E jbga, greota za Francuze, generalno mislim da su odigrali mnogo slabiji mec nego protiv Slovenije i mislim da su odigrali dosta losije nego i onaj prvi mec protiv Amerikanaca kada su ih dobili (pogotovo u zavrsnici) ali i pored toga mec je bio veoma tesan i mislim da su opet komotno mogli da ih dobiju i treci put zaredom (da su makar koju idiotsku pocetnicku gresku manje napravili ili da je Gober pogodio bar nekoliko slobodnih bacanja)
Ono Francuzi iako su generalno takticki dobro odigrali, igrali su dosta strpljivo, forsirajuci igru 5 na 5, igrali su opet onako hrabro ali nazalost napravili su previse neshvatljivih pocetnickih gresaka i to u odsutnim momentima, ono pri rezultatu 73:70 prosto neshvatljivo kako su bezveze izgubili 2 lopte zaredom a to su imali priliku i da mozda prelome mec u svoju korist (kao sto su onaj prvi) , imali su cak 18 izgubljenih lopti sto je zaista previse za ovakav mec sto verovatno znaci da su se i oni malo unervozili a vecina tih izgubljenih lopti su bile potpuno glupo i neshvatljivo poklonjene lopte protivniku, takodje mislim da nisu bas najbolje iskoristili svoju prednost u reketu a nazalost malo ih je i Gober ujebo sa zaista dosta promasenih slobodnih bacanja, ono promasio je 7,8 slobodnih bacanja a tacno da je ubacio ta slobodna bacanja (uz mozda poneki promasaj) tacno bi ih dobili, tih 4,5 razlike na kraju su tacno ta promasena Goberova bacanja ali jbga, nije mu se dalo i verujem da je imao najbolje namere.
Inace ono sto je cudno iako su Francuzi bili veoma blizu i mogli da dobiju mec zaista nisu impresionirali i maltene nikog od njih ne mogu da izdvojim da je odigrao neki vrhunski mec, jedino eto mozda Jabusili sto je prijatno iznenadio i ubacio 13 poena a pogotovo one 3 trojke sto niko od njega nije ocekivao, Furnije najefikasniji sa 16 poena ali zaista uz slab procenat suta, onaj bespotrebni sut sa 10 metara pred kraj kada je pogodio samo tablu je ono no comment , definitivno ni senka onog Furnija iz tog prvog meca sa Amerikancima ili Furnija iz meca sa Slovenijom, dosta je nerezonski sutirao i promasivao , Gober ono solidan sa 16 poena i 8 skokova, bez promasaja iz igre , ono pravio je probleme Amerikance u reketu ali je bas dosta promasivao slobodna bacanja sto ih je mozda i kostalo pobede, takodje ni u odbrani se nije bas proslavio i sto je cudno za njega nije imao ni jednu blokadu, De Kolo ono veoma racionalna partija sa 12 poena, 5 skokova i 7 asistencija ali samo 4 puta je sutnuo na kos dok je protiv Slovenije sutnuo 17,18 puta, definitivno je morao malo vecu odgovornost da preuzme u napadu i malo vise da sutira, ipak je on jedan od lidera ekipe i to se od njega i ocekuje, Batum isto veoma skromna partija, osim one trojke na samom kraju trece cetvrtine gotovo nista nije uradio, ni bleda senka onog igraca iz meca sa Slovenijom, Timoti Luvavu je bio solidan sa 11 poena, ubacio i neke bitne suteve ali previse gresaka je napravio i to u odsutnim momentima i to bas glupih gresaka i tako na neki nacin anulirao ono dobro sto je uradio u napadu, centar Mustafa Fol se borio koliko je mogao, Ntilikina kada je usao u poslednjoj cetvrtini uneo je malo zivosti i svezine u igru, pogodio onu bitnu trojku za -3 i mislim da je trebalo vise da igra a on je umesto njega forsirao Tomasa Ertela koji je bo ubedljivo najgori igrac na terenu, ono delovao je totalno pogubljeno i nedoraslo ovakvom mecu, koliko li je samo loptu izgubio, ni jedan sut nije ubacio, ono zali Boze sto je ulazio uopste, mislim da je on jedan od najzasluznijih za pobedu Amerikanaca danas, ubedljivo najgori igrac je bio.
Ono zaista niko se kod Francuza nije nesto posebno istakao i odigrao neku sjajnu partiju ali uprkos tome opet su mogli da ih dobiju.
Kod Amera jedino Durent sto je razvalio u prvom poluvremenu, u durgom je vec malo stao, Tejtum je isto odigrao dobar mec i ubacio neke bitne poene, ostali znatno slabiji, iako su recimo i Lilard i Holidaj i Midlton i Levin i Adebajo ubacili po neki bitan sut ali niko sad nije imao sad neki poseban ucinak.
Inace ono sto mi je zapalo za oci je koliko se zapravo te neke super NBA zvezde slabo snalaze u ovakvoj jednoj vrsti kosarke, recimo igraci kao Lilard, Buker, Midlton, Levin pa i Adebajo koji terorisu NBA parkete u ovakvoj jednoj kosarci realno nisu ni bleda senka onih igraca iz NBA lige, ono u najboljem slucaju su mozda prosecni, realno opet Durent ih je izvukao, realno bez Durenta su jedna sasvim prosecna ekipa koga god da pozovu, mislim da nije bilo njega da bi ponovo doziveli fijasko kao u Kini, mada mislim da bi i sad mozda slicno prosli da je bilo vise kvalitetnih ekipa, utakmica i da je sistem takmicenja bio slican ili kao onaj na SP, ovako kad imas turnir sa maksimum 3,4 ozbiljne ekipe (od kojih su te 2 vec pobedile , zapavo 3 ako racunamo i Nigeriju) to onda dosta lakse i brze ide, ono mislim da je bio dosta slab i kratak turnir i ono videlo se odma da tu fali dobrih utakmica, jakih ekipa, da tu fali recimo jedna Srbija, jedna Litvanija, mocna Kanada, pa Grcka predvodjena Janisom, pa uvek neugodna Turska pa i ekipe kao sto su Rusija, Hrvatska, Portoriko (koji je uvek potencijalna nagazna mina za favorite) bi verujem isto doprineli kvalitetu takmicenja, itd.
Generalno mislim kao i celom ovam turniru dosta slaba kosarka u ovom finalu i dosta bleda partija i jednih i drugih.
Realno da su nasi bili kompletni, da nije bilo otkaza, povreda, itd i da smo spremni otisli u Tokio zaista verujem da smo mogli i do zlatne medalje.
Sad neki bi mozda rekli da Francuzi nemaju za cim da zale jer su eto nakon SP u Kini ponovo pobedili Amerikance, dosli do finala i u finalu opet pruzili jak otpor, odigrali jedan neizvestan mec i bili dosta blizu da ih opet pobede, itd , sad to je mozda tacno ali ja licno mislim da itekako imaju za cim da zale i da su propustili lepu priliku da ih jos jednom pobede i odu kuci sa zlatnom medaljom ali sami su krivi za to i sad sta im je tu im je.
Inace ja mislim da ovakva vrsta poraza verovatno najvise boli, ono kada mislis da ce ti za pobedu trebati neka svemirska igra i mozda najbolja partija ikad a ti eto i sa jednom skromnom partijom si bio u prilici da pobedis a ipak nisi to ucinio, to verujem da bas zna da bude frustrirajuce i bolno.
Mada dobro verovatno na kraju falilo je malo i srece a nazalost jos jednom se potvrdilo ono da je jako tesko pobediti istu ekipu dva puta na jednom turniru.
Sad Francuzi mozda jesu propustili priliku da uzmu tu zlatnu medalju ali generalno odigrali su dobar turnir, eto opet pobedili Amerikance, dosli do finala, uzeli srebrnu medalju i nastavili taj neki kontinuitet dobrih rezultata, ono mozda nikad nista ne osvajaju (osim onda kada su osvojili ono EP 2013 u Sloveniji) ali su skoro uvek u zavrsnicama tih velikih takmicenja i u borbama za medalju , eto i na proslom SP u Kini su izbacili Amerikance, na kraju uzeli bronzu i nasli se na pobednickom postolju, ovaj out isto pobedili Amerikance , na kraju uzeli srebro , ono oni mozda nikad ne osvajaju (izuzev tog EP 2013) ali konstantno su tu pri vrhu i medju top 3,4 ekipe i imaju jedan sasvim lep i ozbiljan kontinuitet dobrih rezultata koji traje vec 15-ak godina.