Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko se kaldi slobodno neka igra na Italijane i to veliku sumu. Jeste da navijamo za nase ali pare su pare sta da se radi i vrapci znaju da su nasi niza liga u odnosu na njih.

Mi imamo na zalost trenutno samo 2 igraca prakticno, Bobija i Bogdanovica, a Italijani imaju citavu prvu postavu i jos dva tri igraca sa klupe. To kao prvo a kao drugo na zalost nas trener je amater u odnosu na njihovog sto je i najzalosnije. A kao trece mi nemamo trojkase a kod njih malte ne skoro svako je trojkas. Bolja startna petorka, daleko duza klupa, bolji trener, bolji trojkasi.... Jedino gde smo bolji je centarska pozicija. Ako ima malo mozga nas trener nesme ni sekunda da izvuce Bobija sa terena. Dakle on je dovoljan da zatvori sve ispod kosa a ostali da jure spoljnu liniju da iskljucivo ne dozvole trojke a ako se neko i provuce blize kosu nema veze bolje dvojke nego trojke. Kljuc je odbrana. A u napadu da krene nas talenat i da Bobi ispod kosa odvuce dvojicu trojicu pa ovi sa poludistance da gadjaju u kombinaciji sa bobijem. To je jedini recept drugog nema pa da probamo nesto ali da ce biti vraski tesko bice. Mada verovatnoca da se provucemo je gotovo minorna zato je zicer po meni na Italijane.

:zcepanje:
Covjece, aj sto se ne razumjes u zene, u politiku...to da ti se nekako i oprosti...ali ovo nikako...
Italiju glatko dobijamo...

Nismo losi a Italijani su imali dosta promasaja, Belineli 1/6 za tri mada opet imaju i 6 pogodjenih trojki.
Macvan borben kao i Lucic a iznenadjenje je minutaza Micica. Bogdan bi mogao da nanisani taj sut za tri, ima tri promasaja. Izgleda da su se Italijani opredelili da ga zaustave po svaku cenu.

Opustili smo se malo posle +15. Belineli u totalnom kanalu sto je dobro i to trebamo iskoristiti. Sarenac rece da smo ih ubili u reketu u skokovima a razlika sada samo +10.
Evo i Gudurica/Dangubica. ;)

- - - - - - - - - -

Slobodna bacanja imamo 17/17 100%. Skokovi 33 prema 14. Kao da igraju sa kadetima.

Reklo bi se rutinski. Mrzim prangijaske ekipe. Sva sreca pa ih sut nije isao dovoljno da nam naprave problem. Doduse ni mi spolja nismo briljirali. Pogotovo Bogdan.
Dobro... kad njega udvoje onda ima mesta za ostale a kako nas krasi ta timska igra ima vise mesta za ostale da se razigraju sto su i radili.

Igrali su nasi dobro i angazovano u odbrani, dobro su ih pritisli, borili se jace, naravno da nece onda sut tek tako. Ovo je bila bas timska pobeda, mnogi igraci su dali doprinos na razne nacine. Puno i asistencija. Luca bejbe rastura, nadam se da ce moci da igra i naredna prvenstva.

Nismo losi a Italijani su imali dosta promasaja, Belineli 1/6 za tri mada opet imaju i 6 pogodjenih trojki.
Macvan borben kao i Lucic a iznenadjenje je minutaza Micica. Bogdan bi mogao da nanisani taj sut za tri, ima tri promasaja. Izgleda da su se Italijani opredelili da ga zaustave po svaku cenu.

Opustili smo se malo posle +15. Belineli u totalnom kanalu sto je dobro i to trebamo iskoristiti. Sarenac rece da smo ih ubili u reketu u skokovima a razlika sada samo +10.
Evo i Gudurica/Dangubica. ;)

- - - - - - - - - -

Slobodna bacanja imamo 17/17 100%. Skokovi 33 prema 14. Kao da igraju sa kadetima.

Šut im nije išao i Belineli je bio u kanalu upravo zbog oooodlične odbrane naših.Onemogućili smo Italijane da igraju svoju igru.Ovo je bila prva utakmica na ovom EP u kojoj su naši skoro celu utakmicu ili izuzetno koncentrisani kada su odbrana a i skok u pitanju.

21743415_1605217399496676_3600215593814085914_o.jp  g

:mrgreen:

Mislim da tek sada ide utakmica sa bas jakom i organizovanom ekipom. Protiv Rusa moramo maksimalno ozbiljno i najjace do sada. Ovo je najbitnija utakmica a dva puta na istom turniru nas nije dobila nijedna ekipa ne pamtim od kada. Sveda treba eliminisati i zavrsicemo pola posla, mada ce on dati svojih 20-tak poena kako god da okrenemo. Pobijmo se muski i mislim da mozemo dobiti ovo a ako udjemo u finale sta nam bog da. I srebro je veliko ko kuca sa ovim sastavom.

Ми смо већ досегли наш максимум са овим 1/4 финала. Све изнад тога је Ђорђевићево чудо.
Не знам, имали смо сличну ситуацију против Аустралије на ОИ, па смо их унаказили, али су ту били Марковић, Калинић, Симоновић уз Теа, а сад таквих ратника нема.
Ја мислим да су Италијани фаворити, али се надам да можемо да их изненадимо.

Опрости Сале што сам сумњао у тебе.
Ипак си ти највећи победник икада. :worth:

Kako je ovo bila kvalitetno odigrana utakmica sa nase strane, kapa dole. Mnogi misle da italijani nisu imali neko sutersko vece, ali oni su u sutu za 3 poena bili tek malo ispor nekog proseka od 30 odsto. Italijani su imali 8 od 29. Ali niko ne obraca paznju na nas sut za 3 poena koji je na kraju bio 3 od 17 odnosno nekih 17 odsto. Tako traziti alibi Italijanima da su bili lose suterski raspolozeni za trojku i to kada smo mi u tom segmentu bili katastrofalni je glupo.

Ali ko se seca utakmice u jednom trenutku Italijani su imali nerealno visok sut, secam se da je za tri poena bilo 4 od 7 odnosno kasnije 5 od 9. I dok god je bilo tako, oni su imali prikljucak i to je licilo na neku otvorenu utakmicu. Kada je sut dosao u neke realno okvire od oko 30 odsto, oni su prsli. Nije ni cudo, jer za citavu utakmicu nisu napravili krstenu akciju koja se ne bi svodila na sut za trojku.

Za to vreme mi smo kao protiv turaka igrali strpljivo i sa jasnim planom. Prvo uspostavis dominaciju pod kosem i skokovima i poenima iz reketa, a onda kada se opusti ruka krenemo i iz daljine. I ovo je bila pobeda do koje nismo dosli nekim kratkim periodom dobre igre, vec je pobeda koja je postepeno gradjena od prvog minuta. Pred ocima gledas savrsenstvo kako ekipa iz minuta u minut preuzima kontrolu nad mecom. Stvarno odlicno. Moram da priznam da me je jeza hvatala samo u trenucima kada je Vasa Micic na terenu. Svaka ekipa mora da ima valjda jednog zalutalog, pa ga imamo i mi.

Mislim da sam rekao i ranije, cak i da smo juce ispali ne bih se smorio, imajuci u vidu broj otkaza igraca. Ovo je odlican rezultat, vec cetvrto takmicenje za redom mi smo u prve cetiri ekipe. Nadam se medalji, ali ako je ne daj Boze ne bude, necu smatrati neuspehom. Uglavnom Saletu i svim momcima svaka cast za do sada prikazano.

Опрости Сале што сам сумњао у тебе.
Ипак си ти највећи победник икада. :worth:

Sa ovim moram u potpunosti da se složim............
Iako me je kao čovek razočarao, dolaskom na mesto selektora, jer sam očekivao nešto drugačiji pristup, moram reći da je najveća istina baš tvoja rečenica.
To se rodiš sa tim, i džabe sve prepreke i svi problemi.:ok::ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back