Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bice sta bude. Kina je dobila Belgiju. Ali i mi smo jaci od Belgije. A mozda im i nije bilo bitno posto su Belgijanke znale da idu dalje i da su u prvom sesiru. Realno nebitan mec za njih.

Bilo bi lepo da pobede i da se bore za medalju. Da se Sonja i Jelena oproste kako treba.

Silovanjeee. Blickrig. 11:0. Pojacajte ton, probudite komsije... :rotf::rotf::rotf:

Ma bre najbolje. Dobili smo Kinu sa najgorom utakmicom u poslednja 2 meseca.

Dobili prvu cetvrtinu sa Dajanom Butulijom i Majom Skoric. Cirkus u trecoj i -9.

Onda odbrana i poslednji dani u repki za Brooks i Vasic. Verujem da im je Sonja rekla da nece kuci bez medalje. :D

I onda 2 i po minuta silovanja Kine za polufinale. :D

USA dobile kengurke 24 razlike. 79:55.

Samo da nase ne grese i ne gube lopte kao danas.

Znaci Dajana koja kad dobije loptu svaka zavrsi u trecem redu tribina, dodavanje nemoguca misija. Crvendaka dala 3 poena iz 76 suteva. Ivonne se blokirala od straha, imala je par bitnih poteza, ali i par katastrofalnih gresaka. I sve ostale moraju bolje.

Za Ivonne mislim da ce da se oporavi. Ona ima taj osvetnicki pristup, ono nisu me hteli, misle da sam prosek, sad cu da im pokazem ko sam.
Sonja isto.

Mislim da ce biti borba. Nece nas oduvati ko kengure. Cuda su moguca. :D:heart:

Japanke izbacile Belgijanke za 1 poen. Ove ce da crknu od muke. Prvo izgubile od nas za 1 poen na EP u polufinalu, pa sad od Japana u 1/4 i ostale bez medalje.

Francuskinje dobile antipaticne Spanjolke sa 3 poena razlike.

I sad kad se pogleda Srbija - USA i Japan - Francuska.

Sta reci, da li smo baksuzi ili sta. Da smo izvukli Belgiju i da smo isli na Francusku umesto Spanije koja nam je problem i da dodjemo do finala sa USA.

Ovako 1/2 sa USA, nije moglo gore, a da za bronzu ako pu pu pu izgubimo idemo na Japan na primer gde ce da nas kradu sudije maksimalno i da navlace za domacina.

Znaci moramo da pobedimo. Dva puta. :D

Prošli put u Riju su se naše devojke fino pobile sa Amerikankama i kasnije osvojile bronzu, tako da isto očekujem i sad. Mi reket ne možemo da branimo samo od ove Grajner, ali možemo ulaze, tako da neka nju udvajaju i neka one više šutiraju, pa ko zna. Za bronzu dobijamo koga god, mada bih lično više voleo Francuskinje...

Sto se tice Amerikanki ja mislim da od kako im igraju WNBA igracice za reprezentaciju da su dosad izgubile samo jednu utakmicu na velikim takmicenjima i to na SP 2006 u Brazilu (kada su za njih igrale Sju Bird, Tamika Kecings, Tina Tompson, Seril Svups, Kendis Parker i ostale njihove zvezde) kada su ih u polufinalu dobile Ruskinje i mislim da je to jedini put kada su Amerikanke ostale bez zlatne medalje na nekom velikom takmicenju i uopste jedini put da su izgubile utakmicu od nekog, doduse dobila ih je sad i Australija u prijateljskoj utakmici pred pocetak OI , ali izmedju tog poraza od Ruskinja i sada od Australijanki u tom prijateljskom susretu mislim da ih vise niko nije dobio.
Iskreno ne poznajem toliko i ne pratim bas zensku kosarku nesto ali malo sam proguglao i potrazio neke podatke i informacije vezane za internacionalnu zensku kosarku.

Sto se tice zenske kosarke rekao bi da je zenska kosarka odprilike tamo gde je bila tamo negde pre 20-ak godina ili negde 90-ih , ono Amerikanke su zaista predominantne, ono vidi se da zenska kosarka napreduje i u ostalim delovima sveta , da se ta razlika u korist Amerikanki smanjuje ali da ostale selekcije i dalje nisu na tom nivou da mogu adekvatno da im pariraju (osim mozda Ruskinje u jednom momentu sto su bile kada su i zabelezile tu istorijsku pobedu nad njima i ostavile ih bez zlatne medalje na SP u Brazilu i mozda donekle Australijanke), mada mislim da ce se verovatno i to promeniti za nekoliko godina ali da je jos uvek malo rano za to.

Realno sto se tice nasih protiv Amerikanki, ono bila bi zaista bajka da ih pobede nase devojke ali mislim da imaju mnogo manje sanse protiv njih nego sto recimo ima nasa muska reprezentacija da pobedi Amerikance na nekom velikom takmicenju , SP, OI ili vec gde, ono u zenskoj kosarci ta razlika je jos dosta izrazenija.

Sto se tice eventualne borbe za bronzu ipak mislim da su bolja opcija Japanke nego Francuskinje, ono Francuska je ipak jedna od najjacih everopskih selekcija vec duzi niz godina unazad a realno nase su ih dobile vec sad u finalu EP pre mesec dana a jako je tesko dobiti jednu ekipu 2 puta u tako kratkom vremenskom roku, pogotovo tako jaku ekipu , a ipak mislim da su Francuskinje kao jedna od najjacih evropskih ekipa ipak barem klasu iznad Japanki, mislim da su Japanke nesto slabija ekipa od Kineskinja koje su nase nocas dobile.

Poslednja izmena:
A sto australija. Pa mi smo njih dobili u Riu sa Micom Dabovic, Radocaj, Krnjic, a oni sa Liz i sve ove iste sto i sada igraju.
Sto stavljati druge ispred nas.

Amerikance muskarce moze da dobije ko hoce. Evo sad gube na poluvremenu od Australije.
Cak smo ih i mi dobili na SP u Kini. Gubimo od matorog Skole i od Italije B u sred Beograda, ali Amerikance dobijamo.

A dobro Skola je Skola, ono klasa i nije on nikakav "matori" Skola vec je bio najbolji igrac na tom Svetskom prvenstvu u Kini, ubijao je kako je igrao.

Inace nije da ja sad favorizujem nekog u odnosu na nase vec ono prosto Australija ipak ima malo duzi kontinuitet u zenskoj kosarci od nas, dosta i ulazu u zensku kosarku, imaju dosta tih WNBA igracica , imaju vise iskustva igranja protiv njih i malo ih bolje poznaju nego nase i imaju igracice koje mozda nisu bolje od nasih ali nekako stilski pa i fizicki mogu malo bolje da se nose sa njima.

Sutra u 6 i 40. :ceka:

https://www.kurir.rs/sport/tokyo-20...igre-tina-krajisnik-ivon-anderson-sad-kosarka

- Igranje protiv Sjedinjenih Država je veliki izazov za nas. Svi timovi na Igrama imaju ogroman kvalitet i dobro znamo kakvu ekipu ćemo imati za protivnika u polufinalu. Zahvalne smo na ovom izazovu i ulazimo u duel bez straha, jer nemamo šta da izgubimo. Pred nama je velika prilika i zbog toga ćemo se boriti kao nikad do sada i nećemo odustajati – zaključila je Ivon Anderson.

Kakva drama Slovenija Francuska.

Slovenci jurili Francuze i stignu ih 4 minuta do kraja. I odmah naprave tehnicku i prime kos i trojku.

Onda opet jurnjava i stignu ih na 2 minuta. pa se Francuzi opet odlepe na 5 poena.

Doncic se usrao, nije smeo da resava nista, sve prepustio Prepelicu. I ovaj pogodi jedno od 2 bacanja i trojku. 1 razlike.

I u poslednjem napadu zalepe mu Francuzi bandzu na polaganju i odu u finale.

Video je ja na Adi Ciganliji pre par nedelja, sedela sto do mene u kafiću na plaži. Ne sviđa mi se, plastika i tetovaže...iz nje izbija neka jeftinoća Da je Amerikanka rekli bismo white trash.

Muško finale je u 4:30 u subotu...ko će tad da ustaje. :sad2: Iako menjam smene na poslu zalomilo mi se da radim jutarnje tokom celih OI....

Jbg. Izgubismo 20 razlike na kraju.

Zakasnio sam na pocetak pa sam gledao tek od druge cetvrtine. Da li se Marina predala na pocetku i ubacila drugu postavu da igra.

Andjela, Maja, Dajana, Sasa, sve su imale veliku minutazu. Dajana i Maja u zivotu nisu dale ovoliko poena na nekoj utakmici za reprezentaciju. Yvonne najvise poena na mecu.

Od 59 nasih poena klupa dala 42. Sta se desilo sa prvim timom.

Sut 33% za 2 i 21% za 3. Katastrofa.

Ostala statistika ok, imali smo vise poena iz kontri i fast breaka, isti broj poena iz skoka u napadu. Amerikanke su imale 7 skokova vise, jednu blokadu vise, do poslednje cetvrtine smo imali vise ukradenih lopti.

Bukvalno samo katastrofalni procenat suta. Nase su igrale na jurnjavu i da opale sto pre pa sta bude. Masile gomilu zicera i otvorenih suteva.

No dobro idemo na bronzu. Odbojkasice isto.

Ako je za utehu bar Jovana bije sve redom i vec je obezbedila bronzu, a nadam se da moze do zlata. :D

Jbt. Kakvo je ovo drugo polufinale.

Francuskinje dobile prvu cetvrtinu sa 6 razlike. Onda ih Japanke zgromile, bukvalno. Rasturile ih ko bager skupstinu.

Francuskinjama dusa u nosu. Japanke imaju pleja ne moze da upali svetlo u sobi toliko je mala, ali trci ko navijena, ne mogu crnkinje da je stignu.

Ako ostane ovako igracemo opet sa Francuskinjama za medalju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back