Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
3a6c9d32.jpg

Poslednja izmena:
I da.Ja pitala pre neki dan,ali vidim da me ignorišete.:roll:

Treba mi sekač 5 latica pomoću kog može da se napravi ruža.Ima u Eurowiltu i košta 10 evra.Ne znam ko ga pravi,mislim da nije Wilton.Da nije neko to video u Pančevu ili negde drugde,pošto izgleda vrlo prosto?A Irena sa njim pravi fenomenalne ruže.

Takođe u Eurowiltu ima Wiltonov set za ruže,gde ima okrugli sekači,taj sa pet latica i onaj petolist za čašične listiće.Ima li sa ovim neko iskustva,jer mi na slici deluje da je taj za 5 latica mnogo manji od ovog što se kupuje pojedinačno?

Ima li ko šta da kaže po pitanju ovog?

Mislim da ti ja mogu dati tj. moram da proverim da li je to to sto trazis. Slikacu danas tokom dana pa cu ti pokazati. Prosle godine u Jagodini smo dobili pokloncice za ucesce na tortijadi, eurowilt je darivao. Ja sam dobila nesto tako, rekli su mi da je to za ruze (ili mozda neko drugo cvece) cak su mi i teta i ira i rzorica objasnjavali kako se radi ali nisam nikada ni otvorila niti imam ambicije da probam - ja pravim torte (sa dekoracijom) za decije proslave pa mi ruze ne trebaju.
Stavrno je glupo da kod mene stoji ako tebi treba pa cu ti nekako dostaviti

Dobar dan, drage moje.

Evo i mene, vratila se iz Mađarske, sa sajma hrane. Nisam smela da pričam da idem jer sam mislila da će mi se sve izjaloviti...znate već zbog čega, moje mrvke.

Elem, krenusmo iz Bg-a i javljaju mi da je dobio temperaturu :(

Ali ipak smo otišli, MM, ja, VesnaK i NJM. išli i u Beš i u Budimpeštu. Proveli se fatastično, sajam je bio slab što se zbog krize i očekivalo. Ipak, nakupovali smo tonu zezancija.

Slike sam postavila u albumu a uskoro ću i iz muzeja marcipana.

Dobro jutro, djevojke!

Ja cu samo brzinski da se javim. Nije me bilo nekoliko dana: prvo nas je napao neki stomacni virus, a mene oborio u noci izmedju nedelje i ponedeljka - povracala sam citavu noc. A u ponedeljak sam trebala da pocnem sa probnim radom u novoj firmi. Oporavih se nekako i taman krenula sa tim probnim radom u utorak,kad opet zdravstveni problemi - zvali me da Vladu bole usi, tako da smo juce zavrsili kod doktora sa dijagnozom pocetak upale usiju i upala grla. Zato sam kod kuce ovih dana. Kao da mi se ne da da krenem sa tim poslom. A za posao moram da kazem da sam ga prihvatila samo zato sto jos uvijek nema nista bolje - uopste nisam zadovoljna (ni poslom ni platom), ali sta da se radi - izdrzacu dok ne naleti nesto bolje; sad nisam u situaciji da biram. :(

Kad stignem, moracu da pregledam sta ste radile ovih dana - znam da ste sigurno bile vrijedne i da je bilo puno sjajnih torti.

Pozdrav od mene:bye:

Ja ovo imam, ako valja javi se.
Inace, ideja mi je bila da na sledece okupljanje ponesem ove sekace i dam nekome kome ce koristiti.

Prilozi

• DSCN8738.jpg
    DSCN8738.jpg
    23,5 KB · Pregleda: 41
  • DSCN8739.jpg
    DSCN8739.jpg
    25,8 KB · Pregleda: 38
ja za ruze koristim pme sekac. pakovanje od 3 velicine.u sustini isto je kao onaj wiltnon roze u smislu da ima 5 latica samo su meni ruze mnogo lepse sa njim nego sa roze wiltonovim sekacima.
Mislim da ga nema u Pancevu posto oni koliko sam primetila nemaju pme proizvode.

p.s. dobar dan ... evo malo prognoze

Da li si te sekače uzela u euroviltu? Ima li i za listiće u tom kompetu, ili to ide posebno.Volela bih da ih uskoro kupim, ali neću bez veze da bacam pare na nešto što se u praksi pokazalo kao nepotrebno.U fazonu dobro je, ali nije to, to...:think:
Al sam ga zapetljala.

da u eurowiltu.set/3, 5 latica, spojenih - 10e
petolist imas odvojeno - takodje set/3 - 10e
a samo za listice imas npr one sa istiskivacima isto je set/3 i kosta 18 ili 20e zavisi od velicina, a mozes da uzmes i onaj 4 lista - (razlicita) pa sama ocrtavas zilice - 7.2e

Hvala na odgovorima svima.

Hvala Slogi na uloženom trudu,ali ono na prvoj slici nije to što tražim 100%,a ne vidim najbolje šta je na drugoj slici.U svakom slučaju,hvala ti od srca.

Onda,znači,taj sekač sa 5 latica u Eurowiltu.

Draga moja, nemoj sebi praviti trosak sa necim sto se moze napraviti.Imas muza ,za koga pretpostavljam da ima veste ruke.Pitanje je samo jos da li zeli!Naime, ja ostavljam sve konzerve od ananasa,vocnih salata, tunjevine....I onda dam to mom dragom i od toga mi isece trake lima.Ovaj lim je zgodan jer nije pretvrd za savijanje i nije debeo.Nacrtas ono sto ti treba u velicini koja ti treba i ,das mu klesta i nek savija.Jos je bolje ako ima nesto valjkastog oblika ,ciji precnik je otprilike velicine latice koju zelis,kao nasa oklagijica koju si dobila u kompletu.Oko nje savije latice i na kraju sastavis.Ja spajam lemljenjem ali moze i neki superlepak ili sl.

Draga moja, nemoj sebi praviti trosak sa necim sto se moze napraviti.Imas muza ,za koga pretpostavljam da ima veste ruke.Pitanje je samo jos da li zeli!Naime, ja ostavljam sve konzerve od ananasa,vocnih salata, tunjevine....I onda dam to mom dragom i od toga mi isece trake lima.Ovaj lim je zgodan jer nije pretvrd za savijanje i nije debeo.Nacrtas ono sto ti treba u velicini koja ti treba i ,das mu klesta i nek savija.Jos je bolje ako ima nesto valjkastog oblika ,ciji precnik je otprilike velicine latice koju zelis,kao nasa oklagijica koju si dobila u kompletu.Oko nje savije latice i na kraju sastavis.Ja spajam lemljenjem ali moze i neki superlepak ili sl.

Ti si genije.:super::super::super:

Ma neee.Samo,vec sam to rekla negde, ne dozvoljavam da me muzu.Posebno sto nam ovaj internet dozvoljava tu mogucnost da vidimo koliko odredjene stvari kostaju na drugom mestu.Dovoljno je samo uporediti Wiltonove proizvode u BG i Pancevu!?!?A vode se i jedni i drugi kao predstavnici Wiltona u Srbiji.
Ono sto je bitno,a sto sam ja zakljucila,je to da svi sekaci ne moraju biti savrsenog oblika,jer se latice uglavnom naknadno rastanjuju i oblikuju,savijaju.Precizni sekaci su bitni samo kod oblika koji ostaju onakvi kakve smo ih isekli!

Hvala na odgovorima svima.

Hvala Slogi na uloženom trudu,ali ono na prvoj slici nije to što tražim 100%,a ne vidim najbolje šta je na drugoj slici.U svakom slučaju,hvala ti od srca.

Onda,znači,taj sekač sa 5 latica u Eurowiltu.

ona druga slika je samo pozadina kutije ali je blic suvise osvetlio pa se zato ne vidi lepo. U svakom slucaju, imam tu jednu kutiju (nikada je nisam otvorila) pa sam je slikala sa obe strane

I da.Ja pitala pre neki dan,ali vidim da me ignorišete.:roll:

Treba mi sekač 5 latica pomoću kog može da se napravi ruža.Ima u Eurowiltu i košta 10 evra.Ne znam ko ga pravi,mislim da nije Wilton.Da nije neko to video u Pančevu ili negde drugde,pošto izgleda vrlo prosto?A Irena sa njim pravi fenomenalne ruže.

Takođe u Eurowiltu ima Wiltonov set za ruže,gde ima okrugli sekači,taj sa pet latica i onaj petolist za čašične listiće.Ima li sa ovim neko iskustva,jer mi na slici deluje da je taj za 5 latica mnogo manji od ovog što se kupuje pojedinačno?

Ima li ko šta da kaže po pitanju ovog?

Zorica023 ima taj sekac...;)
Ljubim vas sve, stigla sa posla....:cmok2:

Imam ja taj komplet, Wiltonov.....Ne koristam ga tako cesto skoro pa i nikad.....Manji je od Ireninog jer sam njen videla....Ja ruze pravim tako sto svaku laticu lepim posebno i pravim je pojedinacno....Ruze kada se prave sa ovim kompletom su male tj manje....Pozdrav za sve!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back