Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hehe, volim ja ovo ćoše i volim i da čitam...al ne mogu d smorčića da kuckam.
Moj sin ima ugrađen senzor za miris kafe...čim se skuva, pa makar je stavila i onog trenutka kad se uspava, on je budan i oran za zahebancije.
Danas je rekao Ka Ka za kafu :hahaha:
I kod nas teku pripreme za more...idemo u >Bugarsku a nju najviše volEm.
Ženske, vidim da je masa nas zaposlena...šta ste po profesiji i gde radite?
Za početak ja sam prevodilac i radim u Gradskoj upravi.

Blago tebi, tj vama shto idete na odmor, mi ove godine nigde:mrgreen:
Po struci sam ekonomista, radim u trgovinskoj firmi, obavljam vishe poslova oko trgovine, deo komercijale i deo knjigovodstvenog posla sa blagajnom. Ni malo zahvalno, sve moram da znam i da sm u toku svega shto se zbiva, a treba posle svih ovih torti i ne prespavanih noci ostati trezven i bistre glave da se dobro obavi posao.:heart::bye:

E bas si u pravu Jaco. I meni bi prijalo, ali tesko da cu negde moci da idem.
Inace Mamamajo ja radim u skoli i predajem najomiljeniji :rotf:predmet- matematiku.
S jedne strane pomalo zavidim onima sto idu na more, a s druge strane se radujem jer znam da su to posteno zasluzile.:cmok2:

Mamamajo,svaka ti cast.Pored sveg ovog posla oko slanica i slatkisa ti imas i posao i dete(to sm znala).Alal vera.Ja sam nezaposlena(ala lazem).Ma zaposlena sam kod kuce.Salim se.Nisam nikad i nigde radila i ne patim za tim.U proseku svaki mesec zaradim prosecnu plati i kod kuce sam sa svojom decom.Ne kazem da ne bi bilo dobro negde raditi,da se kod nas radnici postuju i da su poslovi adekvatno placeni.Za sad ovako i ja sam zadovoljna.

Sto se mora tice,ove godine cu verovatno ostati kuci.Do sada smo poslednjih 10-tak godina isli svake godine,ali ove godine imamo prioritete(radionicai jos jedna decija soba).Mada ko zna.Ako bude posla,pa se zaradi koji dinar vise,zasto da ne.Mi smo uvek za.

jojo ijjjjjjjjjjjjjjoooooooooojjjjjjjjblagos vama ja ove godine i nemam vakans samo da transportiram decu i povratak mora se radiona opremit i jos hrpa papirologije ...eto sta uhvatim desetak dana to mi je sto mi je ....ja sam inace profesor fizickog i radim u skoli i firmi i kod kuce i jos dvoje dece i muz puz i.........iiii povedite i mene na more malo mi treba odmora...... lep provod i odmor i veliki ljubac.....

Koliko ja znam rec "lubendinje' se koristi u shaljivim razgovorima, kao kad pitash nekog shta vishe voli lubenice ili dinje, a on odgovara lubendinje, zaista nisam cula da takva biljcica postoji.:eek:

casopis"moja zimnica"...Slatko od lubendinje...sve lepo objasnjeno,postupak jasan,par puta napisana rec lubendinja tako da ne verujem da su se salili kao sto ne bi trebalo da se na takav nacin provukla stamparska greska.inace jutros dodjoh s posla,noc luda da ludja mozda i moze biti,ali nadam se ne meni, sad sam zavrsila torte za vikend,jos dragi da ih razveze pa palimo za Bosnu...inace Teta Iro mom sinu vas predmet i jeste jedini omiljeni...
Sto se tice struke ja radim kao med.sestra.

...spomenula sam vam pre dve nedelje kako smo zavsavali torte i otprilike razmisljamo i pricamo kako i na koju sranu cemo rasporediti pare kad ono frizider poce cudno da zuji...pao mi je mrak na oci...sva sreca kabal je imao neki prekid.zao ne volim da planiram nista jer se uvek nesto izjalovi pogotovo kad je novac u pitanju.

Sto se mene tice ja sam nezaposlena mama dva decaka, i supruga predivnog muza (geometra),i domacica ma 3u1. I ne zalim se,jer ima to sve i svojih prednosti a i poneka mana,ali da smo mi svi zivi i zdravi pa bice i zaposlenja i para i jos svega. Treba na ovo ludo vreme izvesti decu na pravi put...

Na sve strane se hvalisem pa da ne preskocim i ovo nase cose....
Dans je na Coolinarci za sliku dana izabrana moja slika kolaca od jagoda...
Ovim mi je ucinjena velika cast i dat stimulans da jos vise ucim, mesim....debljam se...;)
A vi ste za sve krive kao i ovaj forum :)

Poslednja izmena:
Hvala devojke!!!

Kolač od jagoda

Sastojci:
180 gr maslaca ili margarina
300 gr secera
3 jaja
400 gr brasna
2 dl mleka
1 prasak za pecivo
1 vanil secer
500gr-1kg jagoda (ili visanja, tresanja, breskvi)

Priprema

1.Pjenasto izmjesati maslac sa secerom.
2. Dodavatiti jedno po jedno zumance i stalno mutiti mikserom.
3. Dodati limunovu koricu i vanil secer.
4. Kad se sve dobro sjedini dodati mleko.
5. U umucenu smjesu dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo
6. Posebno izmutiti bjelanca i drvenom kasikom umjesati u prethodno napravljenu smjesu
7. Smjesu izruciti u pleh velicine priblizno 25X35 cm. Tepsiju prethodno oblozite pek papirom.
8. Oprano i isjeckano voce posuti po kolacu
9. Peci na 200°C oko pola sata…
10. Pecen kolac posuti secerom u prahu

Poslednja izmena od moderatora:
Ja samo da se javim u prolazu,spremam se za proslavu mature.

Sve torte su vam divne,vi ste divne,ali sada žurim....

Inače,po zanimanju sam zadovoljna domaćica :per:...

A ti Daco,možda radiš kao medicinska sestra,ali si doktor za torte....

Sve vas volEm,javljam se sutra...

casopis"moja zimnica"...Slatko od lubendinje...sve lepo objasnjeno,postupak jasan,par puta napisana rec lubendinja tako da ne verujem da su se salili kao sto ne bi trebalo da se na takav nacin provukla stamparska greska.inace jutros dodjoh s posla,noc luda da ludja mozda i moze biti,ali nadam se ne meni, sad sam zavrsila torte za vikend,jos dragi da ih razveze pa palimo za Bosnu...inace Teta Iro mom sinu vas predmet i jeste jedini omiljeni...
Sto se tice struke ja radim kao med.sestra.
Izvini Daco, ali ja nisam cula, sada prvi put, pa covek uci dok je ziv:), ali me brine Zadovoljna domacica, pa da li je ona sigurna shta gaji:hahaha::rotf:
Mozda je to neka ukrshtena vrsta, ko zna.:heart::bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back