Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Druga stvar, kada govorimo o odbrani i za one koji vide u Bobiju i Kuzmu najvece krivce za lose branjenje pika. Obojica su pod Radonjicem itekako branili i pik i razne druge stvari. Zvezda je i bila jedan od kluobva koji je u EL primao najnizi broj poena. Navesti njih, a izostaviti Bogdana, kome najblaze receno, odbrana nije jaca strana, je sramotno. Provejava ovde klubastvo, ali od koga je dosao taj upis i ne cudi. .

Pa to je intergalaktički poznavalac košarke...

Kuzma igra dobru odbranu od pika, dok Bobi previše izlazi a ima sporije noge te brzi bekovi lako prolaze pored njega.
Mora naučiti da na bloku ne izlazi toliko napred, već da koristi duge ruke da bi se odbranio.
Sad vidimo da je ta njegova odbrana i glavni razlog male minutaže u Detroitu.

Druga stvar, kada govorimo o odbrani i za one koji vide u Bobiju i Kuzmu najvece krivce za lose branjenje pika.

Ne ucitavaj, niko nije rekao da je npr covek od 222cm koji se prirodno lose krece (to je uvek problem sa centrima, a kamoli jos vecim centrom) krivac za bilo sta. Imati njega znaci i prednosti i mane, to je sve.

A to sto tebe i kolege pantere svrbi tamo gde sedis je druga prica...

Ne ucitavaj, niko nije rekao da je npr covek od 222cm koji se prirodno lose krece (to je uvek problem sa centrima, a kamoli jos vecim centrom) krivac za bilo sta. Imati njega znaci i prednosti i mane, to je sve.

Ma je li?

Kako da branis 3 poena kad ti pik brane Marjanovic i Kuzmic. Propast ziva u odbrani, i to se videlo jos na pripremama.
No nema veze. Mozes pobediti i tako sto ces dozvoliti odredjenu stetu sa odredjenih mesta. Nek se i naprimamo trojki ako cemo sve ostalo zatvoriti...

Ali bez individualnog kvaliteta postajemo kosarkaski slabiji, odnosno laksi za citanje, sa manje resenja u napadu i odbrani. Zato je to vazno. Hemiju, borbu i slicno imamo i sada, samo je teze igrati i postizati poene kada nemas na primer Teodosica koga krasi fenomenalna situaciona inteligencija, pa je samim tim u stanju da vidi sve na terenu i eksploatise to u roku od odmah tacnim i pravovremenim pasovima...

Da, Teodosic je vanserijska igracina, da bi pored njega ladno mogao i da igra i malo bolji amater sa ulice...pa opet da dobijemo...
Isto to vazi i za Jokica, mali u svojim godinama radi ono sto niko do sada nije...uziva u asistencijama i bukvalno se igra...imati takve dvije igracine u ekipi je cisto blago...:))

Jeste.

Znas kako, ne mislim da cu prilagodjavati jezik Pantercinama i pricati "odbrana nam nije prilagodjena i uigrana da se branimo sa Marjanovicem i Kuzmicem", umesto da kazem da zbog njih imamo promaju na perimetru, ne racunajuci da ce da mi se ucitava da su oni krivci (kao da je bitno).

Posebno ne mislim pricati tako zbog Pantercina koje leta provedose pljujuci Djordjevica sto nije dozvolio Bobanu da se prikljucuje na pola priprema bas zbog ovakvih stvari, jer se sad jasno vidi zasto je narocito on "problematican", kao neko ko moze mnogo da ti da ali i oduzme na drugoj strani, i zato mora da bude uz ekipu i sto je vise moguce spreman.

Jeste.

Znas kako, ne mislim da cu prilagodjavati jezik Pantercinama i pricati "odbrana nam nije prilagodjena i uigrana da se branimo sa Marjanovicem i Kuzmicem", umesto da kazem da zbog njih imamo promaju na perimetru, ne racunajuci da ce da mi se ucitava da su oni krivci (kao da je bitno).

Posebno ne mislim pricati tako zbog Pantercina koje leta provedose pljujuci Djordjevica sto nije dozvolio Bobanu da se prikljucuje na pola priprema bas zbog ovakvih stvari, jer se sad jasno vidi zasto je narocito on "problematican", kao neko ko moze mnogo da ti da ali i oduzme na drugoj strani, i zato mora da bude uz ekipu i sto je vise moguce spreman.

Tvoje poznavanje kosarke je vec poznato na ovom forumu, a posebno "realan" pogled na stvari. Znas ono, u nikad slabijoj evroligi, slabijoj cak i od evrokupa nije ni cudo sto je Coviceva Zvezda uspela da dodje do 16 pobeda. Nemoj ti jezik da prilagodjujes nikome, pisi kao sto pises, jer je to najbolje da ti se vecina ljudi ovde smeje.

Od dvojice ljudi koji brane pik, ti si metodom slucajnog uzorka izabrao Bobija i Kuzmu, zaboravivsi one nize igrace koji u paru brane tu akciju. Naravno, znamo iz kog razloga si zaboravio, a sve u pokusaju da se dokazes da nesto razumes u kosarci. Mozda i razumes, ali ti je mozak opterecen Zvezdom, Panterima, Cokijem i drugim stvarima, da ti jednostavno nisi u stanju da sastavis smislen post. Jos ces i na ovoj temi o reprezentaciji da pocnes da nam citiras APR koliko si objektivan, realan i strucan.

Od dvojice ljudi koji brane pik, ti si metodom slucajnog uzorka izabrao Bobija i Kuzmu, zaboravivsi one nize igrace koji u paru brane tu akciju. Naravno, znamo iz kog razloga si zaboravio, a sve u pokusaju da se dokazes da nesto razumes u kosarci. Mozda i razumes, ali ti je mozak opterecen Zvezdom, [/B]Panterima, Cokijem i drugim stvarima, da ti jednostavno nisi u stanju da sastavis smislen post. Jos ces i na ovoj temi o reprezentaciji da pocnes da nam citiras APR koliko si objektivan, realan i strucan.

Potpisujem.:ok:
Ali njemu se ovde sve toleriše.

Tako je, kao sto je Radonja utrenirao sve centre sa kojima je radio da brane dobro pik. Od onih ekipa kod kojih pik nismo mogli da zaustavimo, ili makar ogranicimo, mislim pretprosle sezone da je to bio Real. I to je to. Dakle nisu Bobi i Kuzma problem zbog pika. Recimo mnogo veci problem u odbrani pravi Stimac, koji udje onako nalozen i krene da juri plejeve i bekove skoro do polovine terena, ostavljajuci obrauc nebranjen. On je srcan i pozrtvovan momak, ali mora igrati racionalno i odbranu.

Ko se kaldi slobodno neka igra na Italijane i to veliku sumu. Jeste da navijamo za nase ali pare su pare sta da se radi i vrapci znaju da su nasi niza liga u odnosu na njih.

Mi imamo na zalost trenutno samo 2 igraca prakticno, Bobija i Bogdanovica, a Italijani imaju citavu prvu postavu i jos dva tri igraca sa klupe. To kao prvo a kao drugo na zalost nas trener je amater u odnosu na njihovog sto je i najzalosnije. A kao trece mi nemamo trojkase a kod njih malte ne skoro svako je trojkas. Bolja startna petorka, daleko duza klupa, bolji trener, bolji trojkasi.... Jedino gde smo bolji je centarska pozicija. Ako ima malo mozga nas trener nesme ni sekunda da izvuce Bobija sa terena. Dakle on je dovoljan da zatvori sve ispod kosa a ostali da jure spoljnu liniju da iskljucivo ne dozvole trojke a ako se neko i provuce blize kosu nema veze bolje dvojke nego trojke. Kljuc je odbrana. A u napadu da krene nas talenat i da Bobi ispod kosa odvuce dvojicu trojicu pa ovi sa poludistance da gadjaju u kombinaciji sa bobijem. To je jedini recept drugog nema pa da probamo nesto ali da ce biti vraski tesko bice. Mada verovatnoca da se provucemo je gotovo minorna zato je zicer po meni na Italijane.

Ma kakav zicer. Mi smo organizacijski mnogo jaci od njih, imamo timski duh. Osim toga Bogdan, Lucic, Gagi, Dangubic su odlicni suteri spolja. Nije tacno da samo Bogdan zna da ubode trojku. Nama treba da proradi odbrana za tri jer smo previse poena primili na taj nacin na svakoj utakmici a Italijani su dobri suteri.

Nema to veze sa prezimenom. Da ih stavis obojicu jednog do drugog pomesao bi ih. Nisu mi to karakteristicni igraci kao npr. Bobi Marjanovic ili Novica Velickovic ili Milos Teodosic ili Dusan Kecman Nemaju tu upecatljivu facu da bi ih upamtio dobro. Igrace kao sto su njh dvojica verovatno ne bih prepoznao na ulici da prodjem pored njih.

Guduric je imao par zapazenih utakmica u EL bas zbog dobrog suta spolja i zato kazem da moze da bude upotrebljiv protiv Italijana kao odgovor na njihovu spoljnu liniju. Ne znam zasto ima slabu minutazu? Valjda Sasa zna nesto vise od nas.

Nema to veze sa prezimenom. Da ih stavis obojicu jednog do drugog pomesao bi ih. Nisu mi to karakteristicni igraci kao npr. Bobi Marjanovic ili Novica Velickovic ili Milos Teodosic ili Dusan Kecman Nemaju tu upecatljivu facu da bi ih upamtio dobro. Igrace kao sto su njh dvojica verovatno ne bih prepoznao na ulici da prodjem pored njih.

Guduric je imao par zapazenih utakmica u EL bas zbog dobrog suta spolja i zato kazem da moze da bude upotrebljiv protiv Italijana kao odgovor na njihovu spoljnu liniju. Ne znam zasto ima slabu minutazu? Valjda Sasa zna nesto vise od nas.

Imao je on jedan takav sa parkinga :per:

Ми смо већ досегли наш максимум са овим 1/4 финала. Све изнад тога је Ђорђевићево чудо.
Не знам, имали смо сличну ситуацију против Аустралије на ОИ, па смо их унаказили, али су ту били Марковић, Калинић, Симоновић уз Теа, а сад таквих ратника нема.
Ја мислим да су Италијани фаворити, али се надам да можемо да их изненадимо.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back