Kosorova: Slavicemo Oluju jos jace !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uvreren sam da je tako.

Ali postoji i druga strana medalje.

Koliko su aktivna udruženja Srba proteranih iz Hrvatske?

Postoji li aktivno udruženje porodica žrtava Velikog genocida koji su Hrvati izvršili nad Srbima?

Da li je neko od tih udruženja ikada organizovalo protest ili demonstracije povodom neoustaških stavova hrvatskih vlasti a naročito svežih izjava njihove Premijerke?

Oni ćute, kao da žele da sve zaborave. To je meni potpun fenomen!

Ne žele da dođu ni na moleban žrtvama ustaškog divljanja koji se održava u crkvi Sv. Marka!!!

Ja stvarno ne razumem u čemu je njihov problem?

Niko ne može da brani ljude koji ne žele da se sami brane.

Ja razumem da se oni plaše da ako organizuju neki takav miting sledi odmazda pri prvom ulasku u Hrvatsku ali tako je to kad se ima posla sa divljacima.

Borba sa takvim divljaštvom kakvo je karakteristično za današnju Hrvatsku nikada nije jednostavna ali Srbi iz Krajine se moraju bolje organizovat ako žele da pre svega pomognu sebi.

Zaboravom se gube koreni, bez identiteta si ništa. Jugosloven.

Vidi Berdži,

kada je u pitanju kolektivno stradanje jednog naroda tu država daje smernice kako će se odnositi prema tom nekom događaju.

Kao što su preživeli jasenovčki logoraši i njihove porodice uvek znali da je onaj cvet samo kamenčina na njihovom srcu, a da država i vlast nije spremna da o tome govori, da to izdigne na mesto gde pripada tako i ove nove žrtve imaju svoju muku.

Koliko ja znam postoji ono udruženje koje pokušava da se izbori za neku pravdu , za vraćanje imovine i sl. Mislim da je Savo Štrbac na čelu tog udruženja. Ali kako da se bore kad moraju da idu uporedo na dva fronta- protiv hrvatske države i protiv svoje izdajničke države koja im ne daje nikakvu čak ni moralnu potporu, a kamo li šta više?

Ne mogu da izbrišem onu sliku iz sećanja kad Nataša Kandić šamara kosovkog Srbina u protestu pred skupštinom da se pronađu nestali Srbi. Na sav košmar u kome živi taj čovek dodato mu je i Kandićkino šamaranje da poniženje bude potpuno.

Narod je jednostavno duhom potonuo.

Sve će se to promeniti ako se vlast promeni, ako ponovo dobijemo srpsku vlast koja će otvoriti čitavu lepezu tih pitanja i dati ljudima volju da se bore za sebe i istinu o svom stradanju.

Poslednja izmena:
A zasto Srbi ne bi imali dvostruke arsine prema hrvatima? :think:

Kojim ste to moralnim visinama, zasluzili fer tretman?

Naivnost Srba se ogleda i u tome sto uopste raspravljamo o tome da treba da postoji fer odnos prema vama, a da ne pricam da su nasi politicari uradili mnogo vise u praksi od vasih na normalizaciji odnosa, sto ce reci da nisu samo naivni, vec i da su budale.

jel Srbin iz Srbije ubijao, bombardovao i palio, te uništavao po Hrvatskoj imovinu i živote građana Hrvatske 90ih

ili je Hrvat iz Hrvatske ubijao, bombardovao i palio, te uništavao po Srbiji imovinu i živote građana Srbije 90ih?

kad piletina odgovori na to pitanje...možda koja siva čelija u njegovoj glavi odreaguje i dođe do odgovora - ko se kome mora prvi ispričati za ono što se desilo 90ih :bye:

Vidi Berdži,

kada je u pitanju kolektivno stradanje jednog naroda tu država daje smernice kako će odnositi prema tom nekom događaju.

Kao što su preživeli jasenovčki logoraši i njihove porodice uvek znali da je onaj cvet samo kamenčina na njihovom srcu, a da država i vlast nije spremna da o tome govori, da to izdigne na mesto gde pripada tako i ove nove žrtve imaju svoju muku.

Koliko ja znam postoji ono udruženje koje pokušava da se izbori za neku pravdu , za vraćanje imovine i sl. Mislim da je Savo Štrbac na čelu tog udruženja. Ali kako da se bore kad moraju da idu uporedo na dva fronta- protiv hvatske države i protiv svoje izdajničke države koja im ne daje nikakvu čak ni moralnu potporu, a kamo li šta više?

Ne mogu da izbrišem onu sliku iz sećanja kad Nataša Kandić šamara kosovkog Srbina u protestu pred supštinom da se pronađu nestali Srbi. Na sav košmar u kome živi taj čovek dodato mu je i Kandićkino šamaranje da poniženje bude potpuno.

Narod je jednostavno duhom potonuo.

Sve će se to promeniti ako se vlast promeni, ako ponovo dobijemo srpsku vlast koja će otvoriti čitavu lepezu tih pitanja i dati ljudima volju da se bore za sebe i istinu o svom stradanju.

Veritas je nešto drugo, oni hebu ustaše ispod radara i to opasno. Njima svaka čast ali je govorim o gotovo pola miliona izbeglih Srba iz Hrvatske koji danas žive u Srbiji.

Da li je tebi logično da bez obzira na stav vlasti posle ovakvih izjava izađe bar petina tih ljudi na ulice i zatraži odgovornost hrvatskih vlasti za slavnjenje zločina ?

Da li je neko od tih udruženja tražilo na primer eksteritorijalan status za kompleks koncentracionih logora u Hrvatskoj jer se tamo umesto parastosa svake godine održavaju neonacističke tirade hrvatskih političara?

Koliko oni uopšte imaju potrebu da se istina o njima čuje?

Ne može se ništa očekivati od države, nikakva inicijativa ne potiče od nje ako je prethodno na to ne primoraju građani.

jel Srbin iz Srbije ubijao, bombardovao i palio, te uništavao po Hrvatskoj imovinu i živote građana Hrvatske 90ih

ili je Hrvat iz Hrvatske ubijao, bombardovao i palio, te uništavao po Srbiji imovinu i živote građana Srbije 90ih?

kad piletina odgovori na to pitanje...možda koja siva čelija u njegovoj glavi odreaguje i dođe do odgovora - ko se kome mora prvi ispričati za ono što se desilo 90ih :bye:

Vi ste poceli sve sa pricom o otcepljenju, ustaskim simbolima i pretnjama Srbima, zar smo trebali da cekamo da nas ponovo osudite kao narod u 2. sv. ratu.
Niste pokazali diskrimnaciju na dobre i lose, vec samo na Srbe i Hrvate.
90-tih ste ponovili genocid, cisto da se potvrdi vase misljenje o Srbima.

Sto se mene tice, izvinjavanja nije ni trebalo biti, a nase granice zatvoriti. Svako ko trazi u hrvatu prijatelja je pre svega budala.

Vi ste poceli sve sa pricom o otcepljenju, ustaskim simbolima i pretnjama Srbima, zar smo trebali da cekamo da nas ponovo osudite kao narod u 2. sv. ratu.

Sto se mene tice, izvinjavanja nije ni trebalo biti, a nase granice zatvoriti. Svako ko trazi u hrvatu prijatelja je pre svega budala.

ništa nisi ukapirao :hahaha: bez brige neću ti biti prijatelj...sa takvim ljudima ne gradim prijateljstvo :bye:

Poslednja izmena od moderatora:

Čuj to! :eek:

Mi smo napisalo memorandum o ugroženosti naše nacije u Jugoslaviji, ili ste to bili vi?

Na Gazimestanu je sve vrvilo od kokardi i srbovanja 1989.

Istodobno je u Kosovom Polju kraj Knina bila isto takva slika s porukama da je taj dio Hrvatske Srbija i pozivima na krvoproliće.

Događanja naroda, mitinzi istine, Šešeljev šou program kod Minimaxa i slične parade preplavile su i državu i medije, a ti kažeš da smo mi započeli i prijetili Srbima.

Jesmo prijetili, kao odgovor na razulareno srbovanje po Hrvatskoj.

Mi smo napisalo memorandum o ugroženosti naše nacije u Jugoslaviji, ili ste to bili vi?

Istodobno je u Kosovom Polju kraj Knina bila isto takva slika s porukama da je taj dio Hrvatske Srbija i pozivima na krvoproliće.

Događanja naroda, mitinzi istine, Šešeljev šou program kod Minimaxa i slične parade preplavile su i državu i medije, a ti kažeš da smo mi započeli i prijetili Srbima.

sve je pocelo mnogo pre 89.

Poslednja izmena od moderatora:
Veritas je nešto drugo, oni hebu ustaše ispod radara i to opasno. Njima svaka čast ali je govorim o gotovo pola miliona izbeglih Srba iz Hrvatske koji danas žive u Srbiji.

Da li je tebi logično da bez obzira na stav vlasti posle ovakvih izjava izađe bar petina tih ljudi na ulice i zatraži odgovornost hrvatskih vlasti za slavnjenje zločina ?

Da li je neko od tih udruženja tražilo na primer eksteritorijalan status za kompleks koncentracionih logora u Hrvatskoj jer se tamo umesto parastosa svake godine održavaju neonacističke tirade hrvatskih političara?

Koliko oni uopšte imaju potrebu da se istina o njima čuje?

Ne može se ništa očekivati od države, nikakva inicijativa ne potiče od nje ako je prethodno na to ne primoraju građani.

Sve je to jako kompleksno.

Ti ljudi su morali da se izbore za mesto pod suncem u novoj sredini, da obezbede porodice i verovatno da ne talasaju mnogo , jer su zavisili od lokalnih vlasti, izbegličkih kampova, donacija, pomoći..

To opet ne objašnjava zašto se nisu jače uključili u neku vrstu borbe za svoja prava.I ja to ne razumem, jer sam po prirodi borac i ne bih mogla dugo da samo kukam nad sopstvenom sudbinom.

Opet, mora i klima u državi i društvu da se menja.Vidiš i ovde na forumu kad spomeneš kosovski zavet padaju u smeh, a da pri tom pojma nemaju da ih ne bi ni bilo da im preci nisu prenosili taj zavet na pokolenja iz godine u godinu.

Zato ja uvek namerno spominjem baš ono što pritupasti evropejci najviše vole da ismeju ,a pojma nemaju o tome..kosovski zavet, nebeski narod i sl.

Srbi iz Hrvatske su sami krivi jer su verovalui Slobi Miloševiću i njegovim magacionerima a la Hadžić,Paspalj i sličnim nepismenim komunjarama u duši,koji su još 93-će pokupovali stanove po Novom Sadu Beogradu i većim mestima,kao što je Miroslav Šolević kupio vilu u Nišu...Krivi su jer su švercovali sa Hrvatima do mesec dana pred napad na Knin,krivi su jer su gećinom bili komunisti sem Knina i okoline...dasu bili složni ne bi im se desilo da izgube od vojno najnepriznatije nacijie u Evropi,od Hrvata koji su jedino sposobni da ratuju sa babama i dedama i maloletnicima,ai sa njima sa nesigurnim ishodom...

Srbi iz Hrvatske su sami krivi jer su verovalui Slobi Miloševiću i njegovim magacionerima a la Hadžić,Paspalj i sličnim nepismenim komunjarama u duši,koji su još 93-će pokupovali stanove po Novom Sadu Beogradu i većim mestima,kao što je Miroslav Šolević kupio vilu u Nišu...Krivi su jer su švercovali sa Hrvatima do mesec dana pred napad na Knin,krivi su jer su gećinom bili komunisti sem Knina i okoline...dasu bili složni ne bi im se desilo da izgube od vojno najnepriznatije nacijie u Evropi,od Hrvata koji su jedino sposobni da ratuju sa babama i dedama i maloletnicima,ai sa njima sa nesigurnim ishodom...

Ma tako je care! :lol:

Sve je to jako kompleksno.

Ti ljudi su morali da se izbore za mesto pod suncem u novoj sredini, da obezbede porodice i verovatno da ne talasaju mnogo , jer su zavisili od lokalnih vlasti, izbegličkih kampova, donacija, pomoći..

To opet ne objašnjava zašto se nisu jače uključili u neku vrstu borbe za svoja prava.I ja to ne razumem, jer sam po prirodi borac i ne bih mogla dugo da samo kukam nad sopstvenom sudbinom.

Opet, mora i klima u državi i društvu da se menja.Vidiš i ovde na forumu kad spomeneš kosovski zavet padaju u smeh, a da pri tom pojma nemaju da ih ne bi ni bilo da im preci nisu prenosili taj zavet na pokolenja iz godine u godinu.

Zato ja uvek namerno spominjem baš ono što pritupasti evropejci najviše vole da ismeju ,a pojma nemaju o tome..kosovski zavet, nebeski narod i sl.

Sve sam to imao u vidu kad sam postavljao pitanja pa čak i to da su posle Oluje ovde dočekani skandalozno.

Ali ti ljudi takođe moraju imati u vidu da je ispiranje mozga ovde bilo najjače, da je glavni udar neonacističke NATO propagande bio usmeren baš na Srbiju i najviše na Beograd i da su upravo oni ti koji su pre svega DUŽNI da celom srpskom narodu ali i svetu saopšte istinu o svojoj stravičnoj sudbini.

Svojim ćutanjem su samo stvorili manevarski prostor NVO đuvečarima i muljatorima da falsifikuju njihovu zlu sudbinu a dželate predstave kao žrtve.

Jeste i bila mu je dužnost da se bori protiv HDZ formacija.

Ne, Hrvat iz Hrvatske je ubijao, etnički čistio, bombardovao i palio, te uništavao po Hrvatskoj (a zatim u BiH) imovinu i živote svojih sugrađana srpske nacionalnosti i to na monstruozne načine.

Pa evo ja sam odgovorio i jasno je da se Hrvati moraju izviniti zbog monstruoznosti koje su počinili i koji su zgrozili svet.
Ali naravno od njih niko ni ne očekuje bilo kakav civilizovan potez.

Opametimo se, braćo Srbi!
Pustimo Hrvate EU!
Okrenimo se sebi, našem narodu, mučenicima na Kosovu, po gradovima, po selima. Nerazbacujte energiju uzalud! Mnogo je naše dvorište zapušteno!
Pomozite komšiji! Pomozite starim licima! Uvek budite spremni da pomognete bratu u nevolji! Širite pozitivnu energiju svuda, kao što je NAŠ TESLA podario svetlo celoj planeti!

Sve sam to imao u vidu kad sam postavljao pitanja pa čak i to da su posle Oluje ovde dočekani skandalozno.

Ali ti ljudi takođe moraju imati u vidu da je ispiranje mozga ovde bilo najjače, da je glavni udar neonacističke NATO propagande bio usmeren baš na Srbiju i najviše na Beograd i da su upravo oni ti koji su pre svega DUŽNI da celom srpskom narodu ali i svetu saopšte istinu o svojoj stravičnoj sudbini.

Svojim ćutanjem su samo stvorili manevarski prostor NVO đuvečarima i muljatorima da falsifikuju njihovu zlu sudbinu a dželate predstave kao žrtve.

Ja tebe apsolutno sve razumem i potpuno se slažem sa tim, ali nemam odgovor zašto je to tako.

Ali kao što i sam kažeš da je ovde ispiranje mozga bilo najveće, ja primećujem da je to uspelo samo kod površnih pomodara, praznoglavih ćurki koje kroz antisrpstvo pokušavaju da se dodvore i prikažu kulturnijima i naprednijima i kod NVO aktivista koji zarađuju na narodnoj muci.

S druge strane isplivavaju obični, mali pametni ljudi koji imaju šta da kažu i nadam se da će upravo taj fenomen da zaživi , da se omasovi i da postane okosnica društva.

Ne vidim drugi put ka ozdravljenju.

Pustimo Hrvate EU!
Okrenimo se sebi, našem narodu, mučenicima na Kosovu, po gradovima, po selima. Nerazbacujte energiju uzalud! Mnogo je naše dvorište zapušteno!
Pomozite komšiji! Pomozite starim licima! Uvek budite spremni da pomognete bratu u nevolji! Širite pozitivnu energiju svuda, kao što je NAŠ TESLA podario svetlo celoj planeti!

:hahaha:

i tek pre koju godinu "dobio" zahvalu u obliku naziva aerodroma u Beogradu... brzi ste ;)

Pustimo Hrvate EU!

Svaka čast odlično razmišljanje!
Hrvate moramo odyebati jednom za svagda, ali nam ne dozvoljavaju njihovi agenti u Beogradu koji nas stalno neprirodno vežu za Hrvate i prave lažna prijateljstva u interesu Hrvata. A onda se moramo okrenuti sebi!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back