ToniDelijeSever
Aktivan član
- Poruka
- 1.122
Оve godine sam bas zadovoljna kako su ispala sarana jaja. Trud se isplatio!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Vera na predhodnoj stranici su jaja koja sam ja radila dekupaž tehnikom ( moj post od 2012.g). nema lakše i brže tehnike za farbanje jaja, naravno sve zavisi od slišica na salveti. Obariš i ofarbaš jaja u željenu boju, čak ne mora ni da se skroz ohlade.Isečeš sličicu sa salvete, što tanja salveta to bolja, ja imam tekozvane 'japanske' salvete tanke,tanke - ostale još od čuvenog skupljanja salveta. Ja sličicu pokvasim običnom vodom i stavim na jaje, a zatim malo namažem lakom ya nokte koji u sebi ima šljokice (ima vrlo jeftinih da se kupe i to u raznim bojama, koji su super ya ove stvari). To ti je sva mudrost, nošta brže i jednostavnije. Ja to radim kada nemam vremena za neke komplikovanije ukrašavanje, a Boga mi to je sve češće.Dali neka od vas ima iskustvo u dekorisanju jaja salvetnom tehnikom da to spodeli sa nama.To se jaje maze umucenim belancetom i na to se zalepe detalji koji se izrezu sa salveta od papira ili vec nesto slicno.
Ili ako imate neki link da to postavite ovde?

Hvala cure!![]()

Cile, ta pisaljka kojom radiš, to je ono što smo koristili za crtanjem tušem u osnovnoj školi ili nešto drugo? To znam da može da se nadje u knjižarama.
Nažalost, Ivana, držalja i pero za tuš odavno više ne može da se nadje u knjižarama. Čudi me da ti uopšte i znaš za to pero jer si mlada i ne verujem da si ga ikada držala u ruci.
Nastavnik likovnog nam je to tražio u petom razredu i tad sm nalazili samo pero, a držalja, doduše improvizovana, nam je pravio otac jedne moje drugarice. I našla sam nešto slično u knjižari juče, neku fensi varijantu gde su držalja plastična i nije baš pero kao što je bilo to koje smo mi koristili. Pokušala sam već da uradim, vosak i gar sam pokupila iz sela, crtanje mi dobro ide, za sad sam manje - više zadovoljna, samo da me boje sutra ne izdaju pa da budu bledunjave kao što umeju.Žene dajte savete kako da se skuvaju jaja a da ne popucaju? Uvek mi bar pola popuca![]()

Kad se uzme u obzir da sam jaja sinoć stavila u frižider
i jutros izvadila, a da me je dete probudilo u 6h da farbamo jaja i da je kukao dok ih konačno nisam stavila da se kuvaju... pa onda kuknjava kad će već jednom da se skuvaju... dobro sam prošla
Veruj mi Sneki da jesam.Nastavnik likovnog nam je to tražio u petom razredu i tad sm nalazili samo pero, a držalja, doduše improvizovana, nam je pravio otac jedne moje drugarice. I našla sam nešto slično u knjižari juče, neku fensi varijantu gde su držalja plastična i nije baš pero kao što je bilo to koje smo mi koristili. Pokušala sam već da uradim, vosak i gar sam pokupila iz sela, crtanje mi dobro ide, za sad sam manje - više zadovoljna, samo da me boje sutra ne izdaju pa da budu bledunjave kao što umeju.
- - - - - - - - - -
Ivo, čitala sam da se doda so i da treba da budu na sobnoj temperaturi pre nego što ih staviš u vodu i da tad manje pucaju.
Evo sličice koja mi je ostala u laptopu, na moju veliku žalost ne vidi se lepo cela korpica ali samo tu jednu sam sredila za stranicu na fb, ostale su ostale kod mog momka u fotoaparatu.