Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa niko nije preuzeo odgovornost jer u principu niko i nije kriv, ono prosto splet losih okolnosti, od izostanaka bitnih igraca, povreda pa do manja vremena za uigravanje, pripreme i razvijanje neke taktike, ono generalno svi su pomalo krivi ali opet niko nije kriv , pogotovo sad u smislu da bi moglo da se uperi prstom u njega i da se kaze eee on je taj, prosto takav ne postoji, a sad zbog jedne lose utakmice ili losijeg turnira (kome su kumovali razni ovi negativni faktori) sad menjati odma selektora koga smo toliko zarko zeleli da dovedemo, odricati se bitnih igraca, najuriti Danilovica ili sta vec prosto ne bi imalo smisla, a i to je opet ono najbrze i najlakse resenje koje u principu opet ne bi donelo nesto, nista lakse nego dati ostavku ili smeniti nekog, nego ono nista jbga sve je to deo igre i sport , i porazi su deo sporta, ono glavu gore i idemo dalje, bice jos turnira, prvenstava, bice opet novih prilika.

Mislim narod je ovde takav jer ono najlakse mu je da nadje dezurnog krivca i da na njega uperi prstom aaa on nam je kriv za sve, bio to ne znam Tito, Sloba, Tadic, Vucic, selektor, Mijatovic jer je pogodio precku ili vec ko.....................mislim ljudi to rade jer je to najlakse, lakse je upreti u nekog prstom i malo dublje i studioznije sagledati stvari ili se mozda nekad prosto i pomiriti sa cinjenicom da se ne vrti svet oko nas i da ne moze uvek da bude onako kako smo mi to zamislili.

Па како то, у фудбалу увек иде оно "риба смрди од главе", па серија кукумавки како је савез лично крив што је неко промашио пенал на терену, а у кошарци то не важи.

Иначе што се мене тиче, никада савез није крив за неуспех на терену. Играчи који играју први, а за њима и тренер. Јер не може Даниловић да сиђе на паркет и брани нападе Италијана, где се они шетају кроз нашу одбрану коју је захватила курц.обоља. Може само немо да гледа и не верује.

У случају спортских неуспеха, прст прво на терен, а онда све више. Нису играли Јокић и Богдановић, страшна ствар. Па њима нису играли Белинели маса других и они дошли са другом поставом и одвалили нас. Плус наш тим и без поменуте двојице је приличн снажан на папиру.

А да је нешто труло у овој поставци видело се у оном прошлом циклусу када смо губили од Швајцарске и Грузије, али и сада када смо имали патњу против Доминикане и Филипина. Једина светла тачка је утакмица против Порторика. Дакле није Италија само један лош дан који се у спорту дешава. Било је најава да нешто није како треба и да овакви играчи не играју ни близу пуног капацитета. Оно што сам ценио код кошаркаша, за разлику од фудбалера којима је увек крива висока трава, пренапумпана лопта, осећај недостатка подршке нације, у кошарци су ишли директно у главу. Сале Ђорђевић освојио три сребра и једно четврто место, али за науспех на Светском првенству он је био крив. Преузео кривицу, напустио селекторску позицију, кормило препустио другом. Нема старих заслуга, нема ни драме.

sasa32.jpg

Devojke slave Sasin 32. rodjendan. :D

Srecan rodjendan Sasa. :heart:

Yvonne je napravila lep kolaz fotografija sa svojom najboljom prijateljicom u reprezentaciji.:heart:

Neca i Crvendaka izgledaju odlicno. :heart:

Sad ovako na blic 14 igracica bez Sonje. Sa Draganom Stankovic i veterankom Majom Miljkovic koje nisu bile na EP.

Kako tu nema sujete. I kako Marina moze da skupi koliko joj igracica treba kad god hoce. Sad i Micu da pozove i ona bi dotrcala.

A Kokoska ne moze da skupi 10 igraca za trening. Tema za razmisljanje.

https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1505118/svetislav-pesic-selektor-srbije-otkaz-igor-kokoskov.html

Kako se navodi, težak poraz od Italije u finalu kvalifikacija glavni su razlog da sve ide u tom pravcu, ali i činjenica da Kokoškov ima ugovor sa Fenerbahčeom, koji mu značajno oduzima vreme da popravi situaciju u reprezentaciji.

Zbog toga je, piše "Žurnal", vrlo verovatan otkaz za Kokoškova, a to dovodi do pitanja ko bi mogao da ga nasledi.

Imena koja se pominju kao mogući naslednici su Svetislav Pešić, Aleksandar Đorđević i Saša Obradović.

Wow. Wow and Wow. :D

Okaaayy.

FIBA je objavila svoj Power rankings i predvidjanja za OI u Tokiju za zene.

Stavila je Srbiju na drugo mesto posle USA.

https://www.fiba.basketball/olympic...-s-olympic-basketball-power-rankings-volume-1

#2 Serbia
SRB

Qualifiers Record: 2-1 (2nd in Group A, Belgrade)
FIBA World Ranking presented by Nike: 8th

Momentum. Momentum. Momentum. They are feeling it right now. The recently crowned 'Queens of Europe' never lost a game in Valencia last month as they landed their second FIBA Women's EuroBasket Women title. Before anybody starts getting ready to say this second spot is too high, remember Serbia did it the hard way. They played Italy, Spain, Belgium and France. They beat them all. And what about the TISSOT MVP Sonja Vasic, who will now carry Serbia's flag in Tokyo? Fairytales are what they do best. And remember, after their first-ever Euro title in 2015 they went to their maiden Olympics in Rio and got onto the podium with bronze. So maybe making the Final is not quite as far fetched as your probable first reaction to this ranking suggested? Yes, this group of players can ball, they're mentally tough and Coach Marina Maljkovic continues to do an amazing job.

Pešić za SK: Mogu da pomognem Orlovima i srpskoj košarci​

1626281132-46985731-750x500.jpg

Jače od skoro 40 stepeni u hladu, ljubitelje košarke je udarila vest da bi Svetislav Pešić, poslednji zlatni selektor, mogao da preuzme mušku reprezentaciju, koja je nedavno u Beogradu, neslavno završila kvalifikacije za predstojeće Olimpijske igre.

U prilog tezi je navodna rešenost razočaranog Igora Kokoškova da se posle samo 20 meseci saradnje sa nacionalnim Savezom, spakuje i, ode.

Proveriti takvu bombu, čak i kada je u pitanju popularni Kari, uvek maksimalno profesionalan prema Sport klubu, nikada nije bio zahvalan posao. Na poluprovokativnu opasku, ali i pitanje, upućeno putem poruke, da se u Srbiji već „slavi“ njegov povratak, trofejni stručnjak se nije dao „upecati“.

Meni nije potrebna nikakva promocija. Ja sam uvek spreman da pomognem, a to mogu i na druge načine,“ započeo je Pešić „pisamce“ pažljivo mereći svaku reč, čak i u lakšoj, pisanoj varijatni.

Sledi udarni deo, onaj koji može „ovako, onako“ da se tumači.

Mogu da pomognem, ne samo našoj reprezentaciji, nego ukupno srpskoj košarci.

Da ne bi bilo nedoumice, Pešić je za odjavu ostavio sledeće:

Toliko od mene. Trenutno sam na odmoru i ne želim da učestvujem u bilo kakvoj promociji“.

Gotovo je sigurno da je selektor, koji je sa SR Jugoslavijom osvajao evropsko i svetsko zlato (2001, 2002), ovih dana bio u „izvesnim“ razgovorima oko Orlova.

Kao što je navođenje još dvojice kanidata (Aleksandar Đorđević, Saša Obradović) za selektorsko mesto, samo bacanje prašine u oči. Drugo je pitanje da li će legendarni trener, koji je 2002. u Indijanapolisu, u sred polufinala, iz tima odstranio Vladimira Radmanovića zbog jedenja banane u nevreme, mnogo godina od istorijskog uspeha, prihvatiti ovakav izazov. Naravno, ako je Kokoškov stvarno izvadio kartu u jednom pravcu.

Sport Klub

Igrala je i u Riu pa smo ih izbacili. U herojskom 1/4 finalu.

Mi smo u grupi sa Spanijom, Kanadom i Korejom.

Australija je sa Belgijom, Kinom i Porto Rikom.

USA sa Francuskom, Japanom i Nigerijom.

U toj utakmici su sve spuštali na nju, i pogađala je i suđena su joj bacanja, ali smo mi celu utakmicu pratili i čekali da ona krene da promašuje, par vezanih puta je bilo dovoljno da se odlepimo, jer bukvalno nijedna druga Australijanka nije uradila ništa, a imali su još par WNBA zvezda u sastavu tad, s tim što u to vreme Kambaž nije nastupala u SAD...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back