesa84:
Da i mi isto koristimo imlek i mleko,jogurt,pavlaku i njihovi proizvodi su mi najlepsi....

A sve ovo najviše volim kada pravi "šabačka mlekara". Tada mi je najlepše.

Poslednja izmena:
Domacice razumela sam te,i naravno da sveze pomuzeno mleko ne moze da bude isto kao i dugotrajno mleko i naravo da ima razlike.....isto tako ima razlike i izmedju putera i margarina...sve je to stvar navike i ukusa
Dobro vece Jaco...:)

ja potpuno razumem o cemu domacica prica.neko ko retko uzima mleko iz prodavnice,ima problem sa njegovim ukusom i mirisom.moja deca radovno 2 meseca ne konzumiraju ovo mleko kad se vratimo sa sela.
e,ja napravila spisak figurica koje hocu da odradim.jos samo da ga se pridrzavam...

Prosto je smešno bilo kad je pre nekoliko godina u jeku nestašice mleka u Beogradu moj mužsav srećan doneo 1 litar mleka, čini mi se Niške mlekare.Napravi mi nes kafu, ja pijem nju, ona pije mene...Gleda me on ispod oka i na kraju me pita šta mi je kad ja toliko tužno cevčim nesicu.pa ... meni ovo mleko nije lepo.Šta mu fali. pita me? Miriše na kravu?!!! Živa istina:) . Navikla sam na ova kupovna, razvodnjena... Ali dugotrajno ne volim...Mnogo sam težak lik...I mora da mi cedi mleko, da slučajno nema kajmak u njemu, ali zato na toplu krišku hleba ili lepinje kajmak OBOŽAVAM!!!
istina je da mi smetaju mirisi, da imam istančano čulo mirisa, i zaista nisam kriva zbog toga. jedini maslac ili puter koji volim je Imlekov i Prezidentov (od skoro se pojavio-skup je ali je lep), ostale varijante, mi neprijatno mirišu. Eto podelila sam sa vama, kakve moj mužić ima probleme sa svojom ženom :), ali kaže da me i dalje voli najviše na svetu

...sto kod nas vejeeeeeeeeeee...kao na Zlatiboru:D
padal.proshlogodnij.sneg.avi.image4.jpg

Ovo što je princeza napisala samo potvrđuje moje razmišljanje da su ukusi, a očito i mirisi, različiti. :D Tom margarinu verovatno ništa ne fali, ali eto, meni neprijatno miriše. I sada ja celo posle podne razmišljam da li će se pita ( koja je btw fenomenalna inače ) dopasti mušteriji, ako se meni ne dopada? U celoj ovoj priči to je ono što mene najviše muči. Kako da znam da ono što se meni dopada i lepo mi miriše, isto se dopada i miriše i onima koji naručuju? Ili, obrnuto. Kako da znam da li ono što meni ružno miriše, ružno miriše i drugima? Sada sam stvarno u nedoumici.

A imam punu kuću sveta, ali taj svet nije merodavan. :( MLogo volU kolače, naročito "mađaricu", tako da nema šanse da zakeraju zbog margarina. :evil:

Evo da i ja prokomentarisem nesto na temu ukusa. meni je najbolji margarin Panorama, mada ga ja uglavnom koristim za testa i posne stvari dok kolace i torte najvise volim sa puterom. Nazalost pravog putera kakav je nekad bio sada nema ali i ovaj je bolji i zdraviji od margarina. Sto se mleka tice mi ga koristimo u velikim kolicinama. Ono najbolje je pravo domace ali i ovo drugo moze da prodje. Na zadnjem mestu je ovo dugotrajno ali kada nema drugog niko ga ne odbija. Moji momci vole kafu sa mlekom a ja pijem samo cistu tursku sa malo secera, ali zato obozavam toplu cokoladu u svim izdanjima.
Pozdravljam vas i zelim vam lepo vece i uskoro lepo i suncano vreme. Valjda je dosta bilo zime.

Daaa... stvarno je lepo napolju!
Ja došla sa posla (peške, naravno :)) i onda išla sa Donom malo u šetnju. Baš smo se izjurcale i izigrale! :D
Čak sam i sneg ispred kuće očistila (prvi put ove godine :rumenko:). Inače ga ili očisti komšija ili se lepo utaba pa nema šta da se čisti :zcepanje:.

Daaa... stvarno je lepo napolju!
Ja došla sa posla (peške, naravno :)) i onda išla sa Donom malo u šetnju. Baš smo se izjurcale i izigrale! :D
Čak sam i sneg ispred kuće očistila (prvi put ove godine :rumenko:). Inače ga ili očisti komšija ili se lepo utaba pa nema šta da se čisti :zcepanje:.

:cmok2:ja bila u nabavci...jedva se doklizala kuci sa autom, ma kao saonicama:lol:

...znate da ovde sve delim sa vama i dobro i zlo...
Primetili ste da u poslednje vreme nisam imal puno posla...i verujte bila sam mnogo tuzna zbog toga...sto zbog moje situacije u kojoj se nalazim, sto zbog ovog posla kojeg bas volim da radim...
I eto...kao carobnim stapicem da je neka vila dotakla...za par dana, nakupilo se posla i posla i presretna sam i slikacu da vam pokazem...
Eto...mozda vama ovo nista ne znaci, mozda neke nikada ovo ne bi i napisale, ali ja sam toliko sretna i toliko mi znaci da sam morala i vama da kazem...

...znate da ovde sve delim sa vama i dobro i zlo...
Primetili ste da u poslednje vreme nisam imal puno posla...i verujte bila sam mnogo tuzna zbog toga...sto zbog moje situacije u kojoj se nalazim, sto zbog ovog posla kojeg bas volim da radim...
I eto...kao carobnim stapicem da je neka vila dotakla...za par dana, nakupilo se posla i posla i presretna sam i slikacu da vam pokazem...
Eto...mozda vama ovo nista ne znaci, mozda neke nikada ovo ne bi i napisale, ali ja sam toliko sretna i toliko mi znaci da sam morala i vama da kazem...

Pa sad ti se vraca ono sto si napisala ispod svog nika "Zelim da dobri ljudi dodju do svojih 5 minuta... ":cmok2:

dobro vece svima,mi se sad dovukli kuci,ulice uopste ne ciste tako da smo mileli,ali mi je mnogo lepo napolju ima ovaj sneg i svojih cari...
e da ja veceras odrzala prvi cas za rad sa fondanom...sasvim spontano... i lepo je biti ucitelj nekom ko je talentovan,a bilo je i slatko gladati kako se neko raduje kad tortu prekrije fondanom...

Domaće i kupovno mleko... sad ću vam svašta ispričati, kao i na temu puter - margarin.
Za sebe kažem da sam "poluseljačko dete" i ako sam rođena i odrasla u gradu, jer sam jako puno vremena sa velikim uživanjem provodila u selu. Mleko sam i naučila tamo da pijem... baš tako, skuvano i proceđeno, da nema ni mrvice skorupa u njemu (u mom selu se to što posle bude kajmak, zove skorup). E, ali onda su nastale muke: kako me naučiti da pijem i mleko kod kuće, jer kod kuće nemamo kravu? :zcepanje: Na predlog mog Laze, uvek spremnog za šalu, ideja je bila da donesemo jednu za kućnog ljubimca :zcepanje:
Ono što je činjenica je da ni mleko od iste krave - nema uvek isti ukus. Ukus mleka, sveže pomuženog, zavisi i od onoga što je krava tog dana jela i od koječega drugog. Mi smo pokušali i da donosimo mleko sa sela, pa kad se skuva kod kuće ima drugi ukus nego tamo. :roll:
Industrijski obrađeno mleko svakog proizvođača ima približno isti ukus. Kad sam bila mala, jedne godine na moru je bila neka nestašica mleka koje stiže iz Beograda, pa je tata bio zadužen da ide u nabavku rano ujutro, kako bi uspeo da nađe "beogradsko" mleko, pošto ja "zagrebsko" :zcepanje: nisam htela da pijem (pokušaj podvale sa sipanjem u čašu da ne vidim tetra pak i sl. naravno nisu uspevale).
A margarin... e, njega dugo nisam htela ni da probam. Užinu u vrtiću i školi nikad nisam jela, jer je hleb uvek bio premazan margarinom (nisam, jela ni puding, ni griz u mleku jer ga uvek skuvaju tako da ima grudvice :zcepanje:). Pokušaj podvale sa kolačima u kojima je margarin umesto putera, naravno da nikad nije uspevao, tako da često nisam jela ni torte na dečijim rođendanima.
Sad mogu da ga pojedem (margarin)... mislim, može da prođe, ali puter je - puter. Jedina prednost margarina je što oni koji su pravljeni za mazanje (tkz. "soft") mogu da se lepo mažu na hleb čim ih izvadiš iz frižidera, pa me nekad mrzi da čekam da se puter otpusti. Ali, i tu imam svoje favorite, par vrsta, pored većine bih rađe jela suva 'leba.

Dobro jutro drage moje! Meni sinoć mužić očistio auto da se ne mučim ujutro.Ali, djavola. Auto mi ko pufna, ovaj prokletnik od snega napadao samo tako.Ljudski sam ga čistila.A da Vam ne pričam kako je zabavno voziti na beogradskim ulicama.Punooo snega.Srećom imam zimske gume pa sam se dogegala do posla.
Jaco drago mi je kad neko ili nešto odozgo nagradi tako dobru i divnu osobu kao što si ti:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back