Крстић нас ојадио за 783 милиона евра!!!

Ma da, ministar finansija je spekulant, pa ce na taj nacin da smanjuje dugove.

Ministar finansija je neiskusno dete, a ko s decom spava, obično se probudi upišan. Ovom balavcu bez radnog, a i životnog iskustva, ako hoćeš, dati da vodi finansije jedne zemlje, ravno je samoubistvu, što smo otprilike i dočekali.

Ministar finansija je neiskusno dete, a ko s decom spava, obično se probudi upišan. Ovom balavcu bez radnog, a i životnog iskustva, ako hoćeš, dati da vodi finansije jedne zemlje, ravno je samoubistvu, što smo otprilike i dočekali.

Тај балавац је био само нечији експонент, који је овде одрадио послове које је требао да одради. Никакве он одлуке није доносио нити се шта питао, био је попут фикуса у влади. Уосталом вратио се у исту кућу из које је и дошао у владу, само на јачу позицију, вероватно као награду за обављен посао

isti takav balavac vodi Vladu.Najvaljivao je Stros Kana, dvodio R. Djulijanija,Krstic je samo jedan u plejadi likova narcisoidnog Premijera
Tema,nije bitno da li je dolar porastao ili pao u odnosu na nevro,bitno je da su nas zaduzili kao Grcku

[/B]

isti takav balavac vodi Vladu.Najvaljivao je Stros Kana, dvodio R. Djulijanija,Krstic je samo jedan u plejadi likova narcisoidnog Premijera
Tema,nije bitno da li je dolar porastao ili pao u odnosu na nevro,bitno je da su nas zaduzili kao Grcku

Ех да су нас задужили као Грчку, још би нам било и добро. Пре само четири месеца су се хвалили како су добили изузетно повољан кредит од арапа у износу од милијарду долара са само 2 % камате и како је то пуно боље од оних "штеточинских" кредита које је узимала претходна неодговорна власт. Однос долар евро је тада био 1,35. Данас је 1,15 са тенденцијом даљег срозавања евра. Иначе ми још нисмо ни почели да отплаћујемо тај кредит а већ смо калирали око 20%.

I tu je kriva Demokratska stranka,jer je Krstic samo bio prinudjen da uzme tak'e kredite...
Ipak je on genije sa Karpata...ovaj Lejla BK...

Немој да га тако јако браниш! :lol:
У том случају апсолутно спада под кривичну одговорнст за проневеру и издају земље и Народа.

Постоје ситуације где једна земља некој другој земљи или чини помоћ на такав начин,
или плача некој земљи за неку услугу.

А сад негативно:
- Могучност са државне позиције тог нивоа, где постоји слобода манипулације новца и материјалних средстава једне земље, може се на такав начин једноставно украсти/пребацити одређена количина новца по кретању/паду курса, и помоћу организованог система у малом, у тој некој другој земљи подичи тај новац - разлика у курсу.

Значи, чиста пљачка, крађа.

А како је у овом случају са Крстићем јасно да је у питању свесна намера, онда ........

Poslednja izmena:
On beše dao ostavku zato što nije prihvaćen njegov predlog o smanjenju penzija.

A onda su penzije smanjene.

Čudan manevar, ali barem smo se rešili Krstićevog odvratnog lica.

A onda je premijer rekao na Pinku- Da vam sad nisam smanjio penzije onda bih morao 2015. da vam ih smanjim za 50%,pa kroz mesec dana za jos 50, pa onda jos tri put toliko :eek: brate mili koliko on puta od nule uzima 50%? :eek:
To da ste culi,mada sam pisao o tome odmah sutra ujutru,ono je van svakog zdravog razuma

Ех да су нас задужили као Грчку, још би нам било и добро. Пре само четири месеца су се хвалили како су добили изузетно повољан кредит од арапа у износу од милијарду долара са само 2 % камате и како је то пуно боље од оних "штеточинских" кредита које је узимала претходна неодговорна власт. Однос долар евро је тада био 1,35. Данас је 1,15 са тенденцијом даљег срозавања евра. Иначе ми још нисмо ни почели да отплаћујемо тај кредит а већ смо калирали око 20%.

au au au

Izdanje za 11.02.2015.

1423606810_big.jpg

Nije hteo da konvertuje dug

Bivši ministar finansija Lazar Krstić, “veliki ekspert”, kako ga je predstavljao Aleksandar Vučić, ojadio je Srbiju za 783 miliona evra, jer je odbio nekoliko ponuda da državni dug iz dolara konvertuje u evro, saznaje Blic. Zbog rasta dolara izgubili smo na taj način dvogodišnju uštedu od smanjenja plata i penzija.

Ево правих резултата Вучићевог "24-часовног рада" - лепо нас је УДЕСИО СА ЊЕГОВИМ "ЕхПЕРТОМ".... Питам се хоће ли после овога имати морала и части ДА ОДМАХ ПОДНЕСЕ
НЕОПОЗИВУ ОСТАВКУ....... па јбт..... ми смо стварно поставли обична вукојебина........значи
драњем коже са леђа пензосима и смањењем плата 2 године ће трајати само отплата глупости овог
кретена дилетанта званог Крстић-Колинда.....
:dash::dash::dash::dash::dash:

Još u samom pominjanju mališe-pališe kao ministra ja sam rekao da bi veća korist za državu bila da je na to mesto postavila baba Jelu sa Kalenić pijace nego ovog ehperta sa Yale-a. Ako ništa drugo bar bi uštedeli na njegovoj plati. Jer njegova čarolija se svodila na ono što zna i pomenuta baba Jela "Manje dado- više uzedo pa više će mi i ostane!". A neko ga je u našoj državi promovisao kao vrhunskog stručnjaka bla,bla,bla. A on nije bio ništa drugo nego vojnik iz prvog ešalona ekonomskih ubica.

A onda je premijer rekao na Pinku- Da vam sad nisam smanjio penzije onda bih morao 2015. da vam ih smanjim za 50%,pa kroz mesec dana za jos 50, pa onda jos tri put toliko :eek: brate mili koliko on puta od nule uzima 50%? :eek:
To da ste culi,mada sam pisao o tome odmah sutra ujutru,ono je van svakog zdravog razuma

А пре свега тога је говорио

Garantujem – nema smanjenja penzija!

18. 09. 2014. / Aleksandar Vučić

"Kakve god reforme da preduzimamo, šta god da se zbiva, dragi prijatelji, imajte u vidu jednu stvar koju vam garantujem, penzioneri će biti poslednji u čija će prava bilo ko smeti da dira u državi. Bolje sa naše grbače da se skida sve što može, a penzionerima nema šta da se uzima."
Lider SNS o smanjenju penzija. (TV Pink, 10. 3. 2014. godine)

Па то се ради од кад су сменули Милошевића.

Од нуле (0) се одузима, односно све од онога што је испод просека, а све што је изнад просека, додаје им се.

То је онај стари титов списак, ко, шта и зашто, коме може, а коме неможе...

Ту су спровели две опције, једна је била Динкићева, продавање магле и крађа испод жита, а друга је ова, о којој тема говори.

Poslednja izmena:
Vidite kako veliki vodja Vucic pere ruke.... Sad kao ta greska pala na Krstica a zna se da Krstic nije smo da kihne bez Vucica...

Sta Vucic zna o ekonomiji... On misli da je ekonomija isto kao sto je konobario iz mladih dana i pravio eksere u Londonu...

Šrafovi u mesari – fantomski posao premijera Vučića

Subota – dan za odmor i spavanje. Ali, nema ništa od toga, jer ćerkica me budi u 8 ujutro: „Baka te zove na Skajp, dođi brzo“. Šta je sad, zabrinuh se, da nisu loše vesti? Otkad sam 2003. došao u London, majka i nije baš imala običaj da me budi vikendima. Opraštam joj, pomislih cinično, u Srbiji je dan u punom naletu, jedan sat unapred, 9 sati i jeste pristojno vreme za poziv.

„Sine, premijer nam je radio baš tu kod tebe i pre nego što je postao student! U gvožđari, prodavao šrafove! Na Gloster Roudu, sad ću da ti pročitam tekst…“ I pre nego što sam uspeo da dođem sebi, onako sanjiv, i povežem o čemu se radi, majka mi pročita naslovnu Blica i ceo tekst unutra. Majka inače nije politički zainteresovana, često i ne glasa, ali nije da ne voli srceparajuće životne priče. Čula je da je premijer pošten i svidelo joj se kako je počeo da zavodi red, pa je na prošlim izborima glasala za njega. Otuda verovatno i ovo oduševljenje saznanjem da je premijer nadničio baš u mom kraju. On je još davne 1988. godine radio kod Indijca, kao mladić, pre nego što se vratio i upisao studije u Srbiji. Zarađivao je 2 funte na sat, ali pošto se ubrzo pokazao dobrim, digli su mu platu na 2 i po funte. Gazda je prodao lokal pre par godina, ali tu su radnici koji se Vučića sećaju od pre 25 godina, ali koji ne mogu da dokuče da li je premijer na Miloševićevoj ili onoj drugoj strani političke ponude. Ima i slika, „Jack’s Hardware Homeware” šopa, gde je premijer radio – veli mi majka. Otvorim sajt Blica i vidim naslovnu print izdanja:

http://pescanik.net/srafovi-u-mesari-fantomski-posao-premijera-vucica/

Ма криви су жути и Мишко.

Тома, бре, сад кад је дипломир`о, треба да остави председничку фотељу и да заседне на место министра финансија, а председниковање треба да остави Драгици. То је и овако њен ресор.
Он је сад "економиста", које врсте ни сам не зна тачно, али зна да јесте. Пише му на (ваљда)Едуконсовој дипломи... Па ваљда би био бољи од нејаког и неуког Крстића.

А пре свега тога је говорио

Garantujem – nema smanjenja penzija!

18. 09. 2014. / Aleksandar Vučić

"Kakve god reforme da preduzimamo, šta god da se zbiva, dragi prijatelji, imajte u vidu jednu stvar koju vam garantujem, penzioneri će biti poslednji u čija će prava bilo ko smeti da dira u državi. Bolje sa naše grbače da se skida sve što može, a penzionerima nema šta da se uzima."
Lider SNS o smanjenju penzija. (TV Pink, 10. 3. 2014. godine)
Зар није ономад изјавио да ће се повући из политике ако не победи у трци за градоначелника.

.дилејо, за годину дана ћемо већ бити краћи и бити "у були" за 391,5 милиона...

.

"Dilejo", ja ne bih ovu vest uzimala zdravo za gotovo, jer nigde ne pise KO mu je nudio konverziju duga u evre i kada, daj neki link.

Uostalom, takve probleme imaju i ostale zemlje (npr. Rusija) koje imaju znatan dug u dolarima, mi imamo 31%

Na kraju, niko nije ovo ocekivao, izgleda da je to Amerika vestacki uradila, a sto je vestacki, kako dodje, tako i ode. A ministrar je smenjen, da nije bilo bi "jaoj sto nije".

I na kraju samo da dodam, jeste pogeresno zaduzivati se u valuti u kojoj se ne prihoduje, tako da je i iz tog razloga bolje bilo zaduzivati se u evrima i to stoji. Tako struka kaze.

Uostalom, takve probleme imaju i ostale zemlje (npr. Rusija) koje imaju znatan dug u dolarima, mi imamo 31%

Na kraju, niko nije ovo ocekivao, izgleda da je to Amerika vestacki uradila, a sto je vestacki, kako dodje, tako i ode.

Када седиш на одговорној функцији и у позицији си да доносиш важне одлуке, од тебе се очекује да употребиш сво знање и искуство које си стекао у животу да анализом тренутног стања и битних чинилаца предвидиш кретања у наредном периоду те донесеш одговарајуће одлуке. "Нико није ово очекивао" или "дешава се то и Русији је веома лош изговор још лошијег аутора, као оправдање за веома штетан посао који кошта целу нацију, а нико одговоран.

Иначе ако не знаш долар има своје циклусе раста и пада који зависе од неколико параметара јавно доступним и ако само пратиш та кретања можеш да предвидиш када ће се десити раст односно пад. Праћење оваквих кретања није посао обичног света, али сасвим сигурно јесте некога ко је на истакнутим функцијама у свету финансија или народне банке. Непознавање струке је довело до идиотског потеза којим се хвалио Ким Џонг да је узео од арапа кредит у доларима по смешној каматној стопи само четири месеца пре курсног скока. Управо сада видимо да је толико смешна да су нам сузе кренуле.. од муке

A ministrar je smenjen, da nije bilo bi "jaoj sto nije".

I na kraju samo da dodam, jeste pogeresno zaduzivati se u valuti u kojoj se ne prihoduje, tako da je i iz tog razloga bolje bilo zaduzivati se u evrima i to stoji. Tako struka kaze.

Веома погрешно, поготово када ти у структури увоза највеће ставке чине енергенти који се увозе за доларе, а највећи прилив имаш од фактурисања извоза који је у еврима. И поред тога задужујеш се у доларима. Само негативне курсне разлике ће направити такву дубиозу у буџету да је неће закрпити ни све што би смо добили када би ђутуре продали и Телеком и ЕПС.
Ето га Ким Џонг се хвалио и да неће бити ребаланса буџета више. Ја предвиђам да ће се то десити пре почетка лета

Глупи потези челника Српске Необразоване Странке толике боле, да су се кандидовали да буду упамћени у историји као највеће штеточине које су за тако кратко време уништиле и оно мало преосталих вредности

Када седиш на одговорној функцији и у позицији си да доносиш важне одлуке, од тебе се очекује да употребиш сво знање и искуство које си стекао у животу да анализом тренутног стања и битних чинилаца предвидиш кретања у наредном периоду те донесеш одговарајуће одлуке. "Нико није ово очекивао" или "дешава се то и Русији је веома лош изговор још лошијег аутора, као оправдање за веома штетан посао који кошта целу нацију, а нико одговоран.

Иначе ако не знаш долар има своје циклусе раста и пада који зависе од неколико параметара јавно доступним и ако само пратиш та кретања можеш да предвидиш када ће се десити раст односно пад. Праћење оваквих кретања није посао обичног света, али сасвим сигурно јесте некога ко је на истакнутим функцијама у свету финансија или народне банке. Непознавање струке је довело до идиотског потеза којим се хвалио Ким Џонг да је узео од арапа кредит у доларима по смешној каматној стопи само четири месеца пре курсног скока. Управо сада видимо да је толико смешна да су нам сузе кренуле.. од муке

Веома погрешно, поготово када ти у структури увоза највеће ставке чине енергенти који се увозе за доларе, а највећи прилив имаш од фактурисања извоза који је у еврима. И поред тога задужујеш се у доларима. Само негативне курсне разлике ће направити такву дубиозу у буџету да је неће закрпити ни све што би смо добили када би ђутуре продали и Телеком и ЕПС.
Ето га Ким Џонг се хвалио и да неће бити ребаланса буџета више. Ја предвиђам да ће се то десити пре почетка лета

Глупи потези челника Српске Необразоване Странке толике боле, да су се кандидовали да буду упамћени у историји као највеће штеточине које су за тако кратко време уништиле и оно мало преосталих вредности

Rado cu ti dati strucne linkove, samo trenutak dok ih nadjem.

P.S. Rekla sam i sama daje trenbalo u evrima se zaduzivati, jer to je valuta u kojoj prihodujemo pretezno, kao i u dinarima.

Poslednja izmena:
Evo :

Činjenica je, naime, da će podizanje referentne kamatne stope neminovno izazvati rast kamate na dolarske kredite, a zatim i rast deficita većine zemalja, koje će biti prisiljene da troše devizne rezerve na odbranu domaće valute. - See more at: http://www.danas.rs/dodaci/biznis/z...27.html?news_id=297042#sthash.7MbXzXLp.dpufUz opasku da je teško razumeti šta se dešava na globalnom finansijskom tržištu, profesor Mlađen Kovačević, redovni član Akademije ekonomskih nauka, ukazuje na neočekivanu odluku Švajcarske centralne banke da odustane od fiksiranja kursa, koja je dovela u nezavidan položaj zaduže u „švajcarcima“.

- Odluka je utoliko više neočekivana imajući u vidu da je reč o državi tržišne privrede par ekselans i da je neko pre tri godine rekao da će ovakva intervencija uslediti, niko mu ne bi verovao. Slična je situacija i sa potezima FED-a i ECB, koja je odlučila da preko obveznica „upumpa“ ogromnu količinu novca - ističe profesor Kovačević.
- See more at: http://www.danas.rs/dodaci/biznis/z...a.27.html?news_id=297042#sthash.7MbXzXLp.dpuf

Izvesno je da ćemo do 2017. godine morati da se zadužujemo, a to znači da će jačanje dolara negativno uticati na naše obaveze pa bi trebalo razmišljati prekomponovanju duga i prebacivanju na evro. Naravno, uslov za to je da su inostrani kreditori spremni da nam izađu u susret. Važno je, takođe, dobro proceniti da li nam se to prekomponovanje isplati imajući u vidu ročnost kredita i visinu kamate. S druge strane, naruku nam ide slabljenje evropske valute utoliko pre što u strukturi zaduženosti dominiraju zajmovi u evrima - See more at: http://www.danas.rs/dodaci/biznis/z...a.27.html?news_id=297042#sthash.7MbXzXLp.dpuf

I ostalo imas sve tamo, vrlo dobar clanak.

Ima i jos, ali mislim da je ovo od linkova sasvim dovoljno.

Back