Keeper
Buduća legenda
- Poruka
- 33.093
Madjarska.
Kakav rival, kao da je pocetak takmicenja. Hanga i Vojvoda. Mora da im je tu i nezaobilazni Akos Keler.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Djordjevic je doveden kao selektor A reprezentacije i nista vise. Njegovo je, kao sto ime samo kaze, da selektira i da vodi nasu najjacu selekciju, a ne da postavlja neke sisteme i radi generalno posao ljudi iz saveza. Kao sto se da primetiti, Sale odlicno radi svoje, sto dokazuju medalje sa raznih takmicenja. Ima uspeh i to niko ne moze da porekne. Izmedju ostalog, ja bih mu dao dozivotni ugovor jer mislim da je najbolji covek za to mesto, ali to je podlozno diskusiji.Djordjević je doveden na čelo reprezentacije kao naš pproslavljeni košarkaš koji treba nešto da promeni.
Št aje trebalo da promeni?
Osnovno što je trebalo da promeni je da se igrači u reprezentaciju zove zbog svojih igračkih kvaliteta, a ne zbog pripadnosti odredjenom menadžeru ili zbog procenta od transfera.
Da li je to promenjeno?
Očigledno nije, jer se Djordjević samo uklopio u postojeći sistem.
Njegova sreća je u tome što je zatekao jednu relativno poznatu situaciju, a to je da ima pleja kome treba pomoć da sazri.
On je tu istu situaciju imao nekad davno kada mu je takvu pomoć pružao Peter Vilfan i Zoran Slavnić, pa je tako mogao da pomogne i Teodosiću.
Ali šta ćemo kada on ode?
Šta ćemo kada sidje ta generacija?
Imamo li sistem koji će nove zvezde dovesti?
Radi li se sa mladjim kategorijama, ili je to ostavljeno menadžerima?
A kada menadžeri nisu po volji, onda se poziva na šatro patriotizam?
I to je sistem koji je Djordjević doneo?
Pa bolje da onda nije ni dolazio...........
Sto se tice menadzerskih kombinacija, stvarno ne vidim ko to ne igra zato sto mu neki menadzerski pulen zauzima mesto. Na takmicenja su uvek isli najbolji i igraci koji imaju neki kontinuitet igranja za reprezentaciju. Meni je stvarno novo da se njemu zameraju te igrarije.
Ja imam neku teoriju da Hrvati mogu da skinu prokletstvo iz Atine tek onda kada u timu ne budu imali igrače starije od '96 godišta. Sve dalje od toga podložno je kletvi![]()
Samo kad bi Đorđević imao neku ideju kako da podigne odbranu za 3 poena. Ako to ne bude bolje nego do sad slabe su nam šanse da pobedimo.
Glupost. Zvezda sa Kuzmićem u igri u EL je itekako znala kao da se odbrani od silnih trojki. Neka pogleda kako je to Radonjić radio.
Sto je pre svega zasluga rukometaske odbrane na perimetru. Koja kad nije "radila", padalo je zestoko sipanje.
A ovo nije djordi-liga gde Nebojsa i vlast vode Djordija po ruckovima, nego FIBA takmicenje, sa istina jadnim sudijama ali bez ikakve protekcije, a Djordjevic nije Radonjic pa da se uzda u kockarsku agresiju spolja, vec se odbrana igra onako kako mora i kako se moze. I kako se moze uvezbati za jedan relativno kratak interval jednog takmicenja.
Druga stvar, kada govorimo o odbrani i za one koji vide u Bobiju i Kuzmu najvece krivce za lose branjenje pika. Obojica su pod Radonjicem itekako branili i pik i razne druge stvari. Zvezda je i bila jedan od kluobva koji je u EL primao najnizi broj poena. Navesti njih, a izostaviti Bogdana, kome najblaze receno, odbrana nije jaca strana, je sramotno. Provejava ovde klubastvo, ali od koga je dosao taj upis i ne cudi.