Краљ Александар и краљица Драга

Да ли је Мајски преврат био оправдан?

• Да

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
atentat1903345635632.jpg

Апис и његова црнорукашка мафија побијени на Солунском процесу: КО С ЂАВОЛОМ ТИКВЕ САДИ, О ГЛАВУ МУ СЕ ОБИЈУ! А Краљицу мајку Наталију немојте да узимате у уста ако ћете погрдно говорити о њој: она је жена која је заслужила да је се Србија сећа, и имала те тежак живот, заслужује сво поштовање од овог вечито незахвалног народа!
Па, она у најмању руку заслужује да се Београдски Универзитет назове по њој, јер је велики му добротвор.

Aleksandar Palas 5 star hotel The building was build in 1887 in Classicism style, and so were the neighbouring buildings, thus creating a beautiful and harmonious architectural complex-Jedan od najlepsih i najboljih hotela u Srbiji nosi naziv po Kralju Aleksandru Obrenovicu!
Najveca ulica u Beogradu nosi naziv po njemu,pa jer nam trebalo vise od 100 godina pa da vidimo da je on Bio samsvim regularan ,i veliki Kralj Srbije! Sto je jos zalosnije i danas pravimo iste greske!

STEFANUSS слажем се да је Краљ био сасвим нормалан човек, али врло млад и неискусан, што је нормално за године у којима је био, јер је мучки убијен у својој 27мој години живота. То све су злотвори искористили и створили од њега пајаца и ментално заосталог човека, што је велики грех. Е још да добијемо Улицу краљице Драге и то ће бити још један велики корак ка спирању срамоте са имена Србије и лажи са имена последњег владајућег пара, Краља Александра и Краљице Драге.:):):)

Да, Краљица мајка Наталија заслужује много, зато што је овај народ волела као свој и огромне су њене заслуге у нашој историји. Као што треба обновити Српску краљевску академију коју је основао Краљ Милан и која је важан део наше културе и историје.

DA pa Krunska je bila ulica Kraljice Drage. I trebalo bi da se vrati stari naziv! Ono sto je jako indikativno to je da mi obicno negoga ko je mogao da uradi nesto DOBRO za nasu otadzbinu prvo izmasakriramo a posle 100. godina se setim DA ON i nije bio tako loS ,kavi su oni sto su obecavali sve,ALI SAMO DA ono Izmasakriraju- .Uostalom jadna nasa istorija to je dozivela vise puta!Ipak bez presedana citava ljaga na Srpskom narodu i dalje stoj jer nimalo se nismo ni pokusali otresniti i pokajati za zlocin kakvog nema u istoruji sveta.Na onakav nacin da ih ikasape,pa to je zlocinacki,to je krajnje nehumano,ako se to i moze nazvati nekim imenOsim .IMENA ZLOCIN,A ONIH 100 OFICIRA JE TREBALO STRELJATI KAO PSE!
MA KOLIKO VLADAR JEDNE ZEMLJE BIO "SUROV" NAROD MORA DA GA POSTUJE, I BIRATI SAMO DEMOKRATSKE NACINE PROMENE VLASTI AKO SMATRA DA PROMENA MOZE NESTO BOLJE DONETI,STO SE UOSTALOM U POGLEDU OVE "PROMENE"UOPSTE NIJE NI IZDALEKA POKAZALA-Srbija je krenula putem rata i razaranja podseticu da je za vreme prvog svetskog rata ostecen skoro ceo BEOGRAD,DVOR KRALJA MILANA UNISTEN A SRBIJA GUBI 1,5 MILONA STANOVNIKA ,A NATALITET ZEMLJE SE TEK DANAS ZBOG TE TRAGICNE PIOLITIKE OSECA-)NEMA NITI JEDNE NORMALNE OSOBE KOJE CE ONAKAV ZLOCIN KAKAV SU srpski VECINOINOM OFICIRI IZVELI UBIVSI SLABOVIDNOG KRALJA I ZENU!-PRVU SRPSKU KRALJICU SRAMOTA!
I da skora sam bio u kripti CRKVE sVETOG MARKA poklonio se i oDao pocast ,jezivo mesto tako pusto ,i dalje se drzi pod bravom -tek kada sam rekao da sam iz unutrasnjosti pustise me da ucem,kao da idem na sud,a ne na poklon nas kralju!Zasto se mesto u kripti ne otvori?Da blagcastiv i ponisan srpski narod moli za oprostaj.
Zasto se konacno istina u ovoj nasoj jadno zemlji ne otkrije do kraja.
S druhe strane pogledajte koliko obejkata Obrenovica je pred rusenjem,koliko blaga je nestalo kolko su komunisti odneli bacili i pokrali?
P.S.SETIMO SE DA JE KRIPTA U PERIODU 1950-1995 BILA POD KLJUCEM PRISTUM OGRANICEN SKORO POTPUNO ZABRANJEN.

Увек постоји нормалан, људски начин, ако је владар суров. Али Краљ није био тиранин, убица, желео је свакога да саслуша, помогне, уважи, зато и јесте добио такав крај. Краљица Драга је прва и последња СРПСКА краљица и велики добротвор. ''Заверенике'' је требало рашчеречити да им се гроба не зна, ђубрад једна обична.... Обреновићи су подигли толико школа, болница, цркви и манастира по Србији за које се и не зна! Ја сам био у цркви светог Марка пре 2 године и нисам могао да уђем у крипту! Разлог: ЗНАТЕ, ДАНАС НИЈЕ ЧЕТВРТАК!!!! Као да је то сеоски вашар који је само петком.... али знам да је место ужасно, леже тамо као пси, Краљица нема ни своју улицу у Београду, проглашени су издајницима и тиранима! Плаћаћемо и треба да плаћамо тај грех док год не променимо те лажи! То како се Србија провела после Обреновића видели смо....Петар ОСЛОБОДИЛАЦ сахранио нас је за вјек и вјекова....џабе нам било његове слободе.... Обреновићи су велико благо Србије, вечна им слава и хвала им!

Једина Династија вредна српског престола Немањића! Радили су добро за Србију, и наравно имали грешке, па они су били само људи! Највеће поштовање би требало да им припадне, створили су ову земљу! Препоручујем књигу ''Принцеза Анка'', аутор је Живана Војиновић а издавач ''Стубови културе''. :)

A kakav je stav imao matori spletkaros, kako ga je nazivala kraljica Natalija, ako je rekao da nece sesti na krvavi presto?

Ta ista kraljica Natalija je posle smrti svoga sina,dok je zivela u Francuskoj decu ucila da pevaju:"Boze cuvaj kralja-Petra"...naravno,posle izvesnog vremena...ocigledno da se covek vremenom menja i po sadrzaju i po formi u zavisnosti od okolnosti...

То само доказује да није желела да подрива систем у Србији, и то је доказ колико је она волела ову земљу и овај наорд без обзира ко је на власти. После априлског бомбардовања послала је нов у ''њену Србију'' као помоћ ратној сирочади и народу, а месец дана касније умрла сама и заборављена...И док је то учила децу по Француској, повратак у земљу јој је био строго забрањен, јер је могла бити ухапшена. Нису јој дозволили ни на синовљев гроб да дође. А краљица је 1915. своју вилу ''Сашино'' претворила у болницу и финансирала после Великог рата опоравак српских војника у том монденском летовалишту.

То само доказује да није желела да подрива систем у Србији, и то је доказ колико је она волела ову земљу и овај наорд без обзира ко је на власти. После априлског бомбардовања послала је нов у ''њену Србију'' као помоћ ратној сирочади и народу, а месец дана касније умрла сама и заборављена...И док је то учила децу по Француској, повратак у земљу јој је био строго забрањен, јер је могла бити ухапшена. Нису јој дозволили ни на синовљев гроб да дође. А краљица је 1915. своју вилу ''Сашино'' претворила у болницу и финансирала после Великог рата опоравак српских војника у том монденском летовалишту.

Поштујем Краљицу Наталију.Али њој је улазак у Србију био једино забрањен док је њен син био на власти.Касније-не,она једноставно никад није ни имала жељу да дође у Србију.Умрла је заборављена и сиромашна,тако да су ове приче о неком новцу послатом у Београд после бомбардовања обична бесмислица.Једна од многих овде сервираних.

Не верујем да тај човек има неке претензије, што не би било правилно по досадашњим правилима, јер је он потомак, ванбрачне везе, а то се колико знам не може рачунати. Али, срећа те Обреновићи имају и законских потомака и наследника. И баш ме интересује зашто они немају све што им припада, и титулу и све што би требало, као и она појава која је дошла из Европе и представља се као српски принц, а узгред наш језик не уме да бекне?!!!!!

Не верујем да тај човек има неке претензије, што не би било правилно по досадашњим правилима, јер је он потомак, ванбрачне везе, а то се колико знам не може рачунати. Али, срећа те Обреновићи имају и законских потомака и наследника. И баш ме интересује зашто они немају све што им припада, и титулу и све што би требало, као и она појава која је дошла из Европе и представља се као српски принц, а узгред наш језик не уме да бекне?!!!!!

Имају ли Обреновићи законских наследника?

Верујем да имају и по мушкој линији. Треба се запитати шта је са потомцима господар Јована? Многи су Обреновићи мењали презиме после Мајског злочина не би ли сачувати живу главу.

Конкретно - који Обреновићи су променили презиме 1903.?

Огромна већина људи , њихових рођака, који су носили презиме Обреновић, мењали су га, о томе је била емисија пре годину, две на РТСу.

''Рушени су дворови и домови; уништавани споменици, мењан текст историје, укидани празници и ордени...''' ( новине ''Правда'' број од 10.12.1908. године).

Укинута је химна ''Боже правде'' као хвалопојка Обреновића, а Живојин Мишић, као симпатизер Обреновића и лични пријатељ и саветник почившег краљевског пара био је пензионисан.
Било би интересантно питати шта је Србија добила ужасно крвавом сменом династије? Да ли је политика Карађорђевића довела до свих страхота које су Србију задесиле у 20. веку? Ко је био на добитку - Србија или карађорђевићевци? Да ли је Србија била највећи губитник?

Представник Петра Карађорђевића, Јаша Ненадовић је рекао да Петар : ''неће сести на престо Србије све док је и један једини Обреновић у животу''.

У зору 29. маја образована је нова ''револуционарна'' влада. У њој су четворица чланова били учесници крвавог атентата: Атанацковић, Машин, Генчић, Авакумовић.
Сматра се да су управо завереници били ти који су 1909. године присилили принца Ђорђа да абдицира, док је краљ све то мирно посматрао и није имао смелости да им се супротстави. Радили су шта су хтели у овој земљи, а вероватно онај ко им се супротставио као обичној банди, платио је то животом....

Back