Kriptovalute

@Patata Caliente kako je uzimanje pozajmice na osnovu nekog kolaterala "frakciono bankarstvo"? Ajde genije, otvori mi oči. Mislim da to nećeš uraditi jer i ja i ti znamo da si pojeo g0vna u tom postu, ali slobodno me demantuj.

Pa ja ne znam dal citas sta baljezgas, dal uopste razumes sta predlazes, jer se cini da ocigledno ne znas, al evo

kad uzmes tu tvoju pozajmicu, gde ces da je uzmes, od drzave, od komercijalne banke, od nekog treceg entiteta koji ima zakonom regulisanu legalnu dozvolu da to radi u legalnoj ekonomiji, domestic ili medjunarodno?

Da, ili ne?

To zavisi od razvoja ekosistema, trenutno postoje opcije poput Nexo i Celsius, kripto kompanija nalik banci, ali postoje i decentralizovane opcije poput Maker, Compound, Aave itd.

S obzirom da ne planiram da to radim u skorije vreme, sačekaću da vidim koje su mi opcije u trenutku kada mi ta funkcionalnost zatreba.

To zavisi od razvoja ekosistema, trenutno postoje opcije poput Nexo i Celsius, kripto kompanija nalik banci, ali postoje i decentralizovane opcije poput Maker, Compound, Aave itd.

S obzirom da ne planiram da to radim u skorije vreme, sačekaću da vidim koje su mi opcije u trenutku kada mi ta funkcionalnost zatreba.
Ali ako igrom slučaja kriptosi padnu na $0, to neće ili hoće omesti tvoje planove

Mislim, ti si tvrdio da te zamimaju bez obzira na cenu

Ali ako igrom slučaja kriptosi padnu na $0, to neće ili hoće omesti tvoje planove

Mislim, ti si tvrdio da te zamimaju bez obzira na cenu
Opet ti sa svojim hipotetičkim fantazijama. Cena u dolarima nije beznačajna, njena dugoročna kretnja pokazuje uspeh kripta, tako da bi u toj tvojoj fantaziji pada kriptovaluta na nulu to pokazivalo neuspeh, tj da ljudi ne smatraju "kriptose" korisnim.

Na tvoju žalost, kretanje cena pokazuje da si ti na pogrešnoj strani istorije.

Opet ti sa svojim hipotetičkim fantazijama. Cena u dolarima nije beznačajna, njena dugoročna kretnja pokazuje uspeh kripta, tako da bi u toj tvojoj fantaziji pada kriptovaluta na nulu to pokazivalo neuspeh, tj da ljudi ne smatraju "kriptose" korisnim.

Na tvoju žalost, kretanje cena pokazuje da si ti na pogrešnoj strani istorije.
Je li imaš iskustva sa povlačenjem kripta u fiat?Koje su najbolje metode za to kod nas? Inače na exodusu čuvam kripto

Pa evo pripremaju se da nas prisile da svoj novac trošimo tako da oni znaju gde smo svaki dinar potrošili i da mogu da nas ostave bez ičega na klik dugmeta.

Ako tebi to ne smeta, onda se dobro zapitaj.

Pazi, dolar je samo žeton za plaćanje poreza u SAD i ništa više, evro je samo žeton za porez u EMU i ništa više etc.

Zato se postavlja pitanje, zašto ti uopšte akumuliraš te stvari.
Još jedan od tvojih ekstremno glupih odgovora. Ne akumuliram ih, trošim ih, akumuliram vredne stvari a ne fiat.

Ali ne želim da platu koju već moram da primim i potrošim preko državnih valuta trošim tako da ta ista država zna gde sam potrošio svaki dinar. Ja sam ih zaradio i nije njihovo pravo da znaju to.

Pa zašto uopšte radiš za fiat

Očigledno si volontirao za državu, a posle se žališ: "Šta mi dajete pare, **** vas ja!"
Svakim postom nadmašuješ sopstvenu glupost i besmislenost, po običaju. Radim za stranu kompaniju, ali oni moraju da plate u evrima, a ja da podignem dinare.

To nije toliki problem, ali jeste problem da me špijuniraju kako trošim pare nakon što ih dobijem. Ja mogu da ih trošim vidljivo, plaćajući karticom, ali ako želim privatnost mogu da podignem keš sa bankomata i trošim ih anonimno, to je moje pravo na privatnost. Ako pokušaju da mi oduzmu to pravo, onda ću se pobuniti i potruditi se da tu privatnost vratim.

Back