Крстић нас ојадио за 783 милиона евра!!!

Evo :

I ostalo imas sve tamo, vrlo dobar clanak.

Ima i jos, ali mislim da je ovo od linkova sasvim dovoljno.

Јел овај чланак цитиран да би оправдала своју тврдњу "нико није знао да ће се то десити" ? И за то је употребљен "економиста" који даје изјаву "да би требало размишљати о прекомпоновању дуга и пребацивању на евро". Па то је тај вајни "економиста" требао да каже свом мастеру пре четири, пет месеци, не сада када је све кренуло низбрдо. Он је изгледа заборавио да је новац роба као и свака друга, само мало специфичнија и да се новцем тргује као и другим робама или хартијама од вредности. Златно је правило да рецимо акције на берзи продајеш када им вредност расте, а купујеш када им пада тако се зарађује. Исто је и са валутама или са дуговима. Власници нашег дуга би сада широке руке дочекали тог економисту који би да дуг сада "прекомпонује".

И пази ово: Швајцарска је пре три године донела одлуку којом се франак фиксира и замрзава у односу на евро и то на период од ТРИ године које су истекле у Јануару. Дакле знало се да су замрзли курс и орочили одлуку. Шта је свако интелигентан могао очекивати да ће Швајцарска након истека тог периода да уради? Сигурно не да обори своју валуту. Делимично се могло очекивати да ће да је продужи а врло вероватно да ће ослободити своју валуту која ће кренути да расте.

Јел овај чланак цитиран да би оправдала своју тврдњу "нико није знао да ће се то десити" ? И за то је употребљен "економиста" који даје изјаву "да би требало размишљати о прекомпоновању дуга и пребацивању на евро". Па то је тај вајни "економиста" требао да каже свом мастеру пре четири, пет месеци, не сада када је све кренуло низбрдо. Он је изгледа заборавио да је новац роба као и свака друга, само мало специфичнија и да се новцем тргује као и другим робама или хартијама од вредности. Златно је правило да рецимо акције на берзи продајеш када им вредност расте, а купујеш када им пада тако се зарађује. Исто је и са валутама или са дуговима. Власници нашег дуга би сада широке руке дочекали тог економисту који би да дуг сада "прекомпонује".

И пази ово: Швајцарска је пре три године донела одлуку којом се франак фиксира и замрзава у односу на евро и то на период од ТРИ године које су истекле у Јануару. Дакле знало се да су замрзли курс и орочили одлуку. Шта је свако интелигентан могао очекивати да ће Швајцарска након истека тог периода да уради? Сигурно не да обори своју валуту. Делимично се могло очекивати да ће да је продужи а врло вероватно да ће ослободити своју валуту која ће кренути да расте.

Bez obzira na tu odluku, svajcarski franak nikad nije rastao i zato to niko nije ocekivao.

Licno mislim da su ovo manipulacije americkih FED (ne spusta se cena zlata naglo slucajno) i da ovaj nivo dolara nece potrajati.

Uostalom, iako nije link koji sam trazila, "natrcala" sam na nesto drugo, isto tako korisno, pa procitaj u celosti:

Jačanje dolara na 1,2491 je šamar EU od strane Bele Kuće, koja nije zadovoljna spoljnom politikom Brisela. Očekivanja su bila da EU snažnije podrži Ukrajinu i da interveniše kako bi zaštitila američke interese u Kijevu.

Umorna i sklerotična Evropa nema snage da se bori sa Rusima u Ukrajini, jer su evropski ekonomski problemi toliko narasli i toliko složeni da se očekuje izbijanje socijalne revolucije u svim evropskim državama. Milion ljudi u Rimu na ulicama su samo nagoveštaj prolećnih protesta protiv sumanute ekonomske politike Brisela, ECB i marionetskih vlada u tim bankrotiranim državama.

Nagli pad cene zlata na rekordno nizak nivo za četri godine -1.167,18$/uncu je špekulacija gangstera sa Vol Strita da pokupe sve količine zlata na planeti pred valutnu revoluciju koja se u tajnosti sprema.

http://www.dragas.biz/dolar-2/

Nema sanse da se ovo vestacki odrzi dugo.

Bez obzira na tu odluku, svajcarski franak nikad nije rastao i zato to niko nije ocekivao.

Licno mislim da su ovo manipulacije americkih FED (ne spusta se cena zlata naglo slucajno) i da ovaj nivo dolara nece potrajati.

Uostalom, iako nije link koji sam trazila, "natrcala" sam na nesto drugo, isto tako korisno, pa procitaj u celosti:

http://www.dragas.biz/dolar-2/

Nema sanse da se ovo vestacki odrzi dugo.

Швајцарски франак никад није растао па ето зато нико није очекивао да ће се то сада десити. То је исто као што Лестер Сити није никада победио Манчестер Јунајтед поготово као гост па се ето и то догодило пре неколико кола и то их добро испрашио и о томе се приповеда још. Неко ко је био добар аналитичар је узео добре паре на кладионици. Неко ко је предвидео да ће доћи до таквих кретања валута је својим саветима донео и много пара свом послодавцу.

Ми смо од наших преплаћених аналитичара и стручњака попили минус толики да нам није добро.

Иначе ја тврдим да ће однос Долар Евро ићи још више у корист Долара и то врло брзо, уосталом Марио Драги је изјавио да ЕЦБ креће са упумпавањем новца, а такав потез може само да подстакне даљи пад евра. Други чланак сам читао пре и углавном се слажем да је то амерички шамар и покушај гурања Европе у рат

Швајцарски франак никад није растао па ето зато нико није очекивао да ће се то сада десити. То је исто као што Лестер Сити није никада победио Манчестер Јунајтед поготово као гост па се ето и то догодило пре неколико кола и то их добро испрашио и о томе се приповеда још. Неко ко је био добар аналитичар је узео добре паре на кладионици. Неко ко је предвидео да ће доћи до таквих кретања валута је својим саветима донео и много пара свом послодавцу.

Ми смо од наших преплаћених аналитичара и стручњака попили минус толики да нам није добро.

Иначе ја тврдим да ће однос Долар Евро ићи још више у корист Долара и то врло брзо, уосталом Марио Драги је изјавио да ЕЦБ креће са упумпавањем новца, а такав потез може само да подстакне даљи пад евра. Други чланак сам читао пре и углавном се слажем да је то амерички шамар и покушај гурања Европе у рат

Da se za svajcarski franak moglo predideti, ne bi Poljaci ostajali masovno bez stanova, kao i u drugim drzavama. To znaci nije tacno.

A sto se ovog drugog tice, i sama znam i citala sam da ce dolar rasti jos neko vreme, i hoce, ali poenta je u tome da nece biti toliko dugog veka kao sto se sada hvale.

I na kraju rekla sam vec, i jos jednom ponavljam, i time da zakljucim, da je najbolje iz drugih razloga bilo zaduzivati se ako se vec mora, u valuti u kojoj prihodujes, a to je evro ili dinar.

Тај балавац је био само нечији експонент, који је овде одрадио послове које је требао да одради. Никакве он одлуке није доносио нити се шта питао, био је попут фикуса у влади. Уосталом вратио се у исту кућу из које је и дошао у владу, само на јачу позицију, вероватно као награду за обављен посао

Lazar Krstić se, kako „Blic“ nezvanično saznaje, sa timom sa kojim je radio u Ministarstvu finansija vratio u Ameriku. Iako izvori našeg lista ukazuju na to da je bivši ministar od američke konsultantske kuće „Mekinsi“ zapravo samo dobio neplaćeno odsustvo za rad u Vladi Srbije, u njujorškoj kancelariji ove firme to nisu mogli da nam potvrde.

]Da se za svajcarski franak moglo predideti, ne bi Poljaci ostajali masovno bez stanova, kao i u drugim drzavama. To znaci nije tacno.[/B]

A sto se ovog drugog tice, i sama znam i citala sam da ce dolar rasti jos neko vreme
, i hoce, ali poenta je u tome da nece biti toliko dugog veka kao sto se sada hvale.

I na kraju rekla sam vec, i jos jednom ponavljam, i time da zakljucim, da je najbolje iz drugih razloga bilo zaduzivati se ako se vec mora, u valuti u kojoj prihodujes, a to je evro ili dinar.

Znaci za franak nije moglo da se predvidi ( a moglo je jer je svakoj budali trebalo da bude jasno da se nizak kurs franka
vestacki odrzava), a za dolar si citala? Pa sto meni nisi rekla? Ja bih odmah svoje evre pretvorila u dolare i danas bih bila milijunerka.
A zar mi ne prihodujemo u rubljama, a dolarima placamo gas i naftu?
Americkim dolarima.

Jes kako da ne. Za sve neuspehe je neko drugi kriv - u ovom slučaju čovek koji i nije u Srbiji i koji ne može krivično da odgovara.
Ko je meni kriv što nisam sve evre promenio u funte onaj dan kada su bili skoro jednaki.
Ma to menjanje valuta cista je kocka, od toga i berze zive, meni je samo zanimljivo da ovde niko ne pominje
dinar, a to je nasa valuta.
Zasto bi Krstic krivicno odgovarao? Zato sto nije dug u dolarima menjao u neke druge valute?
Ja mislim da se to nigde i nikada ne radi.
Mogao je dolar jos vise da padne. I stat bi onda bilo? Bio bi najveci genije sto je ostavio dolare?

Ministar finansija je neiskusno dete, a ko s decom spava, obično se probudi upišan. Ovom balavcu bez radnog, a i životnog iskustva, ako hoćeš, dati da vodi finansije jedne zemlje, ravno je samoubistvu, što smo otprilike i dočekali.

Ma da, vodjenje finansija raspale komunjarske drzave je kvantna fizika.

Za to ti treba matora Borka Vucic.

A i inace, nasi matorci, narocito ti u ekonomiji blage veze sa zivotom nemaju.

Gde je matorac u Srbiji mogao da nauci bilo sta o ekonomiji, u SFRJ?

Nemoj da me zezate.

Inace, naslov i clanak su potpuno debilni.

Ma da, vodjenje finansija raspale komunjarske drzave je kvantna fizika.

Za to ti treba matora Borka Vucic.

A i inace, nasi matorci, narocito ti u ekonomiji blage veze sa zivotom nemaju.

Gde je matorac u Srbiji mogao da nauci bilo sta o ekonomiji, u SFRJ?

Nemoj da me zezate.

Inace, naslov i clanak su potpuno debilni.

Управо је вођење финансија пропале државе квантна физика.

Лако је водити финансије у Швајцарској и Шведској, где систем функционише беспрекорно.

Код нас ти треба мађионичар, не финансијски стручњак.

Или бар неко да те не покопа још дубље.

Da se za svajcarski franak moglo predideti, ne bi Poljaci ostajali masovno bez stanova, kao i u drugim drzavama. To znaci nije tacno.

A sto se ovog drugog tice, i sama znam i citala sam da ce dolar rasti jos neko vreme, i hoce, ali poenta je u tome da nece biti toliko dugog veka kao sto se sada hvale.

Мислим да сам ти у претходном посту објаснио да је предвиђање кретања валута и те како могуће и то је посао добро плаћених аналитичара и саветника. Ми имамо само добро плаћене али не и стручњаке на позицијама. Апропо швајцасрског франка: Шта мислиш да ће се десити са водом из акумулационог језера када се нагло отвори брана? Само тотални игнорант неће очекивати поплаву. Само незналице нису очекивале никакве промене када истекне мораторијум швајцарске банке.

На кретањима курса се зарађују паре. Оно што ти изгубиш неко ће да добије. Ми смо због дипломираних стручњака који нас воде увек страна која губи.

Иначе један од најпознатијих добитника на курсним разликама, је код нас "омиљени" Џорџ Сорош, који је вештим маневром у једном потезу зарадио милијарду фунти 1992 год. Ша се после дешавало видимо и ми пошто човек за две деценије обрнуо и обрнуо те паре, купујући и продајући робу и вредности. Пре неки дан купио је и оних неколико ретких фирми које раде и вреде у овој земљи: Бамби, Књаз ....

Ja mislio on ukrao a ono ispada da je pogresio sto nije konvertovao.Bez veze. Evro ce opet da skoci ,dolar i sch tranak ce pasti za par meseci. Logika ,EU je vece i mocnije trziste od USA za oko 200 miliona potrosaca. Dolar i franak padaju smem da se opkladim u to.

Видиш има један зајеб у томе. Када дође време да долар падне у односу на евро, нама ће кредити које смо узели у међувремену бити или при крају отплате или у другој половини. Да те подсетим: на почетку отплате у структури ануитета највише отпада на камату, па тек онда иде главница.

И још нешто, више пута сам рекао, имајући у виду одлуку ФЕД-а да нема упумпавања долара, да привреда у САД бележи снажан раст и да је скроз обрнута ситуација у Европи са одлуком ЕЦБ да до краја 2016 год у платни систем упумпа 1100 милијарди евра, тешко да ће се ствари мењати скорије у корост евра. Штавише, ценим да ће најдаље до краја ове године однос евро долар бити око 0,85 евроценти за долар (сада је 1,13).

da li si se zapitala zbog cega su Poljaci i ostala boranija podsticani da uzimaju kredite u evrima ? Poljska je u EU,evro je platezno sredstvo kao i u Madjarskoj,zbog cega bi jedan Poljak ili Madjar uzimali kredite u CHF umesto u evrima kao svi u prvobitnoj EZ ?

Ma to menjanje valuta cista je kocka, od toga i berze zive, meni je samo zanimljivo da ovde niko ne pominje
dinar, a to je nasa valuta.
Zasto bi Krstic krivicno odgovarao? Zato sto nije dug u dolarima menjao u neke druge valute?
Ja mislim da se to nigde i nikada ne radi.
Mogao je dolar jos vise da padne. I stat bi onda bilo? Bio bi najveci genije sto je ostavio dolare?

Bio bi jos veci cirkus da su ga EU partneri savetovali da nikako ne konvertuje dolare u evro i on ih poslusao- bilo bi po forumu skamukanja oko euro guzoljublja

da li si se zapitala zbog cega su Poljaci i ostala boranija podsticani da uzimaju kredite u evrima ? Poljska je u EU,evro je platezno sredstvo kao i u Madjarskoj,zbog cega bi jedan Poljak ili Madjar uzimali kredite u CHF umesto u evrima kao svi u prvobitnoj EZ ?
Pa zinulo im düpe da jeftinije prodju.

Zbog cega su Slovenci uzimali kredite u svajcarcima, a njihova je valuta evro ( kdo ovih ipak nije evro).
Sada Slovenci hoce da tuze drzavu zasto je dozvolila da se krediti uzimaju u svajcarcima:zcepanje:

Pa zinulo im düpe da jeftinije prodju.

Zbog cega su Slovenci uzimali kredite u svajcarcima, a njihova je valuta evro ( kdo ovih ipak nije evro).
Sada Slovenci hoce da tuze drzavu zasto je dozvolila da se krediti uzimaju u svajcarcima:zcepanje:

cvete frankfurtski,da li je neko od clanice prvobitne EZ davao kredite u CHF ? Slovenije je clanica EU primljena nakon Poljske,citaj ne leti pred rudu

Back