КОСОВО И МЕТОХИЈА

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
08:05
ТАДИЋ И КОШТУНИЦА ДАНАС У МОСКВИ СА ПУТИНОМ

БЕОГРАД, МОСКВА – Руски председник Владимир Путин састаће се данас са председником Србије Борисом Тадићем и премијером Војиславом Коштуницом, који су у Москву стигли поводом потписивања споразума влада двеју земаља о сарадњи у области енергетике. Конкретан повод српско-руског окупљања „на врху” - нафтно-гасни аранжман - оцењен је као вишеструко економски значајан уговор, који својим стратешким димензијама превазилази билатералне оквире.

Сусрет у Кремљу, међутим, поклапа се са финишем напора и Србије и Русије да на међународној сцени осигурају редослед потеза у којима би се решење за статус Косова и Метохије нашло пред највишим телом светске порганизације, Саветом безбедности УН.

Стога ће Путинови гости, српски председник и премијер, несумњиво као средишну тему разговора имати косовски проблем, који се уздигао као потенцијална прекретница у очувању постојећег или успостављању новог међународног поретка, у коме унапред утврђених правила више неће ни бити, већ ће се она одређивати од случаја до случаја.

Читава прошла година, али и почетак ове, подсећања ради, протекла је у знаку покушаја Русије и Србије да се постигне споразумно решење за статус Косова и Метохије.

Танјуг

http://www.politika.co.yu/vesti/najnovije-vesti/index.1.sr.html

Ja:Kosovo je deo Srbije
Beograd,24.januar-Kosovo i Metohija su sastavni i neotudjivi deo Srbije.Tako ce biti zauvek.Ma sta da se desi,Srbija nece odustati od svog prava i medjunarodnog zakona koji joj garantuju medjunarodno priznate granice!
Ukoliko se ipak desi da deo medjunarodne zajednice podrzi nelegalno jednostrano proglasenje nezavisnosti,Srbija ce prvom prilikom povratiti tu teritoriju pod svoj suverenitet!Za godinu,dve ,deset,sto....nebitno,Srbija ce na tenkovima uci na svoju teritoriju i jednom za svagda staviti tacku na i!Da bi se to desilo potrebno je cekati da se okolnosti za to steknu,i da se odnos snaga na svetskoj sceni promeni...zato,samo strpljivo!!!
P.S.Ademe ti ces biti pomilovan i zasticen.

E ako ti tako kazes :lol:

Zamisli molim te, 'Medjunarodni zakon' :lol::lol::lol: Ma gde nadje taj termin,to nisi mogao ni kod Smilje Avramov i Koste Cavoskog da nadjes...:)

Ovakvo nepoznavanje elementarnih pravnih pojava mi smrdi na onog Vucicevica iz Pressa... Jesi li to ti Vucko?:)

Srbija se ne moze odreci samopostovanja.

Odgovarajuca vrsta i kolicina samopostovanja karakteristicna je i za gradjane Kosova i Metohije.
To treba uvazavati.

Pregovaraci iz Srbije i pregovaraci sa Kosova i Metohije, trebaju direktnim pregovorima da resavaju sve probleme koji opterecuju odnose Beograda i Pristine u skladu sa tekucim mogucnostima.

Rezolucija 1244 treba da bude na snazi dok Beograd i Pristina nepostignu obostrano prihvatljiv dogovor-sporazum.

Ako se neka strana ogresi o mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji , izgubice prava i privilegije koje sada ima u medjunarodnoj zajednici.

Ovaj slucaj je pravno jasan, a ako neko ne zeli da postuje medjunarodno pravo, imace ozbiljnih problema u buducnosti globalno.

Jasno je da EU, USA i drugim ucesnicima medjunarodne zajednice nije sve dozvoljeno kad je u pitanju problem statusa Kosova i Metohije.

Nisi ogovorio na pitanje

to je i malom detetu jasno, ali posto ne znam koliko ti je godina, evo ovako
posto mi nismo uspeli sami da dodjemo u ovu situaciju, vec su nam pomogli nasi prijatelji, red bi bio da oni kao pocasni i zasluzni prijatelji izaberu datum kada ce se to desiti. baska sto, da biste vi to lakse prebrodili, moraju usaglasiti stavove vise zemalja, i prijateljski i onih koji su protiv tog cina.

ceo intervju je na internet strani kosovapress, a ja cu dati samo jedan pasus

Kosovapress: Da li će imati problema ili većih kriza ako se proglasi nezavisnost od strane Skupštine Kosova?

Keljmendi: Logično je da će severni deo Mitrovice doneti odluke i proglasiće njenu podelu od Kosova i njeno pripajanje Srbiji, zatim će slediti neke druge odluke srpskih enklava, ali ona će povući odluku koju mi poznajemo kao neprimenjivanje tog plana, znači isti je u Bosni I Hercegovini, znači smeštenje KFOR- a. Jedina mogućnost očuvanja celovite teritorije Kosova bi bilo Preševo, Bujanovac i Medveđe, gde bi albanski politički faktor trebao zahtevati svoja prava ista one koje zahteva i Vlada Srbije za njene manjine na Kosovu i ova ravnopravnost bi bila faktor koja bi očuvala teritorijalnu celinu jedne i druge jer u suprotno bi došlo do nereda, ne samo na Kosovu nego i u Srbiji. Vidimo da albanski politički faktor nije u takvom stanju, nije svestan puta kojim je krenuo i da nije svestan gde će stići. Mogu reći da Kosovo nema budućnost kao država, Kosovo ima budućnosti u nacionalnom ujedinjenju.

Zločinac iz V. P. 7518

U zoru četvrtog septembra 1987. godine Jugoslavija je zaplakala. Tog jutra je iz Paraćina stigla vest da je prethodne noći zamenik dežurnog u jedinici Aziz Keljmendi iz kasarne "Branko Krsmanović" ubio na spavanju četiri, a ranio pet vojnika

Било би веома занимљиво чути, шта је са Кељмендијем?!
Да ли је и њега амнестирао Коштуница 2000-те године?!

to je i malom detetu jasno, ali posto ne znam koliko ti je godina, evo ovako
posto mi nismo uspeli sami da dodjemo u ovu situaciju, vec su nam pomogli nasi prijatelji, red bi bio da oni kao pocasni i zasluzni prijatelji izaberu datum kada ce se to desiti. baska sto, da biste vi to lakse prebrodili, moraju usaglasiti stavove vise zemalja, i prijateljski i onih koji su protiv tog cina.
Pa o tome i pricamo. Ti kao veliko dete si vec mogao da zakljucis da se taj datum prolongira u nedogled.Budi dobar pa nas obavestavaj o naredna trideset i dva moguca moguca datuma za taj cin proglasenja Kosova nezavisnim od Srbije;)

n802715223_1902304_732.jpg

Одличан клип о КиМ на енгл:

Pa o tome i pricamo. Ti kao veliko dete si vec mogao da zakljucis da se taj datum prolongira u nedogled.Budi dobar pa nas obavestavaj o naredna trideset i dva moguca moguca datuma za taj cin proglasenja Kosova nezavisnim od Srbije;)

vidis, ja mogu da dam moju prognozu tog datuma, a to je mart-maj, ali kao sto rekoh ima par sitnica o kojima se mora voditi racuna i tako.... ali jedno je sigurno, nikada vise nice biti kao onomad, da neko iz BG odlucuje sta je dobro za nas a sta ne, savet ili sl. da, onako komsijski, ali.... znas sta hocu da kazem

vidis, ja mogu da dam moju prognozu tog datuma, a to je mart-maj, ali kao sto rekoh ima par sitnica o kojima se mora voditi racuna i tako.... ali jedno je sigurno, nikada vise nice biti kao onomad, da neko iz BG odlucuje sta je dobro za nas a sta ne, savet ili sl. da, onako komsijski, ali.... znas sta hocu da kazem

Видећемо...
Знам само да ће овај пут косовски божури изнићи из шиптарске крви!

Pa te sitnice i nisu sitnice zar ne?,da jesu bili bi vi odavno samostalni.
Vidi,ovde niko nezeli da "vlada"Kosovom iz Beograda.Potpuno je nerealno da Beograd moze da "vlada" nad Kosovom.To ustvari ovde nikoga ni neinteresuje.Ali se nemoze dopustiti da se tolika teritorija sa svime sto ona nosi prepusti cobanima poput siptara.Da ste imalo pametni problem bi bio resen veoma jednostavno onako kako vam Srbija nudi,i ekonomija bi ucinila svoje.Ovako imate 50%nezaposlenih, i iluziju o nekakvoj velikoj Albaniji.Hebiga najbolje bi bilo podela pa da se vise negledamo.Ali vi strvine nezasiti pa do toga tesko da ce doci,ali morace na kraju.
Bilo bi samo steta da se to nezavrsi razumno.Da se neponovi da nasi sinovi vitlaju vase za 15-20godina,pa citava tvoja porodica sa jos 450 000 clanova sire familije zavrsite pod satorima crvenog krsta sa one strane Prokletija.Da ste pametni,a dokazano niste,pa dobijete naj siru mogucu autonomiju, i zivite kako vam volja. Vi jedete g.vna,i samim tim mi ispastamo pored vas neotesanih.Prihvatite naj siru mogucu autonomiju koju svet poznaje, i budete ustvari samostalni.Ali posto ste retardi ,izgleda ce se ipak za koju deceniju dogoditi vitlanje.Hebiga sami ste krivi kad na samu pomisao na vas dobijemo mucninu i gadjenje.

Vidi,ovde niko nezeli da "vlada"Kosovom iz Beograda.Potpuno je nerealno da Beograd moze da "vlada" nad Kosovom.To ustvari ovde nikoga ni neinteresuje.Ali se nemoze dopustiti da se tolika teritorija sa svime sto ona nosi prepusti cobanima poput siptara.Da ste imalo pametni problem bi bio resen veoma jednostavno onako kako vam Srbija nudi,i ekonomija bi ucinila svoje.Ovako imate 50%nezaposlenih, i iluziju o nekakvoj velikoj Albaniji.Hebiga najbolje bi bilo podela pa da se vise negledamo.Ali vi strvine nezasiti pa do toga tesko da ce doci,ali morace na kraju.
Bilo bi samo steta da se to nezavrsi razumno.Da se neponovi da nasi sinovi vitlaju vase za 15-20godina,pa citava tvoja porodica sa jos 450 000 clanova sire familije zavrsite pod satorima crvenog krsta sa one strane Prokletija.Da ste pametni,a dokazano niste,pa dobijete naj siru mogucu autonomiju, i zivite kako vam volja. Vi jedete g.vna,i samim tim mi ispastamo pored vas neotesanih.Prihvatite naj siru mogucu autonomiju koju svet poznaje, i budete ustvari samostalni.Ali posto ste retardi ,izgleda ce se ipak za koju deceniju dogoditi vitlanje.Hebiga sami ste krivi kad na samu pomisao na vas dobijemo mucninu i gadjenje.
Aplauz, aplauz...

Bravo!Upravo tako!Ovim postom je sve receno!

Ako je sve receno ovim postom da predlozimo zatvaranje teme ?
Ili je to jos jedno od mnogih patriJotskih dokaza ocaja,nemoci da se ucini bilo sta !
Jeste Kosovo nije vise pod ingerencijom Srbije kao ni CG-ora i drugi u komsiluku. Sta je tu je ide se dalje nista nije stalo.
Pitam zasto se isto ne nudi Vojvodini kao sto se nudi Kosovu? Sasvim ista ta famozna,bezprekorna,po svim standardima itd,itd, bla,bla autonomija ? Poznavaoci prava made in Kostunic-stan ! Via Rusija !

Ako je sve receno ovim postom da predlozimo zatvaranje teme ?
Ili je to jos jedno od mnogih patriJotskih dokaza ocaja,nemoci da se ucini bilo sta !
Jeste Kosovo nije vise pod ingerencijom Srbije kao ni CG-ora i drugi u komsiluku. Sta je tu je ide se dalje nista nije stalo.
Pitam zasto se isto ne nudi Vojvodini kao sto se nudi Kosovu? Sasvim ista ta famozna,bezprekorna,po svim standardima itd,itd, bla,bla autonomija ? Poznavaoci prava made in Kostunic-stan ! Via Rusija !
Ja bih ovo nazvao očajanjem evropejskog patriJote, a još mi je jače kada pričaju o pravu, ovakvi koji se ulizuju zapadu koji je pogazio mnogo puta međunarodno pravo i pobio mnoge nedužne ljude širom sveta. Uzgred, primetio sam da od kada je Čeda pukao na izborima postaju sve nervozniji :lol::lol::lol::lol::lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back