Sve je u redu ali brate podvuce se crta i neko snosi odgovornost...Ne moze selektor da prica...Nista strasno...
Pa u principu i nije nista strasno, Zemlja se i dalje okrece kao sto vidimo i Sunce i dalje izlazi na na istoku a zalazi na zapadu, mislim ipak smo mi zemlja kosarke, gde se generalno jako voli kosarka, postoji jak kult kosarke, kosarkaske reprezentacije, itd i sigurno da srpska kosarka nit pocinje nit se zavrsava sa ovim turnirom i OI u Tokiju i sigurno da se po pitanju kosarke u nasoj zemlji i odnosu nas prema kosarci nista drasticno i dramaticno nece izmeniti zato sto propustamo jedan olimpijski turnir koji traje mozda 10 ili 15 dana i na kome nasa reprezentacija odigrala mozda 5,6 utakmica, ono nasi nece odigrati tih nekoliko utakmica u Tokiju i biti mozda u prilici da se bore za medalju ali Boze moj, sta sta da radimo, idemo dalje, bice jos turnira, jos prvenstava, opet novih prilika.
Takodje krivac u principu ni ne postoji, ono ne postoji niko sad u koga bi se moglo upreti prstom i reci eee on je kriv, drz'te ga i juris na njega vilama i grabuljama, ono u principu svako snosi pomalo krivice ali niko generalno kao pojedinac ne moze da se okrivi za ovaj neuspeh.
Ono prosto okolnosti nam nisu bile naklonjene ovaj put, ono nema Jokica, Bogdana, Nedovica, Lucica, Raduljice, Milutinova, previse bitnih igraca je falilo (barem dvojica, trojica njih da su tu pa bi vec bilo dosta lakse), takodje tim se kasno okupio ili je ovaj turnir dosao prerano, nije bilo dovoljno vremena za pripreme, za uigravanje, da se novi igraci adekvatno uklope, takodje i tokom celog ovog turnira su nas pratili pehovi, Jovic se teze povredio i pre vremena zavrsio ucesce, Kalinic se isto povredio u mecu sa Dominikanom, Bjelica se isto povredio tokom turnira i ni on nije bio bas spreman da igra sinoc, onda i Micic se povredio na zagrevanju pa odigrao samo 15-ak minuta sinoc , itd, ono pehovima stvarno nije bilo kraja, od otkaza Jokica pa na ovamo a pritom su Italijani odigrali najbolju utakmicu u poslednjih nekoliko godina i pogadjali neverovatne suteve, tako da ono jednostavno ovaj put sve je na neki nacin bilo upereno protiv nas i verovatno nije ni moglo bolje i pored mozda dobre volje igraca koji su igrali, zelje navijaca, itd, a sad opet zbog jedne slabe utakmice (bez obzira sto se desila u kljucnom momentu) ili jednog slabije odigranog turnira ono isprevrtati sve, odreci se bitnih igraca, oterati selektora koga smo tako zarko zeleli da dovedemo, itd definitivno ne bi imalo nikakvog smisla, mislim nije sport samo ono pobede, uspesi, medalje, ne moze uvek da se ostvari zacrtano i porazi su isto deo sporta, prosto ne moze uvek da se pobedjuje, da se bude najbolji, itd , to ne moze niko, pa eto jer jedna Amerika na proslom SP dosla tamo sa 7,8 Ol'Star igraca pa eto na kraju zavrsise negde tek kao 7-mi , ono sve je to deo igre i sve je to sport.