- Poruka
- 1.739
Kom to djelu?
Papinom priznanju Branimirove kneževine iz 8. stoljeća.
Друго то што су дошли у Далмацију, мачку о реп јербо се Босна помиње само и једино у поглављу које описује земље "које Срби сада настањују". Немој ми рећи да је неки општи појам (Далмација) јачи као аргумент од тачно одређеног појма (Босна). Уосталом, има изворе који кажу да "Срби настањују велики део Далмације". И што ћеш са тим?
Bosna nije postojala kada su se Slaveni doselili, već antička provincija Dalmacija u koju su došli Hrvati i nastanili je.
Imaš i izvora gdje se kaže da Hrvati vladaju Beogradom, i što ćemo s tim? Uzeti ćemo one najrealnije izvore.
Pa jedan manji dio Euroe u tom slučaju vladaju, tako da jestДа пише Хрвати дошли у Европу, да ли то значи да Хрвати владају Европом? Ајде мани ме таквих будаластих уопштавања.
Pa već sam rekao, kada su se Slaveni doselili Bosna nije postojala već Dalmacija i tamo su zavladali hrvati. Dakle Hrvati su prije došli.Петар Крешимир Четврти имао утврду на Дрини, кажеш? По тој логици и цар Душан је имао Скадрин, значи ту живе Срби, је л` тако? Ти изгледа не схваташ најбоље о чему се овде прича - дакле не ко је где имао неки војни посед него где се помињу Хрвати да живе у Босни? Дај израван одговор мајка му стара, ваљда није толико тешко наћи ако постоји! А не неке изоколне лудости "живе у Далмацији" (а исти тип који то напише, помене Босну једино у делу где прича о простору насељеном Србима) и "имао утврду" - имали су Мађари Задар па не значи да они живе тамо.
Uostalom, Kulin ban je bio hrvatski ban iz Požege ako već cjepidlačiš. Dakle Bosna je faktički bila dio Bosne
Можеш ти чисто да сумњаш колико ти душа иште то су све податци лако доступни, треба ти 5 минута да их све нађеш. То што је твоје знање невелико и ограничено хрватским национализмом и идеологијом хрватксог државног права (која се темељи на историјским фалсификатима и ничим утемељеним митовима) не значи ми смеш приписати икакву етикету мржње. Какав је то аргумент - не свиђа ти се шта ја причам - значи ја мризм Хрвате? Прст на чело, читај нешто сем хрватске википедије, поразмисли двапут пре него што напишеш ствари којих би се школарац стидео.
Joj, daj pravi se javio. Govori to lik za koga Srebrenica nije bila genocid i za koga Ratko mladić nije zločinac.
Mene interesuje šta ti misliš, ne o nacionalnom opredeljenju, nego o poreklu Petra Preradovića, Svetozara Borojevića, Milana Uzelca, Milice Bogdan i sl, a s obzirom da su štokavci, ijekavci, pravoslavci, interesuje me: gde ti njih poreklom svrstavaš? Napiši šta ti je na duši, ja neću ni komentarisati.
Napisao sam već, većina su popravoslavljeni Hrvati a manji dio potomci doseljenika iz Srbije.
To naravno nije točno. Nada Klaić je nešto drugo tvrdila.Letopis popa Dukljanina je, uslovno rečeno, jedna u nizu hrvatskih darovnica, koje su sve lažirane, kako kaže Nada Klaić, a LPD u istom smislu objašnjava Tibor Živković.
Čak i da je, onda je i dobar dio srpske povijesti krivotvoren.