gost 182607
Veoma poznat
- Poruka
- 10.984
Uvreren sam da je tako.
Ali postoji i druga strana medalje.
Koliko su aktivna udruženja Srba proteranih iz Hrvatske?
Postoji li aktivno udruženje porodica žrtava Velikog genocida koji su Hrvati izvršili nad Srbima?
Da li je neko od tih udruženja ikada organizovalo protest ili demonstracije povodom neoustaških stavova hrvatskih vlasti a naročito svežih izjava njihove Premijerke?
Oni ćute, kao da žele da sve zaborave. To je meni potpun fenomen!
Ne žele da dođu ni na moleban žrtvama ustaškog divljanja koji se održava u crkvi Sv. Marka!!!
Ja stvarno ne razumem u čemu je njihov problem?
Niko ne može da brani ljude koji ne žele da se sami brane.
Ja razumem da se oni plaše da ako organizuju neki takav miting sledi odmazda pri prvom ulasku u Hrvatsku ali tako je to kad se ima posla sa divljacima.
Borba sa takvim divljaštvom kakvo je karakteristično za današnju Hrvatsku nikada nije jednostavna ali Srbi iz Krajine se moraju bolje organizovat ako žele da pre svega pomognu sebi.
Zaboravom se gube koreni, bez identiteta si ništa. Jugosloven.
Vidi Berdži,
kada je u pitanju kolektivno stradanje jednog naroda tu država daje smernice kako će se odnositi prema tom nekom događaju.
Kao što su preživeli jasenovčki logoraši i njihove porodice uvek znali da je onaj cvet samo kamenčina na njihovom srcu, a da država i vlast nije spremna da o tome govori, da to izdigne na mesto gde pripada tako i ove nove žrtve imaju svoju muku.
Koliko ja znam postoji ono udruženje koje pokušava da se izbori za neku pravdu , za vraćanje imovine i sl. Mislim da je Savo Štrbac na čelu tog udruženja. Ali kako da se bore kad moraju da idu uporedo na dva fronta- protiv hrvatske države i protiv svoje izdajničke države koja im ne daje nikakvu čak ni moralnu potporu, a kamo li šta više?
Ne mogu da izbrišem onu sliku iz sećanja kad Nataša Kandić šamara kosovkog Srbina u protestu pred skupštinom da se pronađu nestali Srbi. Na sav košmar u kome živi taj čovek dodato mu je i Kandićkino šamaranje da poniženje bude potpuno.
Narod je jednostavno duhom potonuo.
Sve će se to promeniti ako se vlast promeni, ako ponovo dobijemo srpsku vlast koja će otvoriti čitavu lepezu tih pitanja i dati ljudima volju da se bore za sebe i istinu o svom stradanju.
Poslednja izmena:

bez brige neću ti biti prijatelj...sa takvim ljudima ne gradim prijateljstvo