Kulinarsko ćoše

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tvoje torte su zeno progledale sa novim fotoaparatom (mislim na Jacu :) )...da znas..kakve divne boje uvek imas..ja stvarno jedva cekam da vidim neku tvoju novu tortu..i Dacinu recimo..koja sad ima lepe pozadine pa su joj slike super..i od jos nekih ljudi, jer znam da cu se oduseviti.sad idem da hvalim seficu...koji napredak..danas nesto sredjivala temu recepti saveti ideje (cini mi se da je domacica skoro pomenula to oko naziva torte, da ne prikazuje ako recimo ukucas moskva...a stefanelli npr napisala a evo i recepta od pobednicke moskvE..on ne izbaci post...ccc:) ) tako da pocela to da sredjujem da stavim svakoj torti naslov, da ljudi mogu lepo da traze...i vidim neke tortice od smehica..koja je to razlika :)
Pa šta misliš, zašto je taj aparat bio toliko važan? Vidim tortu kako izgleda, onda na slici i hoću da odlepim jer ni ne liči!
Mezimče, nemoj samo mnogo da me hvališ ;)
Inače, ono je druga tema... nije "ukrašavanje" a to se ne vidi na slici ;).
Šalu na stranu, ja uglavnom ono što pravim - pravim za poznate i drage ljude. I još nisam imala priliku da nešto ponovim bar jednom :confused:... čisto da utvrdim gradivo i ispravim greške od prethodnih.
U albumu "Torte za moje dečake" lepo se vide te razlike i neki, recimo, napredak, a to je posledica ovog foruma i druženja sa vama. Čitavu tu temu "Ukrašavanje" sam jako davno baš ja otvorila pre svega da bih našla odgovor na pitanje kako se pravi "ono" čime se oblaže torta i od čega se prave figurice.
I sad kad to znam - naravno da se sa zadovoljstvom igram ;).
Deleko je to od onoga što većina vas radi, ali meni je zabavno i lepo dok npr. pravim šargarepice :D

a vise bismo mogli da dodjemo...stvarno :)...pa da probamo nesto..:D cvrsto sam resila da ove godine sebi ne dozvolim svakodnevno raspadnje od posla u smislu da nemam vremena ni za sta drugo..ok kad su slave, odredjeni praznici...i sl.... prosla godina mi je bila vatreno krstenje da vidim kako to sve izgleda i za odredene stvari sam podvukla crtu..kako ce to izgledati videcemo :) covek se uci dok je ziv :D

Još pred spavanje da Vam se pohvalim. Bili smo kod poznanika sa moji mužem u posetu. Žena pomalo peče torte, i iz reči u reč, ajde, napravi nam malu dobošku za vikend. Kako sam rekla? Ja malo pečem: ovog vikenda dve male doboške: jedna za polovinu cene a druga za sirovine. Neka je, glavno da ljudima prija i da ih obradujemo, nije svaka torta za 40 EURA. Laku noć svima, sutra opet sedam u kola i brazdim puteve a posle toga pečem moju dobošku na kvadrat.

a vise bismo mogli da dodjemo...stvarno :)...pa da probamo nesto..:D cvrsto sam resila da ove godine sebi ne dozvolim svakodnevno raspadnje od posla u smislu da nemam vremena ni za sta drugo..ok kad su slave, odredjeni praznici...i sl.... prosla godina mi je bila vatreno krstenje da vidim kako to sve izgleda i za odredene stvari sam podvukla crtu..kako ce to izgledati videcemo :) covek se uci dok je ziv :D
Pa sad... neko je odavno obećao da će doći... :manikir:

te kore jesu najbolje.a ja veceras resila da eksperimentisem i tako se iznervirala!!!uf,strasno!!!sto puta sam sebi rekla da ne isprobavam nista kad pravim za neki vazan dogadjaj i onda opet.a bas mi ne ide kako sam zamislila,nadam se da cu izvui stvar sa puterkremom.

mi smo odspavali od 19-20h...nismo mogli da izdrzimo vise...:D...posebno sto je u dn. sobi od ove kosave i dalje brrr...a u spavacoj toplo :D sad sam napravila neke kolace..a mogla bih i da ispecem kore i skuvam fil za tortu pa ujutru spojim..bilo bi korisno..
a sto se tice ove Dacikine torte..jos juce sam napisala komentar ali je diskusija otisla u drugom pravcu posle, pa rekoh nema potrebe da ja sad opet pocinjem pricu...no....neki odavde znaju da ja Dacu volim kao oci u glavi ali dajte da ne praivmo problem tamo gde ga nema....prvo to sto Vesna nije napisala e ideja je od Daliborke te i te.niti mi znamo da li je videla od Dace obzirom da ta torta postoji na sajtu http://cakes.keyartstudio.com/ ..drugo nije Vesna s nama na forumu ovde pa da zena napise, e svidelo mi se to kod Dace pa..trece mozda je njoj isto kao Daci musterija poslala sliku itd itd....sad bas ispod svake slike na facebooku da pise referat gde je kako i od koga videla ideju - ne ide ipak.. ono sto je meni ruzno je kada pohvalim sliku na tom istom facebooku....odusevim se ne toliko izvedbom same torte, ok je to..nego idejom da je neko u Srbiji pozeleo malo drugaciju tortu...6-7 spratova, obicna torta samo sto je svaki sprat u razlicitoj boji..tako da je cela torta u duginim bojama i na vrhu srca...zena se zahvaljuje, prima pohvale sve u sesnaest...bila mi je sumnjiva pozadina slike ukucam u google rainbow wedding cake..kad ja tamo a ono medjutim - prva slika ta..hahahah..Bas sam Goci poslala poruku posto je i ona pohvalila tortu - e moja Goco al se ispalismo...hvalimo tortu a ona sa neta :D e za to je ruzno klimati glavom... da li sam nekome inspiracija za tortu ili ne bas me pa briga..ne durim se ako naprave istu tortu kao i ja, a ni ne ponosim se.drago mi je kad onaj ko je iskopirao dekoraciju torte koju sam ja uradila to uradio dobro..e to mi se dopada da vidim.. ne svidja mi se kada neko kopira ono sto ne moze da odradi kako treba..a opet i to nije moj problem, nego onoga ko misli da moze vise nego sto zapravo moze.

Slažem se u potpunosti...A meni danas nesto nije dalo mira,pa ja tu zensku priupitam jel su to stvarno njene torte,nije prosla ni minuta moj komentar izbrisan:confused:

da isto kao ona sa tresnjinim cvetom...ni to nije njeno....

p.s. dobro jutro :)

eee a vas dve... :) obzirom da mi je muz sada leading designer u firmi...nema mu mrdanja neko vreme...juce nesto promukao i sef mu rece nemoj molim te da se razbolis, mogu samo da se ubijem..mislim se, dobro je dok si toga svestan :D

Poslednja izmena:
Dobro jutro mile moje ,ja ustala ranom zorom sva mi kuca na sarmicu mirise :zper::zper::zper:Spremam se za svog skrivenog druga iz Smederava :zcepanje::zcepanje::zcepanje:.
Napravila mama dve torte Uninu seri templ ,i vocnu sa malinama da docekam to dobro dete koje ce zbog mog sina prevaliti toliki put...Kako bih vas rado pocastila ali nemoze:(:(:(:(
Ja sam juce uspela da ispecem korice u onom plehu od tepsije sto se skida obruc i verujte da su tanke i lepe.Pekla sam ih po 6 minuta ma ja sam prezadovoljna kako se brzo ispece .Pozdrav i uzivajte u ostatku dana :bye::bye::bye::bye::bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back