Srbija poklonila 5 miliona evra Rusiji

U suštini nemaš ništa prigovarat Rusima jer si bio u istoj poziciji u Hrvatskoj ko Rusi u Ukrajini.
U suštini vaš i nije tako. Ukrajina je medjunarodno priznata i suverena država,koju je napala susedna. Sa druge strane, ja sam živeo na svom, u Jugoslaviji ne u Hrvatskoj Svi smo tada dali zakletvu Jugoslaviji, ne ostalima. Moje mesto je bilo mirno, dok neki paravojni u uniformi ZNG, nisu počeli da obilaze. To su bili paravojni plaćenici, tada još nepriznate države. Ja sam se borio za svoju, priznatu u kojoj smo svi živeli zajedno. Posle je sve ispalo loše. Na žalost, tadašnje države više nema.

Poslednja izmena:
U vreme kada nam zbog Rusa uvode sankcije, kada nam dolazi neizvesno vreme, a firme iz EU se polako povlače, mi častimo Ruse sa 5000000e,navodno za obnovu regiona Kurska. Držim da su u ovom ratu Rusi okupatori i da je pravo suverene Ukrajine da brani i odbrani svoju slobodu. Mi, koji smo uvek bili na pravoj strani istorije, ovaj put smo zakazali. Pomažemo okupatoru koji otima zemlju svakoj susednoj državi, koja ne želi da im Rusi vladaju. Čak ni Italijani nisu davali pare Hitleru za obnovu Berlina, za vreme savezničkog bombardovanja. Mi se ponižavamo pred celim svetom. Onakav susret sa Putinom, u svakoj normalnoj državi, bi se žestoko kažnjavao za izdaju. Pri tome, mi smo siromašna država, zadužena do grla, u kreditima. Čije pare Vučić poklanja Rusima? Čime su to zaslužili i dokle više da im se ponižavamo?
Nama Rusi nikad ništa finansijski nisu pomogli. Ne razumem tu psihologiju, da se neko ku*či sa njima. Ah, da. Pa to su bratja.

U suštini vaš i nije tako. Ukrajina je medjunarodno priznata i suverena država,koju je napala susedna. Sa druge strane, ja sam živeo na svom, u Jugoslaviji ne u Hrvatskoj Svi smo tada dali zakletvu Jugoslaviji, ne ostalima. Moje mesto je bilo mirno, dok neki paravojni u uniformi ZNG, nisu počeli da obilaze. To su bili paravojni plaćenici, tada još nepriznate države. Ja sam se borio za svoju, priznatu u kojoj smo svi živeli zajedno. Posle je sve ispalo loše. Na žalost, tadašnje države više nema.
Neće bit tako.Kako su Srbi u Hrvatskoj bili ugroženi od paravojnih formacija ZNG,tako su i Rusi iz Ukrajine bili ugroženi od raznih paravojnih formacija azova i desnog sektora.
Nisu Rusi intervenisali u Ukrajini iz dosade ko ni ti što nisi u Krajini uzeo pušku u ruke iz dosade.

Зато се вест о уплати вероватно и појавила на сајту руског министарства. Упозоравају га.
Да. Тако су и ван свих дипломатских правила објавили оно излагање патријарха о Цветнаји

Poslednja izmena od moderatora:
Govoriš o oslobađanju i avnojevskim rješenjima, a zvučiš kao da si pao direktno iz prošlog stoljeća.

Докле ћеш да намећеш те ваше анти-вредности !

И докле мислиш да смо ми овде дужни да одговарамо сваком Хрвату на недемократске и анти-вредносне ставове НДХ1, 2, СФРЈ, Америке, Немачке и ЕУ.?!?

Ако не знаш шта су вредности - не можемо Вас ми учити, али можете учити кроз казну !

Докле ћеш да намећеш те ваше анти-вредности !

И докле мислиш да смо ми овде дужни да одговарамо сваком Хрвату на недемократске и анти-вредносне ставове НДХ1, 2, СФРЈ, Америке, Немачке и ЕУ.?!?

Ако не знаш шта су вредности - не можемо Вас ми учити, али можете учити кроз казну !
Smiri tenzije, ne prijeti kaznama.. to obično rade oni koji su izgubili i argument i kompas.
Ako ti je sve od NDH do EU “anti-vrijednost”, onda ti je jedina vrijednost valjda ruski tenk i televizor s dvije frekvencije.

Smiri tenzije, ne prijeti kaznama.. to obično rade oni koji su izgubili i argument i kompas.
Ako ti je sve od NDH do EU “anti-vrijednost”, onda ti je jedina vrijednost valjda ruski tenk i televizor s dvije frekvencije.

Не блебећи.

Врло добро знаш да су на нама примењиване антивредности и ваше болештине !

Доста твог неморалног срања !

Не блебећи.

Врло добро знаш да су на нама примењиване антивредности и ваше болештине !

Доста твог неморалног срања !
Ako su ti “anti-vrijednosti” toliki problem, počni s vlastitom evidencijom, umjesto što svaljuješ krivnju na cijeli svijet. :hahaha:

U vreme kada nam zbog Rusa uvode sankcije, kada nam dolazi neizvesno vreme, a firme iz EU se polako povlače, mi častimo Ruse sa 5000000e,navodno za obnovu regiona Kurska. Držim da su u ovom ratu Rusi okupatori i da je pravo suverene Ukrajine da brani i odbrani svoju slobodu. Mi, koji smo uvek bili na pravoj strani istorije, ovaj put smo zakazali. Pomažemo okupatoru koji otima zemlju svakoj susednoj državi, koja ne želi da im Rusi vladaju. Čak ni Italijani nisu davali pare Hitleru za obnovu Berlina, za vreme savezničkog bombardovanja. Mi se ponižavamo pred celim svetom. Onakav susret sa Putinom, u svakoj normalnoj državi, bi se žestoko kažnjavao za izdaju. Pri tome, mi smo siromašna država, zadužena do grla, u kreditima. Čije pare Vučić poklanja Rusima? Čime su to zaslužili i dokle više da im se ponižavamo?
Kontam da postoji neki razlog zašto bi naši Rusima poklonili 5m. Ne pije mi vodu da će te pare biti uložene za bilo kakvu obnovu Kurska, pre bih rekao da su ili neki penali ili neka dugovanja od radnije, moguće je i da je nešto vezamo za NIS?

Непосредно пре ступања санкција на снагу, Вучић је учинио три дипломатска напора према Русима:
1) Ћацијарх Профитије шаље рођенданску честитку Путину чији је садржај објављен само 5%. У остатку је 100% исказао своје очекивање да ће Русија имати разумевањаа и помоћи Србији у тешким данима који следе тј. продајте нам НИС

Након што 1) није прихваћен, ишао је гест 2)

2) Тамара Вучић ишла директно у Москву да пита исто то и да извиди евентуалну реакцију на национализацију. Ништа од тога није успело, а од руског Кагебејарха Кирила добила велике поздраве да пренесе супругу и очекивања да је он "јак човек"

3) Паре за Курск су исто гест који је требало да подмаже 1) и 2)

Дјуков је јуче био, али нешто ми реакције не делују ентузијастично.

Мени би ово што си написао деловало чудно, да не знам с ким имамо посла.

Мсм...да шаље патријарха и жену која нема никаквих дипломатских искустава у Москву?

Чекај, зар не треба Србија у Москви да има тим сачињен од најбољих дипломата (Москва, Њујорк, Пекинг, Брисел, Лондон, Париз, Рим...), па да те дипломате сређују овакве ствари и све испреговарају, а онда се он само појави да стави параф на већ готов дил.

А онда се сетим да нам се држава састоји од Ћацади коју чине некадашње ку.р.ве, шофери, нарко дилери и ретарди, тако да ми је сасвим логично да нема кога да пошаље, а то мало што нађе, шаље да моле, уместо да воде преговоре.

Мени би ово што си написао деловало чудно, да не знам с ким имамо посла.

Мсм...да шаље патријарха и жену која нема никаквих дипломатских искустава у Москву?

Чекај, зар не треба Србија у Москви да има тим сачињен од најбољих дипломата (Москва, Њујорк, Пекинг, Брисел, Лондон, Париз, Рим...), па да те дипломате сређују овакве ствари и све испреговарају, а онда се он само појави да стави параф на већ готов дил.

А онда се сетим да нам се држава састоји од Ћацади коју чине некадашње ку.р.ве, шофери, нарко дилери и ретарди, тако да ми је сасвим логично да нема кога да пошаље, а то мало што нађе, шаље да моле, уместо да воде преговоре.
Шта ти је, Тамара Ђукановић има дипломатског искуства. Ок, није каријерни дипломата, али није она ментол, озбиљно говорим.
Ишла је она и у Кијев и дочекивала Олену овде.
Мноштво мисија иде преко ње.
Оно кад се шаље супруга у дипломатију то је директнији и поверљивији канал комуникације него преко велепосланика у Маскви.
А Патријарх служи за паралелну причу умилостивљавања Путина преко "духовне" линије.

U suštini vaš i nije tako. Ukrajina je medjunarodno priznata i suverena država,koju je napala susedna. Sa druge strane, ja sam živeo na svom, u Jugoslaviji ne u Hrvatskoj Svi smo tada dali zakletvu Jugoslaviji, dok neki paravojni u uniformi ZNG, nisu počeli da obilaze. To su bili paravojni plaćenici, tada još nepriznate države. Ja sam se borio za svoju, priznatu u kojoj smo svi živeli zajedno. Posle je sve ispalo loše. Na žalost, tadašnje države više nema.
A kada je priznata 15 Siječnja 1992. jesi li parkirao tenk i prihvatio priznanje?

Back