kyo.
Elita
- Poruka
- 22.685
isti q.rac su i ti koji ce doci posle nje. svi prihvataju zaostavstinu tudjmana i na njoj baziraju osnovu svega. a tudjman je samo ostvario ono sto je pavelic zapoceo 1941.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
isti q.rac su i ti koji ce doci posle nje. svi prihvataju zaostavstinu tudjmana i na njoj baziraju osnovu svega. a tudjman je samo ostvario ono sto je pavelic zapoceo 1941.

Kyo, strasno je sto je bilo ko ubijao i pljackao.
Ali, Hrvatska je imala 15% srpskog stanovnistva koje je bilo koncentrisano u jednoj istorijskoj regiji koja je zauzimala oko 20% SR Hrvatske i koje se pobunilo. Srbija nije imala 15% hrvatskog stanovnistva rasporedjenog na oko 20% drzavne teritorije koje se pobunilo. Zato je rat vodjen na teritoriji Hrvatske, ne Srbije.
Kada se manjina koja je cinila 15% stanovnistva i zivela na 15% teritorije Srbije (Albanci) pobunila, rat je dosao i u nase granice, i onda su bombardovani srpski gradovi, ubijani civili itd.

poceo urbani purger da se smeje kao lud na brasno. pala maska europskog hrvata, polako se naziru konture ustase.
poceo urbani purger da se smeje kao lud na brasno. pala maska europskog hrvata, polako se naziru konture ustase.
a za konture ne brini...loše te služi vid
mada bi ja pre rekao
pamet
Ma nije coveku lako, drzava mu slavi genocid, a on glumi evropejca, mora da poludi.

zato joj ankete i daju 10-15% možda još koji postotak ubere ovakvim izjavama...al nema šanse...gotova je...još malo i ona i bagra oko nje odlaze na istorijsko djubrište![]()
ti si pretpostavljam brašnoa za konture ne brini...loše te služi vid
mada bi ja pre rekao
pamet
![]()
JNA je bila na tlu Hrvatske "samo" 1991. u Vukovaru. Sve ostale borbe vodjene su izmedju Srba iz Krajine i Hrvatske. Srbije tu posle Vukovara nije bilo, osim u podrsci oruzjem i novcano.
Na Kosovu je formalna vojska republike Albanije, vojska iz Tirane, napadala polozaje srpske vojske kod karaule Kosare. Citas li sta sam ti upravo napisao? Vojska Republike Albanije: http://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Albania napadala Vojsku Jugoslavije 1999. na Kosovu. Dakle ne paravojne formacije, vec zvanicna vojska.
Sve vreme rata Albanija formalno pomagala teroriste oruzjem i novcem.
Jedino sto nije nikad objavila rat Srbiji, ali to se ne radi jos od WWI.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=09&dd=23&nav_category=167&nav_id=544153
Da li je ova normalna? Jesu joj novci isprali mozak? Zemlja koja nema nikakvu istoriju i ratne heroje mora se diviti zlocinu jer nema cime drugim. Pogledajte u tekstu koliku kolicinu gluposti je izjavila. Morace odgovarati i ona i ljepa njihova za sve sto su uradili.
http://www.svevesti.com/a214306-nikad-objavljena-pisma-ante-pavelićaNikad objavljena pisma Ante Pavelića!
S media 24.09.2011 08:49
Nikad objavljena pisma Ante Pavelića!
Zagrebački “Jutarnji list” u sutrašnjem broju ekskluzivno objavljuje više od trideset pisama, do sada nepoznatih javnosti koja pružaju direktan uvid u prilike koje su vladale u samom vrhu ustaške emigracije i međusobno sumnjičenje Ante Pavelića i njegovih saradnika.
Više od trideset izvrsno sačuvanih pisama, deo prepiske koju je s poglavnikom NDH, Antom Pavelićem, tokom desetak godina vodio Anton Vranjković (85), ustaški oficir koji danas živi u mestu na jadranskoj obali, nedaleko od Splita, samo je delić fascinantne arhive o ustaškoj i kasnijoj hrvatskoj političkoj emigraciji, koja je u Evropi, Južnoj Americi i Australiji delovala nakon Drugog svetskog rata.
Pisma iz Engleske
Deo prepiske između Pavelića i Vranjkovića lične je prirode i svodio se na uzajamne čestitke u povodu Božića, Nove godine i Uskrsa, te rođendanâ i imendanâ, ali deo predstavlja poglavnikove ocene i analize političkih zbivanja i njegove planove za ponovno uspostavljanje Nezavisne Države Hrvatske, poražene u Drugom svetskom ratu.
Tridesetak pisama ustupljenih Jutarnjem listu, do sada potpuno nepoznatih javnosti, prvorazredna su istorijska građa jer daju direktan uvid u prilike koje su vladale u samom vrhu ustaške emigracije, međusobnom sumnjičenju koje je vladalo između Pavelića i njegovih najbližih saradnika, te borbi za prevlast u posleratnom ustaškom pokretu.
Vranjković se s Pavelićem počeo dopisivati još dok se nalazio u zarobljeništvu u Engleskoj, 1949. godine, i njihovi su kontakti trajali punih deset godina. No, pisma iz najranijeg razdoblja njihove prepiske su izgubljena tokom jedne od Vranjkovićevih brojnih selidbi. Prvo sačuvano poglavnikovo pismo Vranjkoviću nosi datum 7. maja 1953, a poslednje 18. septembra 1959. Ovo poslednje pisano je tek nešto više od tri meseca pre Pavelićeve smrti.
Jedan susret 1943.
Vranjković je Pavelića sreo samo jednom, 1943. godine, kada ga je u Zagrebu poglavnik primio sa grupom ustaških pitomaca, polaznika vojne škole. Vranjković je tada pohađao ustašku oficirsku školu u Borovu.
Kad su Nemačka i njeni saveznici izgubili rat, ostaci poraženog Pavelićevog režima razasuli su se na sve strane. Vranjković je nakon zarobljeništva u Italiji i Austriji dospeo u Englesku, a Pavelić je nakon kraćeg skrivanja u Italiji pobegao u Argentinu.
nisam ja iz vaše "šešeljeve škole" pa da mora da glumim i glumatam... ja imam svoje stavove...a ne da slušam poglavicu ko vi![]()
iskreno da ti kazem taj vas ludacki smeh me uvek podseca na vase NDH pretke kad su se cerekali dok su likvidirali srpsku decu udarcima cekicem u glavu.

JNA je bila na tlu Hrvatske i dobar dio 1992. (Konavle, južno ratište).
a ti se probudio iz mrtvih pa znaš kakav je to smeh bio?![]()
jel Srbin iz Srbije ubijao, bombardovao i palio, te uništavao po Hrvatskoj imovinu i živote građana Hrvatske 90ih
ili je Hrvat iz Hrvatske ubijao, bombardovao i palio, te uništavao po Srbiji imovinu i živote građana Srbije 90ih?
kad piletina odgovori na to pitanje...možda koja siva čelija u njegovoj glavi odreaguje i dođe do odgovora - ko se kome mora prvi ispričati za ono što se desilo 90ih![]()
Što se na kraju svodi na to da vi niste bili nikakav bitan faktor osim u tim zločinima nad civilima, a da smo mi sve od 90-99 ratovali protiv NATO.

jel privatna imovina u cro neotudjiva ?
pa tu je odgovornost preuzeo ustaski dupeuvlakac milo djukanovic.
pa tu je odgovornost preuzeo ustaski dupeuvlakac milo djukanovic.
prvi se treba ispricati onaj koji je namenski inicirao neprijateljstva
jel privatna imovina u cro neotudjiva ?
Beogradu...
Za tvoju informaciju, on se u to vreme izjasnjavao kao Srbin i predstavljao je srpski narod.Đukanović se ispričao u ime crnogorskog naroda, a ne u ime JNA koja je činila zločine.
http://www.svevesti.com/a214306-nikad-objavljena-pisma-ante-pavelića
zemlja koja ceni svoje branitelje- koji doma uzivaju visoko postovanje ...
..ne nije...on se samo izvinuo za crni dio onoga sto je ucinila Crna Gora...zna se dobro od kud je komanda dolazila..
imovina mojeg rođaka iz 90ih je isto bila "neotuđiva"...pa je svejedno ostao bez nje u centru SrbijeBeogradu...
tako da mi ne pričaš o Srbiji kao pravnoj državi otvorenoj prema svima a pogotovo u periodu iz 90ih![]()