Куда даље моја драга Србијо?

👤 Gost novog izdanja emisije BEZ PARDONA bio je profesor Dejan Mirović.

💬 Ključne tačke:
▪️Komentar studentskog zahteva za vanrednim parlamentarnim izborima
▪️Diplomatski fijasko Aleksandra Vučića na Floridi
▪️(Ne)odlazak u Moskvu 9. maja
▪️Kritika patrijarha srpskog Porfirija
▪️Povezanost braće Vučić sa firmom Starting
▪️Analiza parlamentarne opozicije
▪️Uloga Srpskog glasa i profesora Lompara
▪️Pitanja članova Viber zajednice

BEZ PARDONA | Dejan Mirović: Tramp dobro zna da je Vučić Sorošev potrčko i Makronova marioneta! 06.05.2025 KTV

Претпостављам да си одслушао интервју.

На шта посебно указује као погрешно?

Погледао сам за сада само 10-ак минута на почетку па ћу накнадно остатак од 50 минута, јер њега нисам никада до сада слушао/гледао. Видим да слично прича као његове колеге економисти Драгаш и Паравиња из Покрета "МОБА". Презадуженост привреде, погрешне инвестиције, начин како изаћи из тога...

"Gospodine predsedniče, ne dolazi, nisi dobrodošao u naš grad": Studenti o Vučićevom mitingu u Nišu​

https://direktno.rs/vesti/srbija/606574/vucic-nis-studenti.html
Zasto se nikada ne potpisu ili bar ne kaze koliko ih ima, takvih koji to ne zele? Pritom ne sporim njihovo pravo da to zele.

Kao da su studenti neki pandan "ultimativnoj" pameti i razumu?... Bojim se da su pokazali da nisu.

Jer nekada je biti student zaista znacilo nesto, biti misleci covek, pre svega individualista, danas, to je samo odrednica za "copor" i bezlicnu masu.

Погледао сам за сада само 10-ак минута на почетку па ћу накнадно остатак од 50 минута, јер њега нисам никада до сада слушао/гледао. Видим да слично прича као његове колеге економисти Драгаш и Паравиња из Покрета "МОБА". Презадуженост привреде, погрешне инвестиције, начин како изаћи из тога...
Ај кад одгледаш све, наведи три кључна места, па да дискутујемо

Србија на сигурном путу.
Најбољи кадрови на одговорним местима
1746786824655.png

Ај кад одгледаш све, наведи три кључна места, па да дискутујемо

Нисам још погледао јер сам оставио да погледам када будем имао више времена, да видим да ли слично говори као и његове колеге? На основу неколико емисија које сам гледао у којима су били Паравиња, Комазец и Драгаш, слично излажу суштину дјеловања о томе како треба изаћи из лошег стања привреде. Претпостављам да су они у "Моби" разговарали и усагласили главне тачке излагања прије него су кренули да их образлажу у разним емисијама. Оно што сам дјелимично упамтио да су кључна питања и одговори (уопштено)...
- Покретање домаће производње (гдје имаш ресурсе и своје људе) заједно са државом, углавном са акционарским (држава има 51 проценат) или директним улагањем. Ово своје људе се мисли на вишемилонску дијаспору и њихов капитал са стеченим знањем у својим професијама.Са њима кажу у "Моби" да су добро повезани и активно контактирају.
- Направити и прерађивачке секторе да не би извозио само сировине. Узимају за пољопривреду примјер Холандије која нема као Србија услове за пољопривреду али су их улагањем направили. Подизање сточарства које је било раније развијено се подразумијева.
- Направити домаћу развојно-привредну банку која ће да финансира домаћу призводњу.
- Преиспитати све штетне уговоре и поништити их у разговорима са тим државама чије су то фирме.
- У туризму се оријентисати рецимо на бање којих у Србији има приличан број, направити веће капацитете за посјету и тд..
Или рецимо (што ти мање пратиш) не дозволити да се деси као са премијером Милојком Спајићем у Црној Гори, да преда три најљепше плаже са залеђем Арапима (УАЕ) на 90-100 година и никог не пита!? Држава треба да уложи у комлетну инфраструктуру а они да праве екслузивна насеља са цијеном од 6000 Евра по квадрату тих станова/апартмана.
Са својом производњом можеш да станеш на ноге и имаш нешто што уједначава увоз/извоз, а не да ти уз дотацију државе дођу неки инвеститори који кад потроше те паре добијене од државе, затворе призводњу и оду након неколико година.
Има много тога што није довољно поменути у једном одговору већ је потребна посебна тема, или погледати емисије у којима се говори о томе.

Нисам још погледао јер сам оставио да погледам када будем имао више времена, да видим да ли слично говори као и његове колеге? На основу неколико емисија које сам гледао у којима су били Паравиња, Комазец и Драгаш, слично излажу суштину дјеловања о томе како треба изаћи из лошег стања привреде. Претпостављам да су они у "Моби" разговарали и усагласили главне тачке излагања прије него су кренули да их образлажу у разним емисијама. Оно што сам дјелимично упамтио да су кључна питања и одговори (уопштено)...
- Покретање домаће производње (гдје имаш ресурсе и своје људе) заједно са државом, углавном са акционарским (држава има 51 проценат) или директним улагањем. Ово своје људе се мисли на вишемилонску дијаспору и њихов капитал са стеченим знањем у својим професијама.Са њима кажу у "Моби" да су добро повезани и активно контактирају.
- Направити и прерађивачке секторе да не би извозио само сировине. Узимају за пољопривреду примјер Холандије која нема као Србија услове за пољопривреду али су их улагањем направили. Подизање сточарства које је било раније развијено се подразумијева.
- Направити домаћу развојно-привредну банку која ће да финансира домаћу призводњу.
- Преиспитати све штетне уговоре и поништити их у разговорима са тим државама чије су то фирме.
- У туризму се оријентисати рецимо на бање којих у Србији има приличан број, направити веће капацитете за посјету и тд..
Или рецимо (што ти мање пратиш) не дозволити да се деси као са премијером Милојком Спајићем у Црној Гори, да преда три најљепше плаже са залеђем Арапима (УАЕ) на 90-100 година и никог не пита!? Држава треба да уложи у комлетну инфраструктуру а они да праве екслузивна насеља са цијеном од 6000 Евра по квадрату тих станова/апартмана.
Са својом производњом можеш да станеш на ноге и имаш нешто што уједначава увоз/извоз, а не да ти уз дотацију државе дођу неки инвеститори који кад потроше те паре добијене од државе, затворе призводњу и оду након неколико година.
Има много тога што није довољно поменути у једном одговору већ је потребна посебна тема, или погледати емисије у којима се говори о томе.
Хвала што си се потрудио да одговориш.

Дакле, МОБА се залаже да:
- Држава буде већински власник производње
- Држава покрене прерађивачку индустрију и узгаја стоку
- Држава се бави банкарством
- Држава гради хотеле по бањама

То није тржиште, то је неки микс комунизма и државног капитализма.
Не знам где има да је успешно.

И за то се залажу стручњаци којима нико у стварном животу није поверио да руководе туђим приватним новцем, на шта се они налазе крајње квалификованим да рукују државним новцем, тј. новцем свих нас. Драгаш је смешан лик. Катић исто тако (био ДБ организатор шема за прање новца од шверца дувана и разних других ствари)
Мени то не пије воду.

Помињеш пример продаје плаже Арапима у Црној Гори. Ок, Вучић је не продао, већ ПОКЛОНИО земљиште Београда на Води некој "арапској фирми". Продао им будзашто земљу ПКБ преко Дунава. КИнезима за кикирики даје огромне рудне површине по источној Србији, а сад и најбогатији рудник злата Леце. Русима смо будзашто продали СВЕ ДОМАЋЕ изворе нафте, рафинерије, све објекте НИС, подземно складише Банатски Двор, термалне воде по Војводини и монопол на увоз и прераду нафте.

Ако желиш да покренеш домаћу привреду, то се не ради тако што од те исте привреде и становништва узимаш велике порезе, па им делом враћаш као субвенције. Најбоља развојна политика за Србију је:
1) Држава да СМАЊИ порезе
2) Држава да изађе из привреде
3) Држава да омогући ефикасно судство, управу, ваљане законе и заштиту својине и уговора.

п.с. од радног стажа у стварној економији, Иван Пајовић из те емисије има:
Radno iskustvo u privredi: Četiri godine u Grafičkom preduzeću „Slovo” iz Beograda; Poslovno-finansijski konsultant Preduzeća za špediciju „Via nova” iz Beograda.

То је врло слабо, ако смем приметити.

МОрам му признати, без ироније, да је врло атрактивна магистарска теза "Odbranio magistarsku tezu 2008. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu pod nazivom „Institucionalna analiza prestupnog ponašanja u privredi Srbije”, stekavši zvanje magistra ekonomskih nauka."

Србија на сигурном путу.
Најбољи кадрови на одговорним местима
Pogledajte prilog 1725531
a referenca za napredovanje je...pokojna majka mu je bila iz sarajeva.

apoteoza komunistickog napredovanja ne po kadriranju zasluga i proleterskoj borbi sa nacistima, vec po zemlji predaka :lol:

Хвала што си се потрудио да одговориш.

Дакле, МОБА се залаже да:
- Држава буде већински власник производње
- Држава покрене прерађивачку индустрију и узгаја стоку
- Држава се бави банкарством
- Држава гради хотеле по бањама

То није тржиште, то је неки микс комунизма и државног капитализма.
Не знам где има да је успешно.

И за то се залажу стручњаци којима нико у стварном животу није поверио да руководе туђим приватним новцем, на шта се они налазе крајње квалификованим да рукују државним новцем, тј. новцем свих нас. Драгаш је смешан лик. Катић исто тако (био ДБ организатор шема за прање новца од шверца дувана и разних других ствари)
Мени то не пије воду.

Помињеш пример продаје плаже Арапима у Црној Гори. Ок, Вучић је не продао, већ ПОКЛОНИО земљиште Београда на Води некој "арапској фирми". Продао им будзашто земљу ПКБ преко Дунава. КИнезима за кикирики даје огромне рудне површине по источној Србији, а сад и најбогатији рудник злата Леце. Русима смо будзашто продали СВЕ ДОМАЋЕ изворе нафте, рафинерије, све објекте НИС, подземно складише Банатски Двор, термалне воде по Војводини и монопол на увоз и прераду нафте.

Ако желиш да покренеш домаћу привреду, то се не ради тако што од те исте привреде и становништва узимаш велике порезе, па им делом враћаш као субвенције. Најбоља развојна политика за Србију је:
1) Држава да СМАЊИ порезе
2) Држава да изађе из привреде
3) Држава да омогући ефикасно судство, управу, ваљане законе и заштиту својине и уговора.

п.с. од радног стажа у стварној економији, Иван Пајовић из те емисије има:
Radno iskustvo u privredi: Četiri godine u Grafičkom preduzeću „Slovo” iz Beograda; Poslovno-finansijski konsultant Preduzeća za špediciju „Via nova” iz Beograda.

То је врло слабо, ако смем приметити.

МОрам му признати, без ироније, да је врло атрактивна магистарска теза "Odbranio magistarsku tezu 2008. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu pod nazivom „Institucionalna analiza prestupnog ponašanja u privredi Srbije”, stekavši zvanje magistra ekonomskih nauka."

За Пајовића чије сам гостовање у емисији поставио већ сам написао да ми је непознат, осим што сам прочитао да припада Покрету "Моба".
Издвојио сам оно што је мени остало у сјећању као значајно а било је говора у емисијама о разним потезима. Од политике до економије.
Под директна улагања (нисам прецизно написао) било кога се подразумијева да није само државни капитал заједно са приватним, већ може и искључиво приватни.
Када те већ иритира Драгаш онда погледај ако желиш шта (слично) говори Паравиња који је радио у фабрици у Пазови као економиста, па не мораш да нагађаш шта то они заступају као излаз из економске кризе.
Država saučesnik, najskuplja hrana u Evropi! Smrtna kazna za prodaju resursa! Miroslav Paravinja
...https://www.youtube.com/watch?v=pgngrDhGL08
Неки актуелни разговори који се тичу и економије а не само политике имају у емисијама професора Зеца са разним гостима...
KATEDRA profesora Zeca | Ivan Vujačić: Kako je nastala američka država | 1. deo
...https://www.youtube.com/watch?v=5l778M9aaVA
Страница на којој можеш да потражиш остале емисије професора Зеца - Bez Cenzure...https://www.youtube.com/@bezcenzure/videos

Back