Kriptovalute

Od milion dečaka koji treniraju košarku, jedan se dokopa nba. To je mnogo ređe od doktorata.

Biti naučnik, imati doktorat, zahteva nadprosečnu pamet i trud. Ali biti NBA igrač je objektivno teže i ređe. A u sportu se vrte ogromne pare, zahvaljujući gledanosti.

Naučnik koji radi za platu i jeste samo radnik, on je white collar, visokostručni radnik ali ipak samo radnik. Ako se "odmetne" i pokrene svoj biznis, napravi neki uspeh i patentira nešto bitno, zaradice više od bilo kog sportiste. Isto važi i za druge umne radnike, programere. Zakerberg je sada direktor, ali je nekad bio klinac sa idejom i veštinom.

Lepo si napisao, ja placam 50e da bi ga gledao, klinci plaćaju da bi kupili njegov dres. Realnost. Ali ako ja napravim igricu/app koju će klinci da downloaduju i plaćaju skinove, dodatke, ostavicu LeBrona u prašini.

Kad odes u Klinicki centar u Beogradu, kardiovaskularni hirurg sa platom od 700eura ce da ti spasi zivot, sa bednom opremom i bednim potrepstinama. I drustvo ne nalazi da taj covek treba da bude bolje placen i nagradjen

Znas koliko doprinosi Lebron tvom blagostanju dok skakuce po parketu, i dok placas kablovsku 50 eura mesecno da bi ga gledao

Kripto doprinosi izuzetno brzom i jeftinom kretanju kapitala.

Ja sam pre nekog vremena kesnuo 12000 USDT-a preko lika koji se bavi time za fee od samo $1 preko TRC20 networka. Citavoj transakciji je trebalo 2 minuta da se kompletira. Ja njemu kripto on meni kes.

Da li mi to nude SWIFT i drugi sistemi ? Ne ....

Tako da je u pitanju progres koji vi nepismeni, zaostali, glupi zelite da zaustavite.

Naravno necete uspeti kao ni mnogi nepismeni, zaostali i glupi pre vas ....

Ipak se okrece.....

Da li neko misli da je u pitanju korekcija ili nešto drugo?
Ja ne verujem u novi ATH do jeseni, a možda i duže, svakako sam ja svoj plan za ovu godinu ispunio i sada holdujem preostali cold uz poneki farming.

Na berzama planiram da se igram sićom, postavljanjem dubinki za moguće naredne dropove.

Iskoristite leto za odmor.

Danas se uglavnom stvari vraćaju u plus,ali je BTC oko 29500.

Koliko sam uspeo da se informišem, investitori su nesigurni jer raste broj obolelih od delta soja.

Ma znam i ja da je ATH nemoguć u nekoj bližoj budućnosti, nego nisam hteo da pišem i razglasim na sav glas, ispašće da likujem na to :D

Ako unapred znamo da Chia neće moći da bude u ravni sa BTC-om, koliki je max. procenat koji može da uzme u smislu ljudi koji bi samo u to da ulažu?

A za berzu bi možda bilo dobro da zaista dođe jedna veća korekcija, kad se samo setim koliko je P&G vredeo pre 11 godina kada je Krejmer spasao berzu... Tj. hoću da kažem da mi ovo sve deluje nekako čudno, tačno se oseti da je u pitanju "market bubble" samo ne znamo koliko može da traje..

Nisam se interesovao za Chia, previše je nova i nahajpovana da bi mi bila privlačna.

Moraš da shvatiš da projektima treba vremena da se dokažu i da, sa izuzetkom Eth-a, niti jedan još nije prišao BTCu po značaju i poverenju.

Glavno oružje u ovoj igri je strpljenje, usput je dobro edukovati se. Najveći neprijatelj su tvoje emocije - pohlepa i strah.

Nisam se interesovao za Chia, previše je nova i nahajpovana da bi mi bila privlačna.

Moraš da shvatiš da projektima treba vremena da se dokažu i da, sa izuzetkom Eth-a, niti jedan još nije prišao BTCu po značaju i poverenju.

Glavno oružje u ovoj igri je strpljenje, usput je dobro edukovati se. Najveći neprijatelj su tvoje emocije - pohlepa i strah.
Sve jasno k'o dan. Inače, to za Chia sam pitao više zbog toga što je očigledno da manje košta (potreban samo HDD sa dosta prostora, za razliku od grafičke koja se po oglasima vrti za par hiljada € ) , pa će sigurno postojati određen broj ljudi koji će smatrati da je to isplativije. Ali opet nailazimo na problem koji se vrti , a to je namena.

Koliko vidim papirni novac je još uvek aktuelan, doduše za nekretnine može da se plati drugačije, ali ako ovim tempom nastave da uvode kripto kao način plaćanja, to će onda biti baš veliki problem.

Ako je za utehu, nismo najgori. Postoje ljudi koji su čuli za kripto, ali kao i da nisu. U Trstu se ne interesuju previše za to, € njihov nasušni. Žive od ljudi koji i dalje kod njih kupuju sve i svašta. (Drug uzeo S8 u ono doba prilično povoljno)

Dakle, čak i ako postane opštedostupno posedovati opremu po nekoj razumnoj ceni, opet nailazimo na problem upotrebe.

Zaključno sa tim, moja prognoza je da se najpre očekuje veća upotreba kreditnih i internet kartica, da se polako pređe sa papirnog na taj "digitalni" novac u RSD valuti, a kripto će još morati da čeka. Taman toliko, kako kažeš, da se dokažu.

Tako da je u pitanju progres koji vi nepismeni, zaostali, glupi zelite da zaustavite.
Bez lazne skromnosti

Ima mnogo ljudi na ovom forumu koji pisu svasta, ima pametnih, glupih, ima informisanih, neinformisanih, ima koji dolaze samo da citaju, da bi bili informisani i da bi stekli neki presek desavanja, ima koji dolaze da se zajebavaju i mali milion drugih zanimacija

Medjutim ako je neko broj 1 na ovom forumu, u zaostalosti, nepismenosti, retrogradnosti, sirenju mrznje prema svima koji misle drugacije od tebe o bilo cemu, ukupnoj kolicini glupih izjava, glupih analiza, jos glupljih komentara tudjih izjava, ispala u svemu cega se dotaknes, promasenih ideja i svega onog sto se smatra negativnim kod neke osobe

I ako bi toj osobi svake godine davali nagradu za najdebilčinu godine

Bez ikakve sumnje, bez ikakve konkurencije, bez ikakve zadrske

Ta nagrada je tvoja od dana Postanja do dana Apokalipse

Bez lazne skromnosti

Ima mnogo ljudi na ovom forumu koji pisu svasta, ima pametnih, glupih, ima informisanih, neinformisanih, ima koji dolaze samo da citaju, da bi bili informisani i da bi stekli neki presek desavanja, ima koji dolaze da se zajebavaju i mali milion drugih zanimacija

Medjutim ako je neko broj 1 na ovom forumu, u zaostalosti, nepismenosti, retrogradnosti, sirenju mrznje prema svima koji misle drugacije od tebe o bilo cemu, ukupnoj kolicini glupih izjava, glupih analiza, jos glupljih komentara tudjih izjava, ispala u svemu cega se dotaknes, promasenih ideja i svega onog sto se smatra negativnim kod neke osobe

I ako bi toj osobi svake godine davali nagradu za najdebilčinu godine

Bez ikakve sumnje, bez ikakve konkurencije, bez ikakve zadrske

Ta nagrada je tvoja od dana Postanja do dana Apokalipse

Haha smesan si ko cirkus raspali *******u.

Veze nemas blage sa zivotom samo siris mrznju prema Srbima.

Na ovoj temi bi trebalo uvesti elementarni tekst inteligencije cisto da se ne zamaramo tupavim ljudima, koji imaju IQ manji od broja cipela koji nose.

Po ko zna koji put zivot demantuje tebe i tebi slicne debile.

Kriptovalute postoje samo na internetu i nije ih izdala, niti ih nadzire neka centralna banka ili država. Upravo zato što ih ne nadzire centralna banka, kriptovalute formalno nisu novac.

Iako fizički ne postoje, oko 1.700 virtualnih valuta sve su češće sredstvo plaćanja u svetu.

Kriptovalute postoje samo na internetu i nije ih izdala, niti ih nadzire neka centralna banka ili država. Upravo zato što ih ne nadzire centralna banka, kriptovalute formalno nisu novac.

Iako fizički ne postoje, oko 1.700 virtualnih valuta sve su češće sredstvo plaćanja u svetu.

Pa daj navedi gde mozemo platiti porez Etherumom, ili Bitkoinom

IIi jos bolje

Gde to sve cesce mozemo platiti Dogekoinom za recimo veceru i sladoled, osim na uobicajenom nigde uopste

Back