Kriptovalute

Zlato nije raslo u ekonomiji zasnovano na inflaciji i u periodu kada su sve akcije rasle - to mnogo govori.

Istovremeno, ni zlatom ne možeš da platiš kafu i kolače.

Patetična si.
Ali,
Ja ne forsiram da je zlato novac. Vec investicija u koju sam plasirao svoj novac. Zasto bi mi inputirao nesto nisam rekao? Kakav je to argument.
Ali mozes napraviti novac od zlata, u Srbiji bi se to zvalo i zvalo se nekada dukati i primali bi taj novac sigurno. Medjutim buttcoin je od dana br 1 pismeno opisan kao sredstvo placanja

Vi pokusavate da ga pretvorite u store of value, i zato i ne funkcionise i ne biva prihvacen jer ga gurate suprotno od namere coveka koji ga je i stvorio.

Nakon predaha potrebnog za hendlovanje trola, predlažem sledeće teme:

- Uticaj/uloga Grayscale na dalji rast Bitcoina - lično, mislim da se velike kompanije prebacuju na direktno držanje BTC a ne indirektno preko kupovine akcija Grayscale, što znači da ista neće više imati izražen značaj, odigrali su svoje i hvala im.

- Dokle majneri misle da preplavljuju tržište BTCom - od 27 dec do 26 feb su izbacivali preko 3 hiljade BTC dnevno (proizvodnja je ograničena na 900, kao što svi znamo), i uprkos tome, BTC je rastao uz veliki štuc u januaru i mnogo manji u februaru. Zašto su to radili i da li im je nestalo municije? Teorije, procene?

- Kad ćemo videti plodove Microstrategy konferencije 3-4 februara? TSLA je kupila svoje, ali to se desilo pre konferencije, Stoneridge je prijavio svoje namere SECu, ali će kupovina da krene tek 26. aprila, a bilo je 1400 firmi ukupno, kad će ta lavina firmi da krene?

- Neke nezavisne vesti? Meni se baš svidelo šta je Trylolly objavio.

- Državni kapital, kad će ući u igru? Za sada Iran, Pakistan i grad Majami. Švajcarski kantoni takođe omogućavaju plaćanje poreza u BTC.

Dodajte svoje teme, i naravno, preći ćemo 60k svakog trenutka... stotka negde u aprilu ili maju.

Moram da se ogradim od ostalih kripta jer pratim isključivo BTC

Poslednja izmena:
Od trenutka pisanja whitepapera se mnogo toga promenilo, postoje kriptovalute koje mogu da služe kao novac, a bitkoin je postao nešto što njegov tvorac nije planirao i nema ničeg lošeg u tome.

Ti sajtovi sa "coin" u nazivu i imaju svrhu da pumpaju tu prevaru
JoyousBaggyAkitainu-max-1mb.gif

Pa kako misliš da sadašnji posednici izađu, ako nemaju Vas Naivčine

Pa vidi ovako: sve dok je U.S. 10 Year Treasury Bond umeo da dadne 5 - 6 pa i 7% p.A. nikome nije ni padalo na pamet da smislja i da se igra sa krptom.
Kad su krenuli da emituju inflatorni $ pa jos i beskamatni $, jasno je bilo sta ce se dogoditi. Sad bi neko hteo da vrati duh u onu Alladonovu lampu...
Pa moze, SAMO treba ponovo da vrate poverenje u $ i dobre kamate, ali sudeci po svemu ni tvorci $ vise u njega ne veruju.

Pa vidi ovako: sve dok je U.S. 10 Year Treasury Bond umeo da dadne 5 - 6 pa i 7% p.A. nikome nije ni padalo na pamet da smislja i da se igra sa krptom.
Kad su krenuli da emituju inflatorni $ pa jos i beskamatni $, jasno je bilo sta ce se dogoditi. Sad bi neko hteo da vrati duh u onu Alladonovu lampu...
Pa moze, SAMO treba ponovo da vrate poverenje u $ i dobre kamate, ali sudeci po svemu ni tvorci $ vise u njega ne veruju.
Pazi, američki radni narod ima puno pravo da izdaje sopstvenu valutu.

To što vi negodujete, ne znači ništa.

Ti sajtovi sa "coin" u nazivu i imaju svrhu da pumpaju tu prevaru

Baba, srs preteruješ sa hejtom, vrv doživljavaš flešbek kad su ti šmugnuli Ivica i Marica. I ako, i treba da te izrade petogodišnjaci, i trebala je da te muštra gradjevinska inspekcija (kuća od slatkiša, usred šume, aloo ko će to da potpiše)... I mislila si da je moderno biti vegan, ali bre deca nisu na veganskom meniju. Idi na neku terapiju i prevazidji to.

Vest oko Huobija nije nikakvo pumpanje, više zanimljivost. Grayscale tip operacije je možda neprimenjiv u Aziji, a i inače možda je prozor za takav poduhvat u okviru kriptovaluta već zatvoren, bre to je prva tema koju sam predložio od juče. Nema šta da se hejtuje.

Vrati se na promašene lične napade na forumaše, ta akcija dokazano pumpa BTC.

Baba, srs preteruješ sa hejtom, vrv doživljavaš flešbek kad su ti šmugnuli Ivica i Marica. I ako, i treba da te izrade petogodišnjaci, i trebala je da te muštra gradjevinska inspekcija (kuća od slatkiša, usred šume, aloo ko će to da potpiše)... I mislila si da je moderno biti vegan, ali bre deca nisu na veganskom meniju. Idi na neku terapiju i prevazidji to.

Vest oko Huobija nije nikakvo pumpanje, više zanimljivost. Grayscale tip operacije je možda neprimenjiv u Aziji, a i inače možda je prozor za takav poduhvat u okviru kriptovaluta već zatvoren, bre to je prva tema koju sam predložio od juče. Nema šta da se hejtuje.

Vrati se na promašene lične napade na forumaše, ta akcija dokazano pumpa BTC.
Ali priznaćeš da sajtovi sa "Coin" u imenu svakodnevno pumpaju BTC

To rade jer su potplaćeni da lože lakoverne *vas*

Dobro jutro, lep je dan ako imaš Bitkoin!

Ako nemaš kupi već jednom, ne budi gubitnik.

BTC se povukao ispod 50k na negde 47. Makroekonomaski pokazatelji jasno indiciraju da je to povlačenje privremeno, čučanj pred skok

10Y Treasury Hits A Stunning -4.25% In Repo As Yields Blow Out | ZeroHedge

Ko nema BTC neka kupi sad odmah jer taj skok može doći u svakom trenutku, danas, sutra, a sigurno sledeće nedelje.

Dalje teme:

- Kad majneri prestanu konačno sa dampovanjem BTC, nestašica BTC će uzrokovati veoma nagli skok cene, a menjačnice će moći da prodaju samo deliće BTC. eToro je prvi najavio tako nešto u decembru, ali majneri su posle krenuli da dampuju, pa je kriza odložena.

- Nestašica BTC u cirkulaciji će praktično eliminisati direktno trejdovanje (moći ćeš da prodaš, ali nećeš moći da kupiš) što će stabilizovati cenu BTC.

- 4 BTC ETF čekaju na odobrenje u USA. Postoji već jedan BTC ETF u Kanadi, koji je oborio sve rekorde u prvoj nedelji poslovanja. Novi rukovodilac SEC je naklonjen kriptu, pa se očekuje odobrenje ovih ETF. ETF trejdovani BTC znači da će cena da skače desetine hiljada u jednom cugu pošto će trejdovanje da bude odradjeno novcem na margini.

- Onih 1.9 triliona za koronu u USA konačno treba da bude izglasano sledeće nedelje. Dolar dole, više dolara za investicije u BTC, cena BTC gore.

- USA po prvi put uzima zajam od MMF i to pola triliona godišnje... Odustalo se od bilo kakvog truda da se dolar održi kao svetska rezervna valuta. BTC će da popuni prazninu, prvo u specijalizovanim ulogama, kasnije potpuno.

Sve otvoreno za diskusiju.

60k sledeće nedelje, 100k april-maj.

Živeli!

PS ljudi mnogo ste neaktivni, znam da se šljaka radnim danima, ali BTC takodje uglavnom daje vesti radnim danima. (što je takodje za diskusiju)
Uključite se u priču dok su vesti sveže.

Kako je lep dan kada se crvenimo? :)

Ja nemam tvoj entuzijazam, već 4 godina sam u kriptu i dnevne vesti me više ne dotiču toliko. Gledam malo duži period i važnije vesti poput ulaska PayPala i Tesle.

Očekujem malo duže crvenilo, previše je novajlija u igri i treba nam bolji zalet za 100k$+.
Moje pozicije su komforne, poslednje satošije sam kupovao oko 24k$ (pretakanje iz XRPa), profit od altova stoji u dolarima i ne žurim sa kupovinom. Ako padne ispod 40k$ krenuću da prelivam te dolare u btc ili neki alt.

Dobro jutro, lep je dan ako imaš Bitkoin!

Ako nemaš kupi već jednom, ne budi gubitnik.

BTC se povukao ispod 50k na negde 47. Makroekonomaski pokazatelji jasno indiciraju da je to povlačenje privremeno, čučanj pred skok

10Y Treasury Hits A Stunning -4.25% In Repo As Yields Blow Out | ZeroHedge

Profesore Komazec, Vi li ste? :D

Sto se tog ETF-a tice, nije mi jasno kako on moze pozitivno da utice na cenu BTC.
Tim pre sto to nije nista novo. Vec odavno austrijski broker "flatex.at" nudi takve papire:

https://www.flatex.at/geldanlage/anlage/bitcoin-zertifikat/

Detaljnija analiza kasnije
za sad citat sa jednog drugog bloga

As of March 4th Canada's BTCC (TSX) ETF is holding BTC11.352 https://www.purposeinvest.com/funds/purpose-bitcoin-etf
Canada's EBIT (TSX) ETF has AUM of $50.680MM or at $46.500 thats BTC1089 https://evolveetfs.com/product/ebit/
they only started to trade like 2 weeks ago

Just those two Canadian ETFs are eating up all of the newly mined BTC900/day supply. Grayscale GBTC offers no redemption so their BTC655.732 are not for sale. Distribution is a beautiful thing, expecting lambo traffic jams soon

Back