Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:lol:joj Tete Iro,nek je mene prosla glavobolja,ovaj tempo zivota ubija romanticara u meni.Jedva cekam da odem na more,prvih pet dana cemo kao morzevi da se izvalimo i ne pomeramo,e onda moze i taj princ i ti poljupci da me bude ujutro.:lol::per:

hvala na cestitkama.Joj ljudi jos ovo da podelim sa vama;juce mi se dete prvi put obrijalo.ceo zvot mi je prosao kroz glavu,od onog njegovog najranijeg bebeceg zivota do danas.Kad pre prodjose godine???...a mi jos imamo dvadeset i dve....naravno u glavi...

Sve cestitke za zlato, shto je lepo kad je majcinsko srce puno.lepo da se provede na maturi zasluzio je,:heart::heart::heart:
A za brijanje i ja sam to proshla, tako mi je bilo i strashno i smeshno, pa on ce za meme uvek biti dete, a ustvari postaje covek:heart::bye:

Ne znam kako sam propustila da čestitam to zlato,evo to činim sada uz izvinjenje...Daco, budi ponosna na svoje dete.

A to za brijanje mi je nateralo suze na oči...Moj šesnaestogodišnjak je plavušan,i ima brčiće koje nema nameru da bije...Kaže,sve prave face imaju brčiće,od Klerka Gebla na ovamo...:rotf::rotf::rotf:

Ali zato će ovaj mali da se brije pre tog velikog.Jer toliko je crn,sa toliko dlaka,da mi se čini da se sa brkovima i rodio.

Inka, dobro je da se sve dobro zavrsio, i uvek treba saljivo pricati o tome da se malo razbije led (posebno kada niko nije povredjen).
Daco, cestitam na zlatu a i svima ostalima na lepim dogadjajima koje sam propustila ovih dana. Ja sam inace u nekoj guzvi zadnjih dana a u cetvrtak i petak nas je sve u kuci pokosio neki stomacni virus - opsti raspada sistema, Srecom nismo bas svi u isto vreme dobili pa je uvek bilo nekoga kome je malo bolje da moze da se pobrine za ostale.

A evo i jedne anegdote za vas koji kazete da ce vam deca uvek ostati mala. Kada je imala 22-23 godine moja mama je sa svojom mamom otisla negde na odmor (ili Hrvatska ili Crna Gora, nisam sigurna) i setale su i uspele su da se razdvoje. Moja baba je tada isla upsaniceno ulicom i zvala je po imenu i jedan covek je video da nesto nije u redu pa je pitao sta je a ona kaze izgubila sam dete :hahaha::rotf: Covek je jos smiruje i kaze nema probema sescemo u auto pa cemo potraziti. valjda je mislio da seta unuce pa da ga je izgubila (tada sestra, brat i ja jos nismo ni u kakvom planu bili tako da unuka nije bilo). i posle nekog relativno brzog vremena je nadjose i akda je moja baba uzivknula evo je covek je pita : sta, ovo je vama dete? ?!?!?!?!?!?!?! Ona je tek tada ukpapirala kakvu je pometnju napravila i pocela da se smeje i rekla da ce za nju to uvek biti dete

E ja stigla sa jedne zenske zurke.Koleginics postala drugu put baka, pa smo je danas nazvali super baka, jer je opet dobila mushko unuce, sa cerkine strane i bili smo kpd nje na "zurku", bilo nam je super, pozvala je sve koleginice iz firme,cak i neke penzionerke.lepo smo se druzile, istracovale, nazdravile i sada doshli kuci da pajkimo.A ja ne mogu da pajkim dok ne vidim shta ima novo kod vas.Pozdrav za sve:heart::zag::bye:

Dobro jutro drage moje. Sto volim kad osvane ovako lepo vedro suncano jutro. Jos da imam basticu punu cveca da sednem i lepo popijem kaficu druzeci se sa vama.
Sinoc sam planirala da malo ranije legnem, ali meni se to neda. Oko pola devet pozove me drugarica da svratim kod nje jer mi je donela iz sela kofu punu visanja. S jedne strane sam se obradovala takvom poklonu a s druge strane mi je pao mrak na oci znajuci da me sad ceka ciscenje. Sinoc sam do 24 cistila i evo danas da produzim. I opet ce u skoli djaci reci:"Nastavnica nije oprala ruke"!
A moracu ovih dana da kupim jos i za slatko. Ja sam mislila da ce visnje sledece nedelje, a one poranile.

Cao cure,ja sam ispratila moje muske,sto na posao,sto u skolu i sela da popijem kaficu na miru.Draga moja Teta Iro,ja sam juce ocistila 20kg.visanja.Ne da su mi ruke prljave ,nego...I kupatilo sam isla bespotrebno prati ,ali ne vredi.Inace sam provela 6 sati,od pranja ,preko ciscenja,pa do pakovanja.Ubilo mi ledja.Sad jos moram jedno 10-tak kg,ali za to ima vremena.
Danas je stvarno lepo jutro,a mene ceka kosenje trave i presadjivanje nekog cveca.Za rucak cemo punjenu papriku,pa bar oko toga ne moram da dezuram.Pozdrav pa se cujemo kasnije.
Nego,nesto se pitam vec neko vreme.Sta nam je sa Kokom i Radetom?Da nisu mozda zdimili na more?Ne javljaju se!?!?

Cao cure,ja sam ispratila moje muske,sto na posao,sto u skolu i sela da popijem kaficu na miru.Draga moja Teta Iro,ja sam juce ocistila 20kg.visanja.Ne da su mi ruke prljave ,nego...I kupatilo sam isla bespotrebno prati ,ali ne vredi.Inace sam provela 6 sati,od pranja ,preko ciscenja,pa do pakovanja.Ubilo mi ledja.Sad jos moram jedno 10-tak kg,ali za to ima vremena.
Danas je stvarno lepo jutro,a mene ceka kosenje trave i presadjivanje nekog cveca.Za rucak cemo punjenu papriku,pa bar oko toga ne moram da dezuram.Pozdrav pa se cujemo kasnije.
Nego,nesto se pitam vec neko vreme.Sta nam je sa Kokom i Radetom?Da nisu mozda zdimili na more?Ne javljaju se!?!?
E... naše višnje (s i one koje dobijemo od prijatelja) su još više poranile - već su odavno u zamrzivaču i po teglama :). Što se čišćenja tiše - imam "mašinu za čišćenje" tj. mamu! Ljudi moji kako ona to brzo i vešto radi - da ne poveruješ :lol:. Tako da smo podeljene: ona je čistila, ja pakovala i spremala. A i uvek se setim moje Mariškice, njene majke (koja je radila sve moguće i nemoguće poslove) sa komentarom oko čišćenja višanja: "Ne znam devojko šta vam je tu teško? Sediš i radiš!" :hahaha:
Koka je, koliko sam shvatila - u poslu. Ali, javiće se pa ćemo čuti :)

Stvarno,sta je tu tesko,sedis i radis.:super::super::super:
Eh... koliko je ta divna, draga žena imala sličnih "mudrosti" - da ne veruješ. :super:
Njoj ništa nije bilo teško! :heart:
A evo i nekoliko tegli (mojih) višanja :)

sredjeno-1.jpg

Poslednja izmena:
joj sto volim kad ovako povezete poklopce,prosto milina za gledati.
Moram priznati da je ovo ispalo slučajno. :lol:
Ja inače nisam neki majstor za spremanje zimnice - vrhunac mog umeća je strpati nešto u zamrzivač :roll:. Sad sam prvi put kuvala i one "džemove" pomoću džemfiksa, videćemo šta će od toga ispasti (inače, to bi i lud odradio :P).
dakle... U ovim teglama su višnje sa šećerom koje treba da "rade" pa se napravi jako lep liker, a višnje ostanu odlične za kolače (pravim neke kuglice sa puno čokolade u kojima su nezamenljive), Švarcvald i sl. Moja mama ih je jednom prilikom (greškom) stavila i u štrudle - bilo je odlično! :super:
Dok se proces ne završi, tegle treba da ostanu otvorene, samo prekrivene krpom i stoje na suncu. Desilo mi se da se krpa pomeri (kod mene su na prozoru, pretpostavljam da je to odradila promaja) i da se nakupe vinske mušice što uopšte posle nije jednostavno "istrebiti". :dash:
zato sam se setila da sad platno vežem gumicom, a sasvim slučajno mi je prvo pod ruku došlo ovo karirano. I meni se dopada kako izgleda :)

Molim one koji ovo procitaju,a znaju odgovor,da odgovore.

Imam gum pastu iz Eurovilta,i kako da napravim od nje srca.Rastanjim je,povadim modlom,a kada da ih bojim.Mislim,kada je bolje.Bojiti masu,ili cetkicom gotove forme?I kada da pozabadam stapice u njih?

Molim vas,nestrucna sam 100%.

Molim one koji ovo procitaju,a znaju odgovor,da odgovore.

Imam gum pastu iz Eurovilta,i kako da napravim od nje srca.Rastanjim je,povadim modlom,a kada da ih bojim.Mislim,kada je bolje.Bojiti masu,ili cetkicom gotove forme?I kada da pozabadam stapice u njih?

Molim vas,nestrucna sam 100%.
Ako želiš da bude baš ravnomerno obojeno prvo oboj gam-pastu.Štapiće zabodi u sveže pa stavi u stiropor da se suši.

Mozesh da obojish, a mozesh i naknadno cetkicom, mozda bolje da probash prvo sa obojenom masom.Ne rastanjuj jako da mozesh lepo da zabodesh shtapice, tu nije bitno da li je bash, bash tanko, cak mi je i lepshe kada nije jako tanko.Pozdrav.:heart::bye:

Hvala za odgovore,pomogle ste mi.

E,a sada da vidite šta sam ja danas radila. Ovo

+ ovo

= ovo

To znači da je ljubavmogzivota spakovan otišao na kvantaš,a da smo se nas četvoro danas tako umorili,da ne znamo kako se zovemo.Ovo sunce,ovaj današnji dan nas je ubio u pojam.Ne valja kada je hladno,na valja kada je vrućina,pa ko će nam ugoditi....

Pa zna se zašto...Nije srazmerno uloženom trudu,kao mnogo šta u ovoj državi,ali živi se.Činjenica da nas sedmoro živimo isključivo od poljoprivrede govori u prilog tome.Ne žalim se ja kako živimo,to je možda i iznad proseka,nego uložen trud nije adekvatno nagrađen.To je ono što meni smeta.

Ove godine je krenulo dobro.Ali nikada se ne zna kako će se završiti,i nikada ništa ne možemo da planiramo unapred.Mi još uvek ne znamo da li ćemo ići na more.Znamo termin,znamo mesto gde ćemo,vilu u koju ćemo,ako se ispostavi da idemo.A da li ćemo ići,to još ne znamo.To je ta nesigurnost koja prati naš biznis,i stalno gledanje u nebo.

Nego,toliko sam umorna,da ne mogu da pravim ona srca.Ako uspem sutra.

I nikako da ponesem aparat na njivu,da slikam bostan.Imamo i kolibu.I samo pevušim:
"U bostanu,u bostanu, pokidane vreže,
Čula nana,čula nana da nas ljubav veže....
Šuška se,šuška..."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back