Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sad vidi ovako.
I ja se javljam u red za devojke koje su zavšile malu maturu ove godine. Znači Zorica - na pregovore.
Ne znam samo da li i Črli spada u grupu mama sa devojkama jer i ona ima malu maturu.
Ja za sina bezecujem devojke, a MIRKO tebi ostavljam mame, ako se moj muž složi (šalim se malo).
Hajd prije u zdravlje...:whistling:

Poslednja izmena:
Zorice cerka ti je slatka. Mnogo lici na tebe. O Jacinim sinovima da ne govorim. Mogle bi vas dve lepo da poradite na tome da upoznate decu, pa sta bidne.:lol: Mozda padne i neko veselje.Ja kao provodadzija racunam na haljinu:rotf::rotf:
Stvarno su vam slatka dečica - svaka čast!:super:
Čini mi se da su momci u većini?

nego... Ako neka mama ima "pik" na Jacinog Stefana, treba da zna da se tu i ja namećem ko' kontrola (e, mene će tek neko da pita - ali eto :hahaha::hahaha::hahaha:)

Hvala svima,Klinci su stigli jutros oko 5 sa proslave i prelepo su se proveli.Takva su generacija da su jako slozni,lepo vaspitana deca i strahovito vezani i slozni.O tome koliko su dobra deca govori i cinjenica da nemaju pusaca u generaciji,a proslava je protekla bez pijanstva.Od njih 33 imaju 8 vukovaca,medju njima i moje dete.Svim majkama cija deca zavrsavaju bilo koje razdoblje skolovanja cestitam,kao i svima ostalima,jer skolska godina je na kraju,a s tim i gomila obaveza i nama i njima.Jaco,Teta Ira i ostale sa dobrim predlozima moracemo da otvorimo posebnu temu za ove dogovore.Jos koju godinu pa ce se ako bude sve kako treba imati priliku upoznati u nekom od vecih studentskih centara, pa ko zna.

Zorice lepo shto su se deca provela kako treba, stvarno za pohvalu sve ono drugo, uvek je bilo razlike izmedju dece sa sela, ja sam odrasla na selu i dece iz grada. Nemoj zaliti shto rastu u manjem mestu ima to svojih prednosti itekako.Kad bude bilo vreme odleprshace oni tamo gde zele.Srca nasha mala:heart:
Ja sam gotova, u svakom pogledu, umorna ko da ne kazem shta, a i torte sam odradila.Neke sam postavila, a neke ne jer se ponavljaju.Sutra odradjujem ovu polovinu dana jer mi je ne radna subota, ali sam pitala da me puste kuci i pustili.Ja ostala u cudu, a da nisu bogami bi obrala bostan:hahaha:, moralo bi da bude kao na reliju.
Pozdrav i ljubac pa se pishemo nocaske:heart::zag::bye:

Blago vama ala ste mlade.Moj stariji sin imao sinoć apsolventsko veče u hotelu Park u N.Sadu.Joj,sve to ima prednosti i mana.Matora deca,matori i roditelji.Zorice,ćerka ti je preslatka.

Treba to i docekati....Svaka cast mama....Ja jedva cekam da moj sin bude apsolvent....Cerka je mladja i do sada za razliku od njega nikada nije tu... Stalno negde putuje....U nedelju je dosla iz Bugarske u sledeci utorak ide vec u Rusiju i to u Moskvu....Folklor cini cuda.Nadam se da ce tamo naci nesto za ove nase slatke tajne pa da cu moci to da podelim sa vama ovde....:bye:

Zorice, slatka devojcica na mamu, stvarno lici. Moja mladja cerka, tek u ponedeljak proslavlja malu maturu, to je zbog nekih ucenika, koji su trenutno na prijemnim ispitima za umetnicke skola, pa je skola izasla u susret(naravno) i malo odlozili. Sve je spremno samo jos to vece da preguramo i da se deca lepo provedu. Danas su moje starije cere, polagale diplomski ispit, tako da nas od obaveza ocekuje jos tri prijemna ispita, sto za srednju, sto za fakultet...
Uz svu ovu gungulu, stariju cerku, koja se sprema za DIF, zabolela noga, imala je i ranije problema vise od godinu dana s njom, tako da mi to stvara jos veci pritisak. Ona je pocela da se plasi, da to cim intenzivira treninge, ima da je prati, a ja ne znam sta da posavetujem dete. Da li da se u poslednjem trenutku odluci za nesto drugo, ili da nastavi sa ovim, mada moze da ugrozi zdravlje?
Najteze je biti roditelj.

Blago vama ala ste mlade.Moj stariji sin imao sinoć apsolventsko veče u hotelu Park u N.Sadu.Joj,sve to ima prednosti i mana.Matora deca,matori i roditelji.Zorice,ćerka ti je preslatka.

kako ko, ja se samo šlepam jer je sin mladji 6 godina od sestre, a ona je student, tako da te maturske večeri, kvalifikacioni ispiti, prijemni za fakultet i ispiti na fakultetu za mene nisu novost. Ja to samo opet prolazim sa sinom, i šlepam se uz mlade ženice. Tako i toliko o mojoj mladosti.....,

Zoko cera je kao lutkica,pored dva decaka,nek su zivi i zdravi ja jos ceznjivo gledam haljinice,snalice...ali sestra je to nadoknadila sa dve devojcice pa mi je super kad odem kod mojih.I ja sam mama maturanta osnovca,sutra idemo na takmicenje na nivou grada Beograda mladih pesnika,popodne je polufinale utakmice za prvaka Beograda,od sedam uvece moja nocna smena,a matursko vece u utorak.Draga Carli od povreda,bolova u zglobovima i ostalim delovima tela mi se dize kosa na glavi,o deljenju saveta vise ni ne razmisljam jer se ne slusaju.moje je da previjem onu cuvenu ixtiol mast,napravim bandazu kad se povreda desi i molim Boga da sutradan stane na nogu kako treba.U vezi cuvenog roditeljstva moja mama ume da se nasali sa nama pa kaze kako je mislila da ce se mene i sestre resiti kad se udamo,ali se zeznula u proracunu jer je pored nas dve dobila jos dvoje dece.Uloga roditeljstva ne prestaje dok smo zivi.

Evo i ja da se javim drage moje. Nocas sam lumpovala do pola tri. sakupila moje maturante iz gimnazije pa razvezli pricu i secanja na lepe skolske dane.
Evo jutros sam od pola sest na nogama. ispratila muza na pecanje, oprala tri masine vesa, bila u Tempu i na pijaci, otpratila sina na fakultet pristavila rucak i evo konacno sela da sa vama popijem kaficu. Bas mi prija. Cestitam svim mamama koje imaju decu za malu i veliku maturu i malo zavidim na mladosti. Ja sam to sve davno prosla.
Sto kaze Daca od raznih povreda mi se kosa dize na glavi. Moja deca su zdravstveno uglavnom bila zdrava ne racunajuci one obavezne decije bolesti ali sto se tice raznih povreda-joj. pitale drugarice moga sina da li mu je majka medicinska sestra jer ja bez pribora za prvu pomoc sa njima nigde nisam isla. A cerka mi se profesionalno bavi sportom pa mozete misliti.
Eto ja se raspricala, ali sta mogu kada mi je lepo sa vama.
Citala sam ovo sto Vesna pise o devojackoj spremi. Neznam da li ovde ima neki forum o rucnim radovima. To je moja druga velika ljubav. Pocela sam da radim svadbene peskire, ali ne stizem da uradim bas puno. Kratak mi dan.

Pozdrav i od mene, evo stigla sam sa posla, pa uzivam i cituckam shta ste napisali.Lepo je shto je Vesna napisla, i ja sam svojevremeno volela da gnjuram po bakinom ormanu, ziveli smo u zajednickom domacinstvu, a ja sam joj bila mezimica pa mi je sve bilo dozvoljeno:cool::mrgreen:.
teta Iro shto se tice rucnih radova i ja ih volim, ali nemam dovoljno vremena da im se bash posvetim.Znam i da heklam, shtrikam, vezem goblene,vezem na panami, na belom platnu,cak sam kao devojka shila u selu zenama suknje i kazu da u zivotu im bolje nisu stajale, a mojim drugaricama sam sigurno nashila ceo butik stvari.Znale smo drugarica moja i ja kad dobijemo platu u zadruzi da odemo pa da kupimo po 30m materijala onog divnog letnjeg u mnogo boja sladoleda i zutog i krem, pa roze, plavo , belo i da danima shijemo sve shta mi padne napamet.E kako je tobilo lepo, a sada od obaceza ne stignem da otvorim moju mashinicu, a ne da shijem:(.Nema se vremena pa to ti je.:dash:
Sve vas ljubicim, danas i sutra uzivancija, sve je sinoc isporuceno i hvala bogu sad cu malkice da uzivam, danas je inace praznik pa ne radim nishta :telefon::manikir::brus::heart::zag::bye:

Teta Iro,a da ipak vas nama dve-tri u kuci a ti neces da nam kazes:).Od kog materijala si pravljena?Svaka cast.Sto se tice tih svadbenih peskira ja ih imam oko 150 razlicitih,jer je kod nas obicaj da se sva kola kite tim peskirima i gosti vezenim maramicama i ruzmarinom,tako da i tih maramica imam mnogo,posto se nisam udala u svoj kraj ti peskiri su mi ostali.Moja baka je vezla i jastuke i te peskire i prenela na mamu.Ja sam bila od onih za koje je spreman miraz sto se tice tih stvari.:Do hekleraju da i ne pricam,imam ga za jos pet generacija iza mene.Videla sam u narodnoj radinosti cenu tih peskira i slog me strefio i mislim da ni vez nije nesto posebno.

Draga Teta Iro,pre par godina je postojao sajt craftartshop i zaista je bilo svega.Od veza,heklanja,pletenja,belog veza i sve ostalo sto zenske ruke mogu da naprave.Medjutim imali su problema sa napadima hakera i samo je jednom,sajt nestao.Bila je i tema o tortama i dekoracijama.S vremena na vreme po raznim forumima naletim na poznanice sa tog sajta ,ali danas nema nista posebno na tu temu.Danas su zene jednostavno postale prezauzete za te stvari.Ja volim povremeno nesto isheklati i izvesti ali beli vez mi je posebno drag.Drago mi je samo sto je moja cerka imala volju i zelju da nauci bar nesto od tih vestina,pa ce ,nadam se nastaviti dalje,uceci i ostalo, a danas,sutra i svoju cerku,ako je bude imala,ili snaju ako bude zelela.

Da prijavim i ja maturanta i iscekivanje prijemnog ispita.
Teta Ira i ja radim originalne rucne radove, ( vez ), volela bih da cujem vase komentare i na to, ali ne znam gde da postavim fotografije.

Prilozi

• DSC_5114.jpg
    DSC_5114.jpg
    22,3 KB · Pregleda: 18
Kako slatko dete. Srecna matura.
Andjo napravi album pa cemo svi moci pogledati tvoje rukotvorine.
Vi svi slavite mature, a mene hvata jeza od prijemnih ispita. Uvek me zaboli glava, a ja sam u komisiji za pregledanje.

Zaista slatko dete, eh moja zelja za devojcicom je ostala pusta:(, ali, josh jednom ali ni za sto devojcica sada moja dva andjela:heart::heart::heart::heart::heart:
Svima zelim prijatnu noc, ja sad dodjoh , bila sam na odlicne palacinke sa pecurkama i divnu tortu sa visnjama u najprijatnijoj igraonici u Zrenajninu "TOPOLINO":per::)
Imamo i fotografije, Dushan nas je fotografisao bash dok smo tamanili divne palacinke:whistling:
Svima prijatna noc, onima koji rade da je lakshe odrade, a oni koji odmaraju kao ja:per: da se lepo naodmaraju:heart::zag::bye:

Jaco sad si mi od rane zore napravila zazubice sa tim palacinkama i tortom od visanja. Obozavam i palacinke i visnje. Inace nisam neki ljubitelj voca. Da sam samo znala banula bi nepozvana.:rotf::rotf:
Inace mislim da je to dobra ideja da se napravi podforum rukotvorina jer mislim da medju nama ima dosta ljubitelja lepih stvari.
Mozda bi bilo interesantno da se uvede i rublika o narodnim obicajima gde bi pisale o obicajima vezanim za odredjen kraj,zaboravljenim receptima vezanim za neke obicaje i sl.
Veoma mi se dopalo ovo napisano o materinoj pogaci i onome sta je prati.
Nazalost mnogi lepi obicaji padaju u zaborav.
Isto neznam da li imamo rubliku gde bi pisali lekovite recepte, odnosno recepte raznih sirupa, krema iz domace riznice koje pomazu kod raznih problema vezanih za zdravlje.
Dok nije bilo savremene medicine nase praprabake su bile eksperti u lecenju mnogih problema pred kojima je i danasnja medicina nemocna. Nazalost i te recepture polako padaju u zaborav.
Eto ja se od rane zore raspisala, ali sta mogu kada me uvek inspirisete na lepe stvari.:cmok2:

Danas se odmaram bash, bash, svekrva ima rodjendan pa idemo kod njih, doci ce i moja zaova sa porodicom pa cemo peci roshtilj u dvorishtu, ja nosim vocnu torticu da se malkice zasladimo i da se danas nauzivamo:cool:
Sutra se radi:mrgreen:
Pozdrav za sve i prijatan dan, danas je nedelja i treba malko prikociti, koliko ko moze:heart::zag::bye:

Blago tebi. Ja sam od jutros rano u poslu.Sta cu kad nemam svekrvu. Lepa su ta porodicna okupljanja. Covek zna da pripada nekoj zajednici i oseca sigurnost. Od kako sam se udala ja sam uglavnom bila inicijator okupljanja, ali posto je uglavnom sav posao bio na meni i niko to nije cenio malo sam usporila. Nadam se kada mi deca budu imala svoje porodice da cemo se tako vikendom svi okupljati i druziti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back