Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam da li bi probala da ga melješ, 3/3 kristala i 1/3 brašna i eto ga prah šeker.

Ja kad sam par puta rekla da mi prah šećer ima ukus brašna, smejali su mi se ko ludi, odnosno da mi je fil previše brašnast.
Ubedjivala ja u finansijsju korist nekih tamo prevaranata da umesto prah šećera ubacuju brašno.
Sad pročitam tvoj post i ti potvrdiš ono što sam sumnjala.

Poslednja izmena:
Sad sam tek videla da je 1212 odgovorila pre mene.Mada mislim da bi svako ko ima prodavnicu i prodaje na merenje trebalo da ti ukoliko zatrazis pokaze deklaraciju...Odnosno pitas ko je proizvodjac,a posle istrazujes sama...

Da ne otvaram novu temu, da li neko kupuje prah secer na dzakove. Ljudska sujeta je opet nadvladala:roll: devojka koja mi je donosila secer iz neke veleprodaje navodno vise ne moze a neda mi adresu:besna: E sad meni secer treba za fondan bitno je da bude fino mleven (kao c secer u prahu)uzimala sam u eriksonu ali je malo grublji, ako neko zna bila bih mu jako zahvalna :bye:

Vrlo fin i sitan secer u prahu radi Sedef iz Kragujevca. Prodaje ga Idea sigurno a i neki veci marketi. Ja sam dobila 5kg pa ne znam koliko kosta.

Управо због додатка брашна особе које су алергичне на глутен не користе овакве производе, него саме мељу шећер, бибер и сл.

556bd4ac.jpg

Vidim, da se borite sa šečerom,kod nas je najbolji od Franka on je najsitniji isprobala sam več sve kod nas raspoložive proizvođače.
Molim vas ako nije problem,da mi napišete koliko je 100 din u eurima da si mogu preračunati neke stvari hvala,znam da niste mjenjačnica ali baratate sa obje valute zato vas pitam:heart::heart:

Vidim, da se borite sa šečerom,kod nas je najbolji od Franka on je najsitniji isprobala sam več sve kod nas raspoložive proizvođače.
Molim vas ako nije problem,da mi napišete koliko je 100 din u eurima da si mogu preračunati neke stvari hvala,znam da niste mjenjačnica ali baratate sa obje valute zato vas pitam:heart::heart:

100 din je 1 Euro i po nasim saznanjima Frankov dodje skuplji od C secera iako je kako kazu sitniji.Najveci problem je sto ga na nasem trzistu nema,a vecina nas barata sa prilicno velikim kolicinama...pa je malo nezgodno prenositi ga preko granice.Ali,iako tezimo boljem,kvalitetnijem,C secer sasvim dobro odradi posao!I kada sa tom cenom uporedite domaci fondan ili gum pastu i kupovni...isplati se!

a ja sam takav matematicar da sam uvek verovala onom od koga prepisujem.

Još nisi naučila da treba da znaš od koga prepisuješ?
Imam ja jednu snajku koja je divna žena... baš je volim, struke bliske tvojoj, odličan majstor u kuhinji (pogotovo za torte), ali je sa merama i proporcijama posvađana totalno! Najslađa je kad zapanjeno dođe i pita: 1/4 litre... koliko mu to dođe? (recept je npr. u decilitrima a na pakovanju piše 1/4l).
Kad treba nešto da poveća ili smanji... uvek se osloni na instikt - nikad ne preračunava.
Ma sjajno jedno stvorenje... svesna kako svojih mana, tako i vrlina. :lol:

Kao vojnik u Niš, ubijao sam se od najboljeg bureka koji sam ikada jeo ( ili mi se stalno gladnom) tako činilo, kod nekog Šoka blizu Komande Armije. U pekaru nije moglo da se uđe, a bureci su samo izletali iz peći u tepsijama i sekli se na četiri, pa još četiri dela, znači osmine. Neko je te osmine ko zna kad prozvao "četvrt". I posle tolikih godina ugušim se od smeha kad se setim lika koji utrčava u pekaru i sa vrata viče:
- Bate, pakuj brzo PET ČETVRTA sa sira...
Sve mu to dođe neka matematika... ;)

Još nisi naučila da treba da znaš od koga prepisuješ?
Imam ja jednu snajku koja je divna žena... baš je volim, struke bliske tvojoj, odličan majstor u kuhinji (pogotovo za torte), ali je sa merama i proporcijama posvađana totalno! Najslađa je kad zapanjeno dođe i pita: 1/4 litre... koliko mu to dođe? (recept je npr. u decilitrima a na pakovanju piše 1/4l).
Kad treba nešto da poveća ili smanji... uvek se osloni na instikt - nikad ne preračunava.
Ma sjajno jedno stvorenje... svesna kako svojih mana, tako i vrlina. :lol:

Ni meni ta matematika nikako nije isla do pre jedno 10-tak godina. Sada sam je valjda dobro savladala, u nekom trenutku doslo samo od sebe. Ali upravo sam imala taj primer sa 1/4 l ili kg koliko je to. A jos gore je bilo kada u receptu pise 10dkg!!!! A uglavnom su takvi recepti bili jer su ostali od moje prababe... Au to sam muku mucila i uvek zapitkivala mamu a ona se onda trudila svaki put iznova da mi drzi casove a i da ne kazem da mi odrzi i lekciju kako to ne znam kad je to osnovne.... A meni jednostavno do mozga nije dolazilo :) Sada mi je smesno ali sam tada muku mucila

kad putujem naplata putarine kroz hrvatsku mi je 79 kuna mi damo 10 eura a 1 euro je 100 din,pa ako si matematicar mozes da sracunas odnos cena.

Hvala,drage moje:heart::heart: stvarno brzo dostavite informacije,osnovne operacije matematike još uvijek nešto sitno:zcepanje::zcepanje:znam,a ako se izgubim imam doma matematičare,nego sad idem preračunavati pa možda upotrebim veze da dođem do nekih stvari.Jedino ako može još inf.za novine Sladki planet kakve su dali je sadržaj dobar vidim da je to nešta novo kod vas.:cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back