Sto se tice Amerikanki ja mislim da od kako im igraju WNBA igracice za reprezentaciju da su dosad izgubile samo jednu utakmicu na velikim takmicenjima i to na SP 2006 u Brazilu (kada su za njih igrale Sju Bird, Tamika Kecings, Tina Tompson, Seril Svups, Kendis Parker i ostale njihove zvezde) kada su ih u polufinalu dobile Ruskinje i mislim da je to jedini put kada su Amerikanke ostale bez zlatne medalje na nekom velikom takmicenju i uopste jedini put da su izgubile utakmicu od nekog, doduse dobila ih je sad i Australija u prijateljskoj utakmici pred pocetak OI , ali izmedju tog poraza od Ruskinja i sada od Australijanki u tom prijateljskom susretu mislim da ih vise niko nije dobio.
Iskreno ne poznajem toliko i ne pratim bas zensku kosarku nesto ali malo sam proguglao i potrazio neke podatke i informacije vezane za internacionalnu zensku kosarku.
Sto se tice zenske kosarke rekao bi da je zenska kosarka odprilike tamo gde je bila tamo negde pre 20-ak godina ili negde 90-ih , ono Amerikanke su zaista predominantne, ono vidi se da zenska kosarka napreduje i u ostalim delovima sveta , da se ta razlika u korist Amerikanki smanjuje ali da ostale selekcije i dalje nisu na tom nivou da mogu adekvatno da im pariraju (osim mozda Ruskinje u jednom momentu sto su bile kada su i zabelezile tu istorijsku pobedu nad njima i ostavile ih bez zlatne medalje na SP u Brazilu i mozda donekle Australijanke), mada mislim da ce se verovatno i to promeniti za nekoliko godina ali da je jos uvek malo rano za to.
Realno sto se tice nasih protiv Amerikanki, ono bila bi zaista bajka da ih pobede nase devojke ali mislim da imaju mnogo manje sanse protiv njih nego sto recimo ima nasa muska reprezentacija da pobedi Amerikance na nekom velikom takmicenju , SP, OI ili vec gde, ono u zenskoj kosarci ta razlika je jos dosta izrazenija.
Sto se tice eventualne borbe za bronzu ipak mislim da su bolja opcija Japanke nego Francuskinje, ono Francuska je ipak jedna od najjacih everopskih selekcija vec duzi niz godina unazad a realno nase su ih dobile vec sad u finalu EP pre mesec dana a jako je tesko dobiti jednu ekipu 2 puta u tako kratkom vremenskom roku, pogotovo tako jaku ekipu , a ipak mislim da su Francuskinje kao jedna od najjacih evropskih ekipa ipak barem klasu iznad Japanki, mislim da su Japanke nesto slabija ekipa od Kineskinja koje su nase nocas dobile.