Kucnuo je cas da napravimo Rusko Srpsku Imperiju !

Podrzavate li stvaranje beskrajne i mocne Rusko Srpske Imperije ?

• Podrzavam , super je ideja !

• Ne podrzavam .

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da Toma nije lagao o džakovima i proruskoj budućnosti, Tadić bi pobedio :D Ali avaj, naivan je ovde narod...
Na stranu tvoj rasizam, u USA ne postoji jedna zemlja veličine i bogatsva RUSIJE pa ti poređenje nije relevantno. To je kao brak džina i patuljka, i tu patuljak nikad ne može da bude jednak.
Ебга не познајеш материју.
Нпр Тенеси у САД са око 5,7М има само 1,8% становника, а и површином је мали, око 100к квадратних километара, па ипак је дао три преЦедника САД: Ендрјуа Џексона 1829-37., Џемса Полка 1845.-49. и Ендрјуа Џонсона 1865.-69.
:tambalamba:

Poslednja izmena:
Sa danasnjeg protesta protiv izdaje Kosova i protiv EU ...... ocekujem sve masovnije i masovnije proteste ..

430501_459793034097331_1137024380_n.jpg

Narodu se pridruzio i policajac Risto Knezevic !! :kpozdrav:

images

... ocekujem sve masovnije i masovnije proteste ..[/SIZE][/B]
Ја не очекујем. Сувише је све млако, касно су почеле демонстрације, и све ми изгледа као покушај испирања нечисте савести оних који су могли, а нису ништа урадили на време... тек да се каже да се демонстрирало... :(

Kao sto sam i prognozirao u Mitrovici je odrzan velicansveni miting na kom su Srbi proglasili skupstinu AP Kosova i Metohije i tako najavili uzimanje sudbine u svoje ruke .... Srbi ce u buducoj Republici Severno Kosovo imati potpunu zakonodavnu , izvrsnu i sudsku vlast - a kome je krivo ... nek popije konjsko pivo ..... :sije:

attachment.php

Nije dovoljno samo sever, ili celo KiM ili Republika Srpska.

Nije dovoljno samo sever, ili celo KiM ili Republika Srpska.

Moj plan je etapan .... asimetricno odgovaram mocnijem neprijatelju .... :cool:

Sve u svoje vreme - sad spasavam sto se spasiti moze .... i molim Boga da nas Rusi ne odjjebu i ne priznaju Kosovo ..... :zima:

p.s. В данном случае действует примерно те же механизмы, что и в случае с нематериальной мотивацией(двухфакторная модель): Чтобы человек работал хорошо -необходимо чтобы были удовлетворены "гигиенические факторы"(адекватная зарплата, хорошая мебель, кофемашина, печеньки... ) и существовали нематериальные мотиваторы - осознание общей цели, причастность к великому делу, достижения, признание заслуг...

Poslednja izmena:
Боро, Србија је споразумом прва признала Косово. Ако Руси признају сами ћемо бити криви. Али ипак надам се да ће Руси бити већи Срби од Срба. Јер ипак они нису дупеувалакачи Америма и Бриселу за разлику од српске власти.

Kao sto sam i prognozirao u Mitrovici je odrzan velicansveni miting na kom su Srbi proglasili skupstinu AP Kosova i Metohije i tako najavili uzimanje sudbine u svoje ruke .... Srbi ce u buducoj Republici Severno Kosovo imati potpunu zakonodavnu , izvrsnu i sudsku vlast - a kome je krivo ... nek popije konjsko pivo ..... :sije:

attachment.php

Opet neradnici mitinguju...

Opet neradnici mitinguju...

Poštovanja prema Beogradjanima sa poternica...

Posle 20:00h ni Nesko ne pokreće teme... može rikošetira...

- - - - - - - - - -

Боро, Србија је споразумом прва признала Косово. Ако Руси признају сами ћемо бити криви. Али ипак надам се да ће Руси бити већи Срби од Срба. Јер ипак они нису дупеувалакачи Америма и Бриселу за разлику од српске власти.

Jerbo Rusi saradjuju sa NATO-m na raznim vojnim projektima, ne čačkaju mečku 76 dana
sa falš referendumima - narod glasao jedno sloba, mira, šešelj, toma i aca prepravili na drugo

pa što smo glasali?

Poslednja izmena:

attachment.php

Ma super....a sve ce to finansirati od PDVa koji ja placam i od poreza na LD koji ja zaradjujem........neka duvaju, sto se mene tice ........

Dejan MIROVIĆ, potpredsednik SRS:

Narod hoće političku, ekonomsku i vojnu integraciju sa Rusijom
Ambasador Čepurin je u Mitrovici dočekan bolje i srdačnije nego bilo koji zvaničnik Srbije, što dovoljno govori o tome kakav kurs sadašnja srpska vlast sprovodi.
Čepurinove reči su svojevrstan diplomatski šamar tom kursu. Narod hoće integraciju sa Rusijom u političkom, ekonomskom i vojnom smislu, a politička elita je iz svojih ličnih interesa apsolutno vezana za Brisel.
Jedina dilema je: ko je veći poltron prema Briselu - predsednik, premijer ili potpredsednik Vlade.
Vlada treba da prekine opstrukciju Južnog toka, a ubeđen sam - ako bi Beograd bio iskren prema Moskvi - da bi došlo i do kupovine železare "Sartid" u Smederevu.
To bismo prvo dobili. A onda bi se realizovao i zahtev za dobijanje još jednog velikog kredita. Četvrta stvar koju vidim je razvijanje baze za vanredne situacije u Nišu.
Ali, kao i u privatnom životu, i u politici je za partnerstvo potreban iskren odnos, a ne jeftine fraze i podvale.

standard.rs

Свака част радикалима :ok:

Na jednom bugarskom forumu postoji ista tema samo sto se zove bugarska - ruska imperija, samo sto tamo predvidjaju da ce sofija i moskva biti centri nove imperije koji ce vodti glavnu rec. Kako pisu ruska i bugarska ljubav vuce korene jos od davnina, jos ranije i od san-stefanskog mira kada je rusija podrzavala prosirenje bugarske ne stetu Srbije.

Ma super....a sve ce to finansirati od PDVa koji ja placam i od poreza na LD koji ja zaradjujem........neka duvaju, sto se mene tice ........
Да ниси ти преспавао 3 деценије с тим комуњарским термином ,,ЛД"???
Колико су тебе ојадили брате наш напаћени, дедер се исплачи биће ти лакшИје?!?

ОДЛИЧАН ТЕКСТ ВЕРЕ ЖЕРДЕВЕ!
Господине председниче, ваше место је иза решетака!
Вера Жердева

22.04.2013, 22:26
4highres_00000400266025.jpg

Слободан Милошевич суд Гаага

Фото: EPA
Међународно право од инструмента за регулисање конфликта између држава претвара се у палицу светског импераијализма која се обрушила на главе држава које дозвољавају себи да воде политику независну од мишљења САД и њихових савезника.

До таквог закључка дошао је познати руски правник, стручњак за међународно право, магистар права Александар Мезјајев. Он је чак понудио нови термин – ново паралелно репресивно право.

Обично се сматра да је међународно право као такво увек позитивно. Али то је илузија: до 1945. године оно је оправдавало колонијализам и ратове. Зато савремено прогресивно међународно право успостављено после конференције у Јалти 1945. године треба сачувати као важну вредност. Нажалост, тренутно читав систем међународних судова насилно га мења, укидајући основне норме. Навешћу пример: прогресивно међународно право утврђује имунитет шефова држава и влада. Али данас међународни судови разарају ову норму и стварају нову, када шефови држава могу да буду ухапшени одлуком међународних судова.

Тачније, тренутно шеф било које државе, било да је председник или монарх, може да буде ухапшен на основу тога што је нека структура нашла његову делатност противзаконитом?

Да. При томе довољне су сумње. Ни о каквим доказима кривице нема речи. Примера је много: У Међународном трибуналу за бившу Југославију то је Слободан Милошевић који је умро у затвору, Радован Караџић и Милан Мартић, они су били шефови држава, мада и непризнатих. Што се тиче Међународног кривичног суда, то је свргнути и убијени либијски лидер Моамер Гадафи, то је преседник Обале слоноваче Лоран Гбагбо – 18. августа 2011. године био је ухапшен и оптужен за економски криминал, 30. новембра је пребачен у Хаг, где су га оптужили за злочине против човечности. То је председник Судана Омар Ал-Башир – 21. јула 2008. годне Међународни кривичи суд дао је налог за његово хапшење на основу оптужбе за геноцид поводом конфликта у Дарфуру, где су, како се тврди, била у питању етничка чишења. И постоје све основе да се сматра да је отприлике иста судбина припремљена за актуалног председника ЈАР Џејкоба Зуму. Сматрам да је потребно обратити пажњу на чињеницу да је у погледу Зуме „злослутни знак“ Међународног кривичног суда био послат два дана пре отварања самита БРИКС у ЈАР 27. марта 2013. године. Да подстим да је само формриање БРИКС изазвало гнев САД, и да је ЈАР неколико година тежило ступању у ову организацију. Сама чињеница да Међународни кривични суд прети председнику гоњењем два дана пре отварања важног самита у његовој земљи наводи на озбиљна размишљања. Јер у великој политици ништа се не дешава случајно!

Рецимо, налог за хапшење је исписан. Али шеф државе је заштићен законодавством своје земље: он има неприкосновеност. Уз то ако лидер није тиранин, људождер, крвопија, становништво ће га подржавати, па и полиција неће испунити одлуку неког страног суда. На крају крајева на располагању он има армију!

Ми смо већ видели како се то радило сасвим мирно. Слободана Милошевића није заштитила ни армија, ни унутрашње законодавство земље. Земља се ставља под санкције, доспева у изолацију, становништво се доводи пред избор: или ће санкције бити пооштрене, или ћете нам дати свог председника. Извесно време становништво можда подржава шефа државе, али пролази време и пр еили касније налази се унутрашња опозиција која каже: хајдете ради блага свих нас да жртвујемо једног човека! И жртвују га! Ми смо све то видели... А ако санкције не прораде, онда се дешава директна интервенција, као у Обали слоноваче. Француске трупе под командом УН једноставно су разрушиле председничку палату и отеле председника Лорана Гбагба.

Али он је узрпирао власт, што се претворило у грађански рат у земљи... Зар је лоше ако мора да сноси одговорност за то?

Само на први поглед изгледа да нико не може да излази ван оквира права. То су илузије. Већ је формирана клика која не одговара ни пред ким. Говорим о међународним судијама и међународним тужиоцима. Лидер државе може да буде позван на одговорност према националном праву своје земље, што ми видимо на пример у случају импичмента. А међународни тужиоци и судије под дејство националног законодавства не потпадају по свом статусу, а по нромама међународног права од било какве одговорности су ослобођени. Тачније за разлику од шефова држава, могу некажњено да врше сваку самовољу.

Које мере се могу предузети да се не допусти замена актуалног међународог права оним које сада испробавају међународни судови?

Треба се сурпотстављати делатности међународних судова. Тренутно они се подражвају као општа вредност међународне заједнице. Треба разјаснити позадину појединих одлука суда, које имају мало заједничког са прекидањем некажњивости, кажњавањем међународних злочинаца и слично. Важак корак у том правцу Русија је већ учинила: у последњој редакцији концепције спољне политике подвачи се да морамо да се боримо за очување актуалног међуародног права.

Да ли ће ући у употребу термин ново паралелно репресивно право или не, показаће време. Али сада је важно друго: систем међународног права после конференције у Јалти стваран је у интересима свих земља и уз учешће свих земаља. Он је доказао своју животворност. Треба ли га мењати да се удовољи појединим земљама којима не одговара успостављени међународни поредак?

Пуцајте у мене, ја сам НАТО мета!
Константин Качалин

23.04.2013, 10:31
4nato-new-garden.jpeg

бомбардировка сербия город Нови Сад нато

© Фото: en.wikipedia.org/Darko Dozet/cc-by-sa 3.0
Ако контролишеш Дунав, значи да контролишеш и Европу, говорили су Турци у доба Османске империје. На пролеће 1999. године ова турска мудрост је звучала врло актуелно. Првих дана Милосрдног анђела била су уништена сва три моста у Новом Саду. Брисел је решио да претвори Србију у острво, одрезавши од ње не само главну житницу, већ и рафинерију нафте.

Срби се до данас са болом сећају страшних 79 дана и ноћи НАТО бомбардовања. За време недавног службеног пута у главни град Војводине састајао сам се са онима који никада не могу да забораве ове кошмарне дане 1999. године. Ево шта ми је рекла професор Душанка Добан са Универзитета у Новом Саду:

Они су рушили мостове моје младости. НАТО је покушавао да казни Милошевића за непослушност, а казнили су читав српски народ и наше суседе, који до данас трпе губитке. Штета што за то варватство нико није одговарао.

У пролеће 99. године економија Србије је претрпела штету, која је по разним оценама достигла 100 милијарди евра. Запад није дао кредите за обнову. Једноставно су отписали старе дугове из доба маршала Тита. Тако да су се мостови у Новом Саду градили углавном сопстеним снагама. По мишљењу становника Новог Сада Богдана Радуловића:

Ови мостови су потребни не само нама Србима, они су потребни свим Европљанима. Овде на Дунаву је раскрсница која спаја север и југ Европе. Мислим да су ЕУ и НАТО једноставно дужни да плате старе рачуне. Јер они су уништили инфраструктуру Војводине, а не неко други.

Мостове су Срби успели да обнове, а ко ће чистити токове река, где и сада има много бомби и мина? Слађана Петровић сматра да то треба да раде они који су засипали њихове главе „томахавкама“.

Пилоти НАТО-а су из неког разлога помешали Војводину са Косовом. Овде никада није било Албанаца, увек су живели само Мађари и Срби. Брисел је, очигледно, лоше познавао нашу историју, а уједно и географију. Они су говорили да је Нови Сад престоница Косова. И зато су дошли овде да заштите Албнаце. Али, шта с тим имамо ми и наш Дунав? Шта има са тим наша телевизија?

Данас у Нови Сад долазе екскурзије деце из читаве Србије. Недавну трагедију земље обични људи очигледно не планирају да забораве. Јер ЕУ је одржала такву лекцију „демократије“ која ће остати у памћењу неколико генерација.

Весна Бањац више од 20 година ради као педагог у једном од дечијих вртића Београда. Као и хиљаде становника престонице Србије, она је бранила свој град ради својих малих васпитаника. Сећа се:

Пре 14 година мом Београду су биле нанете вро тешке ране. Када смо видели на телевизији да је Нови Сад остао без мостова, била сам једна од многих хиљада Београђана који су решили да својим телима бране београдске мостове. Јер то су биле последње нити које су спајале Србију са Европом. Нисмо видели наше противнике, они су били превише високо, али сваког дана су бомбардовали нашу земљу. Сваки минут смо добијали шамаре, сваку секунду су нас понижавали. Срби имају традицију да праштају увреду, увек смо бранили себе. Али, овог пута је био посебни случај. Знали смо да се на нас обрушила НАТО армада. Али, људи су били немоћни против најсавременије и најскупље технике која се појавила на небу изнад Београда. Зато су сасвим обични људи решили да агресор треба да види оне које планира да уништи. Спонтано сам дошла на мост Газела и видела да су овде стотине Београђана. Брзо смо се упознали, певали, шалили се, самим тим сузбијајући свој страх. Да ли је било страшно? Мени није, али у сваком тренутку било ко од нас је могао да погине. Који задатак је добио пилот НАТО-а у штабу у Бриселу, нико није знао. Али, када смо стајали на мосту Газела неколико недеља и када је за то сазнао свет, схватили смо да је недивљиви противник побеђен. Успели смо да сачувамо свој град, своју везу са светом, сачували смо своје достојанство. Првих дана свако од нас је имао прикачен специјални знак – Пуцајте у мене, ја сам НАТО мета. Сви смо се претворили у велику НАТО мету.

А на мостовима су били разни људи – млади, стари, Београђани и становници других градова. Сви они су се надали разуму, али САД су решиле да казне Србе за непослушност, за то што је народ покушавао да сачува интегритет своје земље. И за то су добили скоро три месеца пакла, кошмара, стотине погинулих људи, разорену индустрију, уништене мостове, загађену територију. Али српски народ је био јачи од НАТО-а, јачи од агресора – нису успели да га сломе, он је све издржао.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back