Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro!

Ne znam da li neke od vas vec znaju za tu prodavnicu, ali evo, za svaki slucaj - juce sam iz trolejbusa vidjela da se u ulici Vojislava Ilica (blize raskrsnici sa ulicom Gospodara Vucica) nalazi prodavnica koja prodaje kartonske kutije - pise na tabli za torte, kolace... Nisam ulazila, tako da ne znam kakve su cijene, ali eto cisto da znate.

Kad ideš iz smera grada, da li je sa leve ili desne strane-možda u onim zgradama?

Kad sam bila u drugom stanju sa ćerkom, držala sam privatne časove iz matematike, radila u Agenciji za nekretnine (2 stana prodala za 15-16 dana-eh lepe parice) i radila u Cepteru.Vredna bila za 5.Kad se rodila princeza i dalje sam bila prilično aktivna u Cepteru, pa su moju ćeru zvali Punktica-to je specifičan izraz kad prodaš neki artikal, on nosi odredjeni broj bodova , tj. punkti.:zcepanje:
Inače sam bila tako aktivna, da mi je doktorka rekla da ću se sigurno poroditi na poslu.Noć pred porodjaj sam bila na večeri sa mm-da zatvorimo sezonu izlazaka.A tokom cele trudnoće sam vozila auto, čak i to veče pred porodjaj. :whistling:

sad sam se razočarala! :(
Otkud tolika želja za muškom decom? :dontunderstand:
'Ajde... Unu i da razumem... al' Domaćica... Pored dva sina, htela i trećeg... pa još ova račenica: "Nisam smela da rizikujem!" (devojčicu?!) :confused:
Tako mi nešto... tužno.
Svoju decu nemam... volim mnogu tuđu ;)... kao, nešto obično "navijam" za devojčice, ali suštinski - verujem da stvarno nije važno.
Svojevremeno sam bila na moru sa trudnom drugaricom i njene dve ćerkice (lepšu i slađu decu nisam videla). Klinke i ja se glupiramo u plićaku i priključe nam se dva simpatična dečkića. Četvoro dece skače po meni, potapa me, bacam ih, jurimo se. Milina. :D
Posle nekog vremena dolazi majka tih dečkića i pita da li mi (njena) deca smetaju. Malo popričamo, vidim normalna, kulturna, obrazovana mlada žena. razgovoru se na kratko priključi i moja drugarica, ali kad je otišla, ova žena, gledajući tugaljivo za njom kaže: "Joj... nije joj lako: dve curice. Valjda će dati Bog i njoj sreće, pa će sad roditi sina!"
Ja prvo :eek:, pa pitam da l' sam dobro razumela, pa opet :eek: pa pogledam u ona dva savršena đavolka ženskog roda i ne izdržim da ne kažem... svašta!

Stvarno nisam mogla da verujem! Moja drugarica se valjala od smeha (pomislih da će se poroditi pre vremena) što se ja tako "palim"... Sad je i meni smešno... al' čoveče... da je to rekla neka baba sa crnogosskog brda - još i da razumem. Ali ovako... :dontunderstand:

PS Domaćice, Una... ne "prozivam" vas, niti poredim sa ovom ženom, niti "babom sa crnogosskog brda" koju pominjem. Samo sam se prisetila toga. ;)

Poslednja izmena:
kada sam bila trudna sa prvim detetom,silno sam zelela da bude decak,zato sto ja imam sestru.I svaki put kada bi isla na ultrazvuk,sve bi se nadala da ce reci da je decak.I rodila sam devojcicu.Kada sam drugi put ostala trudna,lomila sam se.Zelela sam i decaka i devojcicu,mada vise devojcicu.I rodila sam devojcicu.Da treci put ostanem trudna ne bi zelela nista drugo-devojcica.Nekako su mnogo umiljatije od decaka,prosto ti se uvuku pod kozu.A i ne znam kako bi izasla na kraj sa decakom.Mada su ove dve gore od tri decaka zajedno

uh... da je meni to rekla - ja bih je....necu da kazem:D
ma ja cu biti odusevljena i da je musko i da je zensko..imena sam smislila...da vidis kad sam se prvi put cula sa mamamajom i ona nesto spomenu muza i ja pitam a kako se zove? eeee tako ce se zvati i moj sin. i pita me ona - e a koliko je star...ma rekoh nije se Majce jos ni rodio:D....a ja bih volela da imam decaka pa onda devojcicu..znas ono stariji bata, pa stiti seku..iako to ne ide uvek tako u praksi, meni je slatko tako da razmisljam - dete sta ces;)...a ako bude obrnuto - ja sam opet srecna..a ako budu 2 zenskice, takodje (za drugu moram da smislim ime:zcepanje:)
sve u svemu, kako bude bice odlicno...ovo su onako samo neka mastanja...ja sam ti inace jedno veliko dete, maza..valjda zato sto me je mama dobila u 37-oj - bila sam neplanirana...Vesna je tad vec imala 14god, a Masa 8 - to su mi sestre...a mama je uzivala u meni maleckoj.

znas li ti da sam ja mami kad sam bila mala rekla: mama znas kakav je moj idealan decko: lep, bogat i da nema devojku:zper:

Poslednja izmena:
Uh što je čudna ova Smeh...:heart:

Pojavi se kada ja krenem na spavanje,pa me nešto pomene,i ja onda moram da repliciram.:rtfm:

Nemoj da ti bude tužna moja rečenica u kojoj kažem da nisam smela da rizikujem,pa rodim devojčicu.Ja nikada nisam poželela da imam ćerku.Govorila sam da ću imati petoro dece,i da će sve biti dečaci,i čak sam i imena imala smišljena.Od svega toga,obistinio se samo Dušan,jer ne da nisam stigla do petog,nisam ni do trećeg.:( Dogodio se i Sava,što se tiče pola,ali imena su ostala neupotrebljena.

Ja često Savi kažem u šali,ali to je u stvari istina,da kada se on rodio,i kada je doktorka rekla da je dečak,u Popincima se čulo kada mi je pao kamen sa srca.Ni za jednog,ni na jednom UZ nisam htela da mi kažu pol deteta,ali sam nekako osećala,a potajno se nadala da su dečaci.

Nikada me nisu zanimale devojčice,a da ih ja rodim.Ja imam sestričinu koju obožavam,imam ćerku brata od strica za koju bih ubila,ali ja da ih rodim nikada nisam poželela.Moja mama ni dan danas ne može da dođe sebi od takvog mog stava.:eek:

Nikda me nisu zanimale devojčice da imaju mašne,i lakovane cipele i haljine na karnere,i šeširiće na glavi...Nisam želela,i srećna sam što imam dva dečaka.

Dalje,ja sam jako vezana za svoje roditelje,bila,a i dan danas sam.To odvajanje od njih,odlazak iz roditeljske kuće za onog kog sam izabrala,kog volim i sa kojim imam savršen brak,za mene je bio težak.Da ne kažem traumatičan.I tada sam definitivno rekla da se moja deca neće udavati.:cool:

Eto,mislite šta hoćete,razapnite me,ali volEm što sam mama dva muška deteta.:heart:

uh... da je meni to rekla - ja bih je....necu da kazem:D
ma ja cu biti odusevljena i da je musko i da je zensko..imena sam smislila...da vidis kad sam se prvi put cula sa mamamajom i ona nesto spomenu muza i ja pitam a kako se zove? eeee tako ce se zvati i moj sin. i pita me ona - e a koliko je star...ma rekoh nije se Majce jos ni rodio:D....a ja bih volela da imam decaka pa onda devojcicu..znas ono stariji bata, pa stiti seku..iako to ne ide uvek tako u praksi, meni je slatko tako da razmisljam - dete sta ces;)...a ako bude obrnuto - ja sam opet srecna..a ako budu 2 zenskice, takodje (za drugu moram da smislim ime:zcepanje:)
sve u svemu, kako bude bice odlicno...ovo su onako samo neka mastanja...ja sam ti inace jedno veliko dete, maza..valjda zato sto me je mama dobila u 37-oj - bila sam neplanirana...Vesna je tad vec imala 14god, a Masa 8 - to su mi sestre...a mama je uzivala u meni maleckoj.

znas li ti da sam ja mami kad sam bila mala rekla: mama znas kakav je moj idealan decko: lep, bogat i da nema devojku:zper:
tako sm i shvatila tu tvoju želju.
Ja sam jako, ali baš jako želela da prvo dete mog brata bude devojčica. Između ostalog i zato što me je on nervirao komentarima: "Ma kakva devojčica... nema šanse. " ja ludela... mislim, nervira me ta isključivost, ali ne samo zbog toga.
I rodio se Aleksa.
Onog sekunda kad sam čula da se rodio... to više nije bila "beba" neko ko treba da bude naš... to je bio Aleksa.
Svi vi ste ovde svedoci koliko pričam o toj deci... svi iz moje okoline, znaju koliko ih volim. Mislim da više od toga ne može :heart:.
E... pošto sam ja tako reagovala, a nisam majka, samo tetka (ali su mi ta deca najbliskija... i po srotstvu i po vremenu provedenom sa njima), pretpostavka i očekivanja su mi da tako reaguju i majke.
zato se iznenadim kad čujem drugačije (a imam još primera... samo neću da davim. U stvari bi najbolje to ispričao moj prijatelj koji ima tri ćerkice i sina... čega se on naslušao :roll:... a tek kako je reagovao :zcepanje::zcepanje::zcepanje:)

sto kazu neka je zivo i zdravo - pada ga saljemo u vojsku...:D:D salim se...
ja mislim da je kod mene ta zelja za deckicem, jer su bas sve devojcice oko mene...Vesna ima jednu cerku, Masa dve, moja kuma isto cerku..covece ja nisam videla musku bebu kako raste...onako izbliza, da pratim...niko od bliskih nema musko...:D
e u maju se rodio i prvi sestric - Pavle,:heart: sin moje sestre od ujaka(za njega je ona torta sa benkicama na zici...)

a da imena vam nisam rekla: musko je Sasa (bas Sasa, ne Alexandar, jer necu da ga zovu Aca), htela sam Igor...to mi je omiljeno musko ime otkad znam za sebe...ali tako se zove Pedjin brat - a to kao ne bi trebalo, mislim kao glupo je..Pedji, meni nije:D
a zensko Anita - za to se i muz slozio.

Uh što je čudna ova Smeh...:heart:

Pojavi se kada ja krenem na spavanje,pa me nešto pomene,i ja onda moram da repliciram.:rtfm:

Nemoj da ti bude tužna moja rečenica u kojoj kažem da nisam smela da rizikujem,pa rodim devojčicu.Ja nikada nisam poželela da imam ćerku.Govorila sam da ću imati petoro dece,i da će sve biti dečaci,i čak sam i imena imala smišljena.Od svega toga,obistinio se samo Dušan,jer ne da nisam stigla do petog,nisam ni do trećeg.:( Dogodio se i Sava,što se tiče pola,ali imena su ostala neupotrebljena.

Ja često Savi kažem u šali,ali to je u stvari istina,da kada se on rodio,i kada je doktorka rekla da je dečak,u Popincima se čulo kada mi je pao kamen sa srca.Ni za jednog,ni na jednom UZ nisam htela da mi kažu pol deteta,ali sam nekako osećala,a potajno se nadala da su dečaci.

Nikada me nisu zanimale devojčice,a da ih ja rodim.Ja imam sestričinu koju obožavam,imam ćerku brata od strica za koju bih ubila,ali ja da ih rodim nikada nisam poželela.Moja mama ni dan danas ne može da dođe sebi od takvog mog stava.:eek:

Nikda me nisu zanimale devojčice da imaju mašne,i lakovane cipele i haljine na karnere,i šeširiće na glavi...Nisam želela,i srećna sam što imam dva dečaka.

Dalje,ja sam jako vezana za svoje roditelje,bila,a i dan danas sam.To odvajanje od njih,odlazak iz roditeljske kuće za onog kog sam izabrala,kog volim i sa kojim imam savršen brak,za mene je bio težak.Da ne kažem traumatičan.I tada sam definitivno rekla da se moja deca neće udavati.:cool:

Eto,mislite šta hoćete,razapnite me,ali volEm što sam mama dva muška deteta.:heart:
Nije mi bila namera da te prozivam.
Razumem onaj deo oko toga da nisi sebe zamišljala kao majku devojčice... da si želela da imaš sinove... da si srećna što ih imaš (neka su živi i zdravi), i veći deo ovog što si napisala. Ali jednostavno ne razumem toliku isključivost kad su u pitanju deca. Ne osuđujem, ne napadam, ne očekujem da se "braniš" (od čega? Ma super je da je onako kako si želela), ja samo kažem da ne razumem... i da me takvo shvatanje rastužuje... ne znam da li bih i znala da objasnim zašto, ali jednostavno mi je to daleko i neshvatljivo. Ništa više. ;)

sto kazu neka je zivo i zdravo - pada ga saljemo u vojsku...:D:D salim se...
ja mislim da je kod mene ta zelja za deckicem, jer su bas sve devojcice oko mene...Vesna ima jednu cerku, Masa dve, moja kuma isto cerku..covece ja nisam videla musku bebu kako raste...onako izbliza, da pratim...niko od bliskih nema musko...:D
e u maju se rodio i prvi sestric - Pavle,:heart: sin moje sestre od ujaka(za njega je ona torta sa benkicama na zici...)

a da imena vam nisam rekla: musko je Sasa (bas Sasa, ne Alexandar, jer necu da ga zovu Aca), htela sam Igor...to mi je omiljeno musko ime otkad znam za sebe...ali tako se zove Pedjin brat - a to kao ne bi trebalo, mislim kao glupo je..Pedji, meni nije:D
a zensko Anita - za to se i muz slozio.
:super:Ne mogu da verujem! :lol:
kao dete sam na koricama svog dnevnika ispisala imena koja mi se dopadaju.
Na obe liste (muškoj i ženskoj) nalaze se i Anita i Igor, ali i Saša ... i to pri vrhu. :zcepanje:

Ja ne shvatam zelju,mislim toliku zelju za mushkom decom:dontunderstand:
Devojcuce su za mene ostale moja ne ostvarena zelja.Moji sinovi su moje zvezde na nebu, moje zvezde vodilje i ne bi ih dala za milion devojcica, ali bih rado zelela da pored njih imam i jedno majo, sjatko majo devojce, onako vragolasto sa kikicama i mashnicama u kosici, sa loknicama , ili ne, sa dugom kosicom...ma onako maju sjatku...:heart::heart::heart:
Kada sam bila mala devojcica moja mama je uzivala u meni, brata je volela i uvek za mrvicu vishe bila naklonjena njemu, a tata meni, ali je uvek volela da ceshlja moju kosicu, da mi pravi kikice, shishkice, mashnice, da mi shije haljinice i uvek je govorila da kada budem imala decu da bude i jedna mala devojcica , da bude tako maza kao ja i tako lepa i dobra.
Moja zelja je ostala ne ispunjena sa te strane, ali je ispunjena zelja da imam dece i ja sam srecna zbog toga.I bez obzira domacice koliko te ja VOLEM:heart: ne mogu te razumeti, ali to je tvoj stav, ja ga poshtujem pa ti zato necu pametovati...Ali ja volim devojcice i volim i volim i volim...:heart::heart::heart:
Pa zar ona nije maja sjatka:heart:
01awcax009e3aaaaabaaaaamp3-1.jpg
;):heart:

Pozdrav za nocnu smenu:cmok2:
Skuvala sam supicu , napravila sos od vishanja, sutra pecem pilence i pravim pire, sredila celu kucu, da mogu duze da odspavam sutra;)i evo me sa vama u nocnoj smeni, skuvala sebi caj i uzivam ovde...:brus:

verovatno...moj odgovor ce ti na to samo biti: pitaj mog muza i recice ti nekada je bogme moguce:D
htela sam to da ti napisem u boni al ne da:roll:
sto me nervira ovaj space na laptopu, nece dobro uvek da radi

hahah za imena si me nasmejala..ne mogu da verujem:D...sad cu da vidim je l imam negde u blizini slike mojih devojcica pa da stavim album za prijatelje da vidite sto su slatke plavusice

joj Jaco ala si bila vredna..ja danas nista nisam radila..imam opravdanje..ovde duva kosava a kada duva kod nas na brdu nema sanse da sedis u dnevnoj sobi i kuhinji, nego uopste...u kuhinji mi je minus cini mi se..tako da smo se danas zavlacili samo po radnoj i spavacoj sobi - one su na drugoj str...

Gledam sliku Dijane i Milice... baš iz onog doba... kad sam odlepila na komentar o trudnoći moje drugarice, njihove majke... još mi je na zidu... pa bih da vam je pokažem. Malo će potrajati dok je skeniram i prebacim u ovaj komp (jer je skener prikopčan na drugi)... al moram da vem ih pokažem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back