Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Djordjević je doveden na čelo reprezentacije kao naš pproslavljeni košarkaš koji treba nešto da promeni.
Št aje trebalo da promeni?
Osnovno što je trebalo da promeni je da se igrači u reprezentaciju zove zbog svojih igračkih kvaliteta, a ne zbog pripadnosti odredjenom menadžeru ili zbog procenta od transfera.
Da li je to promenjeno?
Očigledno nije, jer se Djordjević samo uklopio u postojeći sistem.
Njegova sreća je u tome što je zatekao jednu relativno poznatu situaciju, a to je da ima pleja kome treba pomoć da sazri.
On je tu istu situaciju imao nekad davno kada mu je takvu pomoć pružao Peter Vilfan i Zoran Slavnić, pa je tako mogao da pomogne i Teodosiću.
Ali šta ćemo kada on ode?
Šta ćemo kada sidje ta generacija?
Imamo li sistem koji će nove zvezde dovesti?
Radi li se sa mladjim kategorijama, ili je to ostavljeno menadžerima?
A kada menadžeri nisu po volji, onda se poziva na šatro patriotizam?
I to je sistem koji je Djordjević doneo?
Pa bolje da onda nije ni dolazio...........
Djordjevic je doveden kao selektor A reprezentacije i nista vise. Njegovo je, kao sto ime samo kaze, da selektira i da vodi nasu najjacu selekciju, a ne da postavlja neke sisteme i radi generalno posao ljudi iz saveza. Kao sto se da primetiti, Sale odlicno radi svoje, sto dokazuju medalje sa raznih takmicenja. Ima uspeh i to niko ne moze da porekne. Izmedju ostalog, ja bih mu dao dozivotni ugovor jer mislim da je najbolji covek za to mesto, ali to je podlozno diskusiji.

Sto se tice menadzerskih kombinacija, stvarno ne vidim ko to ne igra zato sto mu neki menadzerski pulen zauzima mesto. Na takmicenja su uvek isli najbolji i igraci koji imaju neki kontinuitet igranja za reprezentaciju. Meni je stvarno novo da se njemu zameraju te igrarije. Kako izgleda kada se na taj nacin kroji tim, slobodno pogledati fudbalsku reprezentaciju, oni imaju kontinuitet u mafijanju.

Sta cemo kad ode ova generacija? Pa nista, cekamo sledecu. Da li imamo sistem ili ne, pitanje je za ljude koji vode savez. Generalno sam misljenja da se sa decom poprilicno lose radi i da talenti isplivavaju uprkos postavljenom sistemu, a ne zahvaljujuci njemu. Ali to je jedna duga i opsirna prica i ne ide u kontekstu price o kvalitetima selektora.

------------

Inace, hvala bratskom narodu Letonije. Otvorio nam se put do polufinala sasvim lepo. Naravno, cetvrtfinale nece biti ni malo lako i taj mec mora da se shvati izuzetno ozbiljno. Misljenja sam da ce Italijani da prodju Fince, a sa njima se nikad ne zna. Zajeban je to tim... U svakom slucaju, idemo na medalju, po mogucstvu zlatnu. :mrgreen:

Sto se tice menadzerskih kombinacija, stvarno ne vidim ko to ne igra zato sto mu neki menadzerski pulen zauzima mesto. Na takmicenja su uvek isli najbolji i igraci koji imaju neki kontinuitet igranja za reprezentaciju. Meni je stvarno novo da se njemu zameraju te igrarije.

Ti onda baš ne pratiš košarku...........
Djordjević je došao na mesto selektora predstalvjajući se na takav način, kao da će mnoge stvari da promeni u našoj košarci.
Kada u našoj košarci na jednu funkciju dovedeš neko tako proslavljeno ime, očekuješ da će neke stvari da se promene.
Medjutim, prvo što je Djordjević uradio je da se zahvali Ivkoviću, onom istom Ivkoviću koji je njega svojevremeno sabotirao, a zbog ulizivanja Draženu, onom isotm Ivkoviću koji je popljuvao najveću košarkašku vleičinu sa ovim prostora, Krešimira Ćosića, a sve zarad mesta trenera već se tada videlo, naše najtalentovnaije generaicje u istoriji.
Djordjević je samo nasledio ceo mehanizam i uključio se u njega.
To se prvo ogledalo u izjavi pre inauguracije, kako je posao selektora Srbije jedini posao, i da neće drugim poslom da se bavi, a potom brže bolje prihvatanja mesta u Panatenaikosu, a to najviše samo zbog mesta selktora Srbije(vlansik Pao je više puta rekao da je uzeo njega jer je bio na mestu selektora najtrofejnije nacije u košarci i da mu je to bile najveća preporuka......)
Slično onom vicu kada otac zapošljava sina u svetsku banku, i dobija kćerku Gejta za ženu.
A onda je krenulo....Raduljica, pa Kuzmić, pa Lučić sada Lazić......Gde god moža da se napravi kombinacija tu je Djordjević
Razultati?
OK, ne kudim zbog toga, mada mi se čini(ali to naravno ostaje na potpuno bespredmetnoj priči) da bi Kokoškov bar isto ovoliko napravio.......
Za mene lično on je veliko razočarenje...........
Što se tiče sledećih generacija, za vreme Ćosića nije se ČEKALA sledeća, nego se PRAVILA.
Nama sutra da nije Ražnatovića ne bi imali reprezentaciju.
Živi bili pa videli.

Da danasnji dan, 5 je zlatnih koje nema niko.

mwrw43.jpg

@kosta1703
Postoji kult reprezentacije, igramo dobar basket, osvajamo medalje, sta ces vise. Sale svoj posao radi kako treba.

Da definisemo jednu stvar, kada pricamo o menadzerskim igracima misli se na balvane koji ne pripadaju kvalitetom reprezentaciji, ali su tu iskljucivo zarad dizanja cene i potpisivanja ugovora sa nekim klubom. Ako tako posmatramo stvari, ja stvarno ne vidim kako se u tu pricu uklapaju Raduljica, Kuzmic i Lucic. Raduljica je uvek igrao dobro u reprezentaciji i nikako nije bio visak. Kuzmic je odlican defanzivni centar i za njega svakako postoji mesto u nasem timu. Lucic je, uz Kalinica, nasa najkvalitetnija trojka. Pa ko treba da ide umesto njega? Lazic je nagradjen pozivom za dobru sezonu u Zvezdi, a prvenstvo bi gledao preko TV-a da nije bilo ovoliko povreda i otkaza. Dakle, poenta je Djordjevic zove najkvalitetnije dostupne igrace i to je sva mudrost. Ne pravi usluge menadzerima pozivajuci svakakve u tim.

Pazi, sigurno nece Djordjevic da pravi igrace. Ne znam kako zamisljas da to funkcionise? Djordjevic treba da radi konkretno sta? Pa nije ovo klub pa da razvija igrace. Uvek je bilo da klubovi prave igrace, a njima je nagrada za dobre partije tokom sezone poziv u reprezentaciju. Prost sistem koji fercera decenijama.

Samo kad bi Đorđević imao neku ideju kako da podigne odbranu za 3 poena. Ako to ne bude bolje nego do sad slabe su nam šanse da pobedimo.

Kako da branis 3 poena kad ti pik brane Marjanovic i Kuzmic. Propast ziva u odbrani, i to se videlo jos na pripremama.
No nema veze. Mozes pobediti i tako sto ces dozvoliti odredjenu stetu sa odredjenih mesta. Nek se i naprimamo trojki ako cemo sve ostalo zatvoriti...

Glupost. Zvezda sa Kuzmićem u igri u EL je itekako znala kao da se odbrani od silnih trojki. Neka pogleda kako je to Radonjić radio.

Sto je pre svega zasluga rukometaske odbrane na perimetru. Koja kad nije "radila", padalo je zestoko sipanje.

A ovo nije djordi-liga gde Nebojsa i vlast vode Djordija po ruckovima, nego FIBA takmicenje, sa istina jadnim sudijama ali bez ikakve protekcije, a Djordjevic nije Radonjic pa da se uzda u kockarsku agresiju spolja, vec se odbrana igra onako kako mora i kako se moze. I kako se moze uvezbati za jedan relativno kratak interval jednog takmicenja.

Sto je pre svega zasluga rukometaske odbrane na perimetru. Koja kad nije "radila", padalo je zestoko sipanje.
A ovo nije djordi-liga gde Nebojsa i vlast vode Djordija po ruckovima, nego FIBA takmicenje, sa istina jadnim sudijama ali bez ikakve protekcije, a Djordjevic nije Radonjic pa da se uzda u kockarsku agresiju spolja, vec se odbrana igra onako kako mora i kako se moze. I kako se moze uvezbati za jedan relativno kratak interval jednog takmicenja.

Zvezda i Radonjić su imali protekciju kod EL sudija...i to zbog par pljeskavica. :rotf::rotf:

Poslednja izmena:
Pre zbog par milioncica pljeskavica u paketu sa organizacijom F4 i ko zna sta jos :roll:

OK, neka nisam u pravu, neka Djordjevic treba nesto da uci od Radonjica :roll:, on nema sezonu, dve, da uspostavlja sistem i prilagodjava igrace za ovo jednokratno takmicenje, da pokrpi sve rupe koje ostavljaju pojedini igraci silom prilika.

Mozda i ne zna, srecom pa je Radonjari bio danas na utakmici pa mu je mozda udelio besplatni savet.

Mislim da ni protiv Italijana necemo imati vecih problema , ne zato sto imamo nesto bolje igrace od njih vec zato sto Italija uopste nema centre i unutrasnju igru, zaista ne vidim kako bi Italijani mogli da zaustave Marjanovica, pa ni Kuzmica , pa i Stimac bi protiv njih mogao da se naigra, tu definitivno bi nasa centarska linija trebalo da izdominira.

Prvo o Djorjevicu. Iskreno koliko sam ga voleo kao igraca nije mi delovalo da je prava prica za mesto selektora. Ali posle loseg pocetka, te 2014. smo osvojili ono srebro i to je to. Nemas boljeg nacina da zapusis usta nevernicima (poput mene) nego konkretnim rezultatom. Forma tempirana za eliminacioni deo gde smo do SAD izdominirali i to je to. Na sledecem EP smo imali jednu losu utakmicu protiv Litvanije, ali opet si u prva cetiri. Prosle godine ponovo srebro. Svaka dalja prica da li je Djordjevic dobar selektor ili ne, sa dve medalje na tri takmicenja, se zavrsava. Ono sto mogu da kazem da je Djordjevic jos uvek trener/selektor u nastajanju. On je relativno nov trener i tek dolaze njegove najbolje trenerske godine. Inace ne razumem stav da on radi za menadzere. Do sada ne vidim da je nekoga neopravdano izostavio sa poziva.

Inace za mene je on doktorirao na mestu selektora na onoj utakmici protiv Australije na OI. Arogantne Australijance koji su tripovali da su bolji od SAD je oducio od kosarke.

Druga stvar, kada govorimo o odbrani i za one koji vide u Bobiju i Kuzmu najvece krivce za lose branjenje pika. Obojica su pod Radonjicem itekako branili i pik i razne druge stvari. Zvezda je i bila jedan od kluobva koji je u EL primao najnizi broj poena. Navesti njih, a izostaviti Bogdana, kome najblaze receno, odbrana nije jaca strana, je sramotno. Provejava ovde klubastvo, ali od koga je dosao taj upis i ne cudi.

Imajuci u vidu kakav je tim u pitanju, da nema previse bitnih igraca, ja sam zadovoljan. Znam da necemo izdominirati, ali igramo takmicarski i to je sve sto zelim. Jedina osoba koja je apsolutno zalutala na ovo prvenstvo je Vasilije Micic, jedna od najvecih prevara evropske kosarke. Kako ga je Misko Raznatovic uvalio ekipama koje su ga imale, meni ni dan danas nije jasno. Svi ostali rade ono sto se od njih ocekuje. Bogdan prva violina napada. Jedino sto ne bih njemu dao, to je da sutira poslednji sut. Neka trpa kos, ali kada je poslednji napad, on nije mec viner. Dokazao to protiv Francuske 2014. protiv Litvanije 2015, protiv SAD 2016, protiv Rusije 2017. Neka natovari sto treba, napade neka zavrse Lucic, Milosavljjevic, Macvan, Guduruc. Namerno sam izostavio Jovica, jer ni on se nije proslavio poslednjim loptama (njegovo klizanje u onoj plej of seriji protiv CSKA itd).

Slazem se sa stavom, sa ovakvim timom dosli smo do nekog optimima, iznad ovog dozivljavam kao uspeh, ovo, ako ostane, ne dozivljavam kao neuspeh.

Druga stvar, kada govorimo o odbrani i za one koji vide u Bobiju i Kuzmu najvece krivce za lose branjenje pika. Obojica su pod Radonjicem itekako branili i pik i razne druge stvari. Zvezda je i bila jedan od kluobva koji je u EL primao najnizi broj poena. Navesti njih, a izostaviti Bogdana, kome najblaze receno, odbrana nije jaca strana, je sramotno. Provejava ovde klubastvo, ali od koga je dosao taj upis i ne cudi.
:ok: .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back