Kriptovalute

kružnoj logici: bitkoin nema vrednost jer po meni on nema vrednost
Pa, počinjemo od moje pozicije kao Default pozicije. Ja sam u pravu da nema vrednost, dok vi ne dokažete suprotno.

Što nećete moći, jer ja već 3 i po godine ozbiljno razmišljam o svim aspektima toga, i nijedan validan dokaz nije isplivao.

to su samo neka slova i brojevi.
Nasumična slova mogu imati vrednost samo ako su neka Šifra koja otključava nešto. Međutim u slučaju BTC ta šifra uopšte ne otključava npr. ćup blaga.

Šifra koja više ne otključava ćup blaga, je stvarno bezvredan niz karaktera.

Bitkoin je (...) mreža
Znam ali ne treba imati Besmislene mreže. Fejsbuk služi da se nešto na njemu radi, a BTC ne služi ničemu.

Možeš ti da "razmišljaš" koliko hoćeš ako odbijaš da prihvatiš da svetska mreža sa jedinstvenim karakteristikama ima vrednost.

Decentralizovana, gde nijedan entitet nije "glavno čvorište" koje možeš da napadneš.
Necenzurabilna, gde ne možeš da sprečiš neko nekom pošalje BTC sa svog računa.
Neprobojna, gde niko ne može da ti oduzme ono što imaš na računu.
Predefinisana, gde niko ne može da doštampa BTC.

Mnogo puta sam te pitao da mi daš ekvivalent, pravila si se luda. To je ono što joj daje vrednost, a ta vrednost se uvećava sa svakom novim učesnikom. Cene na slobodnom tržištu dokazuju tu vrednost. Ti možeš da negiraš do mile volje, realnost te demantuje.

Čibe.

Možeš ti da "razmišljaš" koliko hoćeš ako odbijaš da prihvatiš da svetska mreža sa jedinstvenim karakteristikama ima vrednost.

Decentralizovana, gde nijedan entitet nije "glavno čvorište" koje možeš da napadneš.
Necenzurabilna, gde ne možeš da sprečiš neko nekom pošalje BTC sa svog računa.
Neprobojna, gde niko ne može da ti oduzme ono što imaš na računu.
Predefinisana, gde niko ne može da doštampa BTC.

Mnogo puta sam te pitao da mi daš ekvivalent, pravila si se luda. To je ono što joj daje vrednost, a ta vrednost se uvećava sa svakom novim učesnikom. Cene na slobodnom tržištu dokazuju tu vrednost. Ti možeš da negiraš do mile volje, realnost te demantuje.

Čibe.
Mreža za šta?

Nizašta.

Zašto bi "Mreža nizašta" imala vrednost.

Možda si primetio da mene uopšte ne zanima da budem član te mreže. A ja inače volim da imam vredne stvari

Ti nemoj da se pridružuješ toj mreži, niko te ne tera.

Zato je i toliko moćna, jer ne moraš da prisiljavaš ljude da joj se pridruže, što države rade (koristi moju valutu ili ćeš biti kažnjen). Kada je mreža otvorena za sve, onda njeni kvaliteti određuju da li će ljudi da je prihvate i koriste, a kao što gledamo već 12 godina, ljudi žele da je koriste. Zato je moćnija od ovih prinudnih, i biće sve moćnija.

Ostani glupa i siromašna, uveravaj sebe da je korišćenje novca koji konstantno gubi vrednost i koji ti može biti oduzet u svakom trenutku zapravo dobra stvar, jer je zaboga onaj ko te prisiljava na to "mnogo moćan" i zato si ti srećan taoc. Pusti nas koji ne želimo da budemo taoci i koji gledamo malo dalje da radimo ono što mi želimo.

Drugim rečima, čibe.

Ti nemoj da se pridružuješ toj mreži, niko te ne tera.

Zato je i toliko moćna, jer ne moraš da prisiljavaš ljude da joj se pridruže, što države rade (koristi moju valutu ili ćeš biti kažnjen). Kada je mreža otvorena za sve, onda njeni kvaliteti određuju da li će ljudi da je prihvate i koriste, a kao što gledamo već 12 godina, ljudi žele da je koriste. Zato je moćnija od ovih prinudnih, i biće sve moćnija.

Ostani glupa i siromašna, uveravaj sebe da je korišćenje novca koji konstantno gubi vrednost i koji ti može biti oduzet u svakom trenutku zapravo dobra stvar, jer je zaboga onaj ko te prisiljava na to "mnogo moćan" i zato si ti srećan taoc. Pusti nas koji ne želimo da budemo taoci i koji gledamo malo dalje da radimo ono što mi želimo.

Drugim rečima, čibe.
Da ali nikome nije potrebna ta mreža, nego se raja loži da može da se obogati preko noći bez motike.

Kao, "uloži bilo šta, $1 i vrlo brzo imaš bezbroj miliona. A samo sediš!"

Da ali nikome nije potrebna ta mreža, nego se raja loži da može da se obogati preko noći bez motike.

Kao, "uloži bilo šta, $1 i vrlo brzo imaš bezbroj miliona. A samo sediš!"
To je opet tvoja glupa pretpostavka, koja kao i ostale veze nema sa realnošću.

Kripto je danas ekosistem u kome rade najpametniji ljudi iz više sfera. Inovira se neverovatnom brzinom, niko ne zna gde će nas to odvesti ali tako je bilo i sa internetom. Kao ni kreatori interneta ni satoši nije znao šta će se dogoditi sa njegovom kreacijom, a u tome nema ničeg lošeg.

To je opet tvoja glupa pretpostavka, koja kao i ostale veze nema sa realnošću.

Kripto je danas ekosistem u kome rade najpametniji ljudi iz više sfera. Inovira se neverovatnom brzinom, niko ne zna gde će nas to odvesti ali tako je bilo i sa internetom. Kao ni kreatori interneta ni satoši nije znao šta će se dogoditi sa njegovom kreacijom, a u tome nema ničeg lošeg.
I na kraju se ispostavilo da se internetom mogu slati:

- Fotke
- tekst
- video
- audio

A ispod su funkcije bitkoina:

-

Kako si se sad namestila 😂

Bitkoin je ono što je internetu nedostajalo, jer se internetom ne može slati vrednost.

Internet je bez kriptovaluta bio nekompletan. Nije bio na 100% funkcionalnosti jer se njime nije mogla slati vrednost.

Prava, internet-native vrednost, a ne nečija obećanja o vrednosti uz besne naknade koje nemaju veze sa internetom.

Dok je slanje starog novca internetom ograničeno raznim barijerama i obesmišljeno bezobraznim fee-jevima, slanje bitkoina je jednostavno i neutralno. Šalji odakle hoćeš gde hoćeš, niko ti to ne može zabraniti, fee je uvek isti a vrednost dostupna gde god imaš internet.

Šah mat.

Bitkoin je ono što je internetu nedostajalo, jer se internetom ne može slati vrednost.

Internet je bez kriptovaluta bio nekompletan. Nije bio na 100% funkcionalnosti jer se njime nije mogla slati vrednost.

Dok je slanje starog novca internetom ograničeno raznim barijerama i obesmišljeno bezobraznim fee-jevima, slanje bitkoina je jednostavno i neutralno. Šalji odakle hoćeš gde hoćeš, niko ti to ne može zabraniti, fee je uvek isti a vrednost dostupna gde god imaš internet.

Šah mat.
Sad si se samo vratio na izvorni fallacy za danas, a to je ubacivanje reči "novac, valuta, vrednost" ničim izazvan.

Gde si ti ikada dokazao da BTC predstavlja vrednost? Da jesi, onda ne bi ni bilo potrebe da kažeš: "BTC je vredan jer se njime može slati vrednost odnosno BTC."

Sve to bi se moglo mnogo sažetije reći, dokazom da BTC uopšte ima neku vrednost.

Međutim, on je nema, i zato nisi u stanju ni da je izrekneš.

Prosto rečeno:

1. Sladoled = lizanje
2. tanjir = stavljanje sladoleda
3. bitkoin = ništa

Gorenavedeno su upotrebe nekih čestih kućnih aparata.

Trgovalo se u srednjem veku a i danas lalama u Holandiji , mada za mene ona (lala) nema vrednost osim cveta.
A tad su ljudi prodavali svu imovinu za jednu lukovicu lale .Današnji BTC je ništa u poređenju šta je bila lala.

@Storage Temptation svaki tvoj argument počinje i završava se sa "sve što napišete nema veze jer ja kazem da bitkoin ne vredi ništa". Ovo je bio poslednji put da trošim više od jedne rečenice na tebe.

Čibe gaduro.
To je jer su svi vaši argumenti invalidni. Zato se vraćamo na bazni scenarij, a to je bezvrednost.

1. Upotrebljavate cirkularni argument ("Vredan je jer se slanjem BTC šalje vrednost, a ta vrednost je BTC.")

Ima dakle bar neka primena za lalu

Međutim ni ona se ne prodaje za $34,000
Basket of goods allegedly exchanged for a single bulb of the Viceroy
Two lasts of wheat448ƒ
Four lasts of rye558ƒ
Four fat oxen480ƒ
Eight fat swine240ƒ
Twelve fat sheep120ƒ
Two hogsheads of wine70ƒ
Four tuns of beer32ƒ
Two tuns of butter192ƒ
1,000 lbs. of cheese120ƒ