Краљ Александар и краљица Драга

Да ли је Мајски преврат био оправдан?

• Да

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Не може потомак копилета да се представља као Обреновић и да,као,има неке претензије.Мада кад је Србија у питању,све је могуће.

Наравно да може да се представља као Обреновић, јер је он ипак потомак једног краља, па макар био и ванбрачно дете.

Видим да сами доносите закључке, без претходно прочитаног текста, пошто Мар Еме Панка Обреновић нигде једном речју није поменуо било какве претензије. До своје смрти 2002. године (пошто видим да и то не знате) бавио се хуманитарним радом у фондацији коју је основао његов отац у Паризу.

Огромна већина људи , њихових рођака, који су носили презиме Обреновић, мењали су га, о томе је била емисија пре годину, две на РТСу.

''Рушени су дворови и домови; уништавани споменици, мењан текст историје, укидани празници и ордени...''' ( новине ''Правда'' број од 10.12.1908. године).

Укинута је химна ''Боже правде'' као хвалопојка Обреновића, а Живојин Мишић, као симпатизер Обреновића и лични пријатељ и саветник почившег краљевског пара био је пензионисан.
Било би интересантно питати шта је Србија добила ужасно крвавом сменом династије? Да ли је политика Карађорђевића довела до свих страхота које су Србију задесиле у 20. веку? Ко је био на добитку - Србија или карађорђевићевци? Да ли је Србија била највећи губитник?

Представник Петра Карађорђевића, Јаша Ненадовић је рекао да Петар : ''неће сести на престо Србије све док је и један једини Обреновић у животу''.

У зору 29. маја образована је нова ''револуционарна'' влада. У њој су четворица чланова били учесници крвавог атентата: Атанацковић, Машин, Генчић, Авакумовић.
Сматра се да су управо завереници били ти који су 1909. године присилили принца Ђорђа да абдицира, док је краљ све то мирно посматрао и није имао смелости да им се супротстави. Радили су шта су хтели у овој земљи, а вероватно онај ко им се супротставио као обичној банди, платио је то животом....

Што се тиче мењања историје,у то уопште не сумњам.То се ради и до данашњег дана.А то су радили и Обреновићи.
Што се тиче Ђорђеве абдикације,прича је мало другачија,читао сам његове мемоаре у којима то детаљно описује.У једном тренутку се нашао и наспрам Пашића и наспрам завереника,подметали су му разне ствари,рачунајући на његову необуздану природу.После смрти Принчевог слуге Колаковића,коју је он у наступу беса и изазвао,сам је решио да абдицира,без обзира што га је отац буквално преклињао да то не ради.Наравно,радикали су једва дочекали ту одлуку и брзо је спровели у дело.
Имам утисак да си ,из разлога што је сео на престо после убиства, прилично нереалан према ПетруI.

"У зору 29. маја образована је нова ''револуционарна'' влада. У њој су четворица чланова били учесници крвавог атентата: Атанацковић, Машин, Генчић, Авакумовић."
Осим Машина,сви лични пријатељи Краља Милана и заклети Обреновићевци одани Династији.Док их Александрова неразумност није отерала на другу страну.Глупо је за ове људе рећи да су радили за интересе Карађорђевића.

Наравно да може да се представља као Обреновић, јер је он ипак потомак једног краља, па макар био и ванбрачно дете.

Видим да сами доносите закључке, без претходно прочитаног текста, пошто Мар Еме Панка Обреновић нигде једном речју није поменуо било какве претензије. До своје смрти 2002. године (пошто видим да и то не знате) бавио се хуманитарним радом у фондацији коју је основао његов отац у Паризу.

Да,моја грешка,наравно да и ванбрачна деца имају право на родитеље и наравно да су и они потомци Краља.Мислим да не могу само да се помињу ,у смислу неких титула или извесних претензија.Поздрављам хуманитарни рад и племенитост Милановог потомка.

Poslednja izmena:
DareS веровали ви мени или не, упознао сам жену која је лично познавала принца Ђорђа. Врло је добро упозната са тим случајем Колаковић, и тврди да је он ''склоњен'' из чисто политичких разлога. Пашић као и увек, мора да умеша своје прсте, смутљивац најобичнији! А како да немам аверзију према Петру када је од њега створн у овој земљи мит, као да је неки нови месија, а није за ову земљу урадио ништа специјално, још нас је увлачио у ратове и изгинућа. Што се химне тиче, Петар је имао најмање права да своје име ставља у химну ''Боже правде'' јер је исту по доласку на власт једноставно УКИНУО. Ја бих једноставно вратио народу химну са речима ''..Краља Милана, срспки род...''. Какав год да је био Милан ( а имао је грешака), он је први српски краљ и заслужује сво поштовање, пошто је претходно дигао Србију на ранг независне Кнежевине. Краљ Александар је људи био врло млад, и наравно да је у неким стварима био неразуман, али не могу с емерити грешке 25годишњег краља Александра са грешкама старог краља Петра. Па, млади Петар Други је на првој препреци поклекао, спаковао се у авион и побеогао из земље...и то нема оправдања.То какви су обреновићевци били горепоменути нећу да коментаришем....сви су се нафатирали за време Обреновића, а чим се указала прилика поубијали их и забили нож у леђа. Што се преправљањаисторије тиче, не знам колико су Обреновићи то чинили, али не кажем да сам у праву. Ипак, сам кнез Михаило је за свог ађутанта узео кнеза Александра Карађорђевића, Краљ Александар је неколико пута ишао да положи венац на Карађорђев гроб... Краљица Наталија помагала Србију и за време Петра и Александра Карађорђевића... О Обреновићима се најцрње писало више од 100 година. Ја сам имао срећу да сам имао у школи професоре који су причали и ''другу страну медаље'' и нису дозволили да мислимо само црно о њима. А иначе, песма која је химна града Шапца била је такође забрањена по доласку Карађорђевића на власт, јер је писана у време Обреновића. Исто као што су комунисти забрањивали песме које у било ком контексту говоре о краљу...

DareS веровали ви мени или не, упознао сам жену која је лично познавала принца Ђорђа. Врло је добро упозната са тим случајем Колаковић, и тврди да је он ''склоњен'' из чисто политичких разлога. Пашић као и увек, мора да умеша своје прсте, смутљивац најобичнији! А како да немам аверзију према Петру када је од њега створн у овој земљи мит, као да је неки нови месија, а није за ову земљу урадио ништа специјално, још нас је увлачио у ратове и изгинућа. Што се химне тиче, Петар је имао најмање права да своје име ставља у химну ''Боже правде'' јер је исту по доласку на власт једноставно УКИНУО. Ја бих једноставно вратио народу химну са речима ''..Краља Милана, срспки род...''. Какав год да је био Милан ( а имао је грешака), он је први српски краљ и заслужује сво поштовање, пошто је претходно дигао Србију на ранг независне Кнежевине. Краљ Александар је људи био врло млад, и наравно да је у неким стварима био неразуман, али не могу с емерити грешке 25годишњег краља Александра са грешкама старог краља Петра. Па, млади Петар Други је на првој препреци поклекао, спаковао се у авион и побеогао из земље...и то нема оправдања.То какви су обреновићевци били горепоменути нећу да коментаришем....сви су се нафатирали за време Обреновића, а чим се указала прилика поубијали их и забили нож у леђа. Што се преправљањаисторије тиче, не знам колико су Обреновићи то чинили, али не кажем да сам у праву. Ипак, сам кнез Михаило је за свог ађутанта узео кнеза Александра Карађорђевића, Краљ Александар је неколико пута ишао да положи венац на Карађорђев гроб... Краљица Наталија помагала Србију и за време Петра и Александра Карађорђевића... О Обреновићима се најцрње писало више од 100 година. Ја сам имао срећу да сам имао у школи професоре који су причали и ''другу страну медаље'' и нису дозволили да мислимо само црно о њима. А иначе, песма која је химна града Шапца била је такође забрањена по доласку Карађорђевића на власт, јер је писана у време Обреновића. Исто као што су комунисти забрањивали песме које у било ком контексту говоре о краљу...

Стари Краљ сигурно није правио мит о себи,једноставно,без обзира на његове личне способности,Србија је у време његове владавине истински напредовала у сваком погледу,то је чињеница.Већ смо писали и о тим Балканским ратовима-да,доста се гинуло,али то је најпопуларнији рат у нашој историји,ослободили смо свој народ из робства.Па томе је тежио сваки наш Владар,без обзира из које породице.За Светски рат мислим да га сигурно није изазвала Србија,и да иза њега сигурно не стоји Краљ Петар,једноставно то нам је наметнуто,нисмо могли да бирамо.Да ли иза српских револуционара из Босне стоје поједини српски официри-стоје,и то је утврђено,али још једном-званичне власти стварно нису имале ништа са тим атентатом у Сарајеву.
Јесте,химна је укинута после смене династија,али не може Петар да се доведе у везу са тим,човек је био уставни монарх који се стриктно држао закона и својих овлашћења,мислим да је питање химне на терету оне Владе која је била на власти.А за Боже правде сигурно знаш да је у њој име Владара који је тренутно на власти,Милан је "испао" из химне још за време власти свог сина.И она тројица поменутих политичара стварно јесу били заклети Обреновићевци и Миланови лични пријатељи.Зар није Милану смртоносни ударац нанео управо његов син?
Преправљање историје - омиљена дисциплина код Срба.Одувек постоји,и увек ће постојати.Код Обреновића,Карађорђевића...до ових данас.
Познато ми је да је Кнез Карађорђевић био ађутант Михаилов.Кнез Михаило је био изузетна личност у сваком погледу,такав гест је својствен великим људима.

Наравно, сила бога не моли, и кад хоће да гази она не бира ни време ни место. Али ја кажем да је стари краљ требало да буде одмеренији у ствовима према Аустрији. Верујем да власт није имала директне везе са Сарајевским атентатом, а то је управо доказ онога што сам навео, да је државом краља Петра управљала иста она братија која је искасапила Краља и Краљицу. Не знам колико је за његовог времена Србија напредовала. Већ је познато како је Енглеска прекинула све односе са нама, а Аустрија нам ударила најгоре санкције, а онда је узета Босна и тако даље. Не видим разлог да неко зато што се држи Устава укине химну. А мислим да је и он умео да иде мимо закона. Само тада је Србија имала добре људе који су били врло промућурни. Па, познато је да је краљ хтео да огроман новац из државне касе потроши на удају своје ћерке, али ту је био Лазар Пачу, једна изузетна личност и није му то дозволио. Затим, војвода Мишић, који је буквално ''из нафталина извучен'' онда када је краљ видео да је дошло време да се гине. Све време ратова, Мишић и многи други официри долазили су врло често у сукоб са краљем, и да није било њих, не би било ни тих ппобеда. Јесте, Књаз Михаило је био вандредна личност, али шта је добио? Метак! Као и већина паметних људи овде. Такође, није тајна да је Петар, као и његов син Александар каније, био члан масонске ложе и да су представници завереника који су били с њим у контакту управо били масони. Не бих никога да вређам, нити имам нешто против масона, али просто, то је чињеница. Постоји чак детаљ у серији ''Крај династије Обреновић'' када камера ''хвата'' у кадру на руци једног од ''пријатеља'' кнеза Петра, у крупном плану прстен са масонским симболом.

Наравно, сила бога не моли, и кад хоће да гази она не бира ни време ни место. Али ја кажем да је стари краљ требало да буде одмеренији у ствовима према Аустрији. Верујем да власт није имала директне везе са Сарајевским атентатом, а то је управо доказ онога што сам навео, да је државом краља Петра управљала иста она братија која је искасапила Краља и Краљицу. Не знам колико је за његовог времена Србија напредовала. Већ је познато како је Енглеска прекинула све односе са нама, а Аустрија нам ударила најгоре санкције, а онда је узета Босна и тако даље. Не видим разлог да неко зато што се држи Устава укине химну. А мислим да је и он умео да иде мимо закона. Само тада је Србија имала добре људе који су били врло промућурни. Па, познато је да је краљ хтео да огроман новац из државне касе потроши на удају своје ћерке, али ту је био Лазар Пачу, једна изузетна личност и није му то дозволио. Затим, војвода Мишић, који је буквално ''из нафталина извучен'' онда када је краљ видео да је дошло време да се гине. Све време ратова, Мишић и многи други официри долазили су врло често у сукоб са краљем, и да није било њих, не би било ни тих ппобеда. Јесте, Књаз Михаило је био вандредна личност, али шта је добио? Метак! Као и већина паметних људи овде. Такође, није тајна да је Петар, као и његов син Александар каније, био члан масонске ложе и да су представници завереника који су били с њим у контакту управо били масони. Не бих никога да вређам, нити имам нешто против масона, али просто, то је чињеница. Постоји чак детаљ у серији ''Крај династије Обреновић'' када камера ''хвата'' у кадру на руци једног од ''пријатеља'' кнеза Петра, у крупном плану прстен са масонским симболом.

Босну је АУ приграбила још 1878.,без обзира што је Милан био њихов веран пријатељ,у анексији је то само озваничено и нико то није могао да спречи,чак ни Русија.Велика сила има своје интересе,мали су ту да отрпе.У првим годинама Петрове владавине,политика Србија се није значајније мењала,нисмо се окренули одмах Русији и супроставили АУ.Србија се окренула Југу и радила у том правцу,а АУ је сметало било какво јачање и ширење српских држава.Јачање привреде,модерно наоружавање војске,увећање државне територије-неки од напретка Србије у то доба.Да,Петар је хтео да позајми извесну суму за удају ћерке и Пачу је то стопирао.Шта мислиш ,да ли је неки Пачу и могао и смео да забрани једном Краљу Милану тако нешто и како би се провео?А у овом случају,Краљ је остао без позајмице,а Пачу и даље министар.Око масона не бих коментарисао,нити се интересујем њима,нити теоријама завере,на тај део немам коментар.Не знам за сукобе официра са командом у Балканским ратовима,знам само да је Путникова стратегија безпоговорно извршена и да је донела успехе,а у Светском рату Краљ није био више врховни командант,од 1914.је то био његов млађи син.
Слажем се са тобом и да је жалосно што су велики људи наше историје тако завршавали,Карађорђе мучки убијен,Михаило такође...

Обреновиће карактерише то да су на власт долазили млади, тако је и са Миланом. Он јесте био далеко другачија природа од кнеза Михаила, био је својеглав и суров, али он је стварао земљу, дизао је, уз све пропратне грешке... То за масоне није теорија завере, коју ни ја не волим, али просто постоје индиције, које нису наивне, али опет кажем, не значи да сам у праву. Знам да је Мишић био константно у некаквим сукобима са краљем и да је управо он тражио да млади регент мало више буде уз своје војнике у првим борбеним редовима. За Аписа то није смео ни могао да тражи, јер Апис је био први човек обавештајне и контраобавештајне службе Краљевине тада и ''држан'' је строго од прве линије фронта. Кажеш да краљ Петар није много променио политику, и ''само'' се окренуо Русији. А ја мислим да нас је то ''само'' много коштало. Није проблем бити у добрим односима са Русијом али не смеш због тога да откачиш АУ која те првом приликом згази. Али и даље мислим да није случајно што су се сва та изгинућа и страдања, после којих смо, то је очито, остали опет без ичега, десила под Карађорђевићима....то није случајно, јер такви сукоби нису изазвани случајно. Слажем се за Карађорђа, он јесте био велики вођа, стратег и ратник, али је 1817. претио да врло нашкоди Србији. Он је хтео да поново диже некакв устанак ( пре свега да би рушио Милоша ), а нико у народу није био за поновну изгибанију. Сви су подржавали Милоша који је сада дипломатијом дизао нову Србију. Али, убиство нема оправдања. Погибију кнеза Михаила нећу да коментаришем...то је толико страшнан чин да ми ни дан данас нисмо свесни какавог смо владара имали. Он је био просвећени апсолутиста, што је за тадашње време било непојмљиво. Сувише је примитивна била средина да би такав човек какав је Књаз био, њоме могао владати нормално. Зато ја ценим Милана, он је умео са Србима, како тако, али је умео, што не значи да Књаз није умео. Али таман мислим да је крај, кад дођем до тог масакра из 1903. године, који никада нећу моћи да прихватим и оправдам на било који начин. То је била велика грешка, а време је неуништив доказ да је то тачно...све је почело одатле...и ево где смо данас....И опет се поставља питање, је ли добила Србија или карађорђевићевци?

Заборавих, краљ Милан је имао доктора Владана Ђорђевића који је био вандредна личност онога времена и чије је мишљење веома ценио, поштовао и уважавао, а који је био врло трезвен и увек прибран. Једна заиста занимљива личност. Отишао је у заборав историје, можда зато што је после Маја 1903. био понуђен од стране краља Петра да формира Владу, а овај је то одбио изрекавши новом краљу ганде увреме, и помињући Обреновиће као своје једине владаре....и цап. Остао је заборављен.

Заборавих, краљ Милан је имао доктора Владана Ђорђевића који је био вандредна личност онога времена и чије је мишљење веома ценио, поштовао и уважавао, а који је био врло трезвен и увек прибран. Једна заиста занимљива личност. Отишао је у заборав историје, можда зато што је после Маја 1903. био понуђен од стране краља Петра да формира Владу, а овај је то одбио изрекавши новом краљу ганде увреме, и помињући Обреновиће као своје једине владаре....и цап. Остао је заборављен.
Да.
Др Владан Ђорђевић је заправо једна од најзначајнијих личности новије српске историје, али већина Срба врло мало зна о њему.

(Као што, уосталом, мало зна и о другима, и има врло побркане [/I ]представе о томе ко је уистину био велик, и значајан за Србију).

Истине ради, треба рећи да је Владан Ђорђевић такође био жртва и Александра Обреновића, јер се противио женидби с Драгом.

Као што се показало касније, и тад је Владан Ђорђевић био у праву.

Владан Ђорђевић је у најбољим односима био са Миланом Обреновићем, био му је лични пријатељ. Прека Александру је осећао неку врсту очинске љубави, и бриге и зато је био против Краљеве женидбе. Али свакако врло значајна личност за српску историју, он је увео канализацију, водовод, расвету у београдску варош, смањио бирократски апарат и урадио ко зна шта још.....али ''нова власт'' није имала милости према њему и зато је пао у заборав. Грехота.

Доктор Владан није баш "отишао у заборав", односно за њега не знају они који ништа не читају.Једна сигурно интересантна личност наше историје.Лични пријатељ Милана Обреновића,после Александрове женидбе,живео је у Бечу уз Милана до његове смрти, односно,Краљ му је забранио повратак у земљу.После тужног краја свог пријатеља,коју му је приредио син,свим силама је радио против последњег Обреновића (у саму заверу није био укључен,али у изузетно лоше мишљење о Александру у владајућим круговима у Бечу,и те како јесте),да би се у Србију вратио тек после преврата. Убрзо по повратку, написао је неку врсту мемоара,где је жестоко оплео по разним активним политичарима,па су му сместили да одлежи скоро 6 месеци затвора.Након тога је својом вољом престао да се бави политиком (никад му Краљ Петар није нудио да формира владу ,то бар нико од историчара тог времена не помиње) и окренуо се историји.Али је као политичар још увек пратио дешавања,и врло често је знао да у домаћој штампи навређа све и свакога.Познат је и по томе што је стално нападао мешање руске дипломатије у наше ствари,али и све чешће против АУ,којој је у једној брошури 1913. прорекао пропаст.
После 1915. и окупације Србије од стране АУ, и др.Владан је био као познат човек (иако већ дуго ван токова)позван на неку врсту саслушања у полицију.Тада се десио случај који је убрзо обишао целу Србију и од маторог др.Владана направио легенду.По злу чувени аустријски полицијски официр,неки Витман, је осорним гласом упитао приведеног Владана: "Ко си ти ?". Наводно се доктор Владан накашљао и одговорио: "Ја сам доктор Владан,бивши председник српске владе, члан Српске Краљевске академије, командер разних,па и аустријских ордена,српски пуковник и краљевски пруски санитетски поручник у резерви. А ко си ти битанго ?" Након тога је био интерниран негде у Аустрију,да би се у Србију вратио тек после 1918.Живео је на релацији Београд-Дубровник ,где му је сахрањен био син Милан,који је први на челу српских трупа ушао у Дубровник.До краја живота је Владан Ђорђевић живео мирно,повремено држао предавања на универзитету,посећивао позориште,отварао балове...умро је у дубокој старости,као једна од значајнијих личности старог Београда.
За њега је интересантно да му је крштено име било Хипократес (кум му је био неки Цинцарин),да би српско име узео тек кад се уписао на лицеј,на сугестију Ђуре Даничића.Био је одличан лекар,лични лекар Краља Милана,када је и започело то пријатељство.
Као председник владе ,од октобра 1897., остао је упамћен као човек који је гушио слободу штампе и јавног говора и од грађана тражио ред,рад и законитост.Доста људи су у то време бивали интернирани из Београда у унутрашњост као неподобни.Тај период се и зове "владановштина".У браку са бечлијком Паулином,имао 15-ро деце.
Ово је ван теме,али можда интересантно подсећање на ову занимљиву и значајну личност.

Poslednja izmena:
Драга је свима била добра сем нама, то јест нашој јавности! Чим се неко у овој земљи труди да је вуче свим силама напред, да култивише народ, нађе се неки ''ПАТРИОТА'' и уназади земљу за 50 година. Зато су убили Кнеза Михаила, зато су убили Краља Александра и Краљицу Драгу, зато су покушали чак 20 атентата на Краља Милана, од којих на срећу ни један није успео...Дакле, очигледно је да Обреновићи некоме нису одговарали и жестоко су сметали нечијим интересима...а морамо с есложити да је су они Династија која је после Немањића, урадила највише за Србију. И тако је, сирота Краљица Драга узета као мотив да се сруши ова Династија и да се склони за политичке сцене. И ето, Обреновића у политици нема од 1903. године, и шта смо добили? Цео 20. век је био толико катастрофалан за Србе и Србију да ћемо га памтити док је света и века. Изгинућа за неке краљеве ''ОСЛОБОДИОЦЕ'', за неке часне крстове, црквене догме, звезде петокраке, братства и јединства, заједничке монархије, федерације, република, и данас, ето, не знамо ни ко смо ни шта смо ни где смо...али то није најгоре...не знамо шта ћемо бити кроз годину, две, пет или десет...али доћи ће опет неки Обреновић да ову земљу извуче из кала и пропадања...као што ју је Милош Велики извукао и као што су је његови потомци, владари, унапређивали и усавршавали. Завршиће онај задатак који нису могли његови претци због којекаквих ''патриота''.

File:France-Biarritz-Grande_lage_et_Casino-2005-08-05.jpg

NA slici vila sahino -Kraljica Natalija je ovu vilu posvetila svom sinu.Da li je vila prodata ostaje sumlja ili je "zavrsila"na neki drugi nacin nikada necom saznati jer meoari ali i testament kraljice Natalije danas je u Vatikanu i nikada nije procitan,barem ne javno!Dnas je vilas Sashino Casino i vredi nekoliko desetina milona eu!Da nepricamo kolike bi vrednosti istorijske danas jedno takvo zanje znacilo nasoj zemlji!A sdruge strane pogledajte kako su Francuzi ocuvali ovaj istorijski spomenik kulture a mi zdanja dinastije Obrenovic a vezanih su za nji u celosti ostalo je samo 3 od 30 i to ta trei znatno izmanjenog prilikom gradjne!

Да, Вила Сашино је једна од најлепших у читавој Француској, и на жалост претворена је у коцкарницу, то јест Казино. После Првог рата, Краљица Мајка Наталија претворила је један њен велики део у болницу и ту је примала рањенике из Србије, плаћала им опоравак и све остало. Свакако би требало да држава поведе више рачуна о овом за Србе битном културно - историјском споменику. Остало је мало грађевина везаних за Обреновића, јер су све зграде рушене спаљиване до темеља после 1903. године. Примери су: господар Јевремов конак у Шапцу, Кнез Михаилова вила у Аранђеловцу је у толико лошем стању да се чека дан када ће се сама од себе срушити....а двор у Смедереву је опљачкан после крвавог убиства краљевског пара. Још једна велика срамота нашег народа.

Ево мишљења професора Радоша Љушића о Краљици Драги, а све поводом најава да ће Исидора Бјелица снимати филм ''Драга Машин'', у коме ће главну улогу играти певаљка Весна Вукелић Венди (УЖАСССС z:((z:((z:(( ) :

Sve ukazuje da će tako zamišljen film (nisam čitao scenarij, znam ponešto o tome iz novinskih priča) predstavljati jednu farsu, neću preterati ako kažem jedne neodgovorne osobe. Novija istraživanja daju jednu lepšu sliku o poslednjoj kraljici iz doma Obrenović, koja je iz dinastijskih razloga preterano, netačno i neosnovano ocrnjena. Obrenovići su velika i veoma zaslužna dinastija, pa bi srpski narod, oslobođen dinastijske borbe i dinastijskih nazora morao da se prema njima odnosi, ako nikako drugačije, makar korektno. Mislim da će film biti još jedno ‘bacanje preko terase’ sa pretpostavljam, mnogo istorijskih netačnosti i vulgarnosti.”

Back