Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke, jeste li razmišljale o osmomartovskom provodu? :think:
Neko je nekad pomenuo... pa da vam malo osvežim sećanje i podstaknem na razmišljanje.
striptiz-1.jpg
Sa ovim malim, debelim, ćelavim biće provod i po... :hahaha:

Teta Iro, mnogo ste slatki svi! Čestitam još jednom, a ima i zašta!!:klap::klap::klap:

Smeh...mene bi muž katapultirao u Južnoafričku Republiku...:zcepanje::zcepanje::zcepanje:A i ne privlači me to toliko..., a i ovi sa slike su grdni vala...sačuvaj me bože...:dash::dash::dash::dash::dash:

Jos jednom hvala svima na srdacnim cestitkama i dobro vam jutro.Juce me je ova kisa tako smorila jos kada sam cula da za danas najavljuju sneg a ja moram na teren. Brr.. a ja se taman obradovala prolecu.Valjda ce i ono uskoro doci.

Dobro jutro i od mene.Malo su me zaplasile pahulje sinoc,ali se izgleda sneg predomislio.Hladno je i to NE VOOOLIIIM...Zato cu ja i danas da se grejem pored rerne.Svakako cu se truditi na navratim i ovde ,da vidim sta se desava!

Bravo Teta Iro,:super: čestitke za ćerku - jako je slatka:heart: i za mamu naravno, to je i tvoj - natavno i tatin veliki uspeh.:klap: Kako je lepo kad su nam deca uspešna, stvarno imamo čime da se ponosimo!!!:)

I ja da se pohvalim, moja mlađa ćerka je diplomirala na Likovnoj akademiji sa desetkom, tako da smo MM i ja prebrinuli školovanje dece... eee... a sad što se posla tiče:think: :sad2: videćemo:whistling:

ČESTITAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:

:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:

Drage moje, pomagajte!!!!
Izmedju 4 i 5 ce mi doci neka djevojka koja je vidjela moj blog i hoce tortu za vjencanje.
Treba joj za 150 ljudi...!!!
Kolika ta torta treba da bude...Koliko spratova.....
Jao majko moja...sta da joj kazem......?!!!!

Teta Iro, jos jednom BRAVO za uspeh cerke, koji je i uspeh roditelja! :klap:

Poto, normativi su 100-120 grama po osobi, kada je torta prekrivena masom onda moze i vise, narocito ako na svadbi nema drugih torti, ako je svadbena jedina! Znaci, nikako ispod 15 kg.
Tezina zavisi i od vrste torte. Nema svaka vrsta torte od 3 kg istu zapreminu. Tako da moze biti 3, 4 ili 5 spratova. Na primer, ako imas stalak sa 5 tacni, bukvalno mozes da napravis 5 torti od po 3 kg. Ako nemas stalak i separator, vodi racuna o redosledu, da ova dole bude cvrsta dovoljno da izdrzi gornje. Mozes da napravis centralnu na 3 sprata, u dve koje ce stajati levo i desno, mislim da je to najzahvalnija varijanta, a ujedno, sa nekim tilom, svecicama, Wilton stepenicama i sl. moze da bude vrlo interesantna! Snaci ces se ti sigurno, ne sumnjam, jedva cekam da nam je pokazes! :bye:

Draga vesna hvala na savetima!!!
Nemamni stalak, ni separatore, ma nista.....
Izgleda da cu morati o toj kupovini misliti....
Hvala jos jednom....!
Ovde se torte za vencanja prodaju na parce....
kako da znam koliko jedna nasa od 3 kg ima parcica- kako odfikaris to ti je...oces tanko, oces malo deblje... ;)
nikako se ja naviknuti na ove opaljene francuze... :)

Draga vesna hvala na savetima!!!
Nemamni stalak, ni separatore, ma nista.....
Izgleda da cu morati o toj kupovini misliti....
Hvala jos jednom....!
Ovde se torte za vencanja prodaju na parce....
kako da znam koliko jedna nasa od 3 kg ima parcica- kako odfikaris to ti je...oces tanko, oces malo deblje... ;)
nikako se ja naviknuti na ove opaljene francuze... :)

Meni se cini da se na svadbama pojede jako malo torte. Kada se uporedi broj gostiju i kolicina koja je pojedena. Valjda se ljudi em najedu svega drugog em konzumiraju alkohol, pa slatko bas i ne ide. Ali najbolje da mleadenci odrede koliko im treba - oni najbolje znaju da li su zvanice sladokusci ili nisu

Buduca tasto najsrdacnije cestitke tvojoj cerkici na diplomi a iz onoga sto sam uspela da vidim na izlozbi pred njom je svetla buducnost.
J0s jednom zahvaljujem svima na cestitkama. Rade dobro nam dosao ovako pojedinacno. taman da pojacas muskima prosek.
Poto, ako nemas u planu jos svadbenih torti u skoroj buducnosti mislim da ne moras da ulazis u trosak sa stalkom. Meni se odlicno pokazao Stiropor od 5cm. Iseces koja ti velicina i oblik odgovara, uvijes lepim dekorativnim cvrscim papirom i stavljas tortu. Ja ponekad i stapice kojima ucvrscujem tortu pobodem u taj stiropor o odlicno drze a dobro je sto takav stalak nije uopste tezak jer ti ipak treba nositi plus jos torta od 15 kg.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back